32
  • dokar
    inkább speedfan
  • gaben71
    http://www.lavalys.com/
  • vttomi
    honnan tudok letölteni olyan programot, ami méri a proci hőmérsékletét?
  • KisDzso
    UHHHH...
    LOOOOOL
  • LowEnd
    jah, hülyeséget mondsz :)))))

a hajszálcsövesség nem alkalmas ilyen szivattyúzásra, leginkább úgy képzeld el azt, mintha "odatapadna" a cső falához
  • nearo
    Most lehet, hogy hülyeséget mondok, de ha a cső amiben a víz folyik kellően vékony, akkor már a hajszálcsövesség miatt is megy benne a víz felfelé, nem?
  • blaze
    Nézzétek meg inkább a tuningnet.hu oldalt, itt egy szobai párátlanítóval állítja elő a hideg vízpárát a "tuningőrült" csávó.
  • AgentKis
    Így igaz. A felszálló ágon a proci melegít, a leszálló ágon a hűtő (akár passzív is) hűt. Csak a csővastagsággal kell játszani és magától a hőtágulástól beindul a vízkörzés...
  • csomi
    Te tudsz valamit :). CSak nem lattad mar a kesz terveket?
  • dokar
    ha nem is víz van benne, akkor sem hiszem, hogy annyira jó lenne, mint a folyékony nitrós párologtatás :D
  • craesh
    nem vizröl lesz szó, nem igaz hogy nem tudjátok levonni a következtetéseket...

Szerintetek a hömérőben is viz van??? Mert a fizikakönyvekben a hötágulást meg a hömérö müködésének alapját is vizzel magyarázzák... még se viz van bennük.
  • wmatyi
    Ezzel csak annyi a bibi, hogy a légpárna hőátadása sokkal rosszabb (olyan 50-100 szor), a folyadékénál tehát lehet, hogy szép, de értelmetlen megoldás!
  • dokar
    Hát ez az. Az én procim most 28°C netezés közben (léggel!), szal nem hinném, hogy ezen felforrna a víz. :)
  • sly007
    Na ezt a mondatot megfogalamztam aztán valahogy. Helyesen: Ezért dobd bele inkább olajba.
  • sly007
    Ezért inkább dobd beleinkább olajba.
  • cipo000
    Aztán meg 1 év múlva elbaszódik és telefolyik a proci vízzel.
  • gere1
    sima baromsag. nagysagrenddel jobban megmozgatja a vizet a hideg/meleg folyadek aramlasa
  • virs lee
    Inkább a folyékony fémes hűtést erőltessék!
  • asysoft
    Nekem is ez ugrott be elsőre. Esetleg ha valami spéci folyadékot alkalmaznak...
  • sly007
    Inkább energiatakarékosabb procikat kellene gyártani.
  • Esrohnoil
    Ha jól olvastam, ehhez már olyan hőmérséklet kell ami a víz forráspontjának a többszöröse. Sztem azt már nagyon nem szeretik a procik. :D
    Ez megint a tipikus esete annak h. valami gagyiságból pénzt akarnak csinálni...
  • dokar
    "Az esti zuhanyhoz melegítsük a vizet a procival!"

Ahhoz Prescott proci kell.
  • Radnix
    Ez tök jó, remélem nem lesz drága...
  • Szefmester
    bemész a boltba és kérsz egyet. már pár éve lehet kapni... persze csakis pumpásat.. de van aktív és passzív is... és az nem csak a CPUt hűti.. jó esetben
  • Kandurex

de hallod, még elgondolkodtató :D
  • exatly
    Micsoda konnexitás!!!
    Az esti zuhanyhoz melegítsük a vizet a procival!
    Szuper ötlet! Csak egy csövet kell bevezetni a számgépházba és onnan vissza boilerbe ennyire egyszerű.
  • norbre
    ebben mi a wow?
  • nearo
    wow...
    hát ez jó... vízhűtéses processzorok...
  • dez
    Talán elég lecsökkenteni a nyomást. Mint a heat-pipe-ban.

Apropó, mennyivel jobb(?) ez, mint a heat-pipe?
  • Shogunrage
    Ezt azé megnézném élőben:D
  • Yv@n
    Csak az egész spec hűtőfolyadékot igényel, mert az itt említett fémlap felszínén mérhető hő leginkább párszorosa egy mostani proci üzemi hőmérsékletének...
  • TommyC
    szép =)