41
  • Supperadi
    Sztem haxorornak valamennyire igaza van, az ember arra teremtődött a természetben, hogy aztán saját maga is teremtsen a kedve szerint, aztán okkuljon belőle és tovább teremtsen, az idők végezetéig vagy az ő végezetéig... Persze az emberi módszer nem lehet hatékonyabb, 1 olyan dolgot se tudok amiről azt mondhatnám, hogy az ember csinálta és ennél nincs tökéletesebb (kivéve a csoki... ), a természet is valahogy így műxik, nem alkotott tökéleteset, maradandót, de valószínűleg ez is csak a terv része. :D De ha az ember meg lenne elégedve az őt körülvevő tökéletlenséggel, akkor még mindig fent csücsülnénk a fán...
    Egyébként a vízen járó robotnak sok értelme van, pl. újracsak a harcászatot figyelembe véve. Ha 1 titkos akciót akarnak végrehajtani, akkor ezzel sokkal 1szerűbb, mint 1 kétéltűvel, vagy hidroplánnal, na meg ez a kis robot még sokminden alapját képezheti...
  • plamex
    felesleges a párhuzam ...
  • haxoror
    Nem, nincs.
  • loga
    Igen igen persze mert a természetnek aztán van számítógépe a dolgok lemodellezésére meg keze meg lába és agya....
  • Librarian
    Jah, lehet, tényleg, hogy csak a látszatra mennek! Állati jól nézne ki egy vízen szaladó 200 kilós robot! Persze arra még NAGYON sokat kell várni!
    Haxoror, te meg jól beszélsz!
  • vente
    anniyra nem látjátok ezt tisztán, mint én
    felesleges de qrva jól néz ki sztem!!
  • jerec
    Minek ez ha már vannak légpárnás járművek?
  • Lazarus
    Inkább a hidroplánon utaznék mint kalimpáló roboton
  • dez
    Készül? És, hol van? Vagy a képen látható játékszer már az?
    :P
  • Shadow_THH
    mi ezt hajónak hívjuk
  • nenad
    te nagyon sokat pihensz... :D
  • haxoror
    Az a pár száz éves céltudatos kutatás-fejlesztés amit a tudósaink bemutattak szerintem van olyan figyelemreméltó mint a természet "gyártsunk mindenfajtát aztán valami csak túléli végre" rendszere.

Az emberi módszer hatékonyabb, mi nem milliárdnyi fajta robotot gyártunk amiből egy-kettő aztán működőképesnek bizonyul hanem kreatívak vagyunk és még mielőtt elkezdenénk bármit csinálni már fejben előre levariálva egy csomó kudarc lehetőséget ejtünk, ez szerintem csodálatos.

Igen, a mi bölcsőnk is a természet de egyetlen felnőtt sem élheti le az életét bölcsőben, ha jobbnak bizonyulunk akkor majd továbblépünk a természeten :)

(vallási fanatikusok, grínpíszesek, jöhet a kőzápor! )
  • gErEth
    majd repülő helyett vízen járó kocsival megyünk new yorkból londonba :S
    nah asszem belőlem sem lesz nagy üzletember :D
  • loga
    Igen csakhogy el ne felejtsd mi is a természet alkotómunkája által jöttünk létre.
    Ah majd el felejtettem és az ugyebár nem párszáz tudós és nem volt elötte semmilyen példa amirol koppinthat...elgondolkoztál azon hogy mennyire érdekes és csodálatos dolog hogy pont olyanok vagyunk amilyenek és mekkora dolgoknak kellett ezekhez történnie én pont ezen gondolkoztam a minap szerintem tök érdekes.
  • Del Sonar
    Szeréntem ez marha jó ötlek a tudósbarátaimtól.
  • nearo
    És Jesus Christ lesz a neve...
  • MC Stich
    És akkor mit fognak csinálni vele ha a vizen jár?
    Én sem látom semmi hasznát de a gyerek el lezs vele!
  • Epikurosz
    No, majd legközelebb, ha nikket váltok, én leszek a Baziliszkusz.
    Amúgy foglalt, senki el ne vegye addig tőlem.
  • Epikurosz
    egyeNlőre nincs is haszna
  • greg971
    Egyenlőre nem látom ennek a projektnek a gyakorlati haszát még áttételesen sem ...de ki tudja
  • Librarian
    Vagy csak klónozni kéne Jézust, és vízenjáró katonákat verbuválni belőle... :-DDDDDDD
    Ráadásul, ha lelövik a társát még föl is tudná támasztani!!! :-)

Remélem senki vallási meggyőződését nem sértem, csak viccelek!
  • Vérusz
    Biztos jót bulizhatnak a kutatók, gyík vs. robot meccs egész nap.
  • roberttoth
    Mint technika érdekes, csak egy dolgot nem értek. Miért olyan fontos az, hogy ugyanolyan elven működjön, mint a gyík?! Ahogy a cikk írta, a gyík behajlítja a lábujját és a légpárnán sétál és mielőtt a légpárna összeomlana, lép mégegyet.
    A megoldás kézenfekvő: Fix légpárnát kell a lába alá tenni. Így ugyanúgy tud sétálni a robot földön és vizen is...
    Szerintem ebben a projektben sokkal fontosabb volt a tudat, hogy le tudják utánozni a természetet.
  • AgentKis
    Szerintem elég jól nézne ki, egy a "tengeren szaladó" 4-500m es utasszállító gép
  • Mice
    megalol
  • Zsoldos
    Arrol nem is beszelve, hogy a termeszet illegalis allatkiserleteket hasznalt a fejleszteshez. Sokmilliard peldany pusztult el erte..
  • BiroAndras
    "És nem kell sem akkumulátor, sem külön vezérlőchip a gyíknak"

De kell neki. A gyík is eszik, és agya is van.
  • cipo000
    Sztem még a Marsra is kiküldik kamerával. Oszt ha tud járni a vizen akkor van víz.
  • Highw@yPos.
    Na ennek semmi értelme, ha valaki megmondja ennek a különleges hasznát, amiért érdemes dollármilliókat beleölni, annak respect.
  • nenad
    http://dolby.dyndns.org/foo/foo/movie/lizard_running_on_water.avi
  • Tiberius B
    Az akku ott van a szervezetében, a chip meg az agya, kicsit jobbak, mint amiket mi használunk, emberek, de a természetnek több ideje is volt rá
  • Sith
    Persze hogy több millio éve megoldotta... de a fejlesztési idő is több millio év volt :)
  • echo
    Hát csak tippelek, de jó esetben ez a valami a szárazon is képes haladni, tehát valami kétéltű izé is összehozható belőle. Mondjuk ha itt is megkérdezed, hogy "és ez hol előnyösebb mint egy hatékonyabb vizi vagy szárazföldi jármű?", akkor már tényleg nem tudok mit mondani
  • haxoror
    Vagy inkább az az érdekes hogy a természetnek több millió év kellett a gyíkhoz, a pár ezer éves emberiség meg simán lenyúlja az ötletet és reprodukálja
  • HUmanEmber41st
    Az az érdekes, h a "Természet" már több milló éve megoldota a kérdést..
    És nem kell sem akkumulátor, sem külön vezérlőchip a gyíknak :) Miközben fut a vízen közben ( gondolom ) működik mind az 5 érzékszerve, reagálni képes a külső hatásokra stb...és közben ( úgy mellékesen) a vízen fut..
  • Maci1
    Megis elarulna nekem valaki miert elonyosebb egy vizenjaro valami ami meg sem tud allni, mint egy hasonlo meretu viz allatt es felett, vizen allni is kepes hajo/tengelaratjarora hasonlito akarmi!!!???
  • ArcZ
    A terminátor ehez képest hatelemista lesz
  • W B
    Már megint az állatokat utánozuk.
    "utánzás ember szokás"
  • gyuri12
    jah például a harcászatban:D
  • Su0my
    Kíváncsi vagyok, miben fogják felhasználni-szó sincs arról, hogy értéktelen a kutatás-a probléma megoldása(vagy annak a módszere-finomítani a robotok mozgását) később csak jó lehet még valamire..