Ismerd fel a képről az autót

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

asa 1000 gt
pszihopata
Szerintem is!

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

épp az a bajunk hogy nem errõl szólna a topik..
régi, már-már elfeledet járgányokról, amik a maguk idejében nagyon jó gépek voltak..
vagy épp modern vasak, amiket mindenki megkell ismerjen 😄D

nem ien 12 db-os világvégén gyártott "autó", amirõl 3 kép van az interneten..

nem találom... majd ha lesz még segitség

GERAPPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

bujcsik555
haladunk felfele már 7 😄

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

Én most az összes számomra ismeretlen amerikai autógyár autóit végignézem 😄

GERAPPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

bujcsik555
jo nem ugy értettem de ezeketaz ismeretlenségeket(pl Emme 420T) az életbe nem találnám meg<#zavart1>

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

bujcsik555
még segithetnél 1 kicsit
mert nem találok semmi ilyet<#confused>

Máté94
Nem értem mi a bajotok én csak bepötyögök hülye kocsi neveket azt majd kiad valamilyet.Soha nem keresek róla semmit,hogy ki tervezte meg ilyenek.Csak leírom a nevét egy cetlire azt ott van.Én is most kerestem rá.Meg a mondjuk,hogy ha berakok egy Dacia Logant akkor persze mindenki ismeri még a hülye is mert tudja,hogy már több mint mittomén mennyi szaladgál az úton<#pardon1>
(énsenyugi-.-)

bujcsik555
hehe már 8-adik

bujcsik555
te csak ilyen kis szériás autokat ismersz?<#boxer>
(azért mérges mert ö azokat nem ismeri)<#idiota>

Máté94
Összesen 100 drab készült belõle
Máté94
Hát nem nagyon ismert márka.
reggel 8. volt -.-

segítesz még ? 😊
pl. ismert márka ?
vagy vmi nagyon jellegzetes dolgot mondjál róla 😄

Máté94
1. Call of Duty 4: Modern Warfare
2. Gears Of War
3. WWE - Pankráció (régebben WWF)
4. PlayStation3
5. XBOX360
6. CRYSIS
7. A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 2
8. GTA: San Andreas
9. Ismerd fel a képrõl az autót!!!!!
10. Prison Break (FOX)
<#eplus2><#hehe>
nah ez már vmi, én angolnak vagy olasznak néztem 😄

Máté94
Amerikai.És nem seítek többet vagy ha kell akkor talán😊
ezt mi is látjuk -.-

Máté94
60-as évek végén gyártották
segíthetsz akár egy "picikét" 😊

Máté94
Nem 20<#hehe>
bujcsik555
5 betü a márkája?

(5*-ot számolt)

Máté94
Az eredeti ***** felni<#bee1><#idiota>
Annak nem 😛
bujcsik555
és a pirosnak?<#idiota>

Máté94
A felni a Fordtól van.
Máté94
Hogy tudja!😄
bujcsik555
nem olyan😄(Szerinte)

bujcsik555
😄

Máté94
Miért olyan mint egy Ford?😊
Jetcar, haladjunk tovább...😛PP
bujcsik555
na pff
legyen a tied

Máté94
bujcsik555
sry ezt nem láttam

bujcsik555

Máté94
Nálam van még!
Ha akarjátok rakok!
Máté94
<#idiota><#ravasz1><#nevetes1><#nevetes2><#eplus2>
Aki akar, tegyen nyugodtan 😊
Máté94
Máté94

Manapság az autódizájn lopás hazája Kína, ahol vidáman szaladgálnak a különbözõ nemhivatalos Smart klónok, az E-osztályos Merci orral ellátott Daihatsu Charade származékok, a szintén Merci orrú, de Renault seggû kupé-kabriók, és még sorolhatnánk. Persze mindegyik a szigorú kínai mûszaki szabványok szerint készült, úgyhogy összeszerelési minõségük, károsanyag kibocsájtásuk és biztonságuk nem is lehet kétséges. Ennélfogva szerencsére még nem is nagyon veszélyeztetik Európa és Amerika útjait. De térjünk csak vissza erre a kérdésre úgy tíz év múlva!
Dõreség lenne azonban azt hinni, hogy az autókoppintás nemes mûvészete az õsi Kínából származna, mint ahogy a másolt autók is fel tudnak mutatni olykor meglepõen egyedi tulajdonságokat.
1992-ben történt, hogy a Volvo bemutatta az ECC (Environmental Concept Car) prototípust, amely nemcsak a hat évvel késõbb sorozatgyártásba küldött S80-as elõfutára volt, de egy sor érdekes mûszaki tulajdonsággal bírt, úgymint sorba kötött, hibridüzemû gázturbina - elektromotor meghajtás, extrakönnyû alumíniumkarosszéria, Dynaguide információs rendszer, valamint a kor legmodernebb passzív és aktív biztonsági berendezései. Az ECC vonalvezetése a mai napig aktuális, és észrevehetõ a legújabb Volvókon is.

1992 Volvo ECC

1992 Volvo ECC

Az ECC belseje

Csakhogy ez a forma nem a Volvo S80-as modellnél került elõször szériagyártásba, hanem
a braziliai Sao Paulo városában, a Megastar Veiculos nevû cég autójával. Ez a vállalat
korábban a Mirage 50 nevû robogókat gyártotta, ám 1997-ben a Brasil Motor Show-n
bemutatta az Emme 420 névre keresztelt luxus sportszedánját. Az autó kísértetiesen hasonlított az öt évvel korábbi Volvo ECC-re, csupán orr és a hátsó fertály különbözött. További különbség volt, hogy alumínium helyett mûanyag karosszériát kapott a járgány, ami így sem nyomott sokkal többet másfél tonnánál. Emellett az orrában sem hibrid hajtómû, hanem a saját fejlesztésû, (Valóságban a VW AP-2000 erõforrásal szoros rokonságban lévõ) VEX-916 jelû kétliteres, 147 lóerõs motor kapott helyet.
Ugyanitt mutatták be az autó Garrett TB03 turbófeltöltõvel 185 lóerõsre vadított változatát, a 420T-t, amely 242 km/h végsebességével már komoly ellenfele lehetett volna az európai sportszedánoknak. Csakhogy már ekkor láthatóak voltak az Emme legnagyobb hiányosságai, s bukásának okai: a mûanyag kasztni igen olcsó minõségûnek tûnt, s a kényelmi, illetve biztonsági felszerelések hiánya, mint a légzsák, vagy ABS is igen sokat rontott az egyébként pedig kifejezetten drága autó megítélésén.

A brazil fiú a gépsor elõtt: Emme 420 1997

Hátulról is hasonlít

1998 Emme 420 T

Ez most luxus, vagy übergagyi?

Cselekedni kellett, mégpedig gyorsan; a Lotus mérnökirodájához fordultak, amely segített
az eredeti autó kifejlesztésében is. A Lotus pedig a rendelkezésükre bocsájtotta a legolcsóbb és legjobb aduját, az odahaza már kiveszõfélben lévõ Lotus Esprit Turbo motorját, a 2. 2 literes 910 S erõforrást. A Garrett turbófeltöltõvel a motor 268 lóerõs teljesítményt adott le, ami 5 másodperces gyorsulást és 273 km/h végsebességet kölcsönzött a járgánynak. Bizony, az Emme-Lotus 422 T gyorsabb, mint bármelyik Volvo S80-as!

1998 Emme-Lotus 422 T - Így szép!

1998 Emme-Lotus 422 T - Így sem csúnya

A legszebb részlet: a négyhengeres Lotus 910 S motor, egyenesen az Espritbõl

Ez azonban kevés volt a sikerhez és a kocsi gyártását 1999-ben felfüggesztették. Addig kb. 12-15 Emme készült el - más források szerint ez a mennyiség az Emme-Lotus modellekre értendõ. A lehetõségekhez képest, amelyet ez az autó magában rejtett, csúfosan rövid létet ért meg. Egyes feltételezések szerint a Megastar Veiculos nem is igazán akart autót gyártani, csupán az erre szánt kölcsönre pályázott a cég, amely az Emme bukása után nyomtalanul felszívódott.
A sztori így kurtán-furcsán ért véget, az Emme-Lotus azonban megmarad az autótörténet egyik kuriózumának, a maga lopott dizájnjával és sportautó motorjával.

U.I.: Ha valaki rendelkezik bõvebb háttérinformációval az Emme autóval, a brazil Mirage 50 robogóval kapcsolatban, vagy beszél portugálul, várom a jelentkezését. Furdalja ugyanis az oldalamat a kiváncsiság, s szeretnék utána járni a történetnek részletesebben.
Máté94
Mindjárt hozok történelmet!
Máté94
Ja igen az!😄
Máté94
GRAT!<#nevetes2>
Emme 420T

Baromi ronda 😊
Máté94
15 darabot gyártottak belõle<#nevetes1>
bujcsik555
ez a brazil chevrolet valami exclusiv gyártmány lesz szerintem

Máté94
Dél-Amerikába gondolkodj!😊
segitsé má vmit :p

má 20 perce keresem a szánalmas.hu-n, de még nem találtam meg 😞