63
-
#23 Leszarom, hogy penzehes-e, egyenlore messze felulmulja az osszes programjuk a tobbi konkurenst, mind kezelhetosegben stb... mar ne is haragudjanak, de megerdemlik ezt a sok penzt, ha ilyet csinalnak. -
#22 Igy van... "majkremszaft"... lol, mint egy 10 eves buzigyerek, akinek szanalmasan nyomorek szovege van. -
#21 En meg imadom az ilyen barmokat mint te vagy. -
#20 Fura, az MS-t mindenki pénzéhes bandának gondlja.
Ti talán ingyért dolgoztok? Azért nézzük meg a programozókat. Nem tűnnek nagyon milliomosnak. Inkább igáslovaknak. -
#19 Egyetértek!
Amugy az OO majd 10 év múlva fogja azt tudni amit a Office2007 ;) -
Caro #18 Én magamnak openoffice-t használok, persze MSO-t tanultam, és nem okoz gondot az sem.
De a writer tényleg sokat tud, és sok benne az innoatív megoldás.
Csak az a baj, hogy az openoffice ezzel ki is fújt.
(Na jó, az impress azért még jó)
De a calc lehetne jobb is. A base-en nem nagyon igazodtam még ki, de az látszik, hogy még kevés.
A Draw meg jó lenne, csak az meg eléggé bugos.
Ennek ellenére használom, mert azért lehet, és így is sokat tud, és nekem azért főleg a writer kell, az adatok kiértékelését más szoftverre bízom. -
mrzool #17 "az MS Office-nak ma már nincs létjogosultsága..."
Loller.:) Mindegy, pont az olyan embereknek, mint te vagy, minden bizonnyal elegendő az OO.org. Használd egészséggel. De ne nézd már hülyének azokat, akiknek a munkájához bizony nem elég a kedvenc programod. -
quentit #16 "Pedig igencsak jó lenne, ha lehetne pdf-be is menteni"
Te hülye. Lehet PDF-be menteni. www.openoffice.org
Ingyenes. De te inkább kockafej vagy, és használod a drága MS Office, vagy egyszerűen csak ELLOPOD...
De ez szól mindenki másnak is. Fölösleges MS Office-t használni.
- Ha te írsz doksit, akkor openoffice.
- Ha kapsz doc-ot, akkor vagy beolvastatod az openoffice-al, vagy a microsoft INGYENES reader-jét használod.
- OpenOffice-ra egyszerűbb áttérni (megtanulni) mint az MS Office 2007-re.
- Ha PDF-et mentesz, akkor ott az openoffice, vagy ha kockafej vagy, akkor megveszed a DRÁGA MS Office mellé a DRÁGA adobe PDF editort, és szívsz emiatt... (inkább vegyél HDTV-t és használj openoffice-t)
Bocs ha durva voltam, de az MS Office-nak ma már nincs létjogosultsága... -
Zedas #15 Aki már próbált PDF-et programból manipulálni (akár a belső javascripttel, akár máshogy), az pontosan tudja hogy az összes Acrobat programozó a pokol tüzén fog elégni.
Remélem lesz valami általános formátum amit értelmes emberek kreálnak meg, és nem egy de-facto minősíthetetlen szutyok lesz mint a PDF (nekem tök mind1, hogy az OpenDocument vagy az Open XML lesz e az). Valamint remélem, hogy abban a pillanatban a világ összes PDF dokumentuma egy nukleáris holokausztban megsemmisül az Acrobat részleggel egyetemben.
Azt hiszem sikerült élethűen visszaadni az érzéseimet... :)
Aki nem érti hogy miért vagyok így felindulva, az próbáljon átszínezni bizonyos szavakat egy PDF-dokumentumban programból: de készítsen hozzá elő jópár doboz nyugtatót.
-
#14 májkrémszaft? Elég szánalmas vagy nem gondolod? Meg az összes többi divatMSfikázó! -
Caro #13 Szerintem meg mindkettő mocskos pénzéhes banda, de ettől függetlenül nem értem, hogy abba hogyan szólhat bele, hogy a saját formátumát is belerakja-e????
Meg egyébként is egy csomó ingyenes PDF maker van.
De abban viszont igaza van az Adobe-nak, hogy ha az office része lenne, akkor mindenki csak azt használná. -
Praetor #12 Miért? A májkrémszaft nem pénzéhes? -
#11 Te barom, csakhogy ez nem a MS-nak rossz hanem a felhasználóknak!!
Ja és itt a legfontosabb dolog, amit ez a cikk nem is említ: "a PDF formátum nyílt, szabadon licencelhető szabvány. Az Adobe PDF 1.6 formátum ajánlásának 1.5-ös pontja világosan kimondja, hogy a formátum mindenki számára szabadon felhasználható saját programjában, ahogy azt teszi jelenleg is szinte az összes konkurrens irodai alkalmazást fejlesztő cég."
Persze az Adobe azt gondolja, hogy a MS ezért is fizessen, mocskos pénzéhes banda! -
roberttoth #10 A Microsoft tudtommal igencsak sokat vakarózott azon, hogy a nyílt forráskódú irodai csomagoknak odaadja az office fájlformátumainak leírását. Enélkül egy irodai csomag - sajnos - labdába se rughat, ami érthető. Szóval ha a formátumok nyíltságáért annyi éven át kellett pitizni és pereskedni a többi cégnek, akkor a Microsoft is nyugodtan pitizhet a jószerével egyetlen igazán jól elterjedt nem microsoft dokumentációformátumért. -
mrzool #9 :)) -
Gabest #8 Mert a hdd gyártók is perrel fenyegetőztek, ha ennél kisebbre sikerült volna. -
mrzool #7 Csak tudnám miért kellett másfél giga helye a telepítéshez... És akkor még fel sem tettem sem a Projectet, sem a Visiot. -
intrex #6 Ez jó hír! Imádom ha rossz a microsoftnak!
:) -
aDannyBoy #5 hááát... akkor marad a beta2 :)
Nekem eddig egyébként csupa jó tapasztalatom van az új officeszal. Sőt... 256mega ram mellett laptopon is faszán megy. Most tesztelem keményen, de eddig minden területen bizonyított. Kicsit fura nekem is. Lehet h UFO tech és nem az MS csinálta. -
lazly #4 A kulonbseg hogy az openoffice ingyenes, es azzal hogy +1 funkciot beepitenek abbol nekik tobb penzuk nem lesz. Egyebkent nyilvan van engedelyuk az adobetol, es az megadta nekik, mert nem hogy nem gyengiti az openoffice a piaci helyzetet, hanem meg erositi is.
A microsoft ezzel szemben egy olyan programba akarja ingyen es bermentve (adobe fele) beepiteni a szolgaltatast, amibol nekik penzuk lesz, hisz nyilvan lesz olyan ember, irodakban, stb.... aki lecsereli ezert az officet. A xps formatum elveteset nyilvan a piaci helyzetuk megorzese reven kertek, amit a microsoft megtagadhat, de most a microsoftnak kell pitiznie, es ebbe nincs nagy gyakorlatuk.
polo88, miert veded a microsoftot? :) A abode (ugy cak pak akarki) abba szol bele amibe akar. Maximum leszarja az erintett. Ezt hivjak demokracianak. :) Az ms most megy nyalni, ugyhogy vagy elfelejti a pdf tamogatast, vagy teljesiti a kerdeseket. Kn errol van szo. Igy mar erted? :)
No udv! -
polo88 #3 Nem arról van szó roberttoth, hogy nem hajlnadó fizetni érte, hanem hogy az offica nem lehetne beleintegrálni a pdf ilyen szintű kezelését, hanem csak miután megvetted, utólagosan lehet kibővíteni pénzért.
Egyébként ha már az openoffice támogatja (még nem használtam), és nekik ugywbár nem kellett fizetni érte, akkor az office miért ne használhatná? Az Adobe is ilyen nagy "nyílt forráskódokat - ingyen" szimpatizáns lett? Akkor adja ingyen a PS-t meg a sok jó progiját, akkor OK. -
polo88 #2 Nem értem, hogy az Adobe miért szól bele, és miért kéri, hogy az új Office-ból távolítsák el az új XML Paper Specification (XPS) formátum támogatását. Ha MS fejlesztette ki, sajátja, akkor miért ne használja? Az meg, hogy Adobe abba is beleszól, hogy az MS mi után, hogyan kérjen pénzt, már egész nevetséges.
Egyébként ha MS megveszi a PDF használati jogát az új office-hoz, akkor miért ne szabadna használnia? Sztem Adobe csak félti pozícióját. -
roberttoth #1 Pedig igencsak jó lenne, ha lehetne pdf-be is menteni, ugyanis a word dokumentum olyan "jó", hogy ahány gépen nyitom meg, annyi féle képpen néz ki...A pdf jó. Az openofficeban is integrálva van.
Azt nem értem, hogy az miért baj a Microsoftnak, hogy fizetnie kéne ennek az opciónak a belerakásáért? A pdf formátumot nem ő találta fel, teljesen jogos, hogy a kitalálója pénzt kér érte. Meg ha belegondolok: egy 150eFt-os office árába nem fér bele egy pdf licensz? Annyira nem lehet drága a licensz, viszont a dokumentum "hordozhatóságát" nagyban javítaná...