24
 • BiroAndras
  #24
  "A legnagyobb szemétség az hogy nem veled lessz gond aki feltesz akármilyen lejátszót vagy programot az MS féle helyett, hanem az átlag láma felhasználótól, akinek az is gond ha más néven, másképp van a startmenü."

  Erre nincs jó megoldás. Ha nincs wmplayer, akkor az a júzer meg van lőve. Ha választhat, hogy mit rak fel, akkor nem tud választani (vagy választja az MS-t mert azt legalább ismeri).

  Egyébként miért van az, hogy senkit se zavar, hogy az autóját pl. Bosch gyertyákkal és Mischlen gumikkal, stb. szállítják? Nincs választási lehetőséged, azt kapod ami benne van. Persze kicserélheted, de ezt megteheted a win esetében is.
 • Venom1986
  #23
  Fogadjunk hogy a Microsoft-nak több lóvéja van mint az egész Eu-nak LOL!najó...
 • Krew57
  #22
  Hát most na, van ilyen!
 • rigidus
  #21
  A sorok koze barmit bele lehet magyarazni. Az, hogy JAVASOLTAK a forraskod HOZZAFERHETOSEGET, nem KOTELEZTEK senkit semmire. (figyelj a nagybetus szavakra, mert ezek nelkul meg tobb badarsagot a sorok koze lehet olvasni)
 • sathinel
  #20
  Ja a kínaiaknak jól megy a linux, mert saját fejlesztés van belőle) de az ms féle lépéseket sem kritizálják) igaz mindent amit lehet kilopnak és átültetnek)) szerintem kína is erősíti rendesen a linuxos közösséget főleg hogy nálluk nincs gond ha lemásolsz, ellopsz mások programjaiból jó dolgokat:D

  Kicsit MS féle agressziót látok itt is de szerintem jobbak lesznek. igaz államilag is meg vannak támogatva)
 • sathinel
  #19
  ja és nem azzal van a gond hogy ingyenes legyen, de ha látos a többi progi kódját, akkor tudsz pampogni hogy azt a részt tőled nyúlták, de ha nem látod honnan mondod meg hogy azt nem tölled lopták ha még a forrást sem láthatod?

  A legnagyobb szemétség az hogy nem veled lessz gond aki feltesz akármilyen lejátszót vagy programot az MS féle helyett, hanem az átlag láma felhasználótól, akinek az is gond ha más néven, másképp van a startmenü. 98,ME- után az XP újfelületét már nem igazán látták át sokan((( bár én fejbelőném magam ha ilyen lennék, de én gép előtt állandóan. Tehát neki mond azt hogy dehát fel tudsz tenni bármit helyette) ez olyan lehet mint egy windows ismerőnek linux alatt konzolból felrakni a renszert és onnan működtetni. Meg lehet csinálni de nem rögtön. addig meg ott a sajátja a többi meg .....
 • strogg
  #18
  Kínában mesterségesen szorítják ki őket a közszférából. (Redflag) Az macsik meg már egyszer rájuk szálltak, de rájöttek, hogy aranytojás tojó tyúk. Nem is vágták le :)))
 • sathinel
  #17
  úgynézki amerikában és kínában nem pampognak csak az MS ellen tehát a két legdemokratikusabb országban
 • kbupdate
  #16
  a sorok közt!

  De érted, ezzel az erővel már lassan ez lesz!
 • strogg
  #15
  Ezt a lámatengert vazz.
  Hány ezerszer kell még leírnom, hogy a megnyitott forráskód nem egyenlő az ingyeneséggel?
  A license szabályozza, hogy mit tehetsz a forrással/szoftverrel, és mit nem. Attól, hogy a kereskedelmi termékem mellé csatolok forrást az nem azt jelenti, hogy rögtön teljesen ingyenessé kell tennem, csak azt, hogy megkönnyíthetem a szoftver működésének megismerését, bizalmat kelthetek a partnerben, stb... De ismétlem, a nyílt forrás != (!!!) az ingyeneséggel.Jó lenne ezt megérteni végre.
 • MetaMórfózis
  #14
  Egyébként mért kell minden kib. napra 2 ms hír? Mert mindenki elkezd flamelni es 5szorose lesz a latogatottsag? Remelem hogy ennyire nem csicska szandek van a dolog mogott. De igazabol az se baj ha igen, de akkor linuxos is legyen tobb, ott is flamelnenek.
 • MetaMórfózis
  #13
  Nagyn helyes, tépázzák csak őket:)
  Nagyon szomoru lennék ha kivonulnának európából, persze erre semmi esély, de azért jó lenne:D
 • Kaadi
  #12
  "azonban közel sem olyan mértékben működött együtt a konkurens vállalatokkal, mint azt az európai testület elvárta volna."
  Ha ezt a közgazdaságtan nagy filozófusai látják biztos fejüket verik a falba. Na mindegy, az emberi hülyeség végtelen...
  A MS jogosan védekezik, mert a per alapjában véve értelmetlen: csak azért mert a Windows Media Player ott van a Windows-ban még nem azt jelenti hogy a felhasználó nem fog mást telepíteni a gépére, különösen ha egy csomó multimédiás szolgáltatást el akar érni (Winamp-Shoutcats TV/Radio, XM Radio; iTunes-Podcast, MusicStore; RealPlayer-TV es Radio musorok; QuickTime-trailerek, előzetesek). Az interneten a különböző média formátumok szabadon választhatók, és csak a fejlesztő cégek marketingjén múlik hogy hány szolgáltatót győznek meg saját megoldásuk előnyeiről. Persze a MS konkurensei szívesebben okolják a Windows-t a saját termékük gyengébb minősége helyett (lásd: Windows Media kontra Real - a WM 200k-n jobb mint a RM 368k-n). Fejleszteni kéne nem perelni...
 • Praetor
  #11
  Igazából belefáradtam.
  Már ezerszer leírtam hogy a versenyjog miért és hogyan szabályozza a monopol helyzetben lévő gazdasági szereplők tevékenységeit.
  Nem fogom minden M$ vs EU topicba bekörmölni ezeket.

  Nekem ma elég volt a "Tájékoztató a Microsoft licencekről 2006"-t, meg az árakat olvasgatni. Nem beszélve a jótét BSA-ról.
  És igenis jogszerű és igazságos a Bizottság cseszekedése a májkrémszafttal...

  A jogszabályok mindenkire vonatkoznak, még a pénzeszsákbácsikra is.

  link
 • rigidus
  #10
  "KÖTELEZNÉNEK hogy tegyem "ingyenessé"

  Az M$-t erre koteleztek? Ezt hol olvastad?
 • rigidus
  #9
  epp ideje
 • rigidus
  #8
  "nyilvánosan bárki számára hozzáférhetővé kellett volna tennie" != "ingyér, kidobja a M$-t a forrást"

  szo nem volt itt "ingyer kiadas"-rol
 • bertino
  #7
  így van!
 • kbupdate
  #6
  Pl én se örülnék, ha csinálnék szoftvereket és KÖTELEZNÉNEK hogy tegyem "ingyenessé". Mert ilyen alapon....

  TEGYÉK NYÍLTTÁ AZ ÖSSZES GAME FORRÁSKÓDJÁT!
 • 1664
  #5
  Nem hiszem hogy a Microsoftnak engednie kellene az EU követeléseknek. Euróőa minden országában szabadversenyes kapitalizmus van és nem kellene a microsoftot büntetni azért mert piacvezető szerepet tölt be. Ne értsetek félre, nem azt mondom, hogy szimpatizálok Bill bácsival és az üzletpolitikájával de ha már azt mondjuk hogy mindenki boldoguljon úgí ahogy tud a piacgazdaságban akkor ha valaki nagy előnyre tesz szert azt nem kellen megszorításokkal korlátozni mert ez ugyanúgy nem szimpatikus mint a Microsoft üzletpolitikája.
 • Darth Sith
  #4
  "Mint ismeretes, a Microsoft az Európai Bizottságnak elsősorban azt a javaslatát utasította el, amely szerint nyilvánosan bárki számára hozzáférhetővé kellett volna tennie szoftvereinek forráskódjait"
  Miért is kéne? Az M$ pénzel több száz programozót, nagyon sok lóvéba vannak, hogy összehozzáka vindózt, és ezek után elvárja az EU hogy csak úgy spontán ingyér, kidobja a M$-t a forrást? ez vicc
 • combat
  #3
  Akkor szarná össze magát igazán az EU :)
 • lyzu
  #2
  nem is lenne rossz, h ha betiltanák a windóózt :)
  mennének az emberek ünnepelni :))
  aztán meg eu kifejleszthetne egy saját és jobb op.rendszert...:)
 • bertino
  #1
  már a TVből is ez folyik...