21
-
#21 ;) -
#20 ... én is ezt magyarázom ... A Hewlett-Packard miért nem "Garázs-Varázs" nálunk, vagy a Siemens "AntiJedlik"...? Egyáltalán kinek fordul meg a fejében olyasmi, hogy egy vezető informatikai céget nem a saját nevén fogják nevezni??? Ha volna egy üzletem és "Karamell Koktél" néven forgalmaznék 100%-os Coca Cola-t, sztetek menne a bót?
-=ZR=- -
Mice #19 miért nem lehet szimplán google?:) -
#18 ez tetszett:D -
dez #17 Szerintem is teljesen jó a Gougou. Mindenki tudná (minden kínai), miről van szó, sőt, ez lenne "a kereső". Kit érdekel, hogy nem szokványos cégnév. Hülyék. -
#16 Lehet, hogy két hülye kínai fogadott a sarki kocsmában, mikor itták a rizspálinkájukat, hogy összetudják hozni, hogy átnevezzék a guglit... -
#15 Nem értem. Mért kell átnevezni a Kinai googlet másra?
-
Praetor #14 túl van lihegve a kérdés -
#13 Ekkora baromságot... Mi a magyar/kínai/orosz/nepáli/... neve a Coca-Cola-nak, a Hewlett-Packard-nak, a Siemens-nek...???
-=ZR=- -
#12 Ettől még a hivatalos név lehetne google, legfeljebb máshogy ejtik egy kicsit, mint Japánban -
sathinel #11 magyar név? KUKKOLÓ) -
#10 "De mi legyen a google magyar neve? "
Kugli... :) -
Drawain #9 Biztos nem szeretik az angolt :) -
kiisb #8 "Miért nem lehet egyszerüen a valódi nevét használni ott is, vagyis Google-t?"
Mert a kínai nem tudja kimondani! A mássalhangzó torlódást nem ismeri a kínai nyelv. A Práter utca is így hangzik egy kínai szájából: Páláte uta -
HyperNurbs #7 Miért nem lehet egyszerüen a valódi nevét használni ott is, vagyis Google-t? -
#6 az istenit a hülye kínaiaknak, vazze, mi sem mondhatjuk meg, hogy mi legyen a neve egy weboldalnak, főleg a google-nek. de gondolom benyalnak majd megint csájnának. szépen, mélyen...ehhh. -
#5 legyen a neve "KeresőSzájt" - ez jól tükrözi a magyar viszonyokat és értelmes is :P
-=ZR=- -
fawcet #4 Gúgli ez bevált már nálunk. :) -
#3 Másik: gaggel? vagy gőggel:D
Egyébként rlz, hogy grönlandon hamarabb volt google, mint kinaba:D Marmint grönlandira hamarabb volt leforditva:D -
#2 Gurul! -
echo #1 Szerintem zseni ez a kutyakutya :)
De mi legyen a google magyar neve? Elég nehéz össze hozni valami hasonló hangzású és jelentéssel bíró dolgot :) Egyetlen egy lehetőséget látok: lehetne az, hogy "Guggol" és míg normálisan egy g-vel ejtjük, ezt lehetne kettővel és igeként is király: pl Guggolj.