9761
10645648441175096535.jpg
  • CzGobe
    a 8800GTX már elő van készítva a 3 kártyás SLIra, vagy miért van 2 csatoló a tetején?
  • czky
    Csak hogy ti is tudjatok egy bolond emberről!!! :D:D:D
    PH!
  • scorpeeon
    Hát ez tényleg nem semmi :D De tetszik, hogy ennyire rágyúrnak a teljesítményre a mérete kárára is akár, nem is baj ez, akkora még lehet hogy éppen beférjen a gépházba :D
  • mentos-boy
    Elékszik még valaki hogy mennyit cseszegették a Voodoo6-ot a mérete miatt?!
    Csak mert szerintem az a kártya volt utoljára ilyen méretű...
  • czky
    :)
  • Inquisitor
    Szép képek, csak már láttam múlhét csütörtökön őket. Kissé belassultak a kollégák mostanában :)
  • czky
    Érdemes megnézni!!!
  • [NST]Cifu
    A Havok FX már kijött. És itt kizárólag SM 3.0-át írnak. Hogy csendben vannak, az nem meglepő. Egyfelől még nincs olyan játék a piacon, amely támogatná a fizikai motort. Szép dolog hogy elvben vagy egy ultrajó fizikai számítást végző kártyád, de ha nem tudod kihasználni, akkor minek foglalkoznál vele (lásd még hajdan a a 3D gyorsító, jelenleg az Aegis PhysX betegség címszót). Másfelől nincs még megfelelő szinten a hw és sw támogatás sem.
  • Inquisitor
    Azt hiszem lehetne csinálni belőle bannert :)
  • Inquisitor
    Ha valaki még nem látta volna:
  • Inquisitor
    Infók szerint a Havok FX csak 64 biten fog menni (értsd proci+OS!), meg elég feltűnő volt, hogy az NVidia és az ATI is jegelte a témát DX10 utánra. Most vagy csak Sm4.0-n fog működni a dolog (GPGPU) vagy valamit kavarni akarnak a Dx10-el. Majd meglátjuk.
    Amúgy ATI csinált GPU számolta AI bemutatót is ... az engem jobban érdekelne, mert erősen kétlem, hogy 1db GPU esetén nem megy a GFX sebesség rovására a fizika, az AI talán kevésbé számításigényes.
    Persze van már AI kártya is "igényes" műsznoboknak :)
  • ati2002
    "A felhasználó számára a legfontosabb újdonság az elképesztő teljesítményen -- és valószínűleg fogyasztáson -- kívül egy új teljes képernyős élsimítási mód (VCAA) megjelenése, valamint természetesen a DX10 gyorsítás lesznek. A pletykák szerint a chip képes lesz a fizikai számítások gyorsítására is, sőt, a G80-hoz fejlesztett új meghajtóprogram lehetővé teszi a korábbi GeForce-kártyák fizikai gyorsítóként történő felhasználását is. A GeForce 8800 vásárlóinak így nem kell megszabadulniuk régi grafikus kártyájuktól, azt az új jövevény beépítése után fizikai számítások elvégzésére használhatják majd. Ezt a technológiát Quantum Physics Engine névre keresztelték az NVIDIA marketingesei."
  • Gascan #266
    tehát akkor nemkell vennem atit ha nem akarok, működni fog ez a 7900GTO-val is
  • [NST]Cifu
    Az összekötés rossz szó. Az ATi jópár hónapja bemutatta, hogy a Crossfire technológiával egy ATi videókártya képes lehet a fizikai számítások gyorsítására, a Havok FX technológiájával. A Havok FX azonban mindegyik olyan videókártyán működni fog állítólag, amely támogatja a Shader model 3.0-át (GeForce 6xx0+ ill. Radeon X1xx0+).
  • Gascan #264
    ez az infó mármint, hogy a dx9-es karik összeköthetőek lesznek a dx10-esekkel ez egyaránt az ati és az nvidia kártyákra is vonatkoznak vagy csak, ahogy a leirtakból tudok vonatkoztatni: az atira?
  • ati2002
    EZT OLVASD ÁT a DX10-ről.
  • janos666 #262
    Elvileg az XP kernele nem képes kiszolgálni a DX10-et, a vistáé meg kifejezetten jól (ahogy elvileg a DX 9.0L is gyorsítja majd a régi DX9-es játékokat DX9-es kártyával Vista alatt). De a DX10-es VGA-k és a Vista megjelenése után lehet majd közelebbről tudni.

De nem kell félni a Vistától, én most jól elvagyok itthon Vista RC2-vel.
  • zserrbo
    A directX 10-et az XP is támogatja majd vagy csak Vistára lesz. Egyik helyen igen, a másik helyen nemet találtam. Most akkor mi a helyzet.
    Valaki magyarázza el a DX10-et. Szóval nagyából miért jobb, milyen rendszeren használható, stb.
  • janos666 #260
    Nem lesznek majd gyárilag húzott darabok.
  • ZaJanga
    ?
    nem lehet majd húzni?
  • grebber
    OFF:

[HW] AZ NVIDIA is procit gyárt majd?
    [2006. október 20. @ 15:31 - Gyu]
    Az egyik népszerű internetes informatikai bulvárlap munkatársai olyan pletykákat erősítettek meg, hogy az NVIDIA is beszáll majd a CPU piacra az AMD és az Intel mellé.

A hírt az is erősíti, hgoy az NVIDIA nemrég szerződtetett jónéhány mérnököt, akik annak idején az Intelnél dolgoztak és több Pentium modellt is terveztek, így X86 témában igencsak tapasztaltak. S most az a hír érkezett, hgoy az NVIDIA nemrég bejelentett Portlandi fejlesztőközpontjában, ahol a 45 nanométeres technológiákon dolgoznak, PC-kbe való, integrált grafikus maggal rendelkező CPU tervei is készülnek.

A terv 2008-ban érik majd be, ekkor az NVIDIA az Intellel és az AMD (+ATI)-val versenyezve fog az új CPU piacon megjelenni termékeivel, amelyek minden bizonnyal 65 vagy 45 nanométeres chipek lesznek. Úgy látszik, az NVIDIA egyre nagyobb szeletet akar kiharapni a PC-s tortából, amely az eljövendő integrált CPU+GPU+Chipset korszakban minden bizonnyal még komolyabb versenyt jelent mag. S ez nekünk, vásárlóknak csak jó lesz!

info: Gamestar

Meg közben lehet Microsoft is fog procit gyártani! :D
  • Magnum PI
    Sorry, csak ezt a geforce topicot láttam hírtelen. Azért köszi!
  • Inquisitor
    Nvidia bans overclocking for its G80
    G80 demand will outstrip supply
  • ati2002
    Nem lehet.
    És ez a GF8-as topic. :)
  • Magnum PI
    Hi!

Vettem a szüleim gépébe egy 7300GT-t. Nekem 7600GT-m van. Összelehet valyon kötni őket sli-be?
  • Inquisitor
    Igen, vagy atomolcsón 7900GTO ...
  • Inquisitor
    1. Lassan 6 éves DX7 kártya, abból is atomgyenge ... max. 5-600MHz-s gépbe, szigorúan régi (2002 elötti) játékokhoz.
    2. Mit keres a kérdésed ebben a topikban?
  • zeki
    Sziasztok ki mit mond milyen a 7500LE kártya vélemények?
  • retek683
    tom sorry nem ide illik csak ha má itt vok na :D
  • retek683
    na akkor most mi legyen sztetek érdemes venni most egy 7900 gs-t?
  • Inquisitor
    Ha marad az eddigi árszinvonal képzés, akkor középkategória felső kártyája 60e-ről indul, hamar leesik 50e-re, akkor pár hónapig lassan esik, majd 40e alatt lesz. Ilyenkor általában kiadják a második generációt :)
    (PL. 6600GT - 7600GT)
    Persze lesz alsókategóriás 25e indulóval, amit szokás szerint nem érdemes megvenni (X1300pro, GF7300GS)
  • grebber
    Lentebb már írták:

"Legkorábban március végén lesz középkategóriás DX10 kari NVidiánál, tehát a GF8800 után 5 hónappal ... vagy késöbb. "

Hogy ez milyen árban lesz nemtudni!
  • retek683
    vki help kb mikor érkezhetnek a középkategóriás dx10-es kártyák?(50-60 ezer körül)sacperkábé :D
  • Gascan #245
    ennek örülök, köszi az infót
  • Inquisitor
    Kivéve ha integrált VGA-ra gondolt. De olyan még nincs, nemhivatalosan a drágább i965 chipsetek már támogatják, de "kis" hiba miatt jelenleg DX9-ben 3x lasabbak a régebbi GMA9xx szériánál is ... az ATI RS 7xx meg még odébb van. De egyikkel se fogsz játszani Dx10 cuccokkal, az fix :)
  • NeoMaN
    semmit, ez hülyeség
    Nincs olyan, hogy egy alaplap támogassa a DX10...
    :)
    Azt csak egy VGA teheti meg.
  • Gascan #242
    dx10es grafikus kártyához olyan alaplap kell ami támogatja a dx10et? Met néztem, hogy az én alaplapom például dx9 support. Ez mit akar jelenteni?
  • Inquisitor
    A DX9 és a Dx10 két külön cucc a Vistában, a Dx9.0L igazából DX10 alatt/alól emulálja a Dx9.0C-t.
  • NeoMaN
    DX10 van benne a dxdiag szerint. :P
  • Inquisitor
    "Jelen pillanatban is mennek a DX9-es gammák Vista alatt..."
    Ha Grebbernek igaza van, és valószinüleg igen, és neked is igazad van, akkor már a jelenlegi Vistában is DX9.0L van :)