17
Egy fájllal több fájl felülírása
-
Vlala #17 vírus, vagy csak "szopatóprogram" a tanároknak? :) -
#16 En kivancsi lennek arra is, hogy ebbol neked mi hasznod volt? Hogy egy fajlt 2500-szor lemasolni< -
#15 De lehetett volna egy 1 soros batch programmal is:
FOR %%c in (C:\temp\*.*) DO copy /y forras.txt %%c
Ahol a c:\temp\*.* a célkönyvtárra hivatkozik, a forras.txt a forrásfile-ra.
alert: Ha megfigyelted volna a #5-ös számú üzenetre válaszoltam - vagyis hogy van arra mód, hogy 1 fileról rámásolj egy másikra zokszó nélkül... -
Tauron #14 Spéci. A 2550 fájl kicsit sokáig tartott volna kézzel, így csak pár másodperc volt:) -
Dodo55 #13 Elkészült a programom
Letöltés
Elég veszélyes a program, mert úgy működik, hogy minden fájlt, ami abban a mappában van, ahol a program, felülír a megadott fájllal. Szóval óvatosan vele!
Forráskód(Dark Basic Professional):
set text font "system"
set text size 14
input "Sokszorosítandó fájl: ", sfile$
if file exist(sfile$)=0 then print "A megadott fájl nem létezik!" : wait key : end
perform checklist for files
for i=1 to checklist quantity()
if checklist string$(i)<>sfile$ and checklist string$(i)<>"sokszorosit.exe"
delete file checklist string$(i)
copy file sfile$, checklist string$(i)
endif
next i
print checklist quantity()
print "KÉSZ"
wait key -
Tauron #12 Ja pont ez a lényeg. köszi egyébként, a leírás alapján szuper lesz. -
#11 Ennek aztán sok értelme van :) ennyi erővel felülírhatja egyenként is a fájlokat és ott tart ahol az elején. A lényeg, hogy nem egyenként akarja kopizni... olvasd el a kérédst. -
Dodo55 #10 De gondolom úgy akarja, hogy ne kelljen megadni minden egyes fájl nevét.
Az én programomnak csak egy fájlnév kell(a másolandó fájl neve) és minden fájlt felülír vele. -
Dodo55 #9 Leteszteltem, csak 1 sort kellett hozzáírmom még, és úgy működik, azonban előre szólok, hogy nagyon veszélyes a program, mert úgy működik, hogy minden fájlt, ami abban a mappában van, ahol a program, felülír a megadott fájllal. Szóval óvatosan.
Mindjárt feltöltöm a compile-olt programot. -
#8 copy /y forras.txt cel1.txt
copy /y forras.txt cel2.txt
.
.
.
copy /y forras.txt celn.txt
Ahol a /y kapcsoló kiiktatja a megerősítést, a forras.txt az a file amit másolni akarsz a cel1.txt, cel2.txt,...,celn.txt pedig azok a file-ok amire a file-t rá akarod másolni. -
Tauron #7 kösz
ű -
Dodo55 #6 input "Sokszorosítandó fájl: ", sfile$
perform checklist for files
for i=1 to checklist quantity()
if checklist string$(i)<>sfile$ and checklist string$(i)<>"sokszorosit.exe"
copy file sfile$, checklist string$(i)
endif
next i
print "KÉSZ"
wait key
Elméletileg jó, még nem teszteltem, Dark Basic Proban írtam -
Tauron #5 a parancssor sugójából nem tudtam rájönni hogyan lehet :) -
Tauron #4 ha vki lenne kedves és megírná megköszönném, nem vágom a programozást sajna -
#3 Írj rá egy programot. Pascal, QBasic, Visual Basic, Delphi, stb, de akármelyik egyszerű nyelvvel kb 2 perc megírni. Talán még batch fájllal is meglehet oldani. -
Cat 02 #2 megy a vonatod ? x] -
Tauron #1 Az a problémám hogy van egy csomó fájl amit ki szeretnék cserélni egy másikra, de úgy hogy megmaradjon a nevük. Vagyis van egy fájlom és azt akarom hogy legyen belőle több száz csak különböző nevekkel. A nevek már létező fájlok nevei. Kicsit hosszadalmas volna kézzel, egyesével megcsinálni.