28
  • irkab1rka
    #28
    Muhahhaha hahahah hhAHHAHAH hahah
  • szal
    #27
    "Európa, a piac és a hitelminosíto intézmények Gyurcsányra tették fel a lapjukat"
    Szlovák lapvélemény
    Népszabadság Online, 2006. máj. 9., kedd, 11.00.00 CEST

    Két héttel a választások után a magyar politikai színtér még
    csak nem is emlékeztet korábbi önmagára: a tizennegyedik havi
    nyugdíjról, az ingyengyógyszerrol és hasonlókról ma már
    egyetlen mondat sem hangzik el - írta kedden a Pozsonyban
    megjeleno SME.
    --------------------------------------
    Erröl nincsen véleményem. Mert tök mindegy, hogy ki törödik többet a szomszédja bemocskolásával mint a választói által -igencsak jól megfízetett- titulusának gyakorlásával!
    Ezért emlitettem, hogy plakát helyett egzakt tájékoztatás -ha lett volna!?- , de nem volt. Most egy olyan semmi ügyön mint a magyarországi repülöeszközök állapotának jelentésének elmulasztása miatt. Mekkora kár fog érni bennünket az ÁHÍTOTT unóiban? Erröl, és a felelösröl sürün hallgatnak a sok minden hasonló melett! De, hogy kinek mikor volt a keresztelöje, vagy ki volt az aki egykor ott és azt mondta. A média föhelyein szerepel! Magyarán a kormány? Akár ki is legyen az aktuális fönök. Csak a 'tyúkperekkel' és nem a dolgával az Ország dolgaival van elfoglalva. A milliomos urak helyett kétszeres minimálbérrel foglalkoztatott emberek (pl. pedagógusok) jobban törödnének az aktuális problémákkal. Mint azok akiknek AKKOR és MOST is a dolguk ez lenne! Nem az acsakodó áskálódás.... Rossz a helyzetünk honfitársak!
  • Béla bácsi
    #26
    Más egyházak pártatlanok? Nézzük már az érme másik felét is.
  • Béla bácsi
    #25
    Itt addig érdemleges változás nem lesz, amíg a háttérben ugyanazok az emberek vannak, akik most, vagy néhány évtizede. Azokat kellene előbb kiszórni. Persze ez pusztán elmélet, valójában nemigen fogja azokat senki se kiszórni.
    Ez az mszp vs fidesz szemfényvesztés, a kicsi dolgokon van a hangsúly. Pl. azon a hat százalékon. Kicsi párt, nem is lesz soha nagyobb, de a mögötte álló erők irányítják az országot.
  • Komolytalan
    #24
    "A papok pedig qrvára szégyeljék magukat! A katolikus egyház, ha így folytatja, szépen lassan a süllyesztőbe kerül. Igen gyorsan elfelejtették, hogy Krisztus mintha azt mondta volna, hogy sziklára építsék az anyaszentegyházat ne pedig narancsligetre!
    (gy.k. pártatlannak kellene lenniük és koalíció mentesen kellene támogatniuk a KDNP-t)"
    Az hogy az egyház miért áll úgy, ahogy áll, az kicsit összetettebb annál, hogy azért mert a fideszt is támogatják a kdnp mellett. Leginkább az az oka, hogy a média által alakított fogyasztói társadalomban az individum, az egyén a fontos, és a közösség a nyűg fogalmával azonosul. Ez eléggé jól megfigyelhető, ha kicsit szétnézel. Az egyháznak egyébként sose az volt a fontos, hogy pont a fidesz nyerjen, hanem az, hogy aki nyíltan támadja őket (mszp, szdsz) ne nyerjenek. Vagy legalábbis legyen egy fék, hogy a 66 százalékuk ne legyen meg, mert akkor alkotmányt módosíthatnak, és még jobban elllehetetlenítik az egyházat.
  • Komolytalan
    #23
    Senki se mondta, hogy aki mondjuk KISZ-es volt, az dögöljön meg. De azt azért nem kéne, hogy pl Medgyessy az elmúlt rendszerben titkosszolgálati tiszt volt (nem kisdobos), vagy Gyurcsány KISZ titkár, aki bizonyítottan (történelmi hivatal) feljelentett, és tönkretett csomó életet (tanár nem kaphatott értelmiségi munkát, segédmunkásként kellett dolgoznia), és akkor jön, hogy én most megmosom a kacsóimat, és fogom az országalmát meg a jogart, mert mától én vagyok Gyurcsány, a király. A másik dolog, hogy pl Gyurcsány büszke olyan privatizációs dolgaira, amiket én konkrétan bűncselekményként ítélek meg (sőt, pl barátnőm szülei is, pedig ők keményvonalas MSZPsek). Most nem kezdem el sorolni a módszereket, de rendszerváltáskor tök általános volt, hogy 1000 ember elveszíti a munkáját, netán ha dolgozói részvényt vett akkor a vagyonát is, egy ember (pl Gyurcsány) meg befektetés nélkül - E(gzisztencia)-hitel, nem tom hallotál-e róla - milliárdos lesz. Ez szerintem olyan alapvető erkölcsi törvényeket sért, mint pl a tízparancsolat, vagy a budhista, vagy mohamedán, vagy zsidó megfelelője (bocs, nem vagyok képzett az adott területen, bár mohamedán+zsidó szintén tízparancsolat szerintem:-) Viszont ők élnek mint hal a vízben, elintéztek csomó embert, roncsot csináltak belőlük (láttam eleget, nem kell magyarázni hogy ez nem is így volt), és védekeznek azzal, hogy "de mi senkinek se ártottunk". Hát waz, a torkát lehet hogy nem vágta el senkinek se Gyurcsány (Hornnál ez azért nem biztos), de máshogy is meg lehet ölni valakit, mint késsel/bakanccsal.
  • Komolytalan
    #22
    Elég kevés templom műemlék, azok pályázhatnak max, de általában nem azokkal van a baj (ugye azoknál a turizmusból is van zsé, a nem műemlékeknél meg nincs). Inkább a persely pénz megadóztatási ötlete (szadesz) meg az egyházi iskolák támogatásának megvonása (mszp) nyomta ki a biztosítékot az egyháznál, szerintem joggal. Ugyebár a perselypénz az adózott jövedelem, olyan mintha én odaadnám neked, vagy tökmind1 kinek, egy alapítványnak, akkor se kell adóztatni azt a lóvét. A másik esetben meg ezek az iskolák ugyanúgy a hatályos tanterv szerint képzik a diákokat, max van _pluszban_ nekik opcionális hittan óra, meg egyéb egyházi foglalkozások. A képzés színvonala semmiképpen sem alacsonyabb mint állami iskolákban, sőt. És akik kikerülnek, ugyanúgy termelni fognak az államnak, szóval nem igazán jogos a támogatások megvonása.
    Vidék pl. azért is kevésbé támogatta az mszp vonalat, mert a kisiskolák ott jellemzőek, és 20 fő alatti osztálylétszámnál az adott osztály tanulóira már nem jár a fejkvóta. Fidesz alatt ha 8 gyerek járt egy osztályba akkor a 8 gyerek megkapta a fejkvótát, az önkormányzat meg hozzátett még pénzt, hogy ki tudják fizetni a tanárt, suli fenntartást, stb. Most a 8 gyerekre se jár a fejkvóta, így az önkormányzatok nem tudják fizetni a sulikat, ezért összevonják a környékbeli falvak iskoláit. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a gyerekek (alsósok is) buszra várással (ha nem pont annyi órájuk van mindegyiknek, akkor várni kell), mindennel együtt kb napi 1-2 órát utaznak tök fölöslegesen (ugyebár szociális érzékenység rulez). Csak ugye erről nemigen lehetett hallani a médiában választás előtt (meg most se).
  • Komolytalan
    #21
    "BP-en nem a szocik nyertek véletlenül?"
    Ezzel elég jól rámutattál a lényegre: BP miatt nyernek a szocik. Ide megy minden fejlesztés, a többi térség le van sz.rva. Múlt évben több mint 100 ropit költöttem autóm futómű javítására, 1 alkalommal pesten, 2 alkalommal a 3-as úton (nem M3, hanem sima 3-as) ment szét, annyira karban vannak tartva. BPn elkezdték felújítani az utakat, vidéken meg kirakják a főutakra is a 30-as korlátozást osztjóvan.
  • Komolytalan
    #20
    "Viki hiteltelenné vált az agresszor bagázsával egyetemben."
    Mé, szerinted ő volt ÁVH-s/titkosszolgálati tiszt? Szerintem senkit se vert meg se ő, se a fideszesek. Ellenben a trójai MDF-el is próbált együtt működni, mindannak a mocskolódásnak az ellenére amit az MDFtől személy szerint kapott. Ez a hülye agresszió dolog is csak a média terméke, amit ügyesen lenyeltetek (tudod, blue pill/red pill).
  • Tinman #19
    Én meg voltam kisdobos, meg úttörő is, sőt még oroszt is tanultam, sőt apám még munkásőr is volt.
    Ettől még nem vagyunk komcsik, max igyekszik az ember mindig beilleszkedni a társadalomba.
    Az ha valaki KISZ titkár volt az túl sok mindent nem jelentett, gyakorlatilag a ranglétra alján héderezett...

    Nem értem miért értettél félre... azt írtam, hogy ezek az emberek már nem azok akik "elvitték apámat, bebörtönözték stb." dolgokat követtek el/adtak rá utasítást.

    A papok pedig qrvára szégyeljék magukat! A katolikus egyház, ha így folytatja, szépen lassan a süllyesztőbe kerül. Igen gyorsan elfelejtették, hogy Krisztus mintha azt mondta volna, hogy sziklára építsék az anyaszentegyházat ne pedig narancsligetre!
    (gy.k. pártatlannak kellene lenniük és koalíció mentesen kellene támogatniuk a KDNP-t)
  • Tinman #18
    "A demokrácia valami olyasmi, hogy aki szegény az pusztuljon el."

    Ne pontosan ez a baj ott fent a parlamentben is.
    A demokrácia nem feltétlenül = a vadkapitalizmussal (mert ez sok esetben már nagyon az!)
  • szal
    #17
    Az elözö beszólásom nem volt éppen ide való. De tudok példát mondani arra is, hogy a beetetéskor mit szúrtak el szándékosan(?), nem tudom. Az óriásplakátokon mi volt?
    szdsz:vessünk véget a családi eröszaknak! Olyan képekkel amik hamarosan élöképek lesznek!
    mszp:az EU-ban is ehetünk mákostésztát! Kiegészítem: ha meg tudjuk venni a minimálbérböl.
    Viszont egyetlen olyan hirdetés vagy széleskörben olvasható utalás nem volt, hogy hogyan kell pályázatot írni!? Ugye az nem lett volna jó a felsö tizezernek, mert kevesebb maradt volna nekik a qvótából! A demokrácia valami olyasmi, hogy aki szegény az pusztuljon el. Lásd: © bandee1 1rását!
  • szal
    #16
    Egy érdekes kérdés merült fel bennem, a hozzászólásokat olvasva. Valyon az egyházak (papok) pályáznak-e? Vagy elég nekik az amit a álamtól kapnak? Elvileg egy egyházi intézmény, épület állag megóvása is -mint müemlék- kaphat EU-s pénzt. Tehát kevesebb fogyna a hazai kasszákból.
  • Cowek
    #15
    Majd azt is eltitkolják hogy hová jutottak az EU pénzek, és nem hozzák nyilvánosságra, nehogy befolyásolja a választásokat :-)
    Ez egy ilyen ország...
  • Archenemy
    #14
    Tinman: Igen, akik az MSZP-ben politizalnak, azok egytol egyig 90-ben jottek letre a semmibol, ugye? Ja, hogy Horn ugynok volt, Megyo ugynok volt? Jaj mar, kicsire nem adunk, Gyurcsany vegulis csak KISZ titkar volt, aki meg 89-ben is a szocializmust epitette :) Peto, Bauer, ezek a nevek mondanak valamit?

    Mit gondolsz, az MSZP honnan szerezte a vagyonat, az apparatusat 90-ben? Ugy, hogy az Mszmp-bol alakult. Erre hiaba mondod, hogy "ezek nem ugyanazok", ezek bizony vastagon ugyanazok. Jo kis uzlet, Thurmer kapta az ideologiat, az MSZP meg a partvagyont.

    Azt meg, hogy a templomban mit hallanak a hivek, nem tudom, miert kifogasolod. Ment a kereszteny-es egyhazellenes kampany is rendesen, mit gondolsz, a papoknak ilyenkor azt kellene mondani, hogy "helyes, hiveim, szavazzatok ellenunk!", vagy mi? Nekik tilos kampanyolni, vagy hogy van ez? Akit nem erdekel, ne menjen oda. Nem ertem, miert tartjak ezt felhaboritonak (ja de ertem, azert, mert itt nics ballib tulsuly :))
    Na jo, nem akarlak megserteni, nyilvan kulonbozik a velemenyunk, de azert a "semmi koze az mszp-nek az mszmp-hez" meg a "papok ne kampanyoljanak" kijelentesek azert kicsit szemet szurtak.
    bye
    Arch
  • Cobra.
    #13
    Nem tudom miért lepődik meg bárki is azon, hogy az EU-s pályázati pénzek nagy részét nem azok kapják, akiknek szüksége lenne rá. Az EU parlament semmitől nem különbözik a magyartól, vagy bármely más európai országtól. Ugyanúgy 98%-ban korrupt emberek ülnek benne, akik csak a saját előnyüket nézik a döntéshozatalkor. A maradék tisztességes 2% meg nem tud semmibe beleszólni.
  • Keldor
    #12
    .
  • Tinman #11
    'elo... azért ez nem így van.
    Az ország nem ám csak szocikból meg narancsosokból áll!
    Sokan azért nem szavatak a szocikra és inkább a narancsra, mert "elvitték apámat, szemét ávosok stb." Csak azt felejtették el, hogy ezek már nem azok az emberek.
    Viki hiteltelenné vált az agresszor bagázsával egyetemben. (Akinek nem inge...!!!)
    Sokan azért választották a narancsot, mert ugye ott volt a KDNP és vasárnap a templomban is ezt hallották a papoktól (ez azért durva volt.)

    Nehogy azt hidd, hogy az ország 2 részre osztható, mert vannak a szocik meg vannak a narancsasok.
    Az MDF 5%-án jól látni, hogy szépen lassan nő azok száma akiknek elegük van mindkét tolvaj bandából.

    Amúgy meg milyen pórnépről beszélsz?
    BP-en nem a szocik nyertek véletlenül?
  • bandee1
    #10
    -Oktatásban leépítés. Bérbefagyasztás
    -Egészségügyben privatizálás, fizetőssé tétel.
    -Két hónapra bezár a nemzeti Széchenyi könyvtár: nincs pénz.
    -Többszörösen bukott költségvetés.
    -Kezelhetetlen államháztartási hiány.
    -Kezelhetetlen államadósság.
    -Nincs konvergenciaprogram, nem jönnek a pénzek sem.
    -És mégis: Megszavazta a pórnép újra ugyanezt. Szép volt.
  • Béla bácsi
    #9
    Najahh, nem ártana odafenn már egy kiadós tavaszi nagytakarítás.
  • Tinman #8
    Attól tartok a teljes "vezérkar" lecseréli a megunt 1-2 éves autóparkját, sokkal szebb házakba költöznek és sokkal többet nyaralnak.

    És még azt mondják, hogy mennyire költséges az angoloknál a látszólagos királyi rendszer LOL, LOL, LOL... ezt a qrva sok politikust eltartani meg aztán leányállom...
  • SonicBoom
    #7
    Kiváncsi leszek 2013-ban ebből a 6500 milliárdból mi fog látszani az országban...
  • SZEG007
    #6
    -00
  • RaszPuty1N
    #5
    gyerekek ezt nevezzük demokráciának
  • SZEG007
    #4
    probáld ezt elmagyarázni a sok 100 milio nyugdijasnak, sok 100ezer romának stb....;)
    sok szerencsét
  • JZO
    #3
    Ez a rendszer a nagyoknak és a gazdagoknak kedvez. Nem jötetek még rá? Szépen beetették a népet ígéretekkel, aztán Európa igáslovasai vagyunk, mint a történelem folyamán mindig is.
  • bertino
    #2
    miért lefelé lendülünk ? ez már akkor világos volt itt, mikor megszülettem...
  • Tinman #1
    "Hol vannak a milliárdok?"

    Éppen most engedett el az ország Iraknak pár milliárdot... jól állunk nem?
    Nem olyan régen súlyos millárdokat utaltunk át az EU közös kasszájába.
    "Lendületben az ország." De miért lefelé lendülünk?

    "hazai rendszer megköveteli, hogy a nyert összeg 120%-val 7 hónapig rendelkeznie kell a nyertes cégnek likvid formában."

    Erre nem sok vállalkozás képes...
    EU + NATO... nagyon kellett ez a rávoksolóknak.