16
  • savior
    #16
    remelem a pszichologusoknak lesz egyszer egy drogfuggo es egy netfuggo gyereke, es akkor majd meglatjak, hogy mi a ketto kozott a kulonbseg...
    hogy a picsaba lehet a netezest a droghoz meg az alkoholhoz hasonlitani?
    kicsit eszrevehetnek, hogy vannak karos es artalmatlan szenvedelyek
    amugy mindenkinek van az eleteben olyan dolog, amivel az atlagnal tobb idot tolt el. pl van aki egesz nap kepes walkmant hallgatni, vagy biciklizni. van aki minden este 6-8 orat bulizik, vagy egesz delutan a kocsmaban ul... a vegtelensegig lehetne sorolni
    a netezes egy artalmatlan szenvedely, ezzel senki nem fogja se magat se masokat tonkretenni
  • Luciferke
    #15
    OMG! Én levegőfüggő vagyok! A nap 24 órájában levegőt veszek! Beteg vagyok? Segítsetek leszokni pls!
    Sőt iszok, illetve eszek is! Ebben is függő vagyok!

    És az ilyen felmérésekért még fizetnek is az illetőnek?
  • Balumann
    #14
    Megértem hogy lehet szeretni netezni. Azt is hogy van 1-2 alkalom mikor egész nap, délelőtt 10-től hajnali 2-3-ig netezek (ha nincs az nap semmi lehetőség kimenni, vagy valahova elmenni). Ebben is bennevan egy kis tanulás, meg a hobbi.
    De hogy a fenébe lehet függőnek lenni? Mi a fenét csinál az aki napi 18 órákakat netezik? :S
  • vg
    #13
    Gondolom Ritter Andrea pszichológus otthon ücsörög a pici lakásában, se televízió, de rádió, se semmise. Nincsenek hobbiai, nem szeret semmit csinálni. Azért mennyetek hozzá, majd ő kikezel bárkit, csak 4000 forint/óra!
  • FecaA
    #12
    Én mostanában e-mail függő vagyok! Fél óránként rohanok a gép elén megnézni az e-maileket...
  • peetking
    #11
    szerintem igen is lehetséges h valaki 10-15 órát üljön a gép elött, de a 18 csak szélső esetben max hétvégén. ismerek olyat aki hazaért leül a gép elé úgy 14h kor, és csak hajnali 2 kor fekszik le és reggel 5 kor felkell h megnézze az emailjait. napközben ha nem gépteremben vagyunk akkor PDA-n netezik. sajnos több ilyen példát tudnák hozni. igaz ezen kár meglepődni programozó szakon.
  • kow83
    #10
    Ajaj
    totál függő vagyok... Segítsetek, tudtok egy jó kis siteot, vagy portált ahol leszokhatok?
  • Ronny
    #9
    nagyszerű cím, de talán a Blikkbe kéne írogantnia a kedves szerzőnek!
  • klastrom
    #8
    Barmok...
  • gregor
    #7
    Régebbi SG cikben olvastam,hogy Magyarországon 900 ezren neteznek otthon.Akkor,jó sok net függő van:)))
  • gregor
    #6
    18 órát,mért ne lehetne,egy nap 24 órából áll,de az már totálisan függő aki annyit netezik,egy nap!Az interneten nem lehet valódi barátokat,szerelmet találni,mer mindenki egy nicknév mögé bujjik,és próbálja a megnyerő oldalát adni!
  • gregor
    #5
    Gweb1984:Szerintem az internetfüggősége miatt nincsenek az illetőnek barátai.Hisz mikor a barátokkal talizott volna,inkább a netet,és a virtuális haverokat választotta!Mindent mértékkel kell csinálni,akkor nem válik függővé az ember!A netezés mellett el kell,hogy férjen más is!
  • Davidus
    #4
    és még örülhetnek ha kifizetik kekik a túlórát.
    amúgy 18 órát hogy lehet netezni?:D
  • Tinman #3
    Érdekes arról qrvára nem készül tanulmány, hogy 8 órára bejelentett melósok 72 órát dolgoznak egy héten... kezdem már unni a sok osotba "elemzőt".
    Az vajon nem megy az egészségük rovására?
  • Gweb1984
    #2
    Ezt én is elmondhatom magamról bár én még nem vagyok házas, messze áll az tőlem egyenlőre. De, ami biztos szerintem házasság alatt is lehet internetezni. Persze csak mértékkel. Bár tuti kevesebbet neteznék akkor, hiszen lenne valaki akivel tudnék törődni is a valóságban és akire figyelnem kéne. Viszont aki magányos marad, ebben az esetben szerintem lehet gép előtt ülni nyugodtan.Főleg akkor, ha az embernek nem nagyon vannak valós barátai és a kapcsolatai nagy részét az internet segítségével alakítja ki, majd később ápolja. Amúgy meg szerintem mindenkinek szíve joga, hogy mennyi időt ül a gép előtt. Addig nem lehet baj, amíg a sok gépezés nem megy a környezete (feleség, család stb.) rovására.
  • TothLaci
    #1
    Vagy a számítógép, vagy a házasság. Ezt el kell dönteni. Én a másodikra szavazok, de elmondhatom magamról, többet ülök a PC-m előtt, mint amennyit kéne...