49
-
DarthPedro #49 Mar jelentek meg filmek, igaz, csak HD-DVD-n.(Apollo 13) Ez utobbi jelenleg nincs irva, h lesz-e Blu-ray-en vagy sem. A Blu-ray-es filmek jun. 20-an jonnek. Az 5. elem lesz az elso.(amazon.com) -
Morden23 #48 Ha jól tudom, a ReGenesis (Regenezis) és a House M.D. (Doktor House) is már a HD-s generációk képciseői, valamint a későbbiekben így is szándékoznak kiadni őket. -
dez #47 Filmekről beszéltem, szerinted xx HD csatornán csak valóságsókat adnak?
De Japánt csak azért írtam, mert jópár HD-s csatorna van. A legtöbb film a neten inkább angol nyelvű adások mentése. :) -
Godefroy #46 Az izgalmas lehet, egy japán HD-s csatornáról klementett műsor... Ahelyi valóság só, 1020i ben japánul... asszem rohanok venni egyet -
Morden23 #45 Na pont ez az, amire gondoltam. Régebben vagy volt soksk pénzed egy tényleg magaskategóriás cuccra, vagy semmi, maradt a sima tv, sima szeteró, meg sima video.
Manapság meg van 7.1 15e-től sokmillióig, meg plazmatévé 120tól (vagy nem tudom) sokmillióig (pont múltkor láttam az LG highdef HDTV kompatibilis plazmáját, 4 millió volt, akkora képpel, mint egy snnokerasztal:)).
-
dez #44 A high-end nem a néhánytízezer forintos 5.1/7.1-nél kezdődik... :)
Én nem mondtam olyat, hogy most majd mindenki hirtelen átáll, de megteheti, aki akarja. (Nyugaton/távolkeleten könnyebben, mint itt.) Bár először még kicsi lesz a filmválaszték. (Ugyanakkor amcsi/japán HD-s tévécsatornákról lementett filmeket is lehet nézni.)
Még mindig CD-n adják ki a legtöbb zenei albumot, így még jó darabig támogatott lesz. -
Morden23 #43 Azért mondtam, amit mondtam, mert ezt a tendert követték anno a dvd-k bevezetésében nyugaton, és több évre eláshatták magukat, mert az emberek nem voltak még befogadóképesek (elsősorban az S-VHS videók sikere és az MD nagyon csúnya és hangos bukása miatt).
Igaz, már alapban befogadóképesebb a világ, a high-end szórakoztatóelektronika manapság már elérhető (emlékszem, kb. 7-8 éve mekkora szemeket meresztettem egy 5.1 rendszerre, most meg én is 7.1 kereszttűzben ülök itt), mindettől függetlenül pl. itthon nem annyira általános még a DVD sem, pedig a "piaci" lejátszók tényleg párezer forintosak.
Egyik ismerősöm egy-két éve rakott össze magának egy irígylésre méltó home theather-rendszert, JBL és Harman-Kardon cuccokkal. Sokan még a fejükhöz is alig kaptak, és most megdobják őket az új szabvánnyal... azért nem bíznék annyira a 100%-os beépülésben.
Amúgy a CD-támogatást nem, mint lényeges feature-t vetettem fel, csak kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a sorsa. -
dez #42 2-3 hónapon belül kezdenek jönni a HD-s filmek HD-DVD-n és BD-n. Máskülönben szerinted mi értelme lenne az ilyen asztali lejátszóknak, amik szintén mostanában jönnek? (Vagy már kapható is 1-2.) :)
Több más típus is támogatja a CD-t is.
(Érdekes helyzet, hogy ez a Pioneer a legdrágább, közben nem kezeli a dual-layereseket, és a CD-t sem.) -
Morden23 #41 Ritkán, de azért jól jön az a floppy. Meg hát pendrive-on mégsem adhatod le a diplomavázlatot, vagy a házidolgozatot :))))) -
#40 Engem meg az érdekelne h a floppyk gyártását mikor haggyák abba...sztem már tök feleslegesek...jobban megéri egy PenDriveot venni mint 10 floppy-t :) -
Morden23 #39 Majd akkor lesz ez érdekes, amikor elkezdik kiköpködni a HD-s és BluRay-es filmeket. Hollywood táján már pedzegették, sőt, olvastam is valamikor valamit, hogy már el is van döntve, melyik film lesz az első BR-es üdvöske... gondolom, másfél év, de inkább kettő múlva:) Egyelőre még senki nem fog ezért beújítani.
Egy dolog azért érdekelne... ez a kütyü már nem tud CD-t írni, ha jól értettem. Lehet, hogy ez nem végleges, és majd az akármelyik következő már multifunkciós lesz, de vajon mit aakrnak csinálni a sima cd-vel? Lelövik-e a gyártást?
Ugye a VHS-nél is az a jó szokás, hogy a műsoros kazetták árait fogták, és befagyasztották. Dvd-n a Szamba 990 Ft. VHSen 3990...
Arról persze nem is beszélve, hogy egy dvd-recorder (mármint nem gépbe, hanem asztali, SCART-os) már jobb árban van, mint egy jó minőségű videorecorder. És persze a szalag sem kopik el. Na mindegy, csak érdekel, hogy vajon a sima, szerény compact disc mikor jár így :) -
virs lee #38 Vagy nem a legolcsóbb hulladékot veszi. 16x Plextor, Verbatim, TDK 110-130/db. -
virs lee #37 Ha kiszámolod abból hány tera vinyót vehetsz... :) -
virs lee #36 Ezért tényleg csak fanatikusoknak éri meg kidobni 300k-t (beleszámolva a mohó kereskedők luxusprofitját). Majd ha 10 perc alatt megírja a duplarétegűt, és mindezt 10 ropiért, meg feltörik a védelmet, akkor hajrá. :D -
#35 Mikor utoljára vettem Ridata 8xorosat annyi volt, mondjuk 100as csomagot vettem ami olcsobb volt úgy 20 Ftal, de mostmár az is 80 Ft. -
#34 120? Jó drága helyen lax. :D -
dez #33 A "16x-os" és "12x-es" DVD írók is csak a lemez legkülső szélén írnak ilyen sebességgel. A lemez belső szélén kb. 4x-esen kezdik, és fokozatosan v. lépésekben érik el a legnagyobb sebességet. A "16x-os"-nál az átlagseb. típustól és írásmódtól függően úgy 10-12x körül van. (Szal ez inkább csak marketing, az ilyen fél perces nyereségével, azon az áron, hogy a külső rész érzékenyebb a fényre, és az írásminőség is romlik.) -
Godefroy #32 Hát az lehet hogy Neked 270 es vinyod volt, de nekem 1.2 gigabytos amikor az 1x irot vettük...
Igaz lehet, hogy hozzám jöttél íratni...
Ebből éltem vagy 4 évig... -
ebertek #31 Az a 9 MB/s az kb. 6,8x-os DVD-írási sebességnek felel meg. Az kevés :(
Most olvastam Wikipedián, hogy az első DVD-írók 1999-2000 körül 2500 és 4000 dollár között voltak kaphatók, ez az 1000 dollár ahhoz képest ingyér van :P -
#30 Igen előbb megírok 6 db ot míg azzal egyet. Plussz a DVDt sem ezrekért veszem, hanem 120 Ftért, 12xes írót meg már kb 13 000 Ft-ért lehet kapni. Szal még ígyis jobban megéri még nem váltani... -
neoG #29 de az 6 db... -
#28 " Az akkori becslések szerint az író 9 MB/s-os sebességgel pörköli a következő generációs lemezeket, és mintegy 45 percet vesz igénybe a 25 GB-os korongok teleírása,..."
Annyi idő allatt megírok kb. 6 db DVD 8xosan és az 28GB LOL! -
#27 Az író mind a két sarkán fel van tüntetve... -
dez #26 Hja, hát naná, hogy úgy időzítenek, hogy lemezből ugyanannyi fogyjon... :D -
#25 Csak az a gáz, hogy mire ez 10 ezer forint lesz, addigra 10 ezerért már terrabájtos vinyót fognak hozzádvágni az uccasarkon. -
stukov #24 Tokos lemez lesz vajon? -
gakoska #23 Ne aggódjatok már, majd lemegy az ára. 10k-ért kapsz egy DVD írót, előbbutóbb ez is annyi lesz.
Azt pedig, hogy melyik éri meg jobban, vinyó vagy BR, azt a lemezek ára dönti el, nem az íróé. -
Ratty #22 Ezt is megértük :) -
szombi #21 BD-ROM nem is lesz, csak író?
ennyit a jogvédelemről... -
fako #20 Pedig igaz. Amikor az elso cd-met irattam 270mb-s wincsim volt. Persze akkor meg nem volt senkinek sajat cd iroja hanem el kellet vinni a wincsit a boltba ahol megirtak. -
Godefroy #19 Ez így ebben a formában nem igaz.
ez ugyanis nem csak olvasó hanem író.
Cd ből csak olvasó volt elég sokáig. -
the Godfather #18 akár meg is lehet venni, cirka 1300 dolcsi...tigerdirect.com-on épp tegnap láttam... -
Anotino #17 Hat mikor megjelentek az elso cd meghajtok, a lemez kapacitasa tobbszorose volt egy atlagos vinyonak.. Ez pedig csak a toredeke. -
#16 ez a roppant vastagságú tized-mm véd valamit a karcolásoktol ?
megszokott módon a cimkével felfelé leteszik egy poros asztalra -
#15 Igaza van 1 200-as vinyó jobban megéri mint ezek itt ráadásul ott 60 fölött másolsz:D -
Morden23 #14 Reaper4-nél a pont:) -
#13 1 200gb os winyó sokkal olcsóbb :D -
#12 Nekem pl most jól jönne 1 Blue Ray DVD 25GB-os megirása mert nincs helyem :D -
szombi #11 És akkor hogyan rakok fel játékot? -
#10 Na ilyenre se lesz még értelme beruházni egy jó ideig. :D