17
-
RMarvin #17 Üdv!
Két filmcím kellene nekem. Segítségképpen leírok néhány dolgot a filmekről, amiket kb 15 éve láttam, s most szeretnék nosztalgiázni egy kicsit:
1. A történet a század (előző) század elején kezdődött, ahol egy festőt kínoztak halálra a környékbeli emberek. Azt nem tudom, hogy miért tették, de arra emlékszem, hogy valami füstös, halott tájat festett éppen az ürge. Aztán átugrott a jelenbe a történet, amikoris megjelentek a zombik. A végén a 2 túlélő (csaj+faszi) kiszálltak egy liftből, és abban a halott tájban találták magukat, amit a festő majd egy évszázaddal korábban festett. A cím szerintem az volt, hogy "Zombik fellegvárosa" vagy démonvárosa, de ezekre nincs találat.
2. Ez már egy lazább film volt, aminek csak a felénél jöttem rá, hogy ez félig vígjáték lehet. Emlékezetes pillanatok: amikor kitör a városban a pánik, 4-5 zombie randalírozik egy jeep-el össze vissza. Aztán elfut a kamera előtt egy másik zombi is, aki egy kiskutyát üldöz. Szándékosan vicces jelenet volt, az tuti. A végén ha jól emlékszem kerítésbe akartak áramot vezetni, de az egyik tizenéves zombie átmászott a kerítésen, és kinyitotta a kaput a többieknek. A film közepén volt egy jelent, amikor az egyik csaj egy sörétessel hasbalőtte a zombiet, aki emiatt kettészakadt, Majd a földre esett felsőtest nyúkált a még mindig ide-oda lépkedő lábai után...
Segítsen valaki pls! Mi ezeknek a filmeknek a címe?
Köszi! -
johnz #16 de léteznek még a világon perverz beteg mazohista emberek ugyhogy nekem tökmindegy!!
nézd szeresd de ne hangoztasd hogy jó mer nem az!! -
johnz #15 HÉH HÉJ!!! NA csak hogy tisztán lássuk a dolgokat horror rajongó vagyok és minden itt emlitett filmből megvan nagy része dvd-n!!!
de a halloween akkor is ratyi és ez magánvélemény okostojás annyira szar hogy az már nézhetetlenén még manapság is megnézem chuckyt meg freddyt,hellraiser szériát,texasi láncost stB.de ez a myers gyereken még röhögni se tudok csak sirni és kaparni a falat hogy lehet ennyire szar!!! -
moRtiZ #14 Hat a kozponti arc Leatherface akar tekintheto Michael vagy Jason elodjenek is. -
zsellerm #13 ahogy mondod...
viszont a Texas "middle-of-nowhere" plotja nem húzható rá az egy személyes boogey-mannel operáló Halloween-Friday vonalra... -
moRtiZ #12 Ha mar itt tartunk, akkor a Texas Chainsaw messacre indit, utana jon a Halloween, majd Friday the 13th, es ezeknek a sikereit lovagolta meg a Nightmare es a Hellraiser sorozatok. 80-as évek horrorjai FTW <3 -
zsellerm #11 "hallowenes filmek színvonala a leggyengébb".
Sorry, de ez nagyon LOL, nyilvánvaló hogy az általad közölt információk "köztudottsága" egyedül a saját véleményeden alapul.
Ha csak a papírforma, akkor hasonlítsd már össze a Halloween-ok és a Péntek 13-mak IMDB pontszámait. Persze hogy ki mit szeret az ízlés dolga, de ne próbáld magad köztudottsággal igazolni amikor nyilvánvaló marhaságokat beszélsz.
Halkan megjegyezném hogy a Péntek 13 egy az egyben a Halloween koppintása.
S akkor egy kis filmtörténelem for your ass: az eredeti Halloween ugye '78as, óriási kasszasiker, a Péntek 13 első részében pedig még nyoma sincs a boogeyman-karakternek. 3 évvel később, '81ben hozzák ki a várva várt második Halloween részt, erre ugyancsak abban az évben - kihasználva a Halloween sikerét - feltűnik Péntek 13 egyértelműen hasonló plottal, immortal típusú slasher gyilkossal, pontosan mint a Halloween-ben. Elkezdődik a horrorban, amit slasher-korszaknak hívnak . . .
Rob Zombie filmjére nagyon kíváncsi vagyok, legyenek bármilyenek is az előző darabjai, látszik rajtuk hogy rajongó csinálta őket, aki szívügyének tekinti a horrort. Reméljük hogy a Carpenter eredetije iránti tisztelet dominál majd a munkájában, és nem írja át a scriptet. -
Morden23 #10 Ok, végülis, ha erről az oldalról nézem a dolgokat, akkor minden rendben.
Amúgy Hellraiserből csak az első 2-őt láttam, de szerintem azok horrorkorszakalkotó filmek. Nem különösebben szeretem a horrorfilmeket (ennek főként a mostani felhozatal az oka), de vannak azért klasszis genre-filmek, amiket ráadásul alig ismer valaki. (Pl. Zombi lóg a harangkötélen) -
moRtiZ #9 Vannak filmek, amik szerintem nem alkalmasak szinkronizalasra: pl. az összes "fekafilm".
A horrorfilmeknel szerintem messze nem figyelnek a forditas igenyessegere, mert ugy gondoljak nincs akkora kozonsege mint egy LOTR-nak pl. (A legjobb magyar szinkronja a south parknak van :) ).
Hellraiser: Hat igen. Nem tartjak tul nagy szamnak, de nekem azert megvan az osszes, es szeretem :). Hellraiser VII - Deader (VIII.-at meg nem lattam) egesz jó lett, bar az nem is annyira horror.
HO1000C + D's R szerintem egyszeruen jó trash horrorok mint Lancfureszes. Ha Leatherface nem jott be, akkor érthető hogy nem tetszettek Rob Zombie filmjei sem, hiszen azért egy kategória a kettő. Az meg sose érdekelt hogy ki mit magyaráz bele egy filmbe. Egyszerűen jófajta elborult :) -
Morden23 #8 A magyar szinkron az egyik legszínvonalasabb a világon: mondom ezt még úgy is, hogy én gyakorlatilag sosem nézem szinkronosan a fimeket.
Vannak kategóriák horror és horror között.
A Hellraiser-t én nem hasonlítanám össze a Chucky-val, és szintúgy nem a Pet Cemetery-vel.
És mellesleg az Elm utca, Péntek 13. filmek azok klasszikusok.
Vannak horrorfilmek, amik nekem szimplán nem tetszenek, pl. Texas-i lácfűrészes (az eredeti). Erre azt mondom, hogy na bumm, van ilyen is.
A House of 1000 corpses meg a D's R pedig koncepciónélküli marhaság, amibe sok karosszéktudós buta Manson-i pszichoanalízist magyarázott. Ennyi.
Attól, hogy a horror-rajongók kedvenc filmje, attól mgé lehet szar. Mellesleg Woody Allen-nek közel sem minden filme röhögnivaló.
Ja, ér moRtiz: igazad van, a MediEVIL Deadre gondoltam, az pedig a III. rész. A sima Evil Dead a nyári vakációs tinibuli a hegyekben, amikor megtalálják a pincében a Necronomicont. Régen láttam, most helyrebillentetted a memóriámat. THX -
moRtiZ #7 Ja es hozzatennem: Devil's Rejects rating imdb-n 7.0! A horrorfilmek nem igazan szoktak 6 fole kapni (a mindenkinagykedvence A kör is csak 7.3-at kapott). -
moRtiZ #6 En pont ennek a cikknek a hatasara neztem utana hogy van masik Rob Zomibe film?! Tegnap ejjel meg is neztem a Devil's Rejects-et es szerintem is hatalmas jo film.
Johnz ha te egy filmet magyar szinkronnal nezel (foleg horrort) akkor ne is csodalkozz. A magyar szinkronok szanalmasak barmilyen horrort is nezunk, nagy hiba ugy nezni oket.
En amugymeg trash horror fun vagyok. Ha neked a Freddy Kruger, Michael Myers es Jason Vorhees filmek szarok, akkor ne nezz ilyen filmeket. Az egesz horror mufaj nem nektek valo.
Morden: Evil Dead anno 1981-ben messze nem vigjateknak keszult, amirol te beszelsz az mar a 3. resz az Army of Darkness, az mar tenyleg horror vigjateknak keszult.
VG-vel teljesen egyetertek. -
vg #5 A House Of 1000 Corpses horror rajongk egyik kedvenc filmje! A The Devil's Rejects pedig hatalmas film! Ha röhögni akartok, akkor nézetek Woody Allen filmeket, vagy Disney meséket! -
Morden23 #4 A House of 1000 corpses egy kis híján nézhetetelen szar volt, gyakorlatilag egy egyszerű "c" kategóriás ócskaság.
A The Devil's Rejects-ről meg ne is beszéljünk. El is aludtam rajta.
Halloween remake... mi a francnak feldolgozni? Már alig várom, hogy a Bruce Campbell-es Evil Dead-et (Gonosz halottak) elkezdjék remake-elni. Azon legalább lehetett röhögni. -
johnz #3 én nem tom de a house of 1000 corpses kurva xar egy texasi láncfűrészes koppintás volt, szar magyar szinkronnal megspékelve a halloweenes filmek szinvonala a leggyengébb ez köztudott ennél még chucky széria vagy a péntek 13,vagy a rémálom széria is jobb volt!!! mike-ot csipem de ganén voltak megcsinálva a részek ezért ha zombi jó filmet akar csinálni sok dolga lessz másrész nemhiszem hogy rob zombie a megfelelő személy ennek a filmnek a feltámasztására -
moRtiZ #2 House Of The 1000 corpses kurvajo film volt. Vegre lesz egy kis igazi HC Mike Myers. Ez jo hir, en orulok neki nagyon. Varom a filmet ezerrel. -
5i #1 NE már!
Utáltam a filmjeit ennek a zombinak!