IHM: Statisztikák bűvöletében

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én spec ebbõl kb 6 éve államvázsgáztam, és megfogalmazni nem tudnám, anno tudtam definicióit, de használat közben az ember úgyis 0.ból egyenesen 3.ba dobja a dolgokat és úgy tervez leginkább. 4. és 5. nek még definiciójához sem volt szerencsém anno, de léteznek.

Ég ám a pofámon a bõr. 😄 Igaz csak 2 éve tanultuk...ha tanultuk.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Megszólalt a felsõbbrendû intelligencia, hm... Bántották apucit? 😊
és ráadásul nem 2 éves a dolog, hanem min. 10 (régi clipper stb..), de lehet, hogy elméleti rendszertervben már jóval öregebb. Quittner Pál már jó régen (1993) írt belõle egy jó könyvet
És õ se bannt, se figyelmeztetést nem kap...hmm.

😞(( Hát ezt nem tudtam 😞(( De azért köszi a felhomályosítást! 😊)

ajaj, nagy gond ha ezt nem tudod felsõfokon (ejnye), adatbázisból alap
http://www.codexonline.hu/CodeX5/alap/adatbazisok/ab3cikk.htm
Én is szeretlek.
Privátban megírhatnád mi az mert csak 2rõl hallottam, akkor 2 év alatt nagyot fordulhatott a világ! 😊))

4. és 5. is van

Szerintem van 3.NF, de ne kérdezd mi, mert kb 10 éve vizsgáztam belõle:-) Gyakorlatban amúgy NF-eket nemigen használ az ember.
óriási... LoL de korán van😊

Elnézést a Sorokért:)

És orási pénzeket vessznek fel a semmiért...

Elnézést a Sorokért:)

Gerygrey
Nem nagyon értem ezt a cikket. Valahogy nekem úgy tûnik, mintha felállítottak volna egy bizottságot csupán annak koordinálására, hogy eldönték hogy most épp tombol-e a gazdaság, vagy csak dübörög, és melyikkel etessék a jónépet...
De 3. normálforma. Adatbázis témakör. 😊

3NF nem 3. normálforma? 😊 (adatbázisok témakör, vagy ez teljesen más?)
😄 Most vizsgáztam felsõfokilag programozásból .😊)) Voltak érdekes kérdések. Õk állították össze. Idéznék 2 kérdést 10 volt összesen, voltak durvák is de ez a 2 vicces:
1 : "Ismertesse a 3NF szabályszerûségeit!" /Csak 2NF van/
2: " Fejtse ki a virtuális valóság fogalmát!" /Pontosan ezt ember nem tudja meghatározni!/
Inkább nem mondom mit gondolok...

Hát igen, itt tartunk. Ha nem függ össze a marketingdumájával a független! KSH által készített statisztika, akkor pirítsunk rá a KSH-ra... Ennél csak az animgifes beszólása tetszett jobban.
Nem kár ezért a minisztériumért egy cseppig sem, örülök, hogy megszûnik.
HuAn82
ez gáz...

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17

már csak pár napig 😊

Pukli még mondott is valamit de Kovács azért tartotta fontosnak személyesen megjelenni, hogy ehhez hasonlóakat mondjon mint:
"Amennyiben egy mérés hamis adatokat képez, akkor át kell gondolni a módszereket és újra ki kell alakítani a mérési folyamatokat."

vagy

"a mérési trendeknek meg kell egyeznie a valósággal."

és ez miniszter
Én arra lennék kiváncsi, hogy Kovács úr és a sleppje vajon alapvetõ dolgokkal tisztában van-e. Biztosan jó tudnak grafikonokat nyomtatni és mindenféle eu-s f*szsággal foglalkozni, de úgy megkérném valamelyiket hogy másoljon már fel dos alatt egy file-t floppyra, vagy mutassa meg melyik a bios ic...
Nethyrrea
magyarán semmi konkrét lényegi dologról tépték a szájukat jó sokat. megin. haladunk.

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

ITKTBSTA 😊

"Információs Társadalom Koordinációs Tárcaközi Bizottság Stratégiai Tervezés Albizottsága"

ezt nem hiszem el...
Az én olvasatomban arról van szó, hogy mint a régi szép pártállami idõkben, most is meg akarják határozni, hogy a statisztikák mirõl szóljanak. Tehát amely statisztika nem jó a kormánynak, azt betiltjuk, és a statisztikusok meg találjanak ki szép számokat. Pl: "A Szovjetunióban a mezõgazdaság gépesítése 300%-os növekedést mutatott az elmúlt évben." A realitás meg az hogy 1 traktor volt, és vettek még 3-at, amikor fejlett országokban négyzetkilométerenként volt majdnem ennyi.
"Információs Társadalom Koordinációs Tárcaközi Bizottság Stratégiai Tervezés Albizottsága"

nem csak ennek a tagjait, hanem azt is ki kéne rugni, aki ezt az egészet kitalálta.

Kirakatbanda...