67
  • fawcet
    Chat csak egy kapcsolattartás eszköz semmi több. Telefonon se lehet szexelni, interneten se.

:)
  • Enlight
    Jaja!
    Azért mégiscsak az élő találka rázza egymáshoz a feleket:)
  • Radnix
    Én egyszer chateltem 5 percet, de ennyi idő elég volt arra, hogy rájöjjek: ez nem nekem való.
    MSN viszont szerintem nagyon jó: Ismerősökkel tudsz beszélni csak akiket v. akik felvettek partnernek és itt általában nem jelölnek be vadidegenek mint pl.: iwiw,myvip. (Persze tom az más) Bár az MSN-se tudja visszadni azt az érzést amikor szerelmesen nézve a barátnőd/leendő barátnőd szemébe nézve egymást esetleg megérintve komunikáltok.
  • Enlight
    hjuj, ez súlyos!! :((

bár sejthető volt.
  • Faki
    Egy nyári délután unalmamban felmentem a csetre, traccsolni, de ugye kanokkal nem volt kedvem csevegni így maradtak a csajok. Semmi izomszagos erölködés, csak sima duma. Mivel jót beszélgettem 2 csajjal (keveset de értelmeset), ezért gondoltam írok nekik. 1-ik válaszolt, majd én is rá, de semmi komoly szándék csak kíváncsiskodtunk. Pár levél után 1-2 hónap csend, ám egy napon szar hangulatomban, amikor az ember értelmet keresvén mert idegbajt kapott a sok hülyétől, elhívtam talira. Na megvolt a tali, semmi komoly láv jú meg ilyen nem történt csak jót beszélgettünk, elbúcsúztunk, ennyi. Majd taliztunk még 1x, 2x... mára már 2 éve boldogítjuk egymást.
    Tanulság annyi, hogy sohasem tudod hol találod meg a párod, csak keresni kell bárhol és nem fület-farkat behúzva "minden nő kurva" alapon élni.
    Písz
  • TeszteloPontHu
    Volt egy elég jó magyar videochat is (külön prg-ot kellett hozzá letölteni), ott volt 1-2 normális arc, de kb. fél éve megszűnt. Ott pl. lehetett látni a másik arcát, testbeszédét, ha akartad.
  • kaki maki
    köszönjük a cikkecskét, ilyenre van szüksége az sg olvasótáborának :|||
  • Enlight
    "Nagyon ritkán szoktam "randira hívni" egy lányt, a szó hagyományos értelmében."

hehh, erről ugrik be: a randi, azaz randevú szó (ha minden igaz) francia eredetű, és a rendez-vous magyarított változata..franciául, így az általad említett "hagyományos" értelmében csak annyit jelent, hogy találka...semmi több...tehát egy baráti duó (egyneműek is) és egy kisebb társaság is "randizhat", csak szerintem sokan manapság a randi alatt már a párkapcsolat kialakítására irányuló mélyebb megismerkedésre gondolnak. Én szoktam használni az eredeti jelentésében is, és mivel sokan nem tudják, hogy valójában csak sima találkát jelent, így adódtak belőle félreértéseim:)
  • Enlight
    "de diszkóban nem egyszer előfordult velem hogy egy csaj fogta a hátsó részem, hozzám dörzsölődött,arréb mentem hátha csak véletlen, de nem,majd szemezett velem, majd mikor elkezdtem volna vele beszélgetni akkor közölte hogy neki van barátja és különben is mit akarok én tőle... "

na erről meg úgy általában az a véleményem, hogy csesződjön meg az a csaj is, aki provokálja a fiúkat az ismerkedésre, és utána önelégülten a képükbe röhög, hogy "hehe, nekem van pasim", és virul, hogy az (esetlegesen) megnyerő testi adottságaival így az orránál fogva vezetett. Az ilyen dögöljön meg...általában eszük se nagyon van. Na amúgy én pont az ilyenek miatt (illetve a hasonló szellemi szinten lévők miatt) nem járok szórakozóhelyekre. Engem speciel elborzaszt a fiatalság felszínessége. Mondom mindezt úgy, hogy magam is csak 20 múltam nemrég.
  • Enlight
    Az azonnali üzenetküldő (MSN, Skype, ICQ, stb.) azért más, mert ott te magad válogatod össze, hogy kikkel akarsz beszélni, és kiszűrheted az idiótákat..
    A chat meg többnyire elmegyógyintézet és válogathatsz, hogy melyik betegszobába szeretnél menni:)
    Iszonyatosan sok a nagyképű, magát mindentudónak gondoló, öntelt, primitív barom....persze mindent csak névtelenül (azaz nicknév alatt, ill. hamis adatokkal) mernek.
    Vannak kivételek természetesen, de azokat úgy kell megkeresni.
    assdf: tulajdonképpen ilyen szempontból tényleg mindegy hol ismerkedünk, mert hülyével se chaten, se élőben nem akar az ember, ellenben szimptaikus, helyes és értelmes lánnyal én chaten is szívesen megismerkednék (HA találnék), de valszeg hamarosan erőltetném az élő találkát, mert hát azért mégiscsak..párkapcsolatot ne vezetékeken keresztül bonyolítsunk le:)
  • Morden23
    Nagyon ritkán szoktam "randira hívni" egy lányt, a szó hagyományos értelmében. Inkább spontanitás, kezdeményezés, beszélgetés, és ahogy halad, úgy halad.
    Persze ha a telefonszámot kérem el, és felhívom, hogy találkozzunk, akkor végülis tényleg rá lehet vetíteni azt, amit te mondasz.
    Mellesleg szerintem chaten is előfordulhat, hogy "nem találkozom veled, van pasim, csak úgy chatelgetek" :) Vagy nem tudom. De szerintem igen.
  • assdf
    Akkor te hogy szoktál élesben randira hivni egy lányt? Szerintem megnézed(nálam:kérsz róla képet),beszélgetsz vele (nálam:dumálsz vele a cseten) és elhivod egy randira(nálam:elhivod egy randira), vagy mindez már a randin történik :DDD

Nekem az első része a cseten, a második része élesben zajlik.Lehet hogy túl steril meg kontrolált, de diszkóban nem egyszer előfordult velem hogy egy csaj fogta a hátsó részem, hozzám dörzsölődött,arréb mentem hátha csak véletlen, de nem,majd szemezett velem, majd mikor elkezdtem volna vele beszélgetni akkor közölte hogy neki van barátja és különben is mit akarok én tőle... Akkor ez meg mi alulsteril,alulkontrollált?

Na de kinek a pap kinek a papné
  • Morden23
    Jaja, végülis tényleg megértem, amiket mondasz, és így rendben, egyet is értek talán.

Csak...
    "küldtünk egymásnak képet, helyesnek találtuk egymást, megnéztük egymást kamba is, és aztán elhivtam randizni"
    Kicsit ez az én ízlésemnek túl steril, túl kontrollált. De félre ne érts, nem téged hülyézlek le. Csak részemről valahogy nem tudnék így ismerkedni.
  • StoneCold
    "A chaten nincsenek metakommunikációs jelek, gesztusok (a smiley-k NEM azok!!), nincs hangsúly a mondatban, nincs hanglejtés, nincs szemkontaktus, holott ezek egy normális "élő" beszélgetés közben a kommunikációnak elég nagy százalékát lefedi (jóval nagyobbat, mint a legtöbben gondolnák)."

Ez tényleg így van, bizonyos helyzetekben még talán fontosabbak is, mint maga a mondandód tartalma. Személy szerint én nem használok chat programokat, mert úgy érzem, hogy IRL sokkal jobban ki tudom magam fejezni, és akivel csak online beszélek, az hamis képet fog kapni rólam. Szerintem ez valamilyen mértékben mindenkire igaz, bár lehet, hogy kevésbé mint rám. Azonnali üzenetküldő programokat én is használok, mert ez egy lehetőség arra, hogy gyakrabban beszéljek a személyes ismerőseimmel, és megkönnyíti a kapcsolattartást azokkal, akikkel ritkábban tudok személyesen találkozni.
  • assdf
    Egyébként a cseten tényleg rengeteg a nemnormális ember. A gond csak az hogy általában aki a cseten nemnormális, az a valóságban sem az.

Amugy meg én is cseten találtam barátnőt, egyszerü oka volt, ahol én lakom ott 1 diszkó van, amit nem szeretek mert bunkók az emberek. A lány akivel megismerkedtem szintén ezen ok miatt nem járt oda.Aztán összeismerkedtünk cseten (nem volt nehéz mert abban a szobában voltunk ami a lakóhelyünkhöz közel volt) és kiderült hogy csak 10 kmre lakunk egymástól, küldtünk egymásnak képet, helyesnek találtuk egymást, megnéztük egymást kamba is, és aztán elhivtam randizni. Innentől kezdve a hagyományos módon folytatódott tovább a kapcsolat és azóta is együtt járunk.
    Szóval szerintem cseten is ugyanugy lehet ismerkedni mint a valódi életben, probléma csak akkor akad ha túl nagy a távolság, vagy ha túl sokáig elmarad a személyes találkozó. Mert akkor hajlamosak az emberek egy virtuális személybe beleszeretni, aki nem is olyan mint amilyennek elképzeljük.
  • asdasd22
    privival=privi.hu-val
  • asdasd22
    Hogy mennyire is többségben vannak a perverzek (vagy ők a normálisak és a kisebbség a perverz, hogy nem perverz. ?!), arra akkor döbbentem rá, mikor indítottam egy weblapot, ahova akárki akármilyen fényképet feltölthet, tetszőleges, szöveggel, linkkel rajta... és chaten beirogattam a linket párszor, hogy nézzék meg, használják. A végeredmény az lett, hogy 1-2 óránként mehettem leadminisztálni egy-másfél tucat képet.
    //Adminiszrálni = merev pélós - opcionálisan különös eredetű folyadékkal körbefolyt - fényképeket törölgetni. Esetenként preteen jellegű anyagokat eltávolítani.//
    Ez a privival kapcsolatban jutott csak eszembe.
  • Morden23
    Igazán különleges kis sikertörténet, amihez amúgy külön szeretnék gratulálni, de gondolom, örülsz magadtól is.

Ha ügyesen tálalnád ezt a sztorit, szerintem egy újgenerációs Danielle Steele könyv alapja is lehetne:)

Viccet félretéve megértem, hogy sok ember a chatet is csak a kapcsolatteremtés egyik lehetséges opciójaként kezeli, de még mindig tartom a nézetemet, miszerint ezen "különleges" flótások vannak kevesebben.
    Szerintem az átlag csak túl gyáva ahhoz, hogy az arcát adja egy ismerkedéshez. Neten meg könnyű odakattintani, vicceseket beszólni, valamint, ha elutasítják, akkor csak az X-et kell megnyomni a jobbfelső sarokban.
    Akinek nem inge...
  • DjDano
    Engem inkább az döbbent meg milyen szélsőséges hozzászólásokat olvasok itt...

Amugy ha valaki valós képet akar kapni a mai fiatalokról nézze meg a privi.hu oldalt... elég elkeserítő
  • bvalek2
    Nekem sikerült neten párt találni.

Másfél évig cseteltem egy indonéz lánnyal. A végén elutaztam Indonéziába, összeházasodtunk, és hazajöttünk Magyarországra. Két és fél éve vagyunk házasok, és jól megvagyunk. Munkát nem találunk, pedig egy rakás nyelvet beszélünk mindketten, csak hát azóta a magyar gazdaság rosszabb mint az indonéz...

Néhány megjegyzés:

Eredetileg NEM párkeresési céllal cseteltem, ő SEM.

Összebarátkoztunk, és megismertük egymás személyiségét.

Én kerestem Őt először, és nem túlfűtött kanosságból, hanem mert akkoriban kezdtem angolul csetelni, szerettem volna gyakorolni a nyelvet.

És voltam már rossz kisfiú is, cseteltem előtte "úgy", és "azért" is, természetesen sikertelenül... Szóval még itt sem árt az őszinteség, és a tiszta szándék a sikerhez :)
  • Enlight
    Na jó, nyílván van kivétel, talán valaki(k)nek sikerül chaten is "párt" találni, bár komolyan nem hiszem, hogy ez lenne az általános!
    Jómagam sokkal inkább szeretek élőben ismerkedni..főleg mert ott sokminden egyből "kiderül" az emberről, chaten nagyon sokan állítanak valótlan dolgokat magukról, próbálják magukat eladni (tiszt. a kivételnek).
    Sokan itt "bulizást, diszkót" említenek példaként "élő" ismerkedésre...hát szerintem ezer más hely és lehetőség van még, én pl. egyáltalán nem járok diszkóba, mégis szerteágazó kapcsolataim vannak és sok ismerősöm.
  • Morden23
    Igaz, közelebb áll, de még mindig sehol nincsen. Ennyire azért nem kell kihasználni a technikát.

"A chat is csak olyan, mintha elkezdenél egy diszkóban/bárhol máshol beszélgetni egy csajjal. Utána úgyis a valóságban folytatódik a dolog, és onnantól kezdve ugyanúgy működik mint egy "normális" kapcsolat. Persze, aki a chaten "szeret bele" a másikba úgy hogy még nem látta/hallotta élőben, az hülye."
    Azért élőben megszerezni az első benyomásokat, vagy interneten keresztül, az nem teljesen azonos.

"én sem megyek diszkóba mert 22 lévén kinéznek a 15 évesek, és sajnos ma már ez a korosztály jár diszkóba.
    Sajnos ezzel egyetértek, bár tökfüggetlen a netes ismerkedés témájától, de ez így van..."
    Nem mindig, nem minden helyen. Megjegyzem, a tapasztalatok szerint pont, hogy nem kinéznek az adott helyről, hanem éppenhogy kinyílik a csipájuk, amikor idősebbekkel buliznak együtt. Hozzátenném, 23 vagyok.
  • fawcet
    Jó ez nem kifejezetten chat, de mégis internetes.
  • fawcet
    http://www.szex-partner.hu/ ez pedig a másik véglet.
  • fawcet
    http://www.parom.hu/main.php itt egy érdekes oldal.
  • fawcet
    Ezek szerint a chat egy jó alternatíva a ismerkedés kezdetéhez. Folytatás élőben dönti el hogy mennyire csalódnak egymásban vagy éppen nem.
  • Gerygrey
    És mi van a webkamerás beszélgetéssel? Szerintem az már jóval közelebb áll a "szemtől-szembe" kommunikációhoz, mint mondjuk a telefonáláshoz.

Azért írhatnának ide azok is akik chat révén találták meg partnerüket.
    Jelen, immáron lassan 6 éve... Gyalogló chat :)

A chat is csak olyan, mintha elkezdenél egy diszkóban/bárhol máshol beszélgetni egy csajjal. Utána úgyis a valóságban folytatódik a dolog, és onnantól kezdve ugyanúgy működik mint egy "normális" kapcsolat. Persze, aki a chaten "szeret bele" a másikba úgy hogy még nem látta/hallotta élőben, az hülye.

én sem megyek diszkóba mert 22 lévén kinéznek a 15 évesek, és sajnos ma már ez a korosztály jár diszkóba.
    Sajnos ezzel egyetértek, bár tökfüggetlen a netes ismerkedés témájától, de ez így van...
  • Inquisitor
    Én az asszonyt internetten keresztül ismertem meg, de NEM ott jöttünk össze, hanem élőben. Nem is hiszem, hogy tényleg meg lehet találni az "igazit" csak így chat/IRC/MSN szinten, illetve kivételes mázlival ...
  • Enlight
    Ezzel csak 1 "apró" gond van szerintem:
    A chaten nincsenek metakommunikációs jelek, gesztusok (a smiley-k NEM azok!!), nincs hangsúly a mondatban, nincs hanglejtés, nincs szemkontaktus, holott ezek egy normális "élő" beszélgetés közben a kommunikációnak elég nagy százalékát lefedi (jóval nagyobbat, mint a legtöbben gondolnák).
    Ugyan a mondatok és a fogalmazásmód, a reakciók milyensége minden embernél egyedi, de szerintem ismerkedni akkor sem lehet nomálisan (a chatek rendkívül magas szellemi színvonalárl már nem is beszélve).
    Nem azért növekszik a netes társkeresés népszerűsége, mert ez olyan "hűdejó" dolog, hanem azért, mert gyors és sokan vannak, sok ember közül lehet "válogatni".
    Amúgy meg szerintem aki a "barátai" nagy részét neten keresztül szerzi, illetve velük javarészt a világhálón tartja a kapcsolatot, az előbb-utóbb komoly problémákkal fog szembenézni "élő" emberekkel történő ismerkedés terén.
    Erről a netszexről csak annyit, hogy egy hatalmas vicc:) akit ez kielégít, ahhoz képest még a disznónak is császári igényei vannak.
  • Morden23
    a sűrő az szűrő...
  • Morden23
    Végülis biztos igazad van, tessék, itt egy ember, aki onnan ismerkedett.

Én úgy vagyok vele, hogy szeretem látni a másik arcát, reakcióit real time-ban, és nem szívesen veszem, ha bármilyen "sűrő/blokkoló" rendszer van előttem (chat, kamera, telefon, füstjelek, tökmindegy).
    Azt hiszem, többet lehet egy emberből élőben látni. Ott nincsen ideje gondolkodni egy válaszon, hanem reagálnia kell, minden esetben. Nekem ez ezerszer izgalmasabb és kellemesebb, mint a kérdezz-felelek.

Amúgy ezzel nem azokat szeretném leszólni, akik ÍGY IS ismerkednek/tek, hanem azokat, akik CSAK ÍGY ismerkednek/tek. De azokat nagyon.
  • asdasd22
    Ezt viszont én is aláírom.
    Egyedül tudod kiknél látom értelmét? Azoknál, akik mikroközösségben élnek. (pici falu, akármi). De messze nem ez a jellemző.
  • Morden23
    Szinte lényegtelen, hogy azok írjanak, akiknek bejött, mert ők a szabály alóli kivétel, és ezúton is gratulálok nekik, mert szerintem sokkal több probléma chaten ismerkedni, mint élőben.
  • asdasd22
    Van rengeteg más mód :). Ha normális egy lány, megnézed milyen szobában van bent (chat). Elkezdesz ott beszélgetni, és ha érdeklődik irántad, betársul a beszélgetésbe, és már sínen vagy.
    Én igy "cselekedtem"...
  • asdasd22
    De mivel ők mozognak a legaktivabban, igy ők a legfeltünőbbek, és ez elijeszt sok embert.
  • Morden23
    Jópofa.

Ezzel az a baj, hogy akkor a te elméleted szerint kétféleképpen lehet megközelíteni a 20%-os csajsziarányt:

1. Webkam? Kiverjem? Megdughatlak? (ez ugye, te magad mondod, nem jön be, akinek meg igen, az meg...)
    2. Szia. Ismerkedünk?

1-es te szerintem kitárgyaltad.
    2-es meg úgy gondolom, hogy annyira izgalmas, mint egy lavór szennyes. Most hirtelen beugrott, hogy mi is nekem a nagyon-nagyon antipatikus ebben a chates ismerkedésben: ingerszegény.
  • AgentKis
    Mondjuk nem csak (sex)partnert lehet keresni a c6 segítségével. Még azt sem mondanám, hogy a legtöbben erre használják.
  • asdasd22
    2 éve van párom "innen".
  • asdasd22
    Ettől függetlenül jó dolog, éltem is vele, csak semmivel sem könnyíti meg a dolgod. Ha az életben nem megy, akkor erre nem megoldás a chat. Elvégre ebből a világból is ki kell lépni egyszer.
  • fawcet
    Azért írhatnának ide azok is akik chat révén találták meg partnerüket.