33
-
Tiberius B #33 Bridge Commander pont megvan, kicsit elakadtam vele fél éve, azóta sajna nem nyúltam hozzá
lehet ott hajót alkotni? -
#32 Bridge Commander az is hajo szimulator. -
Tiberius B #31 sjana csak papíron, meg agyban (legjobb grafika a világon), BC? mi az (gondolom vmilyen CAD, vagy nem?), nagyon tájékozatlan vagyok a világ dolgaiban
a Star Trek játékokat meg hiába szeretném megszerezni, nem hullanak az ölembe:-), mikor lenne rá pénzem, akiktől meg kérnék, azok vagy nem rendelkeznek hajlandósággal, vagy nem is ismerik a játékokat -
#30 Csak ugy papiron terveztetek vagy meg is valositottatok BC ben is? Klingon Academy cimu gammàban volt nagyon jo àlcàbol is lovo scimitar. Eddig a pontig az a legkiràlyab st game eddig soha nem làttam olyna csodaszépen megszerkesztett sérulés modelt meg részletes hajo irànyitàst. Pedig màr 6 éves kb. -
Tiberius B #29 klingon hajótervezés az jó, a hajótest alapfelépítése nagyon bevált, asztán mindent úgy építettek, ettől függetlenül királyul néznek ki
a Scimitar, hát egen, nekem inkább a belseje nem tetszett, meg hogy olyan sötét, de amúgy a rendszerei jól hangoztak
néhány ötletemet elvették, de ez van, mondjuk terveztünk pár hajót a haverommal (eléggé gigantomániásan): alapfelszereltségbe mondjuk beletartozott pl. az álcázó és erős pazsrendszerek, meg lövegtornyok, "kicsi" "aranyos" csúcsfejlett fegyverek a Voy utsó részéből(kicsit továbbfejlesztve), mert azokról utána nem esett szó, elég rendesen kidolgoztunk jó nehány kib*szott nagy hajót, haverom az én hajómra azt mondta őrült vagyok, ez egymagában legyőzné a Borgot, de minimum a Domíniumot, aztán mondjuk felhomályosítottam, hogy a fegyverek enyhén el vannak szórva a hajón... egyébként tényleg gigantomán egy hajó (városhajónak lett tervezve)
inkább tekintsünk el a részletektől -
#28 Az annyira nem jon be szép meg eros meg minden de tulsàgosan tàp, Inkàbb azok kisebb hajok Valdor asszem na azok màr jobban bejonnek :d
Meg joo kis regi klingon hajok k'tinga pl :d -
Tiberius B #27 és a Scimitar-hoz mit szólsz? -
Tiberius B #26 az is egy kafa gép, a design az idegeneknél néha sokkal jobb:-)
a föderációs hajók eléggé praktikusan lettek tervezve -
#25 D'Deridex (Warbird) a kiràly :D -
Tiberius B #24 furi egy gép:-) -
Tiberius B #23 Akira, Ambassador, Centaur, Challenger, Cheyenne, Constellation, Constitution, Daedalus, Defender, Defiant, Excelsior, Federation, Freedom, Galaxy, Gage, Griffin, Hermes, Intrepid, Miranda, Nebula, New Orleans, Norway, Niagara, Nova, Oberth, Olympic, Polaris, Prometheus, Ptolemy, Raven, Rigel, Saber, Saladin, Shelley, Sovereign, Soyuz, Springfield, Steamrunner, Sydney, Trident, Yeager
plusz a kisgépeg: Peregrin, Scout(járőrhajó), kapitányi yachtok
meg a tizenvalahány fajta komp és a különböző prototípusok
a bázisok, reléállomások, űrobszervatóriumok
nameg az idegen fajok hajói -
#22 Itt egy J vàltozat is http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Enterprise_(NCC-1701-J) :d -
#21 Emléxem is megkozdutt a defiantal az meg megverte elvileg bàr csak azon mulott hogy megyomjàk e a lakotàn a fire gombot vagy nem, végul nem nyomta és elàstàk :d -
#20 CSak azert mondom mert ezt mindehol csak TNG era nak nevezik ugyértem a beletartozàst.
Norwayt meg csak ezekbol gondoltam hogy norway class: norway
norway 2
dehàt rég volt az amikor olyan sokat foglakoztam trekkel
Ez enterprise b meg egy excelsior refit volt a lakota meg az excelsior 3. refitje. -
Tiberius B #19 sztem a két gépházrészlegű egy múzeum szintén, de kísérleti példány lehet, mindjárt felsorolom a hajóosztályokat a következő hsz-emben.
egyébként szerintem itt az időszakra gondolnak TNG alatt, nem a sorozatra.
egyébként Ent. B: Excelsior 1701-B alosztály -
Deffyant #18 Tomalak: dehogy tartozik bele, a történetben vannak összekapcsolódások mert így kerek az egész sztori. de az Ent-D a dominium idejére már darabokban, a voy meg pont a háború előtt tűnik el és utánna ér vissza. az a miranda pedig a Saratoga volt ha minden igaz, és ott Sisko csak elsőtiszt volt. De a wolf 359 idején a Voyager még nem létezett amúgy. És amúgy a TNG-ben fed hajó nem sok van mondjuk(akkoriban az volt a fed baja hogy a hajói nagyon elöregedtek, Excelsior, Miranda és Ogberth osztájú hajókból ált a flotta és ezért kezdték el építeni a Galaxy és a Nebula osztályokat), de a Voy-ban pl megjelenik a Road Iland, a Prométeusz a Defyant és a Nova osztály is (mármint amit látunk és amitre még emléxem belőle). A Sovereign osztály pedig nem jelenik meg sorozatban mert már jóval a Dominiumi háború után kezdik el őket nagy mennyiségben gyártani. Jah és amit Tomalak Norway-nek hisz az valójában 1 Road Island (ez gyakori hiba a nem túl tájékozott trek nézők között...).
A gépházrészleg meg nem maga a Core hanem csak ott van a Core is, mert az majdnem olyan mint a híd, szinte mindennek van ott vezérlője, és nem csak a reaktormag tárolására szolgál...
És az impulzus hajtómű sem egy lassú dolog, csak nem naprendszerek közti utazásra tervezték.
Jah és az hogy Enterprise típus az hülyeség. Hajdan volt egy Enterprise osztály, de az még a TOS-ban volt, és ami a leg meglepőbb 1etlen Enterprise sem tartozott ebbe az osztályba. Amúgy az enterrise-ok sorban hajóosztájjal: NX01 Ent.: NX osztály, Ent.(TOS): Constitution osztály, Ent.A: Constitution Refit, Ent.B: Lakota (asszem), Ent.C:Ambassador osztály, Ent.D: Galaxy osztály, Ent.E:Sovereign osztály.
Amúgy Cifu sztem az a 2törzsű undormány azért nem giga hajó mert a technológiája alapján inkább múzeum. A többi képen lévő hajó meg mind szerepel a trekben. -
#17 Szerintem a TNG be beletartozik a DS9 is meg a VOY is mert kb egy korban jàtszodnak meg ugye a siskonak mirandàja volt a ds9 elején aza tàmadàs lejàtszodott a tng ben is. Voyager az intrepid osztàlyu hajo is arra fele tunt el akkoriban, ha jol emléxem. Pàr hajo: Akira; Intrepid, Galaxy, Sovereign, Nova, Nebula, Excelsior, Defiant, Miranda, Norway, Prometheus, Saber, Steamrunner + Még az idegen népek. -
#16 Star Trekben kevés hajótípus???
Igen, kevés. Sorold a teljes TNG-ben hány féle föderációs hajótipussal találkoztál (és persze nem a Scotty féle 100 éves roncsra gondolok)
A DS9-ban már volt pár, meg nagy összevont csaták is (Voy meg ugyebár nem a föderáció területén játszódott ...)
A gépházrészleg az maga a Core, illetve a hozzá szükséges kiegészítők
4 gondolás hajót talán egyet láttam, de már meg nem mondanám azt sem, hogy melyik sorozatban (1 gépházzal!)
#14: az alacsony hatásfokú az az impulzus hajtómű, amivel szép lassan döcögve azért még képesek valahova elevickélni
#15: A Core azért fontos, mert a nélkül nem tud WARP 1-el sem menni a (űr)szekér, az meg ugyebár igencsak csigalassúság az űrben (csak naprendszeren belül használatos)
Szóval egy hajó a mélyűrben ha ki kénytelen dobni a Core-t, vagy meghibásodik, akkor párszáz év alatt haza is döcöghet impulzussal (nem-e kellene egy másik is?) -
#15 Szeritem annyira nem fontos az a main core hiszen a 8 filmben szétverték szegény sovereign magjàt a 9 ben meg csontnélkul kilotték és mégis ment a hajo, szoval vannak ott tartalékok egy test esetében is. Két main core meg nem lehet a nevébol adodoan meg gondolom kotléges az eloallitàsa is. -
Tiberius B #14 maghoz hozzá: a mag, ha jól tom igazából azért fontos, mert a Warp meghajtás energiaigényes, ezért egxbeépítették a hajtómű magját a reaktorral, és nem biztosítottták be nagyon magukat, mondván: vannak kompok, azok majd visszamennek, és elhozzák. Én se értem, miért nincs vmi alacsony hatásfokú póthajtómű, de lehet, hogy azért, mert túl nagyok a hajók? Ne mtom biztosan, de az előfordulhat, hogy azért, mert a hajók tömege nagy (miközben könnyítve vannak)
...
át kéne tanulmányoznom a DITL-t a jobb válaszokért -
Tiberius B #13 hát, kéne egy jó nagy játék, jó nagy tevékenységlefedéssel (de csúnya), lenne vagy 1 DVD minimum egy rendes ST játék -
Alfa Of NS #12 Ahogy elnezem ez is haborus. Pedig hat az ST vilaga pont nem errol szol... -
Tiberius B #11 Star Trekben kevés hajótípus???
Egyébként szerintem nem olyan nagy gáz az a két gépházrészleg, végülis asszem már láttam néhány érdekes hajót a Star Trekben, ahhoz hogy ezen se lepődjek már meg.
Egyébként a 3 ill. 4 gondolához hozzászólva: a három gondola állítólag nem elég jó hatásfokú (a ST jelenében), a négy gondola meg pont jó és már bevált technológia, x éve jelen van már a ST világban
a több mag kérdésre: nem tök nyóc hogy mennyi van? én pl. terveztem egy akkora bazinagy hajót (persze nem részletekbemenően), hogy több mint 100 magot raktam bele:-)
szerintem meg a legnagyobb hibája a Star Trekes játékoknak le lett gyűrve: grafika, eddig azzal az egy dologgal nem voltam megelégedve, erre ilyen szép lesz, apáám! -
#10 Klingon Academy ben voltak mindenfelé szornyszulott hajok yamato egesz impressziv :d -
#9 A nagy túronak kell 2 hajtómű
Minimum négyet aztán azt lőhetik persze ahhoz kell benzin is -
Zoldalma #8 Jah, utana bekapcsoltak a diesel motorokat :D -
#7 Valójában egyáltalán nem túlzás, sőt, ez lenne a normális.
Törzsenként van 1-1 Core (hány repcsit is látni manapság mindössze 1 motorral??), sőt én 4 gondolát tennék rá, hogy tényleg duplikált legyen a meghajtás.
Mindig megmosolyogtam a TNG-ben (meg Voy-ban is volt), hogy "megsérült a mag, ki kell lőnünk" (aztán ha kilövik utána már csak impulzus meghajtással képesek döcögni) -
SonicBoom #6 A dupla törzsű kicsit tényleg túlzás, de ha ezt az vége felé adja be mint über-hajót, poénnak nem rossz. A többi gép "valósnak" tűnik. -
#5 Mié, a TNG-be háromgondolás volt az Ent., szóval ahhoz képest a 2 törzs piha :))) -
#4 Nézd meg az első képen a kettős törzsű föderációs csatahajót... -
#3 Sztem kell, mert a ST esetén iszonyat kevés hajótipussal találkozhattunk.
Megasztán úgy tűnik, hogy a TOS-os időkből kezdődően TNG-ig vannak, ott pedig speciel volt 2 Enterprise típus (B, C, ha jól emlékszem), aminek a korából talán csak magát az Ent-et ismerhetjük -
_Vegeta_ #2 micsoda? :) -
#1 Ahogy elnézem a "szokásos" hibába persze megint beleestek, és kiokumuláltak pár szörnyszülött giga-szuper-megahajót, mert a canon egységek nem elég coolak nekik... :\