19
  • fawcet
    #19
    Másik meg hogy külön partícióra tettem a gho állományokat. És felügyeleti eszközökben a számítógépkezelésben a lemezkezelés részben meg kivettem a partíció meghajtójelét XP alól. A norton ghost meg így is látja. Így biztosan nem lesz eltávolítva (by szomszédom).
  • fawcet
    #18
    Norton Ghost nagyon jó mikor egy gépnyúzó szomszédom felbaxxa a windowsát. Eddig kb. 3szor állítottam vissza a rendszerét.
    Egyszer szántam rá időt kb. fél napot telepítésre. A ghost meg 10-15 perc alatt készen van.
  • nedudu
    #17
    Próbálj meg lecsokizni adok én neked jelszót sokat sok csokiért. Azt viszont rádbízom, hogy kitaláld kié és melyik gépen és hol! ;-)
  • mr mymi
    #16
    Hello!
    Segítség! Eltűntek az adataim...

    Ehez a témához szólok és azért, mivel nekem már volt teljes adat vesztésem többször is, de nem vagyok egy önmarcangoló tipus ezért, bár ideges voltam még az elején, de rájöttem, minden adat oda kint van, csak újból be kell szereznem, mert semmi sem vész el, mig több millióan használjuk a számitógépet, internetett és a többi segédprogramot (ami életünket segiti). Egyszóval, ha valaki azt állitja, hogy a biztonsági másolat drága akkor jól mondja, de sosem vétek pénzt szánni rá ha "kedves". Ha meg fél valaki, hogy vissza élnek az adataival, akkor egy erre szán minőségi cd-én tárolja azokat és nem lesz gond. Mindenre van könnyü megoldás azért irtam mind ezt.

    HA ELVÉSZ, AKKOR CSAK IDŐ ÉS TÜRELEM KELL HOZZÁ!

    További szép napot, mindenkinek!

  • Frank99
    #15
    van egy boot-floppys régi Ghostom.
    (asszem 8-as)
    már akkor írt boot-dvd-t is.
    ennél jobbat és kissebbet még nem találtam.

    Marad is sokáig a programjaim között.

    egy friss újratelepítés 10-12 perc.

    akkor írok új dvd-t, ha valami hardvert cserélek, és szükséges egy windows install.
    1,5 éve nem kellett.
  • aDannyBoy
    #14
    aki tud szolgáltatni valamilyen bizonyítékot, hogy a jelszőért csokit sztori egy IT-urban legend, az szóljon már plz. Nekem gyanús kicsit :)
  • Wolft
    #13
    GetDataBack.. Szisztok én is erre esküszöm formázás és particionállás után is segített az esetek 85%-ban minden adat épségben vissza "jött"
    ha az elektronika sérült vagyis a panel a vinyó alján. van két pesti srác akik ezeket cserélik kb 5000Ft-tól még nem kértek többet soha.
  • Ashcroft
    #12
    A régi ghost (2003-as asszem) igenis hasznos, ha sokat játszadozol a rendszerrel, v. ha nincs kedved órákig windózt installálni, aztán napokig újra beállítgatni. Tanúsíthatom, h. mióta a ghosttal 5 perc egy win reinstall (méghozzá egy beállított konfig), igenis javult az életminőségem.

    Maga a progi egy egymegás .exe, a backupokból pedig elfér kettő egy dvd-n, használj DVD-RAM-ot a tárolásukra, ha mondjuk hetente mentesz, és igen sok gond megoldódik. Teljes adattükrözésre nem éppen alkalmas, de a rendszerpartíciókat bespájzolni nagyon jó.

    Az új sajna csillivilli noob-barát, nagy, symantec-esen tetű lassú és nem olyan megbízható... Bizony, a fejlődés!
  • Doomista
    #11
    nemkell ehez a adatvédéshez külön program,mindenki letudja valamivel védeni a adatait,csak okosan kell tennie,de azért a kisebb rendö emberkéknek jolfog jönni a program.
  • Darth Sith
    #10
    tényleg jó, de egy kiégett vinyón nem sokra mész vele.. :)
  • oneman
    #9
    "Azt valószínűbbnek tartom hogy aki anyira vágyott a csokira az gyorsan kitalált nekik egy jelszót. :)"

    A cikk olvasása közben nekem is ez jutott először eszembe :D Ettől függetlenül nem ártana nagyobb médiakampányt itthon is indítani ezügyben. Sok fejfájástól mentené meg az embereket.
  • Werewolf
    #8
    GetDataBack.. én erre esküszöm... sok érdekes dolgot meg tudtam már oldani vele..
  • Vorpal
    #7
    eccerüen RAID és Heurisztikus virusirtó, és egy jó idegzet, hogy az ember tudja, ha száll a dolog, akkor ugyis veleszáll mindene.
  • Vorpal
    #6
    A ghost ey hányás - ezeket a dolgokat még nem sikerült megoldanom :

    hova mentsem? - másik HDD, és ha virus, akkor az is száll
    - egy DVD ? mos minden nap mentsem uj DVD re?
    - hogyarákba képzelik ezek ezt mind

    DVD n egy hónapos mentésem miafrancnak állitsam vissza- akkor inkább uj windows

    az a komoly 2 fájl amire szükségem van könyedén másolható floppiról is ha migrálok uj windowsra,
    és a webkettes technológia, amiről a francsemtudja, hogy mi, pedig webdolgokkal foglalkozom, meg csak egy kedves hely, ahová feltöltheted a dolgaidat, hogy mindenki számára meglegyenek a személyes dolgaid, aki csak biztonsági mentést végez a szerveren.
  • voodoothursday
    #5
    Azt valószínűbbnek tartom hogy aki anyira vágyott a csokira az gyorsan kitalált nekik egy jelszót. :)
  • nedudu
    #4
    Tibi csokit a népnek
  • Gerygrey
    #3
    (egy kísérletet végeztek egy nagyváros metrójában, ahol véletlenszerűen megkérdeztek 200 embert, hogy egy tábla csokiért elárulná-e a céges jelszavát és nagyrészt megmondták).

    Hol az a csoki? :)

    Amúgy nekem már volt olyan hogy elszállt a gép, és odalett minden adat. Sajnos akkoriban még nem vágtak hozzánk 10000-ért egy DVD írót, de mióta ilyen is van, teljesen meg van oldva a probléma.
  • roliika
    #2
    " A kérdés ami felmerül, hogy az amerikai piacon bevált program itthon hogyan szerepel majd."
    Jaja! Kuka amcsiknak bármilyen szart el lehet adni. És be is veszik, hogy hú de frankó cucc az /Gondolkodtam 1 Internet kapcsolat jelző progin, semmi értelme nincs, de szépen villogna. :D, és ehez is mint mindenhez lehet marketinget gyártani/.
    Témával kapcsolatban: a Symantec ne akarjon engem megvédeni semmitől. Igaz, hogy nem tesznek kárt a programjai de nem is jók semmire.Amiket eddíg tőlük láttam az memóriazabáló /tipikus USA megalománia/ és ultra bugos program volt. A vírus irtójuk marha jó. Villog, hogy ott a vírus, mondom ok, szedd le. Azt mondja leszedi, és letörölte. Megnéztem az elérési utat, hát nem ott volt még a fertőzött file???
  • Darth Sith
    #1
    Norton Ghost-t itthon sosem használtam, csak suliban vagy valamilyen hálózatoknál. Itthon csak akkor vna rendszer format ha új hardware kerül be, addig meg nicsn rá szükség mert rendben vana gép. A fontos adatok kivannak írva DVD-re 2-3 példányban. Innentől fogva nem hiszem hogy nagy szükség lenne erre a progira, egy olyan felhasználónak, aki legalább néha napján kimásolgatja DVD-re. Talán nagyobb cégeknél esetleg, de otthon...