42
Szervert csináltam, mennyi embert bír el?
-
FLeK0 #2 ha komolyabb latogatottsagu oldalt akarsz, akkor elsosorban a savszelesseg lesz a gond, inkabb berelj vagy szerezz ingyenes tarhelyet vhol, egyszerubb mint otthon ezzel veszodni. -
mezeimodell #1 Szervert csináltam, mennyi embert bír el?
A szerveremet a MyServer nevű számomra az Apach, Zeus és társaináűl egyszerűbb open source szerverhostingolós progival csináltam. Ez az első szerverem, így fogalmam sincs, pontosan, hogy is működik, az a lényeg, hogy valahogy sikerült elindulásra bírnom.
Dinamikus ipm van, de egy dyn.hus dns-hostingal könnyedén meg lehet találni a szervert a neten, ha a gépem üzemel.
Nem is ez lenne a gond, kb hány embert bírhat el a "szerverem"?
A hardware/szoftver a következő:
Szoftver: Windows Xp Professional Service Pack 2+összes update
MyServer szerverprogram, dyn.hus ip4átirányítás használata, 100gb diskspace a szervernek.(ha kell még vlmi fontos adat, majd leírom, ha kéritek)
Hardware:
-AMD ATHLON 64 3200+, 2000 mhz-en funkcionál, 24 fokon, nincs overclockolva.
-1gb memória, 200mhz-es fejenként (2 512-es)
-KN8 alaplap
-160-as Maxtor Ide Winchester
Internetszolgáltató: T-online (inkább Offline)
Bandwich: 3mbit, Upload: 512 kbit max. (a normál adsl egyik leggyorsabbikja tehát, fizetek is érte rendesen)
Tehát a fő kérdés az, átlag hány embert tud a szerver fogadni, hányan tudják egyszerre használni az oldalam? (az oldal html alapú, de van egy nagyobb része, aminél sok datat tud letölteni az user, ha akar, plusz vannak 1-2 mb-os videók és 20k-200k-s képek.)
Lehet, hogy hülyeséget írtam le, de remélem a nagyját értitek. Én nem értek hozzá, ezért írtam ide az sgre
Üdv:
mezeim.