Részletek az AMD négymagos processzorairól
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem nem szándékos döntés a részükrõl. De ha mégis, talán tudják, mit csinálnak. Legalábbis remélem, és a tapasztalatok is erre vallanak.
Úgy tûnik, az Intel a GHz-mánia után a magszám-mániát fogja nyomni, persze hasonló módon - közben az AMD vakítás helyett dolgozik.
1 ev keslekedes jelentos piaci tervesztest eredmenyezhet.
Lasd Intel Netburst tech.
Raadasul a piaci szereplok jelentos sulyat a gazdasagi szegmens adja.
Egy rossz piaci ellemzessel is milliardokat veszthet a konnyen le ill. fel mozgo piacon a ceg.
Es akkor azt ne felejtsuk, amit mar leirtam, hogy joreszt nem az otthoni felhasznalokbol elnek ezek a cegek, azok csak a piac jelentektelen hanyadat adjak ki a teljes egeszhez kepest.
Ezert hibas kijelentes, hogy minek kapkodni, az otthoni felhasznalok ugysem hasznaljak ki.
A szerver es egyeb piaci szegmensben meg olyan hatranyt konyvelne el a ceg, hogy ugyanolyan visszaeses lenne tapasztalhato, mint az Intelnel az utobbi 1,5 alatt.
Ami sok-sok milliardra rug.
Csak ez alatt a 1,5 ev alatt a piac 8%-t vesztette el az Intel, tehat ilyen hibaknak nincs helyuk.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Lehet, de 1 vásárlót valszeg vesztenek. Bár végülis 2001 óta csak AMD procim volt, nem árt egy kis változatosság.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
szal, szép volt, jo volt, de hoszutávon igy jártunk jól, h feljöttek ... :)
Forza.
a monopolium drágasághoz és a fejlesztések lelassulásához vezet :( gondolom nem akar senki egy T-comot az informatikába ;)
Forza.
Intel
"Az Intel március harmadikán évek óta nem látott nagyságban csökkentette negyedéves forgalmi kilátásait, a vártnál gyengébb keresletet valamint a piaci részesedés csökkenését okolva a gyenge teljesítményért."
"A Caris & Co. szerint az Intel addig nem lesz képes érdemben válaszolni az AMD Opteron kihívására, míg közvetkezõ generációs chipjei nagy tömegben hozzáférhetõek nem lesznek."
AMD
2006.Apr.13
"Kitûnõ negyedévet zárt az AMD, a vállalat bevétele 70 százalékkal nõtt és a tavalyi elsõ negyedéves veszteség után most nyereséget tudott elérni. Az eredmények megfeleltek az elemzõi várakozásoknak, a cég papírjainak árfolyama a kereskedés utáni órákban mégis 2 százalékkal csökkent."
"Noha a cég a negyedév során csökkentette az Opteronok árát hogy nyomást gyakoroljon az Intelre, az asztali és mobil processzorok sikerének köszönhetõen az átlagos eladási ár 7 százalékkal nõtt. Az elsõ negyedévben az AMD 58,5 százalékos bruttó eredményhányadot tudott felmutatni, ami már összemérhetõ az Intelével, talán túl is szárnyalja. A legutóbbi negyedéves eredményekben az Intel nem közölte a bruttó haszonrés szintjét."
AMD-nek ezért kár lenne sietni, egy szarral többet árthatna mint használna....
Ez olyan mint a hinta.Egyszer lent,egyszer fent.
Amd vs Intel
Ati vs Nvidia
Addig nem lesz gond az eladásokkal még fent tudják tartani a vitázó két tábort.
Mi meg ezt jól beszippantjuk.
Köszönet a négy nagy cégnek.
Szerintem 2008 elõtt amúgy sem sok 4 magot is kihasználni tudó alkalmazás lesz desktopon.
A mostani elõnye kfogyóban és ez nagyon sok idõ amig várnak.
Baromi ronda ez az új dizájn!
/*WTF?!*/
Intelesek ne feszítsetek keresztre!
(és a kövektõl is kíméljetek)
\" Mi minden voltam helyettem, mielõtt meg nem születtem ? \"
Nofene, névreszóló procit kapok az AMD-tõl? Igazán kedvesek
<#mf1>#mf1><#mf1>#mf1>