30
-
galedki #30 OS support
THINIX 3.0 (Based on CSIP RPLinux)
AC adapter
Auto-sensing dual voltage support, AC100-240V
45W, 2Pin, DC 12V, 5A
Slots
IDE X 1 + mini-IDE X 1 + SO-DIMM Socket X 1
Dimension(L*W*H) mm
180 X 145 X 37mm
Weight (kg)
0.65kg
kb mint egy komplett meghajtó... persze a vinyó is kivülről figyel. Lesz ez még ezen a környéken is, ha kell valakinek... -
galedki #29 és popec angol oldala van a cégnek... -
galedki #28 és ki hallott már a prociról? ebből is látszik, hogy nagy ország/világ Kina... van saját procijuk is. -
HUmanEmber41st #27 Ne sírjatok vazze!
A múlt héten telepítetem DOS 6.22-t a munkahelyemen egy PC-re, de a legtöbb PC-n még mindig a DOS figyel.
Ez kell. 80 MB-s winyokra még a win95 se fér fel..
Szóval nem kell erőmű egyszerű feladatokra.
És az is igaz, h a legtöbb eletronikai gyár Kínában állítja elő a cuccait.
Arról se feledkezzetek el, h Kínában már akkor szervezett állam volt, mikor itt még fahusánggal kergették a farkasokat:) :)
Jó, gyártanak sok silány cuccot is, de azért ott is vannak kiváló szakemberek ( már a nagy számok törvénye alapján is :) )
Tesztelni kellene és akkor derülne ki igazán, h mivel is van dolgunk.
Hogy mire elég "manapság" 256 MB RAM ?
Sokmindenre.
A Linuxos topicban írták, h 512 RAM-mal és hasonló konfiggal elérték azt, ami most a Vista 1GB RAM nélkül el sem indít.. -
#26 Ezzel a gépppel mit akarnak csinálni 256 mb memoria?
hát megvan a véleményem a kinai gépekről
-
#25 Szerintem ez nem a hardcore gémer réteget célozza meg,hanem inkább azokat az embereket akik szöveget szerkesztenek,neteznek,zenét hallgatnak,meg ilyesmik! Azoknak pont ideális,nem kell atomerőmű! -
#24 Jó, én nem 1 ghz-es P3-konfigról beszélek, hanem mondjuk a 400-as P2-ről. Anyám vett 400-as IBM PC-t (asszem ez márkásnak számít ;) ) 14-ért valami bontóban egy éve, plusz hozzá 3-ért egy 15'' noname de kifogástalanul működő moncsit :) -
dez #23 Ez itt nem P4-féle teljesítmény/órajel arány. -
Monkey #22 A számítási teljesítmény és az üzemi frekvencia köszönő viszonyban sincsenek egymással. De ne is foglalkozz vele, csak összezavarodsz... -
#21 az ilyen erögépeket már muzeumba szokták mutogatni:):) 800Mhz :D:D lasan már a mobilokban is gyorsabb a proci -
Chappy #20 "Ólcsó húsnak híg a leve"
Annyira nem olcsó, de én inkábbb akkor már egy AMD vagy Intel gépet veszek. -
dez #19 Amúgy jópofa a cucc, főleg, hogy passzív hűtésű az egész. -
dez #18 (Vagyis itt van még az UNI sorozat (illetve a felső 3). Szvsz elég komolyan néz ki fekete csíkokkal...)
[Alább a CX-ek közül kiválaszottam egyet, van több fajta is, lásd menü. Nagytorony viszont abból nincs, elírtam.] -
dez #17 Ha Chieftec, akkor már inkább a BX-ek, vagy inkább a CX-ek. :) (Vagy ezek nagytorony változatai.)
Ez itthon 15e körül van, táp nélkül. Ez már egy jó és masszív ház, de végülis egy sima acéldoboz, némi műanyag előtéttel. A dizájnosabb házak drágábbak. 100e-ért is van (szép ház aluminiumból). -
BiroAndras #16 "Egy márkás HÁZ kerül 30-40ezerbe csak. Hol élsz te?"
1. Használt gépről van szó.
2. Ha te ennyirét veszel márkás házat, akkor jól átb@sztak. 10K alatt is lehet jókat kapni (táppal együtt), de a legjobbak sem érik el a 30K-t (szintén táppal).
Az én kedvencem : Chieftec matrix -
SonicBoom #15 Talán nem is olcsó, csak annyiba kerül amennyit egy PC valójában ér. -
fflx #14 szerintem te hol elsz? a markas szamitogep meg a markas haz nem ugyanaz a fogalom.
azert mert valaki a markas gep alatt compaq, dell, ibm leselejtezett PIII-at ert te meg jossz az agytlan gamereknek kitalalt agyon ledezett 600W-os tapokkal elkurt hulyeseggel???
-
#13 Nézzétek meg, az elektronikai cuccok elég nagy hányada Made in china. Miért lenne roszabb egy teljesen kínai termék? Aki járt már Hong Kongban, tudja, hogy a kínai ipar fényévekkel van előttünk. Nem véletlenül kína a legdinamikusabban fejlődő ország manapság. -
#12 Egy márkás HÁZ kerül 30-40ezerbe csak. Hol élsz te? -
#11 Szerintem is kúl.
Valszeg 1 kerül 150-be, a "sok" már kevesebbe, mint a nájkizoknik a piacon - a fazon ugyanis 100-125-öt mondott a videón;) -
Sith #10 Már azt látnám hogy az emberekhez is kerülnek ezekből a csodákból mert eddig csak a terveket láttuk -
#9 Ha olyan mint más kínai elektronikai termék (márpedig mijen lenne), akkor mindenkit óva intenék tőle...
Mondjuk kisebb órajellel és főleg "fűtőértékkel" rendelkező modern procik (64 bit) kellenének a piacra. Egy irodai, vagy egy netezős, letöltős gépnek bőven elég a 800MHz... 1-2 Div-x tömörítés is belefér ráérősebb napokon. Mondjuk aki napi 4 filmet tömörít annak nem ez a megoldás, de havi 2nél nem rossz. (Kb. 8 óra/db)
A 3GHz körüli proci 100W fölött fogyaszt, egy 1GHz körüli meg mondjuk 5W-ot akkor asszem megéri (anyagilag mindenképpen) a kisebb órajel. -
irkab1rka #8 Sinclair ZX spectrum on drogs :)))
Kell.
Akkor is ha csájniz :) faszért nem tudják benyomni az URL-t ahol rendelni lehet egy ilyent. Nagygép úgyis van otthon, az dolgozik, ezen meg lehet remote-olni rá. Internetezni, szövegszerkeszteni teljesen ideális, és a kis játékokat amiket a legtöbben játszanak (passziánsz, moohrhuhn, sven bomwallen ;) bírja.
-
lmisi #7 1 hónapja néztem neten használt procit mondjuk p4
2-2,5 Ghz körülit normális áron pl. PC-bontó vagy ilyesmi nevű oldalakon. Hááát már egy 1000 ezres használt cerka is 10 000 ft. körül volt. pIII-nál valami eszement árakat láttam. Így kiváncsi lennék
Hol tudsz márkás pc-ket ajánlani kb. pIII -as 800Mhz procival 256MB rammmal 20 ezerért????? /lehet crt nélkül/ -
pitbulllll #6 hát nemtom made in cina nem kéne. nem elég dvd készítésre jó lehet megcsinálná, de tököm várna rá 36 órát és azt se tudom mennyit bír az a videó kari... meg az a 40G hát pff retro rulZ -
Zsoldos #5 jatekon es encodeon kivul minek nem eleg egy p3-800 teljesitmenye? ofisz, web, divx, programozasra stb mind boven eleg. -
izb #4 Hát ja.
Bár 10x ekkorák is. -
jenojeno #3 Hello
Szerintem itthon is el kellne ilyen gép.Szinte minden iskolákba,irodákba,intézmények várótermeibe,pályaudvarokba,kávézókba szinte tőkéletes és használhatóak.Keveset fogyaszt,csöndes,zsebre tehető.Azért ne hasonlítsuk össze egy használt 7-8-9 éves gépekkel.Azokat meg se venném azonos szolgáltatásokkal bir mint ez a kis gép és ráadásul elavultak.Ráadásul böhöm méretüek.Mondjuk a laptopok is jobban terjedhetnének ha nem kerülne oly sokba. -
#2 Tesco gazdaságos PC, made in China :) 150 dollárt én sokallok ezért, ilyen szinvonalú használt, márkás PC-k már 20k HUF azaz nagyjából 100 $ körül vannak 14-15'' CRT moncsival. -
echo #1 Szerintem nem rossz. Elég perverz, hogy az a kis doboz, a PC :) Mondjuk ennek csak akkor lenne értelme itthon, ha full magyar szoftverrel nyomnák, mert a teljesítménye alapján sacc anyám lehetne a célközönség, de ő meg nem boldogul az angollal :). De a jövő szerintem mindenképpen valami ilyesmi. Ha nincsenek extra igényei az embernek, vesz otthonra egy ilyen kis dobozt, ha játszani is akar, vesz mellé még egy kozolt és csókolom, nem kell fejlesztgetni jó ideig.