30
Spyfalcon hiba
  • DemonX
    Srácok! én is kikaptam a kedves kis SpyFalcont. Nagyon 1szerű leszedni. Letöltitek az XsoftSpy nevű programot. Ő megoldja a SpyFalcon problémát. http://www.paretologic.com/products.aspx Sok szerencsét!
  • Evvva
    Nekem sikerült, jópár órámba telt, míg dolgoztak a progik.
    Először is a programfilesben uninstalláltam a dögöt. Természetesen előtte bontottam a hálózati kapcsolatot. Aztán temp-ek törlése.
    Ezután a Spy_Bot leszedte az egyik felét, a Panda Titanium a másik felét és mellesleg találtak vagy 600 egyéb irtandó dolgot, miközben a Nod32 szerint nulla volt a találat. Persze mindvégig villogtak a kis ikonok, aztán mikor már végképp idegesítettek a buborékjaikkal együtt, eltüntettem azokat tünetileg.
    Aztán egy kis RegCleaner, de még ezek után is, amikor már azt hittem minden rendben van, a SYSTEM32 /TEMP legeslegaljára befészkelte magát álnéven az exe fájlja a spyproginak, ami installálta (volna) gondolom újra, ha..... újra hálózatba lépek, vagy bármi egyéb löketet kap. Nálam egy betű mellett egy négyjegyű szám.exe-ként jelent meg a systemben, de szándékosan nem írok számot, mert amilyen aljas, más gépen képes mással befurakodni és ott meglapulni.
    A Pandinak rendkívül hálás vagyok, de nagyon lelassította a munkámat, ezért visszatértem a NODhoz.
  • Brezsnyev
    Úgí lehet leszedni, hogy ha van másik fiokod onnan elindítod a vírusirtot és leszedi!
    amugy azé nem szedi le, mert a memória tartomány előbb bootlja mint a virusirtot, és a memória tartományt nem meri letörölni ( meg nem is lehet)
    Szal vagy csináljatok uhj fiokot, ( mondju kez nem 100) de ha van másik fiok, onnan kell az antivirussal kinyirni ( nekem nod32 vel ment !) + utána egy ad aware lefuttatása sem árt!
    Nekem igy lejött
  • RenDesign
    Nekem sikerült leszedni!!!!!!!!!!!!!!!!

#3-at használtam! Thx-Thx!
  • RenDesign
    Én is ugyanezt kaptam ma be... HELP-HELP!!!

Neked sikerült valamire jutni?

• Chili7
    Nekem nem szedte le a Norton '06, spyboot-search, ad-awaert se!
    PH!
    Itt van leírás, +pár link! (#250-től)
  • passatgt
    Norton intenet security 2006 kell ide:)Nekem si volt ilyen az gond nélkül lekapta kb fél perc alatt
  • jakewyler
    igen,de így sem jó,kész föladom
  • Tomicsek
    Csökkentett módban csináltad, semmi más nem futott?
  • gordon 24
    Az szippancs!!!! Akkor nem tudom, lehet hogy format c,lesz ebből..
  • jakewyler
    az egész asztalt kinyírta
  • jakewyler
    már volt ugyanúgy kiírja
  • Tomicsek
    Hogyhogy?
  • gordon 24
    Próbálj meg egy rendszer visszaállitást!!!! Igaz az nem törli, de nem fog idegesíteni hogy mindig kiírja,mert régebben még nem volt telepítve. Ja és ne nézz ilyen okos oldalakat!!!!
  • jakewyler
    még jobban elcseszte a gépet
  • Tomicsek
    Próbáld ezt az online scant, hátha leszedi http://www.trendmicro.com/spyware-scan/

http://www.spywareedge.net/tools/smitRem.zip innen le tudod szedni?
    Nehogy már emiatt újratelepíts, csak sikerül kinyírni.
  • jakewyler
    és ha újratenném az sp2-őt?
  • jakewyler
    de azok sem működnk
  • moonman
    A #6-ban írtak többsége nem kifejezetten arra szolgál, hogy leszedje a spyfalcon-t, inkább megelőzésre való.

Ami segít az ott van a #3-ban adott linken.
  • jakewyler
    akkor se tudom leszedni
  • Tomicsek
    Nem az, csak a Nod jelez rá. BitDefenderrel vizsgálva.
  • jakewyler
    ez vírusos a nod32 szerint
  • jakewyler
    kösz ez sem segített
  • Tomicsek
    Azon az oldalon volt amit moonman belinkelt. Ezt futtatsd csokkentett módban. Kibontod -csökkentett módban futtatod a RunThis-ot.
  • moonman
    A frissítéseket azért nem árt felrakni, főleg az év elején kiadott wmf hibát javító frissítést, de a többit se árt.

A hosts fájl cseréje egyébként egy perc.
    Letöltöd a hosts.zip fájlt, kicsomagolás után elindítod az mvps.bat fájlt és ennyi.
    Ezután vezérlőpult - felügyeleti eszközök - szolgáltatások.
    Itt jobb klikk a dns-gyfélen majd tuladonságok.
    Itt leállítás majd alkalmaz ezután az indítás tipusát kézire állítani és OK.

Az mvps oldalán általában 2-3 hetente szokott frissített hosts fájl megjelenni.

A dropmyrighths beüzemelése is pár perc.
    Telepíted pl. a c:\Dropmyrights mappába.
    Ezután ennek a mappának az elérési útját kell az asztalon lévő ikon cél mezőjébe írni a már ott lévő elérési út elé:

Az Internet Explorer ikonjához pl. így:
    C:\Dropmyrights\DropMyRights.exe "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe"

stb.

Esetleg próbálj meg egy rendszer-visszaállítást.
  • jakewyler
    hát hogy őszinte legyek eggyik se vmi 5perces szal vmi egyszerűbbet mutass.
    ja csökkentett módba próbáltam törölni,reménytelen
    arra gondoltam hogy a tegnapi fájlokat kéne törölni amiket leszedtem a registry-be de nem tom azt hogy lehet,mert ezzel a módszerrel sikerült leszedni-e egy gyereknek hwsw-n
  • jakewyler
    nincsenek telepítve a friisítések
  • moonman
    SpyFalcon eltávolítás

Ezen kívül nem kell rendszergazdaként használni a gépet, ha mégis így akarod használni akkor is lehet a böngészőt illetve mást korlátozott jogokkal használni:

Biztonságos böngészés rendszergazdaként

Ja és a windows frissítések telepítve vannak?

Illetve ajánlott egy hosts fájl hasnálata:
    Link
  • jakewyler
  • jakewyler
    Sziasztok
    nem rég megnyitottam egy oldalt és alulra a tálcára betelepítődött egy olyan ,hogy "your computer is infected" ez vmi spyfalcon,mindíg kijön és kiírja egy kis ablakba.
    neten már rákerestem minden féle dolgot találtam progikat amiket föltettem de semmi remény,nod32 panda se találja meg,má vagy 10db ilyen spy progival kerestem de azok se bírják leírtani.
    lécci segítsetek mert nagyon sok fontos dolog van a gépen,bocs ha érthetetlen vagyok
    lécci ne töröljétek a topicot.kössz
    előre is kössz mindenkinek