27
  • Kandurex
    #27
    Aláapjába véve szerintem telitalálat volt Hugo Weaving. Hangja tökéletesen passzolt a szerephez. 100% -os. Az magára vessen aki szinkonnal néz meg egy olyan filmet, ahol 70% -ban a hangulatot a bariton és szövegje adja.
  • sbela
    #26
    Na, megnéztem.
    Nekem nagyon bejött.
    Elmegyek megnézem moziba is.
  • Ma2ska
    #25
    De nem ezt irta, olvasd el mégegyszer. Azt hogy mindig ellentétes filmet néz meg a kritikával pl egyáltalán nem, csak azt hogy sosem értett egyet utólag, ez mondjuk velem is gyakran előfordul.
  • QuippeR
    #24
    igen, mindenben egyetértünk, nem vitázunk...
    igen, mindenben egyetértünk, nem vitázunk...
    igen, mindenben egyetértünk, nem vitázunk...

    [agymosás rulz]
  • pero
    #23
    Huh le maradtam egy picit!
  • winnie
    #22
    azt írta, hogy bármilyen kritikát is néz, nem egyezik a véleménye:) vagyis, mindig ellentétes filmet kell megnéznie, ez ideális állapot, mert azonnal tudja, hogy jó-e egy film vagy sem.

    (az, hogy aka kritika, amivel nem egyezik az ízlése, az más. ezzel mindenki így van - ezért nem tudtam hová tenni a dolgot, hiszen minden filmre két pillanat alatt találni egy poz és egy neg kritikát - csak nem tudom mi tetszett neki az xxx2-ben vagy a ködben)
  • Ma2ska
    #21
    Szerintem nem azt irta hogy mindig a kritikával ellentétes filmet néz meg, hanem hogy eddig a kritika és az ő izlése különbözött, gondolom ilyen azért van nem?
  • Loverman
    #20
    istenem, ti is mindenen csak veszekedni tudtok. magyarok, tartsunk már össze az istenért! ne mi legyünk a legelb*szottam nép a Földön!
  • winnie
    #19
    mert rájöttem, hogy gyakorlatilag soha nem egyezik a véleményem a tisztelt urakkal,

    alapból hülyeséget beszélsz, mert azt feltételezed, hogy minden kritikus ugyanazt írja a filmről - az ellenkezőjét, ami te hiszed. (mérmint, ha ezt jelenti a gykorlatilag soha) - viszont ilyen alapon meg pláne kell, hogy adj egy kritikára, mert tudod, hogy egy istenített filmet nem szabad megnézned, míg egy szétfikázottat kötelező.

    nem?
  • MrTressy
    #18
    juj portmant alaposan megnyirták
  • Anteris
    #17
    én úgy vagyok, hogy köpök már bármilyen kritikára, mert rájöttem, hogy gyakorlatilag soha nem egyezik a véleményem a tisztelt urakkal, nem kevésszer szívtam már meg, meg bedöltem az ömlengésnek de szerencsére megnéztem jópár lefikázott munkát is ami az ízlesemnek való volt.
  • pero
    #16
    Szerintem eléégé jó volt majd a be vétel érdekel majd hogy mennyit kaszál majd a pénztáraknál!
    Elléggé jó film ahoz hogy sokan meg nézzék szerintem,érdekes is,az ember tarcson ki az igaza mellett amit vall minden áron,és a halált is gyözze le ha arról van szó!És a meg vesztegetésről ne is beszéljek arról a korüpt világról,hogy mi volt ott!Érdekes az egész téma mi lett volna ha a Németek nyertek volna,és hasonlok!
  • winnie
    #15
    viszont nem biztos, hogy olyan embereknek kell ecsetelni a comic kultjellegét, akik közül 10ezerből 1, ha ismeri az eredetit. ha a góliát lenne, vagy a bucó szetti tacsi, akkor még megértem, mert azok itthon is megjelentek - de a vfv-ről az emberek zömének nincs lövése, szerintem.
  • Addiso
    #14
    Nézd meg bátran, gondolatébresztó darab.

    Nem ismerem az eredetit de Alan Moore irásaitól nem vagyok elpaffanva, én inkább az azokat képi formába öntő grafikusokat tisztelem.

    Nekem arról szólt, hogy a személyes motivációk és a társadalmi erők miképpen formálják a világot amiben élünk.

    Hogyan válhat a személyes bosszú társadalmi üggyé, az áldozat hőssé, és az elkeseredés hitté egy szimbólikus tett által. A körülöttünk lévő világ valóságát az határozza meg, hogy mi mit gondolunk róla, mit tartunk lehetségesnek, és mit veszítünk el, akkor ha a félelmeink irányítanak.

    Lehet, hogy az eredeti valami egészen másról szólt, de ez egy önmagában is megálló darab amit érdemes megnézni.
  • snakekiller
    #13
    "Itt egy példa erre, a csávó totálisan leszarja a filmet, csak az utolsó bekezdésben foglalkozik vele, amiből semmit nem lehet megtudni. Katasztrófa, kit érdekel ez?"

    PONT a lényeget lehet belőle megtudni: mi volt az erdeti lényege és hogy pont ezt vágták ki az adaptációból. Amitől félltem: átértelmezés helyett kiherélték. És mivel a témaválasztás és a comic kult-jellege miatt elég nehéz egyszerű akciómoziként kezelni a filmet, a változtatások meg _annyira nem radikálisak, kritikai szempontból ezzel minden el is lett mondva.
    Az, hogy az előzmény ismerete nélkül, kikapcsolt aggyal élvezhető-e az marginális ezesetben. Mert így lehet, hogy egy fél év múlva a kutya sem fog emlékezni a filmre.
  • snakekiller
    #12
    A Mátrix SZVSZ egy jó film volt, bár igazából csak szintetizált és max. annak volt újszerű a gondolatvilág, aki eddig a cyberpunkról azt hitte zenei műfaj (mint én amikor először láttam). A látványvilág fantasztikus és újszerű volt, az viszont tagadhatatlan (kár, hogy Hollywood (a folytatásokkal együtt) a dögunalomig erőltette és csavarta).

    A VfV filmtől félek. Olvasgatva a kritikákat, van egy olyan félelmem, hogy a sztori lényegét herélték ki; de ne legyen igazam.
  • Addiso
    #11
    Még egy kérdés, minden rendszeres mozi látogatóhoz.

    Csak én vagyok hülye, vagy a budapesti mozik 80%-ban alulexponált kópiákről, vagy takarékra állított vetítőkkel vetítenek ?
  • Addiso
    #10
    Szerintem az utóbbi 6 hónap legjobban sikerült amerikai filmje. Konzekvens stílus hiteles alakítások.

    Igazán azoknak ajánlanám, akik nem a feliratot olvassák, mert mint már megszokott homlokverően elfordított mondatok, és a finomságok teljes hiánya jellemző.

    Remélem sok hasonló hangvételű és inkább az inteligencia felé kacsintó film születik majd akciófilmnek titulálva.
  • pero
    #9
    Nem csak a kritika számít,majd el döntik az emberek ha rossz a kritika attól még a film lehet jó!
  • Cat #8
    "Utóbbi csoportot egy comic geek megközelítésű kritika lehet, hogy elrettentene attól a filmtől, ami az utóbbi idők egyik legellentmondásosabb alkotásaként is kezelhető."

    Itt egy példa erre, a csávó totálisan leszarja a filmet, csak az utolsó bekezdésben foglalkozik vele, amiből semmit nem lehet megtudni. Katasztrófa, kit érdekel ez?
    http://www.origo.hu/filmklub/20060421aterror.html
  • pero
    #7
    Nem rossz meg lehet nézni,elléggé olyan más mint a többi film!
    A mellett szól amit el határozunk!
    Nam az emberröl van szó hanem az eszmékröl!
  • sweech
    #6
    dehogy kellett volna megállni
  • erb
    #5
    egen, a MATRIX elso reszenel meg kellett volna allni...
  • winnie
    #4
    nemtom, de én olvastam valahol, hogy az a kultfilm, amit skyline annak tart.

    van alapja, amit mond.

    ehh:)
  • QuippeR
    #3
    mi az, hogy te nem tartod kultuszfilmnek? tisztázzunk valamit, egy film nem attól lesz kultuszfilm, mert neked tetszik.
  • Skyline
    #2
    Felőlem is feldughatják a matrixot,részemről egyáltalán nemtartom semmiféle kultuszfilmnek. De ez ízlések és pofonok.
  • Zedas
    #1
    Nekem is tetszett. Kissé lapos, de van egy fajta hangulata, ami elégnagy kincs mostanság. Hugo Weaving pedig zseniális a hangjával.