65
Katonák voltunk
  • G_ArchAngel #25
    ne haragudj, fotóriporternek készülök és Robert Capa, a világ leghíresebb háborús fotósa a példaképem - jó pár ilyen képet ismerek...

nem hülyék, hogy ne a valósághoz közelítőt adják vissza, főleg a naturalista Mel Gibson...

az már más, hogy az érzelmekre jobban ható fekete-fehér felvételektől elkell tudni választani a színes filmet - van akinek sikerül, Ők látják a közös vonásokat...

"sok jóképű amerikai gyerekkel" - ez érdekes dolog, mert nagyapám doni fényképein is jóval jóképűbbek a magyar katonák, mint azok az emberek, akiket az utcákon lehet manapság látni...
    előfordulhat, hogy vagy a fotós jobb volt, vagy az egyenruhához jobban ment a '40-es évek frízura divatja...

"és a szélben lassítva lengedező amerikai zászlóval" - ha jól tudom a történelemben soha nem készítettek vasbetonból zászlót, mivel könnyed selyemszerű anyagból készültek nagyrészt, ezért a kisebb légmozgásra is lebegtek...
    azt meg nem is értem, hogy miért is használják a jelképüket - azt meg végképp nem, hogy a vietnámiak miért tűzték szintén ki - biztos nem tudták, hogy a szél csak az amerikaiakét fújja...
  • Gabe18
    Úgy birom ezt az amerikai zászlós dumát...(amit már szinte minden amerekai film ellen negativumként hoznak fel)
    Egy amerikai filmben,amiben az amerikaiak egyik háborújáról van szó,vajon milyen zászló lengedezzen?Ukrán?
    Ha Vietnámban csinálnának egy filmet a háborúról ott nyilván a Vietnámiak lennének a hősök,és az Ő zászlójuk lengedezne.
    Most aki full reális helyzetelemzést akar,ahol nincsenek hősök,nincs jó és rossz,az nézzen dokumentum filmet.
    Egy "normál" film mindig is részrehajló lesz,csak az a kérdés mennyire.
  • Glpetyus

Ami a leginkább nem tetszett : a lassítás.
    Minek kell 1 órán keresztűl azt nézni LASSÍTVA,ahogy szétmegy egy fej,leszakad pár végtag... ?
    Ettől nem lesz durvább.

Nameg amikor a harcedzett ezredes,a koreai veterán 2 napos harc után együtt zokog a bátor fotóssal.....
    Na mind1,csak nagyon erőltetett volt az egész.
  • neuro
    Dokumentarista dráma a sok jóképű amerikai gyerekkel és a szélben lassítva lengedező amerikai zászlóval :) ezt te sem mondod komolyan...
    Elég ha csak megnézed a fotókat, amiket a vietnami háborúban készítettek és rögtön látni fogod a különbséget a film és a valóság között.
  • G_ArchAngel #21
    Amúgy meg Chuck, Arnold és Sly anti-kong filmjei a legjobbak:)))
  • G_ArchAngel #20
    Totál másról szól, csak a háttér ugyanaz - itt egy ezred küzdelmeit mutatják be...

Nekem a mai napig a Gyűrűk Ura trilógia az egyik kedvencem - ha nem vagyok ráhangolva, akkor nem tudom megnézni főleg a 3 extra kiadást, ami közel 12 óra:)
  • [Jakuza]
    Messze van hat.
    Patriotista film, ahol mar megint az amerikaiak voltak a fasza gyerekek.
  • j4n3k
    jaja :)
  • Palinko
    ebben volt,mikor lebrunyálták a rakétavetőt? :D
  • j4n3k
    de nagyon jó film volt szerintem
  • Glpetyus

Elöször megnéztem a filmet,azt mondtam,hmmm..nem is volt olyan rossz,mint amilyennek mondták.Mostanában megszereztem dvd-n,nemrég meg is néztem,és nem tetszett.
    Vagy nem voltam megfelelő hangulatban,vagy nemtudom,de alig bírtam végignézni.

Messze van ez a Szakasz-tól...
  • j4n3k
    de ez vietnámi háború volt :) és ez a kedvencem! és volt benne m16 meg ak 47 :)
    az nagyon rúrva volt, hogy az amcsik fexenek a fűbe, és kérnek világító rakétát, és mikor felvillant ott álltak előttük a vietnámiak pár méterre :)
  • G_ArchAngel #13
    na, pont így látja a felületes szemlélő, mint Te!

a film megjelenésekor volt belőle egy kis botrány, mert sokan rájöttek, hogy ezzel burkoltan, de nagyon keményen odadörgölik 'Nam-ot az illetékesek orra alá...

hány filmben emelték ki eddig azokat a hibákat, amire itt többször is felhívta a rendező (vagy forgatókönyvíró) a figyelmet?
    az amcsik nem büszkélkedtek eddig azzal, hogy szartak a hazatérőkre akkoriban - most mi történik egy tropikáriumban? Mielőtt elkezdenek ugrálni a delfinek felállítják a veteránokat, hogy a nézők megtapsolhassák Őket - akkoriban meg nem foglalkoztak a katonáikkal.

a 2.vh.-s filmekben tisztek/papok viszik ki a gyásztávíratot, itt szintén nem adták meg a tiszteletet az elesettek hozzátartozóinak - Szakaszban nemigen merték ezt kiemelni...

Mel Gibson mélyen vallásos - néha belekerül ez a filmjeibe is, néha lehet kell ez a plusz az általa megszemélyesített karakterhez...

A filmben rengeteg utalás volt az akkori kormányzat és hadvezetés hibáira - nem a Szakasz másolása volt a lényeg, ez inkább egy dokumentarista dráma volt..
  • Shadow_THH
    band of brothers :) igen
  • Viktorr
    A valóságban sokkal nagyobb vérfürdő volt,szal sztem a film nem tudta átadni azt a borzalmat amit a valóságban megtörtént...

Nézzétek meg inkább az Elit alakulatot
  • Shadow_THH
    mondjuk ez visszafele volt :D
    a band of brothers volt pl a call of duty készitők kedvenc sorozata és onnan copyztak sok mindent. ezért olyan sok a hasonló pálya pl. persze ezt nem kötözködésnek irom mert én a sorozatot meg a cod-ot is szeretem
  • ROKICA
    Király volt!!! szeretem a katonás filmeket.. főleg ha adnak egy kis call of duty-s feeling-t is:)
  • Shadow_THH
    aszongya van egy rakat teló filmem
    katonák voltunk- 121 mega (2részlet) jó minőség AVI formátum magyar szinkron
  • neuro
    Nem flémelni akarok, de szerintem ez az egyik legrosszabb "katonás" film, amit valaha láttam (talán csak a windtalkers a rosszabb)... béna színészek, béna forgatókönyv, idétlen patriotista-katolikus mondanivaló. Aki jó vietnámos filmet akar látni, az nézze meg a Platoon-t (Szakasz) vagy a Full Metal Jacket-et.
  • mabbak
    ez érdekelne, nem tudod vhova felötlteni vagy azt megmondani honnan szedted le?
  • Shadow_THH
    jam nekem meg van telefonra is, de még nem néztem végig
  • ibrik
    Szerintzem bármelyik videotékában megtalálod VHS-en és DVD-n is.

Más...
    Ez az egyik azon kevés filmek közül, ahol bár az amcsik a nagy "hősök", de mégis sejteti a film, hogy Amerikának semmi keresnivalója sem volt Vietnámban...
    Csak anyit értek el, hogy egyel több kommunista ország lett, mikor szégyenteljesen kivonultak onnan. (bár ha jobban meggondoljuk, mégsem, mert a kommunista észak bekebelezte a déli "testvért"...)
  • Palinko
    én nem láttam,kár,hogy nem szóltál előbb,akkor felvettem volna :((((((((((
  • DJviolin
    Én kb. 1 éve láttam. Havertól kölcsön kaptam dvd-n. Szerintem nagyon jó film volt. Többet nem tudok elmondani róla. :)
  • j4n3k
    Hello. ismeritek a filemt? tegnap ment a tvben, nagyon jó volt szerintem :)