28
  • Randal
    #28
    Nem akarok baromságot írni, de ha jól emlékszem, hallottam, hogy a FÖldön bizonyos időszakonként vmilyen jellegű katasztrófa következik be vagy mi. Ennek alapján nem elképzelhetetlen egy régebbi civilizáció létezése.

    Na meg ott van a Dél-Amerikában vagy hol található barlangrajz amiben egy ember egy "űrhajóba ül".

    Bocs a sok pontatlanságért. Valaki biztosan pontosabban tudja ezeket az adatokat:)
  • Epikurosz
    #27
    Remélem ezt hallotta Géza bá is.
  • Inquisitor
    #26
    Nem az a lényeg. Tegyük fel, hogy semmire se volt jó, csak ócskavas volt (vagy inkább bronz lehetett, esetleg réz), a lényeg, hogy fogaskerekek ...
    Tehát minimum ötlet szinten valaki előrébb járt vagy 1000-1500 évvel.
  • Ted Beneky
    #25
    A tudósok azt mondták rá, hogy vallási jelkép ! Hát ennyi erővel bármire rá lehet fogni bármit. Például egy zöldségraktárra, hogy áldozati kamra
  • nbj
    #24
    van még egy ilyen témájú könyve csak sajnos nem jut az eszembe :S
  • Kifu
    #23
    Márpedig tény. Találtak Észak-Amerikai szigeteken viking építésű házmaradványokat...
  • Inquisitor
    #22
    "Olvassatok UFO magazint.
    Az való nektek, nem az SG."
    Gyerekkoromban leszoktam róluk. Viszont mai Metroban van kép és röntgengép egy ketyeréről, amiben 30 fogaskerék van, elvileg mérte (mutatta?) a csillagok/bolygók állását, ami a vicces, hogy i.e. 80-ban!!! készült!
  • rouwlee
    #21
    Nezzetek meg Nemere Istvan:"Atlantisz ma is el" c. konyvet, szerintem, ez is jo
  • dez
    #20
    "Daniken mese akárcsak Andersen. Aki elhszi megérdemli."

    Ennek így nincs értelme. Daniken felhívta a figyelmet egy csomó érdekes dologra, leletre. Ezek egy része tényleg érdekes. Aztán elmondta a saját kis magyarázatát. Ez két különböző dolog.
  • sonicXX
    #19
    Különben is ki frászt érdekel ki látta meg amerikát először. Főleg hogy az őslakosok sem csak úgy odapottyantak a semmiből, valószínűleg ők látták meg az elsők közt talán már több is mint 6000 éve.
  • Geza ba
    #18
    "Mondjuk, az már bizonyított tény, hogy először nem Kolumbusz, hanem Vörös Erik (vörös róka?), a viking érte el Amerika partjait, tán úgy a X. században."

    Ki bizonyította be? Talán Egely György?
  • sonicXX
    #17
    Platón alig ír valamit Atlantiszról.

    Igazából hogy létezett-e, nem bizonyítható csak indirekt módon. Ha elfogadjuk axiómaként a létezését, és arra alapozva nem megmagyarázható dolgok megmagyarázhatóvá válnak, illetve illeszkedik egy rendszerbe, akkor valószínűleg létezett. Akik axiómaként elfogadják Atlantisz létezését, azok véleménye megegyezik, hogy minden olyan kultúra, amely piramisokat emelt, fejlett matematikai, geometriai, építészeti, földművelési, csillagászati ismerettel és fejlett vallással, képírás alapú írásrendszerrel rendelketek, azok onnan erednek. Ez még az özönvíz történet más kultúrákban fellelhető azonosságát is megmagyarázza, hiszen Atlantiszt is ez mosta el, nyilvánvaló hogy a kultúrák onnan származó letéteményesei magukkal hozták ezt a mindent elsöprő borzalmas emléket, és ráhagyományozták a leszármazottaikra.
  • sonicXX
    #16
    Daniken mese akárcsak Andersen. Aki elhszi megérdemli.
    Strohm-nak annyi köze van Atlantiszhoz, hogy sokszor ír róla. Kb komolytalan és alaptalan. Néha még zagyva is, viszont a RAI fanatikusainak jól el lehet adni és ez is csak pénzt hoz neki - a RAI-s bevételek már nem elegek szegénykének.

    Kb ennyi.

    A lelet maga amúgy érdekes. Hihetetlen hogy fénykorában mire volt képes a perui őskultúra.
  • HUmanEmber41st
    #15
    Thor Heyerdahl bebizonyította a híres Kon-tiki és Rá expedíciókkal, h papirusznádból készült bárkából több ezer mérföldet is lehet hajózni..
    F.E Eckhard Strohm pedig jobban tenné, ha elvonulna a Himalájára meditálni 1-2 ezer évet és közben naponta 100X elmondaná, h nem írkálok többé ilyen sok baromságot..

    Azonkívül van még 1 kicsit mondabeli "bizonyíték".
    Mégpedig a mindegyik nép álltal mesélt özönvíz legendákban. Ugyanis abban az összes legenda megegyezik, h valaki ( istenség, angyal, vagy fehér ember akit az indiánok is vártak) előre értesítette a népet!!
    Azonkívül itt van Atlantisz története ( nem F.E.E. Strohm féle!!!! )amiről Platón írt..
    Daniken mindent az UFOkkal próbál magyarázni, én inkább azon állásponton vagyok, h az emberiség egy szűk csoportja létrehozott már a történelem előtti időkben egy fejlettebb civilizációt, mely ismerte a repülés titkát. Aztán éppen az özönvízzel ez a kultúra központja megsemmisült.
  • Epikurosz
    #14
    Mondjuk, az már bizonyított tény, hogy először nem Kolumbusz, hanem Vörös Erik (vörös róka?), a viking érte el Amerika partjait, tán úgy a X. században.

    Az ókori hajósok is elég jók voltak, Nagy-Britanniába biztos eljutottak, és akár az is elképzelhető, hogy Amerikát is elérték. Valami olyan hajósra gondolok, mint Odüsszeusz, például, csak visszatérés nélkül Ithakába.
  • Timbo
    #13
    én sem hiszek az atlantiszos dolgokban de sztem mindenkinek meg lehet a maga véleménye...
  • Sámson
    #12
    Olvassatok UFO magazint.
    Az való nektek, nem az SG.
    babonás csürhe
  • Epikurosz
    #11
    Már sokan kivesézték Stitchin úr munkásságát, érdemes az interneten utánaolvasni.
  • cipo000
    #10
    Sztem egyszerűen minden népen belül volt 1-2 ember aki elkezdet vándorolni és rátalált más népekre is és átatta nekik az ő kultúráját az ottaniak meg egy kicsit átalakítva elkezték használni. Ha már 1 vmi meg volt 2 népnél nagyobb eséllyel ment a többihez.
    Sztem ilyen egyszerű.:D
    Azonkívül algival egyetértek.
  • Doomista
    #9
    mert?
  • Epikurosz
    #8
    Zakariás Stitchin egy szélhámos.
    A többit nem ismerem.
    Amúgy Pacha Mama elég rusnya, ijesztő lehetett, vagy az most is.
  • Doomista
    #7
    ajánlom, hogy ezeket olvasd el:
    Dr Biró Dénes: A TUDATRA ébresztés energiája, ez 2 kötetes.
    f.e. Eckard Strohm: Atlantisz Mestertudása
    Zeharaia Sitchin: Dimenzió kapu ÉS A 12. BOLYGÓ
    vÁLASZT KAPSZ A KÉRDÉSEDIRE!
    más könyv hírtelen nem jut eszembe, ezek nagyon ütés komoly érdekes könyvek
  • BaldmaN
    #6
    Olvassatok Erich von Daniken-t! Érdekes dolgokat ír!
  • HUmanEmber41st
    #5
    Az az egyszerű válasz, h mégsem voltak elszigetelve egymástólnem tetszik a fehérköpenyeseknek..
    Pedig ez a legkézenfekvőbb magyarázat..
    Ennek belátásától még messze van a mai tudomány..
  • algi
    #4
    Szerintem egyszerű: mindegyik civilizáció emberekből áll (ugyanaz a faj műveli ezt), és mindegyik civilizáció a Földön él (azonos csillagászati jelenségek). Ezen kívül ott van az azonos univerzum, pl. a fizikai törvények is azonosak. Ezért van pl., hogy mindenhol építettek piramisokat - ha egy csomó követ egymásra dobálsz, akkor az alapból kúp alakú lesz, ha ehhez hozzáveszed a négy égtáj tiszteletét, rögtön megkapod pl. a piramisokat. De ez csak egy példa a számtalan közül.
  • Darth Sith
    #3
    nem semmi.

    Engem az érdekelne, hogy lehetséges az, hogy a föld, legkülönfélébb helyein, több ezer kilóméterre egymástól, teljesen elzártan, hasonló dolgokat műveltek. Hogy lehetséges az, hogy mégis nagyon sok ősi civilizációban, amelyek totál függetlenül fejlődtek, megtalálhatóak az áldozatok az Isteneknek, több istenhit, ember áldozatok netalántán, hasonló szobrászat stb.. Teljesen távol, mégis nagyon hasonló kúltúrák alakultak ki. Elég csak az Egyiptomi és a Maja piramisokra/templomokra gondolni. Nagyon hasonlóak, pedig közük sincs egymáshoz. Hogyan lehetséges ez? Vki aki jobban érte a történelemhez, magyarázza már el.
  • Riker87
    #2
    azért még vannak meglepő felfedezésekm, csak így tovább
  • nbj
    #1
    4000 éve ilyet csinálni? nem semmi