85
-
BlackRose #45 Na a Vista annyira "nem fog kelleni senkinek", hogy mar a beta2 letöltés is lebénította az Akamai hálózatot...
Thank you for your interest in Windows Vista Beta 2.
We are currently experiencing a high level of demand and cannot process your request at this time.
Please check back later for availability. We apologize for any inconvenience.
pedig aztán az Akamai nem éppen akármi, szerintem ez biztos világcsúcs, már ami a letöltések számát illeti az adott időben... -
BiroAndras #44 Válasszd a saját letöltésvzérlőt, akkor megy. -
BiroAndras #43 "Az XP64 is béta, abból sem lesz soha oprendszer."
Már több mint egy éve van végleges XP64. Csak senki se használja. -
#42 Nekem meg mindig azt írja ki, hogy túlterheltek a szerverek. Na mindegy, majd pár nap múlva...:) -
A1274815 #41 Az sem kizárt. -
A1274815 #40 Elnézést ott lemeradtak az idéző jelek. Valamint irkab1rkanak szólt. -
Inquisitor #39 13 hónapja. Én meg inkább driverek okán hallok rosszat az XP64-ről ... -
A1274815 #38 Igazából csak egy teljesen új driver modellt kéne bele ílleszteni a régibe. Ez meg a teljes Windows NT Executive (ntoskrnl.exe) és néhány kmodú komponens cseréjét (win32k.sys, dxapi.sys, dxg.sys, dxgkrnl.sys, videoprt.sys) valamint franc tudja hány új és hány régi umodú komponenst/komponens cseréjét követelné meg. Az biztos, hogy a gdi32.dll, user32.dll, opengl32.dll, d3d9.dll, ddraw.dll, winsrv.dll cseréjét egész biztos maga után vonná. Arról nem is beszélve, hogy akkor, ha d3d10-et szeretnél használni, akkor az csak Vista-s driverokkal menne. -
Inquisitor #37 Hát a Vista nem csak (főleg nem!) a kinézetben gog eltérni az XP/2000 rendszerektől, de a driver/HW kezelésben nagyobb a különbség, mint a W98/W2000 között, és erre épül a Vista kernelje éppúgy, mint a DX10. -
A1274815 #36 Az XP64 is béta, abból sem lesz soha oprendszer. Szerintem az MS-t felzabálták a bugok.
Tudtommal már rég kint van a végleges. A problémát főleg egyes alkalmazások okozzák, azzal hogy azt feltételeizik, hogy az adott .dll még mindig 32 bites paramétert vár, közben meg vár 64-bitest várnak, illetve adnak vissza. -
#35 Miért kéne átbuherálniuk? Ezt honnan veszed? -
A1274815 #34 Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Server 2003 R2, Windows Vista. -
Inquisitor #33 "Jobb lenne, ha a 32bites XP-hez kinyomnák a dx10-et, a többit meg elfelejtenék..."
Ahhoz az egész kernelt át kéne buherálniuk, lenne egy 2GB-os patch az XP-hez, és utána meg már Vista lenne :) -
Inquisitor #32 http://www.asrock.com/news/20060602.html -
#31 Jól megy a játékiparban... -
irkab1rka #30 Az XP64 is béta, abból sem lesz soha oprendszer. Szerintem az MS-t felzabálták a bugok.
Tud valaki olyan operációs rendszert, amin fut a counterstrike source? Linuxxal hagyjatok, mert ahhoz kell windowsos stream meg kutyafasza.. :) Lehet, hogy veszek egy szar konzolt???
Jobb lenne, ha a 32bites XP-hez kinyomnák a dx10-et, a többit meg elfelejtenék...
muhahahaha -
A1274815 #29 "Ez a miénk lesz. Ez a fantasztikus, szemet gyönyörködtető mindenet tudó minden nem microsoftos programtól kiakadó operációs rendszer. :)"
A Daemon toolson kívűl nekem semmilyen másik programmal nem okozott problémát. Különben meg 1 havi intenzív nyúzás után se láttam kék halált. A jó kis nvidia-s beta drivert remeklül lefagyasztottam vagy 20x, de mindössze egy 20 másodpercig tartó fekete képernyőt eredményezet majd minden visszajött, majd kaptam egy üzenetet, hogy az nvlddmkm.sys lefagyott és újra indította a rendszer. OpenGL-es programok az előzetes híresztelésekkel szemben tökéletesen futnak, sőt kisebb sebesség csökenést tapasztaltam rajtuk, mint a dx9-es társaikon. Ennek az oka, mint már korábban írtam optimalizálatlan beta driver. Legálább is az nvidia is ezt állítja. -
Inquisitor #28 (Mármint az AsRock oldalán van egy lista, hogy minek kellett megfelelni a Vista logóhoz, és az ott felsorolt procik a Celerontól/Semprontól felfelé mind 64 bitesek voltak. Bár jobban meggondolva lehet a Sempronok között 32 bites régi is?) -
Inquisitor #27 Ha csak valakinek nincs régi 32 bites procija (bár most elnézve a Vista logót meg se adják olyan cuccra, amiben nem 64 bites a proci!), akkor mi értelme lenne a 32 biteset feltenni? Mivel mindkettőn béta driverek vannak, akkor már inkább a 64 bites, nem? -
A1274815 #26 Már a Windows Server 2003 RC-knél is ez volt. Sőt akkor még az MS fizette a posta költségeket is, ha csak egyet rendeltél. Server 2k3 R2-nek meg már a Vista-val szemben elérető volt a nagy nyílvánosság számára a Beta 0 verziója is. -
fixpont #25 Sikerult 4 mondatban 4x leirnod ugyanazt picit atfogalmazva, grat. -
Zoliz #24 Azért terjesztik a bétát mert annyi hibalehetőség van benne mint a nyű. Még megjelenés előtt ki kell derülnie a legfontosabb hibáknak. Hiába no a 9 GB-os méret amit megevett pl. nekem, szerintem már a Microsoftnak is sok. Olyan hibákat tartalmazhat a belső bonyolultságból fakadóan amiknek előbukannásához már az egész világ kell. Egyszerűen még maguk se tudják az összes hibalehetőséget mert annyi szart préseltek az egészbe, hogy kiszámíthatatlan egyenlőre mi fog mivel kiakadni. Szerintem.
Mindenesetre a linuxos szabad forrást utánozzák azzal hogy az egész világ fejlesztheti ezt a förmedvényt a hibajelentések folytán.
Ez a miénk lesz. Ez a fantasztikus, szemet gyönyörködtető mindenet tudó minden nem microsoftos programtól kiakadó operációs rendszer. :)
-
strogg #23 Egyszerű. Ez a linuxos világban bevett szokás. rájöttek, hogy jó, ha az RC-k minnél szélesebb közönségnél landolnak. Ezért elkezdték átvenni.
Semmi különös nincs ebben, mindössze szellemileg is fejlödnek:) -
Akuma #22 A végleges verzió hatalmas égésének elkerülése késztette egész biztos... Így sokkal több hibája ki fog jönni, még időben. Így jóval többen fognak megbízni az új win-ben és jóval több fog belőle elkelni az 1. évben, mint az eddigi win-eknél.
Na persze ez az én magánvéleményem, de sztem ez 100%-os, hogy így van. :) -
BiroAndras #21 "sak azt nem értem mi késztette ilyen döntésre az mst. Eddig nem nagyon terjesztették a bétákat."
Az XP megjelenésekor még nem volt ilyen elterjedt a szélessávú net.
Meg az OS komplexitása elért egy olyan szintet, hogy a szokásos módszerekkel képtelenek megfelelően tesztelni, így kénytelenek minél több júzerrel teszteltetni a bétát.
És gondologm az is benne van, hogy a sok csúszást kicsit ellensúlyozzák, meg ilyenek. -
BiroAndras #20 Nem szerver, csupán jó kis céges net (100mbit). -
cyberass #19 Csak azt nem értem mi késztette ilyen döntésre az mst. Eddig nem nagyon terjesztették a bétákat. (nemcsak vista bétára gondolok) -
BiroAndras #18 "Tapasztalatok?"
Néztem már az első bétát is, meg ennek is a nem publikus verzióját. Nagyon tetszik. Rengeteg hasznos, és kellemes fícsör van benne, és még szép is. És fagyás nem volt, csak az explorer pusztult el egyszer, amikor megpróbáltam 15-20 oldalt megnyitni egyszerre.
Pl. SATA vinyóra is felmegy floppy nélkül. És ha mégis kéne extre driver az installhoz, akkor se kell floppy, hanem CD-t, DVD-t, és USB eszköt is elfogad.
A sebességéről még nem tudok érdemben nyilatkozni, mivel a gépem eléggé erős (X2 4200+, 2GB RAM, X1600XT). Mindenesetre nekem szépen megy. Majd felrakom a szerver gépre is, hogy megnézzem mit szól egy gyengébb vashoz (Sempron 2600+, 512GB RAM, Integrált VGA). -
Szefmester #17 fizetős béta.. -
cyberass #16 Aki szerverre tölti ugye annál más a mérce... -
#15 jolvan, köszönjük az információt xD
8-12 mbit... -
BiroAndras #14 Nekem 8-12 megabittel csordogál. -
cyberass #13 Én is elkezdtem szedni mer linuxos létem ellenére nagyon izgatja a fantáziámat h milyen :)
Mekkora helyet eszik az 'alaptelepítés'? -
Wilddog #12 ...ahelyett, hogy kitennék TPB-re. Lúzerek. -
Zodd #11 Nem hogy MD5SUM de még sfv se jár hozzá. ^^""" -
#10 Tapasztalatok? -
cyberass #9 "Csak mondja meg valaki hogyan ellenőrzöm le, hogy helyesen jött e le a DVD ISO :("
MD5SUM nem jár hozzá? -
juzosch #8 Bírják azok a szerverek, nálam egész tűrhető sebességgel jön. Ha nem is maximálissal. -
#7 Az első 3 post hova tünt? Reggel még megvoltak. -
Caro #6 Ez lenne az első DVD-s windows?