47
  • dez
    #47
    Hát igen, a kkrieger összes textúrája algoritmikus. Sokmindent ki lehet váltani fraktális vagy más algoritmikus megoldásokkal, sokmindent meg nem.
  • BiroAndras
    #46
    "Nem nő a helyigény a graffal együtt, erre remek példa a 96 kbyte-os fps"

    Az teljesen más kategória.

    "és van jópár játék sok gigán igazán ronda grafikával, és van sok játék ami sokkal kevesebb helyet foglal mégis szebb"

    Nem mindegy, hogy milyen játékról van szó. Nem ugyanannyi textúra kell mindhez.

    "szóval a helyigény is a fejlesztőktől függ."

    Persze, hogy függ.

    "A játékok meg már nagyon régóta HD-sek."

    PC-n lehet, de konzolon nem.

    "Bár az hogy hd-s játék, az nem létezik."

    konzolon van értelme a kifejezésnek.

    "A legtöbb játék pc-n megy mondjuk 2048*1536-os felbontásban maximum."

    Nem ez a lényeg, hanem a textúrák mennyisége, és felbontása.
  • Sanyix
    #45
    Láttam, kva unalmasak :D így egyáltalán nem érdekelnek. Ha filmet akarok nézni filmet nézek, ha játszani akarok akkor JÁTSZANI akarok és nem filmet nézni... Talán ha normálisan igazi szinészekkel csinált videok lennének, de sajnos fos renderelt video-k vannak. Ha olyat akarok nézni akkor a 3dsmax-ban kotorászok...
  • Sanyix
    #44
    Nem nő a helyigény a graffal együtt, erre remek példa a 96 kbyte-os fps, és van jópár játék sok gigán igazán ronda grafikával, és van sok játék ami sokkal kevesebb helyet foglal mégis szebb, szóval a helyigény is a fejlesztőktől függ. A játékok meg már nagyon régóta HD-sek. Bár az hogy hd-s játék, az nem létezik. A legtöbb játék pc-n megy mondjuk 2048*1536-os felbontásban maximum. Ez már erősen hd-nak nevezhető felbontás, csak hogy sokmindentől függ a részletesség, a textúrák felbontásától, hogy éppen hány textúrát, hogy látsz egyszerre, stb.
  • adam first
    #43
    hát ez eléggé lehuzás az ms részéről,bezzeg a sima box szerintem az fasza volt massziv erős gép jól írányitható kényelmes karral,ami nem is fagyott(nálam nem, persze vannak kivételek).a sima box jól össze volt rakva,de ez? lehúzás ezek után az ms fürödjön is be a szarjával ha fél kész terméket árusítanak.bezzeg a sony kivár,azok legalább nem állnak elő egy félkész termékel nekik legalább számít a játékosközönség,és ugyan ez igaz a nintendora is(ő nekik számít legjobban a játékos közönség).én revot fogok venni ha nextgenről lesz szó vagy ps3-at, de inkább revot és természetesen marad a pc-m netezésre.az ms-nek csak a pénz számít,de hogyan akarnak majd keresni amikor senkinek se fog kelleni a szarjuk...(a BR,HD-DVD-ről meg annyit hogy a sony most sokat kockáztat de bejöhet nekik,hiszen ma(részben)nekik köszönhetjük hogy olcson vannak dvd lejátszók+azt hogy elterjedt.
  • Mardel
    #42
    " Inkább lenne flash-en, vagy HDD-n az egész, kell a francnak a sok szar optikai lemez :("

    Ha már "rengeteget beleöltek" aratyi hd meg blue ray kifejlesztésébe, akkor eltejesztik a szart és majd csak később térnek rá, az akkor már megvalósítható jóra$$$
  • IGAZIWILLIAMS
    #41
    Az egy dolog,hogy itt a cikk ferdít egy kicsit,a hivatalos álláspont ugyanúgy a költség-méretcsökkentés miatti átállást favorizálja,mint anno a Sony tette a ps1-ps2-vel...
  • testerlnx
    #40
    Már nem azért, de a ps1 ps2 -nél nem a hibák miatt, hanem a méretük miatt és a gyártási költség leszorítása miatt jöttek ki az one-val meg a two-val!!!! Ha úgy tetszik a Sony optimalizált, az ms most meg fix-ál... Szerintem is gáz! Bár tegyük hozzá, hogy van otthon 4 hete egy xbox360 és csak egy szer fagyott le, és nem melegszik, és csak akkor hangos ha DVD-ről játszok... A rohadt életbe, hogy még 2005-ben sem tudnak egy normális optikai meghajtót csinálni, ha meg nem tudnak akkor minek erőltetik?? Inkább lenne flash-en, vagy HDD-n az egész, kell a francnak a sok szar optikai lemez :(
  • IGAZIWILLIAMS
    #39
    Ezen eszmefuttatást folytatva, a Sony a psone-nal majd később a pstwo -val fejezte be a selejtes ps1-ps2 fejlesztést,igen művelt felebarátom? :-)
  • Szefmester
    #38
    kissé eltértünk a tárgytól.. itt most arról avn szó hogy a M$ piacradobott egy gyárilag selejtes, hibás "hi-Tech" terméket, és most befejezi a fejlesztést. Míg a sony biztosra megy és inkább késik a megjelenéssel, mint hogy kiadjon valamit amivel nem csak a presztizse esik hanem anyagilag is bukta...

    Mert EZ most lehúzás lesz ha a M$ nem fogja ingyen kicserélni a készülékeket... persze az is megérdemli aki megvette... tudom ez erősen fanboyos volt de sosem kedveltem az X-BOXot... inkább a Sony, Nintendo, Sega gépeivel szórakoztam... még most is sokat játszom SNESes cuccokkal.
  • Sir Quno Jedi
    #37
    Aki laikus, az minek írogat hülyeségeket?! PS2-n is számos 2DVD-s játék van már és ez egy 6 éves gép. A "következő" generációban édeskevés a sima DVD.
  • Zsoltika 007
    #36
    Hát ja. Pont a lustaság/kapkodás miatt készítettek egyre kevesebb átvezetőt és inkább engine-el oldották meg. Bár azért jegyezzük meg van olyan játék ahol ez pozitívum.
  • REAL_CIÁN
    #35
    "Sztem ha egy fejlesztő tényleg meg akarja mutatni mit tud, engine movie-t csinál, és nem sima átvezető videókat. Érdekesebb is"


    Ezek szerint te még életedben nem láttál egy Capcom, egy Blizzard vagy egy Final Fantasy videót, mert akkor nem írnál ilyet.
  • Mardel
    #34
    Az okosabbak megvárják a job boxos játékok pcs átiratait. Ps játékokat meg csak emulátorral lehet tolni, de szinte csak a ps1-est...
  • Dzson
    #33
    A PS2 DVD meghajtóval jött ki anno, de egy évig szinte csak CD-n jöttek rá a játékok, ellenben megdobta a DVD film eladásokat, mert azt nézték rajta. A BR is ezért jó, mivel egy HD minőségű film az extrákkal nem fér el egy HD-DVD-n.

    A mikrofos azt hitte, azért a PS2 előnye a fosboxal szemben, mert az előbb jött ki. Ezért karácsonyra összebarkácsoltak egy gépet, amit normálisan le sem teszteltek, a sok lamer úgyis megveszi. Szerencsére az okosabbak várnak a PS3ra. :)
  • Yfel
    #32
    Az XBOX 360 vagy 720P vagy 1080i felbontast tamogat.

    A PS3-ban lesz 1080P is (bar TV meg nagyon keves van hozza, de a jovoben meg jol fog jonni a Sonynak ez az elorelatas).

    Y
  • dez
    #31
    720p-re gondolsz, jellemzően ezek progresszívek, és az 1080-asok interlacedek.
  • dez
    #30
    Azt én nem nevezném kiváló minőségnek.
  • Zenty
    #29
    Elméletileg mindenek minimum 720-ban kell lenije( ez azthiszem ps3-romra is igaz)
    Valszeg mindenkép sporolni fognak,már csak az a kérdés hogy?
    Szerintem nem az a lényeg ,hogy engine vagy nem engine movi hanem ,hogy van megcsinálva az egész!
    Azt hogy sporoloás miatt beraknak 20 seces átvezetöket meg introkat pff akkor már ne is rakjanak be :D!
    De nem csak a movik meg hangok foglalnak annyi helyet hanem textura stb. Aogy fejlödik a graf annyival nő rendesen hely igény is!
    Szal kicsit vissza fogja szoritani xbox360 a legtöbb gamet,mert valamilyen szinten a multiplatformok hozzá kell igazodnijuk pont kis adatár miatt!
    A ps3 az alap 25 gigájával meg max az exkluziv gamek fogják kihasználni ,mint az mgs sorozat. Mgs 5 meg majd 50 gigás blue raj lemez változaton fog kijönni ahogy Kojimát ismerem :D
  • Sanyix
    #28
    Sztem ha egy fejlesztő tényleg meg akarja mutatni mit tud, engine movie-t csinál, és nem sima átvezető videókat. Érdekesebb is, kisebb is. Én pl ha felteszek egy gémet a gépemre, és vannak benne ilyen videok, akkor azzal kezdem, hogy letörölgetem. Mert sztem nem illik oda egy tökmás grafikájú izé, ráadásul sok helyet is foglal. Max majd úgy írják a játékokat x360-ra, hogy a videok 720i-ben vannak, és ez is hd. De ha 320x200-ban lennének a játékok nagy részében úgy sem maradnának le semmiről.
  • Zenty
    #27
    Pont ezt akartam írni és ez még csak nem is a 3 -rom :D( mondjuk annyit hozzá tennék hogy a 2 -es pc-és portja kicsit gáz lett legalábis írányitásban)
    Nah vissza térve egy nextgen gameknél hd intro és hd átvezetők lesznek nem dvd...
    Igy amelyik fejlesztők akarnak igényes movikat gamjükhöz az nehézkes lesz 8.5 giga..
    Már most is dvd határát surolja a legtöbb game!
    És ugye mint tudjuk a látvány egy nextgen game-nek nem árt és igy elég necces lesz egy idő után!
  • Bith
    #26
    Az 640KB volt, de végülis a lényegen nem változtat :).
  • roliika
    #25
    Hamár azt emlegetitek, hogy mire kell a bd...Szerintem meg lehet tölteni. Pl: Hangnál több csatornás háttérhang, mondjuk 10 előadótól, nagyfelbontású texturák, nagyfelbontású videók, és szintén nagy felbontású, pontosabban nagyon részletes "váz szerkezetek" mondjuk több 100 db, fejlett AI. Szal meg lehet tölteni, de ez azt is jelenti, hogy elég gáz lesz, ha majd PS3-ra nem tudnak fotó minőségű játékot fejleszteni majd. Mert az eszköz adott lesz...de ez csak az én véleményem...
  • Szefmester
    #24
    PS2 Metal Gear Solid 2 DLDVD ... pedig jól megvan csinálva... még PCn is ennyi... persze ott isa hangsávok és a videók zabálják fel a helyet... Ám a kedves programmer bácsik többet foglalkozhatnának az optimalizálással... mind méret mind teljesítmény terén. Végüis célhardware van előttük nem változó konfig
  • Ma2ska
    #23
    Mert jó, jelenleg bárki bármit mond, a játékkinálata nulla, na de év végére ez már nem lesz igaz, igy ki fogja megvenni karácsonyra mondjuk, a labilis hw ével? Föleg ha majd jobban megizzasztják a gépet a játékok,....katasztrófa. Eddig az xbox ból kiindulva / ami egy stabil, jó gép/ azt hittem megoldják ezt is korrekt módon de ezt már elbaltázták. Jövő nyárnál elöbb igy nem veszek.
  • Ma2ska
    #22
    Ezek a melegedési fagyási gondok sajnos valóban léteznek, ha a környezetemben végzett statisztikát nézem , lehangoló, 1 böl 1 /haverom gépe fagyott szét, vissza bótba/, ez már igy eleve rossz, most jövöre jön az uj proci, ami elvileg már jobb, akkor most lesni kell, nehogy véletlenül elsüssenek egy régi tipust, aki ilyenben gondolkodik, eleve igy ki se szabadott volna hozni, mindenkinek szivás..
  • WiZZaRD
    #21
    de ez a gyorsabb
  • bertino
    #20
    szal így néz ki az Xbox360 ?
    Anyám P1ese bonyolultabban néz ki bákker...
  • Yfel
    #19
    Amen

    Atlag videok es jatekok kozott van némi kulombseg... gondoltam az idejaro kozonsegbol ezt mindenki tudta...

    Na mindegy... A jatekok grafikai motor es kornyezet-leirasok alapjan jelenitik meg a helyszineket amiket vegigjatszol.

    A legjobb pelda a jatek-vs-video meret kozotti kulombsegekre a Bethesda Softworks termekei:

    Elder Scrolls III - Morrowind:
    tobb-szaz oranyi jatek egy oriasi teruleten ahol azt csinalsz amit akarsz/oda mesz ahova akarsz elfer egyetlen CD-n (asszem az egesz telepitve 600MB korul van)

    Elder Scrolls IV - Oblivion:
    Ennek a jateknak van a legjobb grafikaja amivel valaha jatszottam, megintcsak tobb szaz oranyi jatek es az egesz elfer egyetlen DVD-n. Telepitve 4.6GB.
    A meret azert nott csak ekkorat, mert az Oblivionban mindent szinkronhangon csinaltak meg es nem irott szovegben, tehat a hangfile-ok rengeteg helyet foglalnak.

    Nem hinnem, hogy a kozeljovoben el fogjuk erni azt a szintet, hogy egy *rendesen megirt* jatek tobb helyet igenyeljen mint egy DL DVD.

    Ha megis, akkor a SONY-nak mar van ra valasza, hiszen a PS3-ban mar beepitett BRDVD meghajto lesz.

    A Microsoft pedig a napokban jelentette be, hogy lesz az XBOX360-ban HDDVD tamogatas a kozeljovoben.

    Y
  • Szeszmester
    #18
    És... Mi lesz azokkal, akik már vettek ilyen gépet? Ha gyorsabb az új CPU, akkor nyilván olyan kell majd, jól gondolom? Nagyon lehúzzák a vásárlóikat...
  • Cat #17
    szoktam letölteni sorozatokat nagyfelbontásban (720i), és pl. a "24" 50 perces változatban másfél giga, azaz jópár órányi kiváló minőségű videótartalom fér el 9 gigán. Tekintve hogy a mai "termékek" játékideje általában max. 15-20 óra, ez soknak is tűnik, hisz valamikor játszani is kell közben, nem csak animációkat bámulni.
  • Sanyix
    #16
    Nem írtam hogy mindenre, csak egy normálisan megcsinált, nem idióta b@lf@sz csürhe által készített játékra elég.
  • muerte2
    #15
    A MS szerint majd megvásárolható lesz hozzá egy BR meghajtó is. Tewék ha valakinek az kell, azt is dobhat bele.
    Majd jönnek ki a XBOX Service Pack- ok. :D
    Én fogok venni egy ilyen kütyüt, ha idén sikerül megoldanom.
  • bitubo
    #14
    na majd akkor veszek 1 et
  • pgergo
    #13
    Ez kísértetiesen emlékeztet egy sokat idézett mondatra, mely szerint: 64 KB mindenre elég.
  • Tomo15
    #12
    Biztos hogy nem gáz.Azért, mert lehet játszottál vele 10 percet és nem tetszett a játék? lol
  • Zsoltika 007
    #11
    Ingyé jóvan az!
  • takraj
    #10
    Lehet te még nem tudod, de a játékok méretének nagy részét a videók, textúrák, modellek, zenék teszik ki! Egy komolyabb játék forráskódja is elfér akár egy kisméretű (mondjuk 128-as) pendrive-on is! Tehát a programozók nem tehetnek róla, hogy nagy a játék mérete! Csak összehasonlításképp: A lopott HL2 forráskód nem volt több 60MB-nál!
  • Sanyix
    #9
    Ja meg bizonyos dolgok beképzeléséről. 8,5 giga elég, ha jól megcsinálják...
  • vg
    #8
    Itt az a baj, hogy valódi nagyfelbontásról beszélünk! Az a 8.5GB szinte semmire sem elég!