4
  • pemga
    #4
    Hmm, magánemberként ez megoldható. De egy nagyobb cégnél pont azért van _egy_ eszköz kitűzve (ld. company policy), hogy ha valakinek hasfájása van, akkor bárkit oda lehessen küldeni meggyógyítani. Ugyanolyan (értsd: csereszabatos) emberből párat tartani olcsóbb, mint sok különfélét... Ennek meg ez a hátránya.

    Az más kérdés, hogy ha valaki ért hozzá, akkor úgy lövi be a dolgokat ahogy neki tetszik és mindent csak hátráltató akadálynak lát, de ilyenkor ez saját szakállra történik.
  • NEXUS6
    #3
    Amúgy ha senki nem használná azt a szájbarúgott ótlukkot, vagy legalább 30 különböző levelező progit használnánk, akkor valszeg nem lenne ilyen gondja a világnak.

    Így elég 1 db makróvírust megírni és mindenki tüsszög a fertőzéstől. Hát ez a monokultúrák átka, jön a krumplibigár és egész földrészek éheznek.

    Én kicsit erősítenék a monopólium ellenes törvények alkalmazásán és életednek ez a nagy problémája meg is oldódna.
  • NEXUS6
    #2
    Mér?
    Hány ember halt meg eddig súlyos spamtámadások miatt?

    Legközelebb meg a szórólaposfiút is elkapod a sarkon mert telenyomatja a postaládádat ingyenes reklámújsággal?

    Nálunk a kuka a postaládák mellett van 1,5 méterre, és ha a számítógépet nézzük még annál is közelebb.
  • irkab1rka
    #1
    Az internet lényege (DARPA), hogy egy olyan számítóhgépes hálózatot hozzanak létre, amely részeinek kiesése esetén is működik. Hellyel közzel sikerült.
    Olvastam, hogy pár "kutató" azt mondogatta, hogy bezzeg régen más volt a hozzáállás (ja, email cim heleytt elroutoltad te magad a levelet :) de ez nem igaz. Az egész egy katonai fejlesztés, ellenségképpel, ahogy kell. A baj az, hogy a katonai oldala elsatnyult.
    Úgy kéne kezelni a vírusírókat, akik botnetet csinálnak, mintha anthraxot szórnának a város víztározójába...