16
Evezés hegyi patakokban
 • zsfoki
  #16
  A Cerna nem érhető el 5-6 óra alatt. (Ez Herkulesfürdő 480 km.)a román útviszonyok ezt nem engedik meg. Inkább 10. A Kárpátok folyói rendkivül megbizhatatlanok vizállás szempontjából. Nagy kockázat oda fizetőutasokat szervezni, mert lehet "Flinstoneevezés" lesz belőle, löködés a köveken.
 • zsfoki
  #15
  Ez is megközelités kérdése.
  A Socán, közepes víznél nem túl izgalmas, ez tény. De a túráztató számára az a fontos, hogy relative biztonságossá tegye.
  Mellesleg a Socán, nem túl felkészült, csupán kalandvágyó túrázóknak gumikenuzni soxor ámokfutás ám.
  Kereskedelmi túrán, a Zambezin, már nem annyira biztonságos. Ott borul, mint a "büdös szar"
  És a gumikenuval le sem lehetne evezni......
 • zsfoki
  #14
  A Soca fennsik valóban páratlan szépségű.
  Ez az "Isonzo" völgye. Egyik oldalról a Triglav, másikról a Mangart csúcsai övezik.
  Itt találkozik az alpok déli csücske a Dolomitok északkeleti nyúlványával.
  Balra kopár, jobbra erdős.
 • zsfoki
  #13
  Nem mindegy mit fed az ár.
  Ha kocsit veszel, a Suzuki Szabónál egy zöld, 1300-as Svift alapfelszereléssel ua. mint a Suzuki Budánál, de olcsóbb, egyértelmü a válasz.
  Itt az ár része lehet:
  Köt, vagy nem köt rád biztositást a cég. ha magadnak kötöd, egy hétvégi raftinglehet 4-5 e ft is.
  Van ahol külön kell fizetned a ruhabérlést is.
  Kapsz kaját, vagy nem. Sok hejen ez is benne van az árban, sok hejen nincs
  De a legfontosabb, a vizen töltött idő. Van, ahol 2 órás gyorsmenet van, van ahol annyit mégy, amennyit akarsz.
  Itt bizony fontos, hogy a tapasztalatlan túrázó körülnézzen, érdeklődjön.
 • zsfoki
  #12
  hmmm.....
  ez az én cikkemből van kimásolva.
  Kedves Barátom, illik megjelölni a forrást!!!!
  A fecskeszögi raftingra nem alkalmas. De a "rafting" itthon egy gyűjtőfogalom, minden vadvizi evezés sztereotipiája.
  A fecskeszögin kajakozni lehet, ebből az ágból is a freestyle kategóriát.
  Ezenkivül pár kilóméterre a Szinva patakon, lillafürednél mehet az "extrem creeking" azaz leevezés egy meredek kis vizen.
  A fecskeszögin a verseny minden év április utsó hétvégéje.
  Itt megtaláltok minden infót:
  www.gazdi-raft.hu

 • Z
  #11
  Múlt héten voltam én is életemben először vadvízen evezni. Hát egészen más, mint a Dunán... :D

  Szlovéniában voltunk mi is, szintén Bovecnél, és láttuk a fröccs.hu-sokat is. Náluk a kettes kenuval nagyon sokan borultak. Aztán a szikláról halászták ki a sodródó szerencsétleneket. Mi nagyrafttal mentünk, sajna egyszer sem borultunk a jó hideg vízbe...úgyhogy 5, 7, és 10 méteres sziklákról kellett beugrálnunk.

  Egy jó pár dolgot ki kellett hagyjunk. Esős idő, és magas vízállás miatt a barlangászás kimaradt. A canyoning is kimaradt, mert arra a többiek nem vállalkoztak. És sajna a békázást is be kell pótolnom jövőre. A raftingolás során amúgy 3-as, és 4-es nehézségi szintű szakaszokon mentünk. 1-től 6-ig osztályozzák attól függően, hogy sík-e a víz, vagy van-e már olyan ember, aki túlélte.

  Egy napi raftingért 10000-t kellett fizetnünk, HUF-ban. Kétszer mentünk, de a 3. program már 7000 HUF lett volna. A szállás kicsit problémás volt, mert a tavalyi 15euros ár helyett (a fizetéskor közölték velünk, hogy idén már) 18eurot kell fizetni.

  Ajánlom mindenkinek a raftingot!
 • Cat #10
  csak külsőre látványos, belülről ez a 6os csonak iszonyat gagyi. Nagyon széles, és mivel a széleken van a sulypont, egyszerüen lehetetlen hogy felboruljon.

  Tulságosan biztonságos, mondhatni borzasztó unalmas.
 • Cat #9
  ahogy nézem, itt 21 900 az ár -> www.eurotrekking.com on ugyanaz 18 900ért van.
 • Geeryy
  #8
  mi egyebkent bovec(szlovenia) mellett voltunk a froccs.hu- turaszervezo cegnel.adtak ruhat meg mindent.az ido lehetett volna jobb is (vegig eset az eső,3fokos levegő 6fokos viz,olasz szloven hataron 30centis friss hó.de ezt az elemenyt nem lehet elmeselni,majd linkelek kepet azok egy kicsit talan visszadjak a hely hangulatat.a taj _gyonoru_.
 • Cat #7
  na a lényeg: a dolog maga nem tul drága, egy hétvége 30e ft körül jön ki. Budapestről több hely is elérhető 5-6 óra alatt, pl. Ausztria (Steyr), Románia (Cserna), Szlovénia (Soca). Számtalan turaszervező cég van, adnak csónakot, ruhát, mellényt, sisakot, illetve vannak egyéb programok is (kirándulás a hegyekben).
 • Geeryy
  #6
  kb egy hete ertunk haza szloveniaból ahol 2napot raftingoltunk.eletem egyik legnagyobb elmenye volt.majd irok reszletesen kesobb. aki szereti a vizi sportokat annak kotelezo.
 • Cat #5
  ugytudom csak egyetlenegy: Miskolc, Fecskeszögi gát

  A hetvenes években már szolgálta a sportot, eredetileg vízkivitel mûduzzasztására készült, az "átkos"ban. Technológiája erõsen környezetbarát, és már épitése idején halálraitélt. Vaskosarakban terméskõ. Mára a kosarakra csak rémisztõen kunkorodó vashuzalok, a kövekre a 20 méterrel lejjebb is szétszórodott rendszertelen víztörések emlékeztetnek. Hatalmas fatörzsek rakódnak a gátra, meg egyébként is, a szeméthegyek lehangolóak. Idén a beton már átélt egy áradást. Ha túléli a jeget, sokáig birja majd. Két hely van, egy henger, és egy hullám. Közepes víznél, meg kicsinél. Nem vizállásfüggo, csak nagyon kis viznél nem jó, 30 cm felett (Felsozsolcánál. Készen lesz lassan a rámpa is, itt még kell egy betonozás. 8m magasról lehet csúszni majd.

 • fernando torres
  #4
  Mo-n vannak olyan helyek(vízek) ahol ezt egyáltalán lehet csinálni?
 • ngcsnet
  #3
  úgy tűnik eléggé szenvednek az evezéssel, nem lehet egyszerű sport
 • Cat #1