23
  • Rousty
    Valaki tudna nekem helpelni az van hogy mikor a 4.chaptert tölti be töltés közben vagy kidobb vagy újra indul vagy lefagy mi lehet a probléma?
  • kikikaki
    Hello azt szeretném kérdezni hogy az 5.chapterben amikor aktiváljuk ott fölül a liftet vagy mit utána hova kell menni?? mit kell csínálni??
  • koschwarz
    biztos írta már más is, de ez engem nagyon az oblivionra emlékeztet
  • psishock
    LowEnd:
    nem köplek le, csak megsimogatom a fejed. Hûha, el sem akarom hinni ezt, h ha tényleg big RPG fan vagy akkor biztosan nem CSAK ezt a sorozatot istenítenéd (akár az Ice Wind Dale L együtt). Ha csak egy közeli példát kellene hogy említsek akkor ott a Planetscape Torment, vagy pl a zseniális Fallout sorozat... és ez csak 2 nagy név volt a rengetegből.

"(aki nem szeret olvasni, annak nem az rpg a műfaja ;) nemde?)"
    ahh nemá, a 2006-ot írunk, igazán nem nagy elvárás az embertől ha ledigizett szöveget szeretne.... Az olvalsás olyan már mintha filmet kellene felíratozva néznem. Nem nagy gond, de sokkal élvezetesebb, ha halgatom mit beszélnek/mi történik.

Dakkon:
    Whoa yeah, a képekből itélve naccrûen néz ki, leszedek majd 2-3 videót de great dobásnak tünik! Ez a HDR tehnológia pusztít. Muszáj lesz az sapphire x800xt-met legalább egy valamilyen x1800xt-re cserélnem xD
  • Dakkon
    most lesz is vmi fantasy rpg-fps...asszem project offset...elég igéretesnek tűni....csilivili grafikával....
  • LowEnd
    hááát nemtom, az rpg PC-n az nálam eddig csak a baldurs gate...
    (köpjetek le)

A morrowind is érdekes volt.
    Hozzá kell tegyem, nagy FPS és RPG fan vagyok, és alig várom, hogy olyan játékot láthassak, ami tökéletesen ötvözi a két stílust. Nem zavar ha olvasni kell, ha van storyline. Sőőőt.

(aki nem szeret olvasni, annak nem az rpg a műfaja ;) nemde?)
  • Tinman #17
    Nyitott kapukat döngetsz :-)
    Eszméletlenül odavagyok a FF-ért. Olyannyira, hogy amelyik részt csak bírtam azt mind eredetiben meg is vásároltam... igen a Baldurs Gate 1-2+kiegek, IWD 1-2 mellé :-D

Imádom a FF sorozatot, de már egyre inkább kezd bosszantani, hogy eléggé lineáris... azt pedig nagyon nem szeretem, hogy:

Tegyük fel, hogy adva van egy nagyobb terem, ahol ne adja ég Tidus bácsival elkezdek mászkálni. Ha éppen úgy gondolom, hogy a balra lévő fény az valamilyen átjáró lehet és tévedtem, akkor ebben a teremben jó eséllyel 3x kell harcolnom a sok "lépés" miatt.
    Ezt nem szeretem. Teljesen fárasztó, hogy egy terem felderítése -ha minden sarokba el akarsz mászkálni- az egy kész tortúra, mert a semmiből, random megjelenő ellenfelekkel állandóan csetepaté van.
    Ezért láttunk már erre normális megoldásokat, nem kellene a Final Fantasy 1-ben bejáratott rendszert így a 12. rész tájékán is elsütni :-(
  • psishock
    Tinman:
    dehát FF sorozat nagyon is RPG :D, méghozzá a tipikus japanese RPG vagy jRPG nagyszerû példája, a konzolokon az RPG-k nagyrésze erre a stílusra épül akár a SuperNintendón, PS1n, PS2n, vagy a többin. Kben biztos lehetsz benne hogy egy nagyon sikeres tipusa az RPG-k nek mert nagyon sokan veszik és dicsérik ezt a stílust. Egyszerûen nem kell egylapon pl a Ghoticokkal említeni, más tipusú (keleti) RPG. én kben a többivel együtt ezt is szeretem és nagyon becsülöm.
  • Dakkon
    jaja a Ghotic dolgában egyetértünk, naon jók voltak...az oblivion nálam is csak 2hétig tartott......sajna csak a csili vili graf volt benne a nagy extra..majd meglátjuk a ghotic3-at
  • Dakkon
    hmm...jaja, igazad lehet, h más tábolról valók vagyunk. mert én tényleg a "tiszta" "olvasós" rpg-ket kedvelem (planescape torment az überelhetetlen), de eljátszok a diabló fajtákkal is, csak Én azokat nem igazán rpg-nek kategorizálom...ez van különbözőek vagyunk....
  • Tinman #13
    Nem csak ő ;-)

Gothic 1-2 a személyes toplistámon veri a Morrowindet, sőt az Oblivion-t is.
    A Gothicban éreztem először azt, hogy a világ amiben vagyok tényleg egy összefüggő egész valamit alkot és én valamint a tetteim szerves részeit képezik az egésznek.

FF-et én nem érzem igazi RPG-nek inkább olyan akció/kaland játék némi RPG beütéssel.
  • psishock
    Látom Khamwasss is a "zén" táborboromból való, érzi h miről beszélek ;)
  • psishock
    Dakkon:

hmm szerintem a Diablo pontos kategorizalasa "Hack'n Slash RPG" azaz inkább a harcra fektetnek több hangsúlyt nem a sztoryra, es kben hellgatben mar kemenyen radolgoznak arra is. Az, hogy "az ég világon semmi közük sincs az RPG-khez" az meg azért sztem enyhén tulzás a részedről :D . Azt sen mondanám h nem vagyon "igazi" RPG fan mivel majdnem minden rendes RPG megfordult a kezem alatt, es nagyreszüket végig is toltam, (Mondjuk úgy a 90s evek + tól kezdve, előtte nemtom mik voltak az RPG piacon) és itt még a konzolos RPG ket is ide értem mint pl a FF sorozatokat (1-8ig), akár a Chronoshiftet, vagy a Star Oceant (mondhatnék még több 10 naccerû konzol címet). Ezek is mind mind nagyszerû és hangulatos cuccok. A hozzászólásodból ítélve valószínûbb, hogy te jobban szereted a "tiszta" szerepjátszást (lehet másik gammára rá se néztél) mind mondjuk az akcióval keverteket. Hidd el ennek is meg annak is nagyszerû hangulata van. Amint látod én a másik táborbol való vagyok mert nekem a harc (akár melee, vagy varázslatok), az animációk kidolgozottsága és a karakter skillek felépítése, Az ittemek, buy-sell rendszer... is nagy szerepet játszik. Ja, és a NWN naccerû hangulatu volt, és sohasem szidtam. A 2 expansionnal együtt, sztén komplett végigtoltam több tipusú charakterrel. A NWN 2s nél voltak kétségeim 2-3 ingame trailer megtekintése után, de lehet h ez csak a láccat volt és a final verzió teljesen rendbe lesz, végülis még mindíg fejlesztés alatt majd úgy is kiderül ha kijön, addig meg kár ezen vitázni.

Tinman:
    #1: itt a "fejletlenségen" elsősorvban nem a "grafikára" gondolok, nekem nem is az az első számú dolog, hanem a karakter kidolgozására és az animálására. Ott majdnem minden helyen csak állnak egy helyben mozdulatlanul, meg se moccannak, esetleg néhol meg fel le sétálnak de azon kívül semmi. A másik meg hogy ritkán volt ledigizve a hang és soxor rengeteget kellett olvasni, ez volt a másik ami lefárasztott benne. Nekem így eccerûen túl nyers hideg volt a játék, de másnak lehet h nagyon is bejött akinek más szempontok számítanak. Egyszerûen ennyi.

#2: nemá, had fûszerezzem a mondataimat azzal ami teccik, sztem nem olyan heavy kiböngészni h mit akarok mondani :D, mellesleg ez nekem/nekünk természetes, mert itthon a haverokkal is sûrûn válltogassuk a nyelveket (3-4), akár keverjük őket. Eccerûen mert jobban hangzik, és soxor érdekesebb is xD.
  • Khamwasss
    A Gothic 1-2 viszont örök kedvenc, akárcsak a Knights of the Old Republic 1-2. Ezekbe tudtam nagyon beleélni magam. És kell a folytatás =)
  • Khamwasss
    Morrowind szerintem is gyenge volt, akárcsak a folytatása. Nálam egy hétig sem tartottak, de azt a rövid időt is csak kínlódtam vele. Nagyon nem fogott meg a hangulata, és nem is értem hogy lehet szeretni ezt :/
  • Dakkon
    Hát én se! sőt én bizonyos szempontból jobbnak is tartom a morro-t mint az obi-t(de ez már CSAK az én véleményem!)
  • Tinman #7
    "a morrowind wacak volt (talán még túl fejletlen akkor)"

Köpni-nyelni nem tudok erre a mondatra

#2: I think u must decide which languages r urs
  • Dakkon
    oblivionnal meg ezt összehasonlítani.....mint focit a jéghokival...mindkettőben egy labda után mennek.....
  • Dakkon
    psishock sztem te nem vagyol rendben az RPG fogalmával, és sztem ebben még egy két RPG fan majd megtámogat....
    azokat a gammákat szídod , amik rpg-k (nwn, morro) a hellgatenak, a diablónak , sőt ennek se az ég világon nem sok köze van az rpg-khez, 1-2 ficsőrt kivéve.....a hellgate, meg a diabló is eredeti kategorizálása is az h : akció esetleg egy-két helyen láttam h akció-rpg. de aki játszott igazi rpg-vel, az nem mond ilyet
  • psishock
    a morrowind wacak volt (talán még túl fejletlen akkor) de az obliviont szépen kicsiszolták, na de ennek a gammának alapból semmi köze azokhoz, leszámítva, hogy ez is first person RPG lesz. amúgy én is az izometrikus nézetet szeretem jobban (legyen akár 3D felulnézős mint a Dungeon Siege), vagy a third persiont mint a Ghotic vagy a Knight of The Old Republic, de be kell vallanom, amióta kipróbáltam az Arx Fatalist a First Person RPG vel sincs az ég világon semmi gondom, ennek a stílusnak is megvan a maga nagyszerû játékmenete, csak meg kell szokni. Túl kell lépni Diablo, Baldurs Gate vagy Fallouton. Az RPG nem csak ezekből áll, a többi RPG stílus is naccerû élményt adhat.
  • Khamwasss
    Ez hasonlít az oblivionra...
    Az meg már sosejó
  • psishock
    nice, a másodig legjobban várt RPG az idén (részemről). A Hellgate persze a #1. A képek sajnos nem adják vissza azt hogy, milyen nagyszerûen kidolgozták a harcokat és a játékmenetet, mindenképpen érdemes megnézni 1-2 ingame cuccot. A Neverwinter2 elég láma lett/lesz sztem, a graf ok is lenne de a többi nagyon nem oks az ingame trailerek megtekintése után, mert sajna itt is mennek a tipikus "csináljunkgyorsanegyrpgt" hibák, egymás előtt csapakodások, stb.... A story még lehet h megmentheti, but nemtudom. Majd az idő megmondja.... anyway amúgy is itt a Dark Messiah ról van szó, ami úgyis über lesz ^-^, és kegyetlen nagy szabadságot ad a játékosoknak a harc közben is. But, itt egy nagyszerû ingame trailer kommentárral. Majd 8 perces (14mb) és nagyszerûen bemutatja a játékmenetet:
    http://www.sg.hu/letoltesportal.php?status=linkletoltes&refid=4172
  • Tiby
    Jól hangzik.Én várom