49
  • Dragooon #49
    ha figyeltél volna, láthattad volna, hogy a gazdagokat megtámadják a gyerekek. bizros elővigyázatosság volt :D
  • Tyga
    #48
    Számomra az volt a legnevetésgesebb h tulajdonképpen egy egyszerűségre visszavezethető "szemet-szemért,fogat-fogért" elven alapuló filmről van szó: gondolok itt az ominózus ujjlevágásra...Ugyan távol álljon tőlem h a filmnek akármilyen mondanivalóját is keresni véltem volna , -révén h nem volt- , de ez önmagában is a film egyszerűségét jellemzi.Tarantinot kedvelem én is kultuszművei alapján , és mert bizonyított az évek során nem egyszer , de pont eddig azért szerettem , mert nem feltétlenül a jelenetekkel próbált maradandót alkotni , hanem magával a storyval tette egyéni hangulatvételűvé filmjeit.A szóban forgó filmben -méghacsak producer is mint közreműködő- , szvsz a főszerepet az kapta h minél gusztustalanabb , részletesen mutatott öldöklődést kapjon a néző.Elismerem , h elengedhetetlen kelléke a jó horrornak a borzongás , de nem feltétlenül ha ez a story rovására megy , háttérbe szorítva azt , mint a hostel-nél.
  • suno
    #47
    A horror rajongóknak üzenem: Ezt ne nézzétek meg...
  • Athlon64
    #46
    A cikk írójának csak annyit, hogy az utolsó mondatot nem kellet volna!
    Kell a f***omnak az, hogy a magyargyűlölő néhány szombszédunk (román, szlovák, cseh)majd ezzel b***a fel az agyát!
    Egyébként, hogy mennyire összefolyhat a film és a valoság, arra jó példa Izaura meg a vak csaj szeműtétjére való gyűjtés - Jocky Ewing-ról nem is veszélve....
  • Athlon64
    #45
    Hát amióta a kedves szobszédaink hatósága bevitte egy honfitársunkat az dutyiba csak azért mert elkezdett pofázin a környkéről, s ráadásúl egy olyan törvény alapján ami már évek óta hatályon kívűl volt... hát szerintem aki ezt a filmet látta, az azért talán eltétovázik, hogy az emberiesen barátilag viszonyúljon hozzájuk vagy kezdjen el gyűlölködni?!!

    Nos a helytől és minden mástól elvonatkoztatva szerintem nem volt rossz a rendezés.
    Bár be kell vallanom, nálam nem ez a műfaj az első... mondhatin a legutolsó, de azért megnézem olykor-olykor.
  • TommoT
    #44
    asszem még egyszer ukrajna is szóba került, vagy rosszul emlékszem? összekeverték a helyszínt
    sztem max egyszernézhetős
    #1 Szlovákiáét szétcseszte?
  • Harly18
    #43
    Csalódás a köbön :( Az első 50-60 perc egy 0, ahol semmi nem történik. A film utolsó 20 perce nem olyan rossz, sőt, bár ezzel együtt egy gyengényke, felejthetős film :(
  • Aspyrin
    #42
    Igazán köszi :)
  • React
    #41
    húúúú te előre megmondtam volna, hogy ilyen ócska filmre 1 Ft-ot ne pazarolj...
  • Aspyrin
    #40
    Totál rávoltam gerjedve, hogy megjelenjen végre dvd-n és kikölcsönözhessem. Megnéztem. Ilyen nevetséges, pocsék filmet már régen láttam..
  • Vakeraka
    #39
    Rakat szar ez a film
  • Bander25
    #38
    Na, olvastam a műértők kritikáját. Először is: nem akkoor szar egy film, ha nem tetszik. Ez két külön dolog. És nem is attól hogy nem ott játszódik ahol kéne. Az is jó hogy nem sablonos volt, nem tipikus horrorfilm.
  • Radnix
    #37
    "Szlovák testvéreink" Nekem nem a testvéreim ba+!
    A filmet meg biztos nem nézem meg mert paráznék tőle vagy szívrinfarktusom lenne
  • SomebodyEra
    #36
    Én iszonyat nagy Tarantino rajongó vagyok, de úgy gondolom, hogy szánalmas volt, hogy a nevét adta ehhez a filmhez..szörnyű,de nagyon! Első órában nem történik semmi, de tényleg semmi, aztán jön a mészárlás és persze főhős majdnem fél kézzel megmenekül, el sem vérzik meg semmi! A tetőpont akkor volt, mikor a csajnak levágta a lógó szemét...én komolyan majdnem kirohantam a moziból..undorító volt! És mégegyszer, nem tudom miért adta a nevét Tarantino ehhez!?
  • Thufirhawat
    #35
    Ugyan már srácok, amíg a Keeper of the Time-ot nem láttátok, addig szavatok se lehet... (m.verz: Az idő őrzője). Az már annyira szar, hogy még interneten is alig találni valamit róla, de ha valakinek a kezébe kerül, nézze meg feltétlenül. Olyan, mintha a teljes stáb picike, mesterükre felnéző U. Boll-okból állna.
  • winnie
    #34
    amerikai film, nyilván, hogy amerikai a főhőse és nyilván, hogy ha nem az izlandi fogja túlélni (jó, nem nyilván, de nem ez az elvárás?:). van amerikai, amelyik meghal, so.
  • Pash
    #33
    Nem az a baj hogy nem hal meg mindenki, csak ez az amerikai szuperhíró fíling eléggé szétcseszi az amúgy sem igazán jó sztorit.
  • winnie
    #32
    a vágatlan verzióban több a mell, de semmi egyéb.
  • Tinman #31
    Hulk már csak Jennifer Connely miatt sem lehet a világ legszarabb filmje

    Amúgy AITD-nél is van rosszabb: Bloodrayne.
    De ugye ízlések és...
  • moRtiZ
    #30
    Emberek biztos. Helyek? Ki tudja. Elmaradott orszagokban lehet.

    Amugy most jutott eszembe: Ami hangulatba nagyon hasonlo volt ehhez a filmhez, az a Hellraiser VII - Deader volt.

    Vilag legszarabb filmje oscardíjas: Órák (Hours) annál hányásabb film nincs is! :)
  • Werewolf
    #29
    ja gondolom úgy jobban tetszett volna, ha mindenki meghal...

    akkor biztos nagyobb értelmét látnád a storynak..
  • Werewolf
    #28
    a világ legszarabb filmei:

    1. Hulk
    2. Alone in the Dark
  • Werewolf
    #27
    nemtom sokan miért szidják ezt a filmet.. mert nem ugrik be 1 macska a képbe? mert nem esik? nem villámlik? nincs hangulatfokozó zene? nincs benne egy árnyék kezében késsel? vagy mi?:D

    szerintem a cikkíró nem a vágatlan verziót látta..

    egyébként tessék elgondolkodni 1 picit a filmen! vajon csak a képzelet szüleménye a film, vagy tényleg vannak ilyen helyek (emberek), ahol pénzért másokat meg lehet kínozni ill. ölni?
  • Mentoloshurkaka
    #26
    Ez a világ legeslegszarabb filmje. full brutalitás, no sztori.
  • archkoven
    #25
    Szerintem ez tök mindegy, hogy mi az igazság és mi nem, tök mindegy, hogy Szlovákia valóban olyan-e mint a filmben ábrázolták, vagy valami teljesen más. EZ A FILM NEM DOKUMENTUMFILM! A szórakoztatás a célja és nem az ismeretterjesztés.
    Egy csomó film ábrázol egy országot valami teljesen valótlan kiforditott szemszögből, vagy erősen eltúlozva a valóságot. Nyilván épeszű ember nem gondolhatja komolyan, hogy Szlovákia valóban olyan mint a filmen. Vajon olyan Mexikó mint ahogy Tarantino az Alkonyattól pirkadatigban ábrázolta? Olyan Magyarország mint a Csapd le csacsiban, vagy az Egészséges erotikában?
    Egyszerűen bele kellett helyezni a történetet valamilyen a célközönség számára egzotikusnak tűnő környezetbe. Erre tökéletesnek látszott Szlovákia. Szánalmas, hogy valakik ezen a maguk kis nacionalizmusa okán képesek voltak megsértődni!
    Engem sokkal jobban zavar mikor egy film nagyon komolyan veszi magát, mégis hamisan ábrázolja a valóságot.
    Ez a film pedig nyilván nem veszi magát véresen komolyan, távolról sem Szlovákia bemutatása volt a célja.
    Ne legyetek már hülyék!
  • winnie
    #24
    nyilvánvaló, hogy nem jön be mindenkinek a film, hiszen, ez a fűrész sorozattal ellentétben nem annyira kommersz.

    az biztos, hogy sikeres volt. akárcsak a fűrész 1, ez is nulla pénzből készült és mindkettő 50M körül zárt odakint.
  • norti
    #23
    1. tanulj meg angolul
    "There is so much pussy, and because
    of the war, there are no guys."

    ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy náluk volt háború, hanem hogy a háború miatt nincsenek férfiak (ergo mondjuk elhúztak délre harcolni)

    2.nekem bejött a film, sokkal jobban tetszett mint mondjuk a fűrész kettő agyonerőltetett injekciós tű hegyek, kazánégetős jelenetei. ez sokkal sötétebb hangulatú, ami ugye egy horrornál nem árt. a hibái ellenére szórakoztatóbb mint mondjuk jópár agyonhypeolt tinihorror. szerintem olyan ember ne értékeljen filmeket, aki kb annyit látott a világból hogy van chat.hu + pizza, mert értékrend nélkül elég nehéz lehet megkülönböztetni egy filmben a maszlagot a szórakoztató elemektől. utóbbi ugye a lényege ennek a művészetnek.
  • Pash
    #22
    Ja és persze ne felejtsük el az amerikai hős megjelenését, aki persze egyedül megmenekül, de aztán még visszamegy a csajsziért, sőt a végén még igazságot is oszt...Szánalmas
  • Pash
    #21
    Egy fostalicska film... Az első egy óra dögunalom, aztán van 15 perc ami meg csak a trancsírozásról szól.
    Egyébként szerinted az mire volt jó a rendezőnek, hogy csak 30 éves kocsik mászkáltak, és a zsaruk az átlagpolgárt simán kirángatják a kocsiból és agyonverik? Az meg aztán ultra lol, hogy a gazdagok akik 50000 euróért jönnek gyilkolászni, régi leszakadt volgával járnak...
  • CSOCSO
    #20
    szerintem meg rohadtul balfaszok vagytok.....

    en is igy fogtam fel az egeszet.. oszt egyik nap mikozben szartam a wc-n elgondolkoztam a filmen.... es mire jottem ra??? nem az a lenyeg hogy mit az igazsag..... hanem hogy ki mit tesz es mond a masiknak azert hogy azok oda menjenek.

    nem az a lenyeg hogy a haboru delre volt vagy nem is most volt hanem regen.. hanem hogy a sok higagyu amcsi odamenjen azzal a tudattal hogy csak amazon csajok vannak akik elnek halnak a facért!
    ennyi!!!
    Lehet hogy pozsony nem igy nez ki pontosan. lehet hogy megtalaltak a legundoritobb reszet a varosnak.. de ez teljesen normalis nem?? 8 ker is budapesten van megha nem is olyan szep hely mint a varosliget vagy mittom en mit mondjak...
    teljesen jo helyszint valasztottak ki a filmhez... tukrozi a nyomottsagot meg az egesz horrorisztikus mivoltat. a film nekem se tetszett nagyon de a hulye gondolkodas kiborit.
  • CsőKujts
    #19
    Mindegy a lényeg, hogy nagyon nem vágja a filmeket az emberünk és közben kritikákat ír... Ettől komolyan mondom nagyon be tudok dühülni.
  • CsőKujts
    #18
    Ez a Szekeres Viktor mást is csinálhatna mint filmkritikát. Sőt, én fizetnék neki! :)
    Van képe beidézni a Fegyverneppert, de az már nem tűnt fel neki, hogy aki látta a filmet annak tetszett, kivéve neki nem és egy full jó fiilmet az utóbbi idők sajnos legjobbját szétgyalázott. Szal akkor most Fegyvernepper xar ez meg jó? Figyelj öreg szerintem írj játékkritikát, de a legjobban azt teszed ha nem írsz semmit...
  • moRtiZ
    #17
    Imo egyszer nezheto film, enyhen naturalista. Amugy a kör / Event horizon-t nem lehet egy lapra tenni, mert az a 2 film jóval inkább a feszültségkeltésre épít mint a Hostel féle hent fajta horror. Elöbbi tipust en is jobban szeretem, de a Hills have eyes-ra azert rakeszulok, elmeletileg ott nincs felvezetes az elejtol a vegeig brutalis trancsirozas lesz :).

    A fureszhez en sem nagyon hasonlitanam, bar szerintem az sem kifejezetten horror film.
  • szurmakotium
    #16
    Méghogy a fűrész nyomdokain? A közelébe sem ér ez a hígtrágyalé ...

    1,5 óra unalom, alig bírtam végigszenvedni ... szánalmas volt.

    Ja meg egy idézet:
    But Slovakia? No one there.
    There is so much pussy, and because
    of the war, there are no guys.

    Nekem úgy rémlik .. háború délre volt tőlünk .. nem északra.
  • winnie
    #15
    azért kíváncsi lennék, hogy hány magyarnak jön le, hogy "hopp az cseh, nem pedig szlovák utcanév tábla"?:)
  • Ryuuzaki
    #14
    A film egyébként nem is a sztoriról szól -mint Tarantínóéknál általában- , hanem sokkal inkább a megvalósításról és az apró részletekről, valamint a szép beállításokról. Aki látott már Tarantínó filmet, az ezt mind tudja...
  • Ryuuzaki
    #13
    "Szlovákia meg minden csak zavaró dolog, hogy Prágában vették fel és tele van cseh feliratokkal. De amcsiknak mindegy azt sem tudják hol van Szlovákia." Ezt nem bírtam nem észre venni... Kissé érdekesen jött ez ki nem?
  • loryb
    #12
    Nem is lenne gond, hogy Szlovákia meg minden csak zavaró dolog, hogy Prágában vették fel és tele van cseh feliratokkal. De amcsiknak mindegy azt sem tudják hol van Szlovákia.
    Eurotrip - egy kis rész felvételére ugrottak csak át Németországba a többit mind Prágában vették fel. Emlékszem rá pont akkor voltam Prágában. Szeretnének annyi pénzből bulizni, mint ahogy ábrázolva volt.
  • SonicBoom
    #11
    Hát én már a fűrész 2 második felét is gyorstekeréssel néztem végig, nehogy elaludjak, asszem ebbe bele se kezdek.
  • Supremo
    #10
    Mindenesetre eléggé naturalisztikusan ábrázolták benne a kínzásokat. Ez olyan jól sikerült, hogy mikor néztem a filmet a moziban, a film alatt kb. a fél moziteremnyi ember felállt és kiment, mert nem bírták tovább. Amúgy szánalmas a film.