2613
Hivatalos Weboldal | Hivatalos Facebook | SpeedCafe | Spíler TV Műsorújság | Élő közvetítés (angol) | Letölthető teljes futamok (angol)
-
#1009 a motorokat az USA-ban gyártják.
Ezt is mondhatod neki :) -
#1008 v8 supercars-ban ismeretlen haverom kérdezte, aztán ide jöttem, mint biztos forrás :) -
#1007 Ja és lehet elhárult így az egyik akadály, hogy az IC Surfersben rendezzen újból versenyt..lehet.. -
#1006 2009 elött is 635 volt a hivatalos oldalon a lőerő. -
#1005 Persze. De miért?
Egyébként az a lóerő nem igaz..2009-ben azt nyilatkozták az új motorról, hogy 50 lóval tud többet. Murphy az egyik videóben szó szerint azt mondja közel 700 ló.
Vagy pedig valóban 635 lovat engednek csak Bathurston van 685 ló.
Hivatalos oldal adatok. -
#1004 vki tud egy gyors adatsort írni (tömöret) 2012-es Motorokról?
cm^3, ilyesmik?
-
#1003 és majd ez lesz a F1-ből kidobottak "temetője"? :p
arra ott a DTM.. -
#1002 Húúú bakter...gyorsulnak az események...mondjuk Bathurst környékén mindig ez van....
De az hogy Tony Cochrane az év végén távozik ez most kicsit felnyitotta a csipám ... utódjáról még semmit nem tudni...
AZT UGYE TUDJÁTOK HOGY MOST LESZ AZ 50. BATHURST 1000??? :)
Egyre több EX F1es keresi fel a V8at. A fiatal Lucas di Grassi is ott lesz Surfersben Michael Patrizi mellett Gold Coast 600on jajjjjj....agyam nem bírja már a híreket követni -
#1001 -
Debilon #1000 igen, láttam már... megvan egy 4 részes V8 crash compilation..vannak benne erős dolgok -
#999 Hétvége legjobb reklámja volt..az ausztrál Obi legújabb reklámja .D
-
#998 Ja és a Hermanos Rodrigez pályát említették mint helyszínt. -
#997 Mexikó bizony.
1, Közel van Texashoz ahol az amerikai futamot rendezni fogják (Austin)
2, Kurvára erős gazdaság bontakozik ott is
3, A Mexikóiak imádják az autósportot!
Kell ennél több? :D
Amúgy szeretném hozzá tenni, hogy a V8ból NEM LESZ VB. A WTCCt pumpálja az FIA, ráadásul az Ausztrálok nem basznának ki magukkal. -
#996 Ezaz...mexikó? na nemár..viszont ha magyarországra jönnének, akkor meglenne bocsátva hogy vb-t csinálnak :D -
#995 Amúgy szerencséje hogy még él
-
#994 Hát megpusztulnék ha Larkham eltűnne ... iszonyatosan nagy tag :D
Még ilyen apró dolgokat is úgy elmagyaráz, hogy milyen technika van a vágások ellenőrzésére, hogy ááá kész :D
-
Debilon #993 hát igen, vannak nagy szövegek néha :)
de ez így jó -
#992 pár dolog amit anno kijegyzeteltem PI.közvetítésekből:
R1
Brad Jonest kérdezték mi történt az autójával.
- mittudom én nem vagyok se szerelő se versenyző :)
ausztrália nevében is köszönjük a segitséget
:D
R2
szpíkerek kérdeztek a Jones csapatfőnöktől.
Jones bemutatja mi minden van náluk a boxban, monitorok, írányítás stb. melyik mit mutat (tisztára F1 szintű felszerletség) és csak mondja.
erre a riporterek válaszul: mi csak azt kérdeztük mikor jönnek ki tankolni nem azt , hogy átvedd az irányítást és a közvetítést. :DD
-
#991 meg Mexikói is szóba került..
én nem örülük ennek, hogy VB-t csinálnak egy nemzeti bajnokságból... -
Debilon #990 igenhát igen..
még ATCC korában BMW is ment :) -
#989 Reméljük hogy az FIA nem fog teret nyerni.
Hozzá teszem hogy régen is volt több gyártó. Köztük a Chrysler az egyik legjelentősebb. De régen is volt Nissan pl: ami nyert is Bathurst egy bizonyos Mark Skaife-el. Természetesen az ausztrálok nem tetszésüket kifejezték, hogy Japán cég nyer náluk és szidták őket mint a bokrot.
Na majd kiderül minden, kezdjünk lassan Bathurst-re koncentrálni :). -
Debilon #988 nem hiszem, hogy ne tudnák megoldani, hogy csak RWD legyen a cucc -
#987 azok összkerekesek ha jól tudom, bár kiköthető :D -
Debilon #986 plusz a mostani Bathurst-i Kelly féle "válogatóban" is megvilágosodtam a jövő évi texasi verseny és a "Texas" Ed nevű arc szereplésével kapcsolatban, bár már kiesett -
Debilon #985 a COTF ha jól emlékszem már 2-3 éve terv, én nem mondanám besült dolognak :)
így is világszinten nézett, és (szerintem) elismert sorozata V8 Supercars, én igazából attól tartok leginkább, hogy kezd megjelenni több autógyártó, és nehogy ezzel is az legyen, hogy több autógyártó-nagyobb felhajtás/ércdeklődés-FIA beletenyerel ebbe is ahogy egy pár szériával megtette és onnantól lejtmenet
amúgy a a merci megjelenésével a BMW talán idejön, és ha már ezek ketten akkor talán az AUDI is egy A6/S6-al -
#984 kicsit úgy hangzik ez a COTF amit már évek óta terveznek de valahogy besült :D
jobb volna olcsóbb autó mert akkor tényleg elérhető lenne amit írsz, és akkor nem csak Ausztrália és Dubai örülne a dolgoknak, hanem világ szinten nézett és elismert sorozat lenne, így több pénzt beszedhetnének amit megint csak vissza lehetne forgatni, arról nem is beszélve, hogy még több gyártó felkapná a fejét, örülnék valami olasznak is, csak épp nincs olyan gyártó aki ilyen kategóriájú autókat csinál :D talán majd a fiat ha chryslertől licenszel. -
#983 Car of the future = COTF
Ez az egész projekt arra hívatott hogy átformálják a jelenlegi autókat. Súlyban, biztonságban, versenyzők számára sokkal élvezetesebb és biztonságosabb vezetést biztosítva. Nem utolsó sorban a fejlesztések nem + költséget okoznak, hanem pontosan ellentéte, költséghatékonyság.
Ugyanannyi pénzből amiből eddig 2 autót tudott egy csapat megvenni, abból képesek lesznek most már hármat! Egy komplett versenyautó árát simán megspórolják + így a maradék pénzből még több külföldi helyszínre eltudnak látogatni. Így mennek jövőre megy Amerikába (és lehet hogy Mexikóba). Így fognak majd eljutni több más kontinensre is. Szó esett már Dél-Afrikai futamról, Fülöp szigetekiről, meg egy csomó másról.
a kérdés még az, hogy a jövő évi 4 márka mellé csatlakozik e még másik gyár...ha igen, akkor a WTCC újabb pofont kap, főleg ha mondjuk egy BMW is csatlakozna. Mert mint tudjuk a BMW is fontolgatta hogy jön Ausztráliába, és így hogy a Merci már biztosan ott lesz, felmerül a kérdés, megéri e a BMWnek Európai versenytársként Ausztráliában versenyeztetni egy széria autójából készített versenyautót. Hisz ott így növekednének az eladások, ezért is ment a Mercedes. A piacteremtés a lényeg! Az Ausztrálok magasról szarnak a környezetkímélésre. Megteszik az alap dolgokat, de kurva sok izomautó járkál fel alá az országban még mindig. ÉS ez a Mercinek is jó, mert a sportautóit eltudja passzolni az országban, akárcsak a többi autó.
Holden Commodore
Ford Falcon
Nissan Altima
Mercedes E63
Meg kell nézni a tulajdonságaikat. A benzin árak ott is nőnek, és ha látnak egy jobb fogyasztású hasonló sportautót mint a Ford vagy a Holden, akkor az ausztrálok rácuppannak. Itt ilyen piaci dolgokról van szó, ezekről mérlegelnek. Mind mellé ez folyamatos munkateremtést jelent. Náluk úgy pörög a piac, hogy el se hinné az ember. Náluk jelenleg nincs is igazán válság, hisz annyira erős a gazdaságuk hogy a GDP folyamatos pluszban van és megy és nő nő nő nő.
Amúgy régen az volt a módi hogy a Holden sokkal jobban fordult de lassabb volt az egyenesben, a Ford pont ellentéte ennek, most már nem lehet annyira észrevenni e különbségeket, ezért mondom hogy nagyon egységes, persze vannak minimális különbségek még kaszni terén is. pl a tavaly behozott Holden VE II kaszni.
Asszem ennyi :D.
-
#982 mi az a COTF?
ok hogy egyforma erős motorok, de te is tudod még millió tulajdonsága van egy ilyen sportgépnek amin múlnak a tizedek amivel nyerik a versenyeket. én is már várom mi lesz. -
#981 Nem az új márkák, hanem a COTF forgatja fel a dolgokat.
Az új márkák emiatt jönnek, de nem fogják felforgatni motorügyileg a dolgokat, mert annyira egységesítve vannak a dolgok, hogy minimálisak a különbségek. De az biztos hogy nem tudni mi vár ránk jövőre...majd az első teszteken és futamon kiderül minden :). -
#980 hát pont mire egyetértettem veletek hogy elég ez a 2 márka addigra jönnek :D
most egyik szemem sír a másik üveg :D jó lesz ez. szerintetek is fel fogja forgatni a 2 új márka az erősorrendet? -
#979 :DD
őrült ember :) -
#978 ezek a hivatalos adatok
-
#977 BÉRKING!
A MERCEDES MEGEGYEZETT A STONE BROTHERS RACING CSAPATTAL ÍGY JÖVŐRE BELÉP A GYÁRTÓK SORÁBA A V8 SUPERCARSON BELÜL. EZ AZT JELENTI HOGY JÖVŐRE 4 KÜLÖNBÖZŐ MÁRKA LESZ. A JELENLEGI 28 FŐS RAJTRÁCSBÓL 3 MÁR BIZTOSAN MERCEDES LESZ, 2 PEDIG BIZTOSAN NISSAN.
A szériaalap a Mercedesnél valószínűleg E63, míg a Nissannal az Altima -
#976 hmm de turbót nem mutatta és a literre elosztva szép az a lóerő. lehet nem kell OHC a jó kis motorhoz, mint ahogy mágneses vezérlésmódosító sem!
(a ferrari mondta, nem kell neki a fiat technika mert ő pörgős motrokat gyárt) -
Debilon #975 most is a célegyenes előtti kis törésben áll a palánknál, majd átesik, és mondja, milyen fontos a jó kigyorsítás, meg hogy minél kisebb töréssel gyorsítanak rá, mert annál korábban tudnak padlót nyomni, közben zúgnak el mellette versenytempóban erre Skaife: menj már onnan ember, meglátja a vesenyigazgató és SC-t küld be (vagy valami hasonló) :DFD -
#974 5 literes motor valamivel és valahogyan etetni kell :)
Nem a technika csúcsát képezik, de nem is ez a lényeg :) -
#973 omg arról a beszívó szelep tányérokról enni lehetne akkorák :D a vízpumpa se gyerekjáték, viszont az meglepett hogy a vezérlés nem OHC -
#972 azt elöadta pár helyszínen már..biztos nem szereti a sebességet csak ezért tesz ilyeneket :D -
#971 iszonyat nagy figura... Remélem tényleg kijutok hamarosan Ausztráliába, akkor kaptok beszámolókat :). -
Debilon #970 ja, ezelőtti futamon is mikor a T1 mellett álldogálva mutatta, hogy itt még 2x0-el jön és itt kapcsol vissza :D