50
  • ZilogR
    #50
    kb. hasonló a sebesség a BME koleszokban: anno amikor én voltam koleszos (1999-2004)500Ft/hó volt a díj (mert 3kHUF/félév volt az fizetendő)

    -=ZR=-
  • HyperNurbs
    #49
    Átszámítva 1400Ft-ért/hó van 100Mbites netem Pozsonyban, igaz hogy koleszban de akkor is. gyakorlatbol tudom pl bithumenrol toltottem le 4.5MB/sel es fel pedig kb 2MB/sel egyszerre.. :)
    Éljen a SANET(Slovak Academic Network)
  • terbes
    #48
    TvNetwork rulez :) 1024k/384k mindez havi 6 ezer
    Kábel Tv-s, 1 éve van nekem, még egyszersem halt be, és nem pesti vagyok, hanem egy vidéki kisvárosban lakok (Baja)
  • airwalker
    #47
    Ez az egyetlen épkézláb írás az iwiw eladásával kapcsolatban. Végre valami igazán friss infó elsőkézből. Tetszik, hogy Tüdős András őszinte, nem üzletember módjára beszél.
  • shabba
    #46
    Jah ott.

    NorbyI,cSuwwi:
    Jól gondoljátok. Ez egy lokális ajánlat, egy Bp-i lakótelepen.
  • combat
    #45
    RubiCom Óbudán?
  • lee56
    #44
    Énis kis KTV/Internet providernek fizetek 5K-t 512/128-ért. De aki aztmondja hogy T-kommnál bármi jobb azzal szivesen cserélnék, hátha +gondolja magát :D.
  • Reyes
    #43
    Nekem 512/512-es mikros netem van a Kábelnettől már másfél éve, és eddig 1-2-szer volt leállás, ha egyáltalán az ő részükről történt a dolog
  • DanyyX
    #42
    Emberek, nézzétek már meg, hogy a 'kis hülye kábel' és a 'nem t-offline' ki a ráknak a hálózatát használja? A t-online (MATÁV) gerinchálózatán kívül egyszerűen nincs más.
  • immovable
    #41
    Hiéna!!!
    Néköm 768/128 vagy mi a rák 2 éves kábel 7200 HuF:(
  • Komolytalan
    #40
    De kinyílt a csipád kisgyerök. Talán azért nem írtam, mert dolgozom. Majd fogsz te is előbb-utóbb, remélem kényszermunkán.
    Egyébként meg mit mondjak rá? Cégnél t-online ADSL van, láttam már rosszabbat is, de jobbat is bőven. Pl otthon chello van, és amikor kell (esténként/hétvégén) mindig működött az elmúlt fél évben. A céges t-online adsl meg átlag 2 havonta lerohad X órára. Aki olvasta a velük kötött szerződést, azt tudhatja, hogy ennyi leállás még belefér abba a rendelkezésreállási százalékba amit ígértek, szóval ezen nincs mit háborogni. Akinek nem tetszik, vegyen bérelt vonalat, annál majd kap magasabb rendelkezésre állást. A fazon leírta, hogy hát igen, túl sokminden függ 1-1 eszköztől. Hát igen, ezt pofázza már a hwsw-től kezdve a jövő hét is 1 éve, hogy ha t-onlinenál kimegy egy biztosíték, akkor leáll a fél magyar net, mert a tartalomszolgáltatók szervereinek jelentős része náluk van (meg a felhasználók jelentős része is, de az még hagyján). Ráadásul felhívod az 1234-et, és bemondja hogy ügyfélszolgálati szerver down. Hát ez elég lol, szóval ideje lépniük.
    iwiw: már rég kifejtettem, hogy mi a véleményem. A cuccos rosszul van megírva, ez gyakorlatilag szemmel látható. A repülős hasonlat persze sánta, mert mondjuk reggel 3-tól 6-ig bármikor le lehetne állítani (ez 3 óra), sőt azon se lázadna senki se ha előre bejelentve egy egész napra leállna az iwiw (WoWnál is elviseli a nép, pedig ott fizet is érte). Csak hát ugye jó kifogás sose rossz. Tutira írják az új iwiwet a háttérben, és szerintem az is duma, hogy a fejlesztő csapat maradt a régi, csak több eszköz áll a rendelkezésükre. Ilyen fejlesztőket aki megtart az idióta.
  • Sadist
    #39
    1024/256 ezeröccázé szomszédnak zsebbe
    Akkor nyertem?
  • MerlinW
    #38
    "Jo alternativa lesz szerintem ha sikerül megoldani az elektromos hálozattal müködö netet"

    T helyett ELMÜ, hurrá -csömörből vödörbe
  • drwho
    #37
    Nálunk van 1024/512 5100-ért. :) Viszont felfelé nálnuk nem ilyen kedvesek! :)
  • KDOG
    #36
    vagy mikrohullám :) De az elég hmmmm hát amit eddig láttam mikros netet.... az pinyurkát siralmas volt.
  • cSuwwi
    #35
    van, pesti vok.
    persze nem havi 8k, hanem a kedvezményekkel összeszámolva ~8k/hó-ra jön ki egy év (ennyi a hűségidő), már biztos mindenki könyökén jön ki (aki hallott róla), 3 hó ingyen + annyiszor +1 ahány tagot még hozol... (nekem most 5 hónappal, ~8-ra jön ki egy hónap, ha éves szinten nézzük)... (CCC) :]
  • KDOG
    #34
    ennél már csak az elszomoritobb, hogy az még egy dolog, hogy bartelben mindenki az Ö VONALUKAT árulja (t-com) de mégis ök a legdrágábbak. (most épp t-akony rol irok, de maugy a céges vonalat csak *nvitelnél mertük csinálni). Szoval ha nekem a vonal ingyen van, mivel nem kell bérelnem, mert az enyém (köszi tré-com teso) akkor ugye én tudnám a legolcsobban adni. Na de nem, mert minden más szolgáltató olcsobb !!! Akkor kinek van itt hány % os haszna ?

    Nagyon nagy átb**** mennek itt a fejünk felett. Mi meg fizetjük dojcstelekom németországi bevételkieséseit, mert a hulye magyart még le lehet huzni.
    Hálistennek egyre több értelmes ember, netezik enternet invitel stb... vonalakkal (sajna igy is tejel tréonlinenak) és telefonál pannon, vodafone hálozatbol. (szintén tejel tréonlinenak)

    A legroszabb, hogy nem tud bejönni konkurencia, mert nincs az a vadbarom aki t-ököm fektetett vonal mellé tolna egy saját vonalat.

    Jo alternativa lesz szerintem ha sikerül megoldani az elektromos hálozattal müködö netet (vannak kisérletek néha itt is olvasni). Nem azért de bárki másnak szivessen fizetek, csak ne a dájcstelekomnak keljen, az enyhén transzfesztita szinvilágu szolgáltatonak.
    Sajna müholdas net kilöve, mert az upload ugye földi, tehát kell egy vonal amivel eljut szolgáltatothoz, és onnan küld holdra...

    De ugye tudjuk a magyar ember jellegzetése:
    elhiszi amit a tv ben lát
    Tré-onl. elöfizetö
    Telefonja is rozsaszin
    nyokiat vesz és ezt trémobil simkartyaval :) (na jo meg még a mutyuki de az mástészta)

    Szoval azokat az embereket nem értem.... vannak akik meglátják tv ben reklámot hogy most milyen jo a magenta powa', és megveszi. NEM NÉZ KÖRÜL. ?! Persze utánna meg mindegyik sir, hogy sok a "rezsi" ....
  • gomb2
    #33
    Programozásban és hálózatépítésben őszintén szólva gyenge vagyok, de én amit ebből az egészből látok, hogyha T-akony kompani bukik, akkor a fél ország szívja a fogát meg Tébrokit.

    Persze a legtöbb kisebb szolgáltató is az Ő ADSL-eküt árulja csak más néven bartellben.

    Én azt sajnálom a legjobban, hogy egy utolsó szar külföldi érdekeltségű cég uralja Magyarország vonalait és mindenkit a markában tart. Adatokat, internethozzáférést, levelezést, szervereket. Viva privatizáció!

    Ezt meg nem vagyok hajlandó elhinni /és a második mondat kezdete szépen hozza, hogy egyes emberek megfigyelélse -mintavételezés- kategóriába elmegy/:
    "mert nincsenek ilyen méréseink, hiszen nem tudjuk és nem is akarjuk vizsgálni az ügyfelek egymás közti adatforgalmát. Persze mintavételes mérések vannak,..."

    Tudom, erről volt már előzőleg szó más cikkek alapján, hogy sok az adat meg felesleges, de azért annyira ne legyünk már naivak...
  • ZilogR
    #32
    "... és fizikai hozzáférésre volt szükség a helyreállításhoz ..." ez azt jelenti, hogy szegény kockásinges, szemüveges, lányok társaságában pirulós, beesett mellű, kehes programozózseninek végülis meg kellett fogni egy csavarhúzót és szétbarmolni egy telefondugaszt?

    -=ZR=-
  • Chriss745
    #31
    Az IWIW-en észrevettétek, hogy a képek nagyságrendekkel gyorsabban töltődnek le?

    Biztos kivették a végtelen ciklust a kódból.

    Már nem azért, de az a vas ami alatta van még JAVA-val is nagyobb performance-t kéne nyújtson..
  • BiG G
    #30
    holmerre? :D amúgy ilyen sincs pesten az tuti :x
  • cSuwwi
    #29
    jólvan, aki ilyesmivel foglalkozik, naná hogy tudja, hol lehet a legjobbat, legolcsóbban összehozni...
    csak úgy érezem ez vagy egyedi ajánlat, vagy csak 1 bizonyos környékre igaz, 3mbites up szép lehet :]
  • NorbyI
    #28
    Ilyen vonal ennyiért nekem is kell. Ez biztos valami koleszos net vagy csak Pesten egy kerületben lehet elérni mi? Mondgyá má többet róla. Mindenkit megöl a kiváncsiság. Meg a sárga irigység pláne hogy én a 2Mbps/192kbps -ért fizetek 12-őt.
  • shabba
    #27
    3/3 Mbps bruttó 7146 Ft, hűségidő nincs, ezzel jobb vagyok ;)

    van még két másik csomag is: 2/2 Mbps bruttó 6000 Ft és 512/512kbps bruttó 4500 Ft.
  • cSuwwi
    #26
    3mbit ~8-ért, nyertem. :]
  • Sadist
    #25
    Akasztás, kerékbetörés, máglyán égetés, stb.
  • aDannyBoy
    #24
    Komolytalanról tudtok valamit? Csodálkozom, hogy egész délután kint van már a cikk és még nem ugatott bele :) Lehet még értelmezi hogy mi az a layer 2 :)
  • Hunreal
    #23
    lol :D:D:D
  • Werewolf
    #22
    hagyd rá.. Ő okos.. jobban tudja
  • shabba
    #20
    Azt hiszem ma elgurulhatott a gyógyszered. A nemzetközi forgalomnak és BIX-nek semmi köze egymáshoz, a két adatforgalom sosem találkozik. Országon kívülre azon nemzetközi szolgáltatók peeringjein kapcsolódnak a hazai szolgáltatók, akivel épp szerződéses viszonyba vannak, a Tíkábel pedig nem ilyen nemzetközi cég. A BIX-hez max annyi köze van Tínek hogy ők is BIX tagok, de ők kezelik vagy tulajdonolják.
  • Bucser
    #19
    MOst mondjak nektek valami szörnyű dolgot?? Az összes kis tékábeltszidó nagyonokosnak?? Országon kívül T-kábelen netezel te majom mert ők kezelik a BIX-et:D
  • k0zi
    #18
    De legalább ki lehetne zárni az iwiw üzenetküldő rendszeréből :D
  • edios
    #17
    4mbit szétosztva, így fejenként legrosszabb esetben 2mbit és 8K!
  • Werewolf
    #16
    2mbit 10ért.. és nem t-offline..
  • [HUN]PAStheLoD
    #15
    a körleveles embereket szabadon kivégeztetném, ez is egy működő módszer .. ott a képe, tudják ki indította el, ott a címe is (amilyen hülye biztos beírja) mehet a desszantos alakulat :D
  • baca01
    #14
    énis kis hülye kábelnél vagy 256/64 és 4800ft!!! :P
  • irkab1rka
    #13
    "Vannak korlátozások, de hogy ne akadályozzuk az emberek szabad üzenetküldését és a körleveleket is megállítsuk, az nehéz feladat egyszerre."

    Tudom, hogy én vagyok a nyári mikulás, de a google ezt úgy csinálja, hogy bejelöli valaki spam-nak a levelet, és ha elegen jelölték be a hasonló tartalmú levelet spam-nak, akkor azt spam-nak kezeli a rendszer, nem pedig "emberek szabad üzenetküldése".
  • irkab1rka
    #12
    Apám, ránézésre nem mondtam volna meg, hogy a képen a Tüdős nem egy marketinges, hanem mérnök.
    Örülök, hogy abban a székben, ahol ül, ő ül.

    Még több inteligens cikket az SG-re! :)
  • mikloss
    #11
    Dejó, hogy nem buzi T-comos vagyok hanem egy kis helyi kábelnetes szolgáltatónál vok... igaz csak 256/64 és 5990Ft!Nagyon tudom sajnálni azt aki a T-comnál van!
  • craesh
    #10
    hát nem tom, ki az aki IWIW-en levlezik? sztem senki...minen sima emailt használ.

    sztem azon kivül hogy egy multimédiás (képek, stb. ) online cimlista a barátokról, azon kivül semmi más...

    nem nagy IQ-ja lehet annak aki naponta 10-szer is megnézni ugyanezt az oldalt a semmiért..-