21
  • Nicky24
    Láttam a filmet,szerintem zseniális.A "kevesebb néha több" elvén alapuló tökéletes alkotás..Ez nem "homokosfilm",2 férfi igaz érzéseit,fájdalmait,kínlódását taglaló dráma..gyönyörű tájképekkel persze:)
  • Szolnokboy
    a film nem reklámozza a homoszexualitást de el sem ítéli azt, teljesen függetlenül áll a témához, az hogy az emberek mit értenek meg belőle az egy teljesen más tészta. A filmnek semmi köze a buzik egyre nagyobb terjedelmű térhódításához, amit én is rossz szemmel nézek.

Egyébként fantasztikus alkotás.
  • Tinman #19
  • chokeerigo
    hehe :D
  • nattydread
    U42 véleményével nagyjából egyetértek. Zedashoz csak annyit: lehet, hogy az egész élettani okokból van, lehet, hogy nem, de ebbe nem kéne belemenni, mert a homik, meg az őket védők ezt utálják legjobban-ha azt mondod, hogy ez egy betegség. Lényegtelen ez sztem annak a szempontjából, hogy szabad-e vagy sem az utcára vinni a másságot. HA betegség, ha nem mindenki csinálja ezt a saját hállójában. Ott senki nem szól bele, az utcát meg hagyják meg a normális dolgoknak...
  • Zedas
    "Mert egy beteg hajlamot reklámoznak. Nyomják, hogy ez teljesen természetes. Hát nem az!"

Le is írtad a lényeget: ez egy betegség. Születési rendellenesség (az agyban az anzonos neműek váltják ki azt a hormonreakciót, amit az ellenkező neműeknek kellene). Tehát nem szerzett tulajdonság.
    Kb. olyan mint aki autistának születik, vagy nyomorékon. Ezek egyike sem természetes állapot, de ez van, nem tudnak vele az illetők mit csinálni. Reagálhatsz úgy is, hogy ilyeneket ne mutogassanak a TV-ben, mert ez undorító, meg úgy is, hogy ez van, a létezésük nem árt semmit az én életvitelemnek, maximum sehogy, vagy pozitívan állok hozzájuk.
  • Unreal1942
    Hogy miért?
    Mert egy beteg hajlamot reklámoznak. Nyomják, hogy ez teljesen természetes. Hát nem az!
    Persze a magánéletében mindenki csináljon amit akar.
    Csak ezt nem kell az utcára vinni. Főleg nem ha ez egy ferde hajlam. Csak ebben a nagy liberelizmusban mindenkit tolerálni kell.
    Mit lát a fejlődő gyerek ebből?
    Mennyi szép szines ruha, csillogás és minenki boldog. (melegfelvonulás) Miért ne álhatnék be közéjük? Hiszen teljesen normális ha buzi leszek.
    (abba ne menjünk bele, hogy a szülö hibája is lehet esetenként)
    Ezért itélem el a melegeket mert el akarják fogadtatni mindenkivel, hogy ez normális.
    Buzuljanak a saját kis zárt körükben, de ne akarjanak még toborozni is.
  • winnie
    hehe, én is csak mosolygok, hogy hirtelen mennyi ember kezdett el aggódni másokért, a világ üdvéért meg ilyesmi. (bezzeg, ha felsorakoztatnák a kedvenc filmjeiket)

farizeus képmutatás, ott csápoltak a ponyvaregényen (mondjuk), de ezt a filmet (csak a témája miatt) megnézés nélkül köpködik. a poén az, hogy egy részüknek még tetszene is.
  • echo
    Engem igazából az döbbent meg, hogy ez a meleg kérdés egyeseket ennyire felizgat, mint téged. Egyszerűen nem értem miért nem tök mindegy, hogy valaki, mit csinál a magán életében. Én csinálom ami nekem tetszik, miért ne tehetnék ők is ami nekik tetszik. Miért ilyen fontos dolog ez? Szerintem ugyan azok izgulnak rá erre a témára is, akik azon is kiakadnak, hogy milyen felháborító, hogy meghalt a Bobby a dallaszban (direkt nem írok kortárs példát, nehogy sértődés legyen), valami olyasmin akad ki mindkét társoság, aminek elvileg semmi hatást nem kéne gyakorlnia a legtöbb ember életére...
  • Béla bácsi
    Tolerancia. Úgy szeretem ezt a szót. Mindig akkor hajtogatják, amikor valamilyen érdekektől vezérelve le akarnak nyomi valamit a nép torkán. A MÁV vagy a BKV mikor fogja például a vagonok ajtajait megnagyobbítani, hogy ne kelljen görnyedve átmennem rajtuk, vagy a vasúti kocsik üléseit megnagyobbítani, mert legutoljára 12 éves koromban fértem el rajtuk tisztességesen? Ilyenekért miért nem tüntet senki?
  • troc
    Azért nem ártana megnézni a filmet sem!, inkább:
    Azért nem ártana megnézni a filmet is!
  • Unreal1942

Egyetértek undorító. Lassan az lesz ciki ha valaki nem homokos. És cak nyomjuk mintha ez valami egészséges dolog lenne...röhej.
    Csalódni fogok ha ez a film itthon siker lesz.
  • KDOG
    NA ez az amit sose fogok megnézni, bár páran már gondoltuk, hogy összefogva megnézzük :) de nem.

Persze az összes buzi most hogy örülhet ... bröáf... Szerintem CounterStrike imádok fele ;)
  • Tinman #8
    Nem tudom, hogy kifejezetten divatról lenne-e szó.
    Szvsz jelenleg inkább a leszbi lét a divat az unatkozó tini lányok körében.

Az viszont biztos, hogy ez a film nyomába sem ér a Philadelphia-nak.

Az azért hibás elgondolás, hogy nem nézem meg mert "meleg benne a helyzet". Tudom, hogy nem ezt írtad, de ez jött le belőle.

winnie: Hát egyre inkább megkérdőjelezem -szürke senkiként-, hogy mennyire értenek odaát a témához.
    A Chicago-nál már erősen vakartam a fejem, most már a szemöldököm húzom...

Crash, Gésa... mindkettő nagyon bejött :-) Hiába ahány ember annyi féle
  • usererror
    A filmet nem láttam és azok közé tartozik, amelyeket nem is fogok megnézni. Vannak ilyenek. Könnyen észre lehet venni azokat a filmeket, amelyek egy "fesztivál" nélkül nem tudnak megélni, mert kipukkannak, mint egy lufi és semmi pénzt nem hoznak.
    Szegény Oscar bácsinak igazából mára semmi köze a művészethez, régóta csak arra való, hogy fémjelezzen egy filmeket életben tartó üzleti vállalkozást. Olyan ez, mint a magyar zenei életnek hívott belterjes családregény, csak "á-nullás" mérteben.
    Korábban a faji kérdést lovagoltuk meg, tavaly a fő téma az eutanázia volt, most pedig legyen akkor az egyneműek közötti szerelem.

Persze vannak páldák arra is, hogy hogyan lehet feldolgzni egy társadalmi vonatkozású alapkérdést úgy, hogy az ne legyen szájbarágós.
    És ha már ezt választottuk most témának, akkor bátran tudom ajánlani bárkinek a Ferzan Özpetek által rendezett Szemközti ablakot - szeressen bárhogy is...
  • winnie
    mégis ez kapta, vajon mér..?

mit kapott ez?

(mikor emeli fel valaki álszent a szavát, hogy mennyi az akciófilm? mennyi azolyan film, amiben megölnek embereket? vagy amiben terrosisták vannak?)
  • lyzu
    hát szerintem meg nem kellene ennek lennie, h mindenhonnan a buzik folynak...
    ennél a filmnél voltak jobbak is és mégis ez kapta, vajon mér..? undorító...
  • winnie
    amúgy szerintem szép film - nem feltétlenül az év legjobb filmje, ha már oscar - mint ahogy a crash sem volt az (lol:), de a díjra készített filmek egyik legjobbja - a producers-nél, a gésánál vagy a capote-nel biztosan jobb. a munich-et passzolom.
  • winnie
    az oscarról hozzáértők döntenek (nyilván sok olyan film volt eddig is, ami úgy kapott forgatóköny oscart, hogy szerinted nem érdemelte meg. ennek semmi köze a film témájához.

amerika meg kissé még prűd, lehet, hogy ezért sem kapott sohasem még melegekről szóló film legjobb filmes oscart
  • Tinman #2
    "Hogy milyen film a Túl a barátságon?"

Ahogy egy barátom mondta: "Melegül segbkrs, nincs birkához kedvem így megháglak éjszaka típusú egyszernézős film."

Nagyjából osztom is a véleményét, mert a női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

Komolyra ferdítve szót... a "melegcowboyos" film egyszer nézhető, éppen, hogy csak az érdeklődést fenntartó alkotás, mely szvsz kiválóan fényképezett.
    A sztori gyenguska. Az, hogy 2 férfi vagy 1 férfi és 1 nő közötti szerelmi viszonyt boncolgatja a film az a MŰVÉSZI értéke szempontjából lényegtelen.
    Így ez a film egy B-kategóriás szerelmes film, melyre pl. a "Closer" (Natalie Portman) a maga meghökkentő szókimondásával köröket ver.
    Hogy a zene, a vágás, valamint a forgatókönyv, hogy kaphatott Oscart, az számomra a mai napig rejtély.
    Pusztán azért, mert "melegfilm" még nem kellene vele kivételezni! Éppen, hogy emiatt nem érdemelne megkülönböztetett figyelmet.
  • echo
    "Hogy milyen film a Túl a barátságon?" Valahogy ebben a kérdésben végül csak nem foglat állást a cikk író...