19
  • Kelt
    #19
    Az sg.hu fóruma nem blog, viszont a cikkek kommentálhatósága sokkal inkább blogos mint fórumos vonás. De ez, azt hiszem, mellékszál.

    Viszont ha azt a kérdést akarod feszegetni - a felhozott példákat figyelmen kívül hagyva - hogy ez vagy amaz blog-e, akkor jó kiindulópont a WikiPédia Blog szócikke vagy a Mark.hu Mi az a blog? postja. Már csak azért is, hogy ne beszéljük el egymás mellett.
  • h4x0r
    #18
    Azért a blog-dologhoz hozzáfűzném, hogy az ismertebb blogokban nem az író siralmairól van szó, hanem az író szakmai/politika/stb. véleményéről, amire az olvasótábor kiváncsi. És ott a lényeg nem az, hogy "vettem ma egy cuki cipőt."
    Pl. ott a 2000 óta futó Joel on Software, amit érdemes mindenkinek olvasnia, akit érdekel az üzleti szoftverfejlesztés. De még van ezer másik hasznos blog, ez egy a sok közül.
  • gere1
    #17
    az iwiwet valoban nem nehez felulmulni, mert a tre modon megirt kod miatt az embereknek inkabb bosszankodas mint szorakozas. azt azert megkerdeznem, hogy honnan veszed hogy a myvip 250e memberes? mert nyilvanvaloan nem annyi.
  • intrex
    #16
    Ha az sg.hu fóruma is blog, akkor gyakorlatilag minden, amihez hozzáfűzhetem a véleményemet, az blog? :)
    Ne már. Csinálok egy céges weblapot, ami pl. fémiparral foglalkozik. Lesz rajta fórum is, hogy a szakmabeliek véleményeit és kérdéseit feltehessék.
    És tessék, kész a blog :)
    Hülyeség.
  • CsőKujts
    #15
    Szerintem nincs igaza. :) Teljesen egyetértek a #3-al. Ha már "blogot" akarok olvasni akkor veszek valami ilyen irányú könyvet. Ott legalább kivételes emberekről van szó...
  • ssdb
    #14
    "...Elképzelhető azonban, hogy az iWiw eddig megszerzett előnye behozhatatlannak bizonyul..." - aszt mondom várjuk ki a végét. Most a myVIP ~250 000 tagnál jár. Ami ahhoz képest h áprilisban indult elég sok, jó, van mit fejlődine, de hagyjunk neki időt! :D
  • Kelt
    #13
    obe:
    A blog valóságsóhoz való hasonlítása például az, amire az annyira megvetőt írtam. És pont azért, mert a tematikus blogok azok, amik igazán érdekessé és értékessé teszik a blogoszférát, és amiket az ilyen cikkeket követő kommentözön általában figyelmen kívül hagy. (Az énblogokról alkotott véleményeteket pedig néha hajlamos vagyok osztani.)

    (Abba ne menjünk bele, hogy a napló- és memoárírók anno hagytak-e maguk után értéket, illetve milyeneket, mert nagyon offtopik lenne.)

    Itthonról szerintem mindenképpen érdemes felvenni a napi olvasmánylistára a sesblog.hu-t, a megfelelő informatikai blogokat (a zokszigén épp szünetel), a Hírbehozót és a Sztahanovot. Egészen egyszerűen azért, mert gyorsabban hozzák a híreket, mint a szaklapok.
  • obe
    #12
    én nem látok intrex véleményében semmi "annyira megvetőt", nem tudom honnan olvastad ki...és én sem szeretem a blogokat:)
    a te általad említett blogok pedig csak egy bizonyos tematika köré épülnek(számítástechnika), itt elsősorban én (szerintem intrex is) olyan blogokra gondolok, ami nem több mint tinilányok siráma,( pl ww aniko, michelle wild) ami nem más , mint régen a naplóírás, csak ezt már nem titokban művelve, hanem a nyilvánosság elé tárva...márpedig ezek a semmi tartalmú blogok lökik meg a blog népszerűségét, hiszen a sok blogolvasó kiscsaj tuti nem a cult of mac-et falja naponta:))...aki meg tehetséges az íráshoz az előbb vagy utóbb ugyis kitünik, mindegy milyen médiát választ hozzá
  • Kelt
    #11
    Tuaw, Cult of Mac, The Apple Core (ZDnet). Hogy csak pár példát hozzak fel, hogy mik számítanak blognak az általad annyira megvetve emlegetett énblogokon túl.
    Ráadásul a blog alapvetően nem műfaj - hogy lehessen utálni - hanem eszköz, amit a blogger maga formál a saját képére. Ha rosszul ír, max nem olvassák.
  • Komolytalan
    #10
    Szerinted ő írja? A tojást meg a nyuszi hozza?
  • Komolytalan
    #9
    Talán mert tükrözve van a kép.
  • Cat #8
    szerintem is hasznos.

    (de azért ne legyünk haívak. Ha te pártvezető lennél, tényleg azt irnád le amit gondolsz? mert akkor nem sokáig lennél az :>)
  • echo
    #7
    Így van én is csak akkor olvasok blogot ha valamilyen konkrét témához kapcsolódik és a konkrét info kell.

    (mondjuk szerintem az, hogy a Gyurcsány csinálja ezt a blogot elég jó. Szerintem minden miniszternek, párt vezetőnek hasznos lenne egy ilyen, ahol beavat abba, hogy konkrétan mi jár a fejében és hogyan is gondolja a dolgokat)
  • ksgy
    #6
    néztétek a billentyűzetet? elég érdekes kiosztása van :D
  • intrex
    #5
    :)
    De ez itt nem a klasszikus értelemben vett blog. Itt a cikkre reagáltam, és nem valakinek a szubjektív élettapasztalatára.
    De végtére is igazad van. :)
  • AgentKis
    #4
    Érdekes, hogy ezt pont egy fórumba írod...
  • intrex
    #3
    Bizonyára az én szellemi elmaradottságomnak tudható be, de én egész egyszerűen nem szeretem a blogokat. Nem érdekel a másik ember kínja, nem érdekel a jólmegmondom viccesen véleménye. Mint ahogy nem érdekeltek a valóságsók sem. Ha kell valami akkor bejáratott portálokat nézek, vagy googlét használok. Ha a keresett infó történetesen egy blogban van, hát akkor ott olvasom el, de a többi véleményére nem vagyok kíváncsi.
  • Komolytalan
    #2
    "Elképzelhető azonban, hogy az iWiw eddig megszerzett előnye behozhatatlannak bizonyul. Kétséges ugyanis, hogy a már kialakult közösség tagjai (esetleg jobb szolgáltatás reményében) hajlandóak-e mindent újra kezdve teleszőni kapcsolati hálóval a MyVip virtuális terét."
    Szerintem az iwiw-et elég könnyű felülmúlni, mind sebesség, mind szolgáltatások terén, szóval a myvip vagy akármi másnak simán van esélye.
  • drizzt1666
    #1
    Szerintem a blogger.com az egyik legjobb blogger oldal, mind szolgáltatásban, mind szinvonalban. A magyar blogger oldalak igen csak gyerekcipőben járnak még (szvsz)