3
-
plazmasas #3 Tisztelt Szekeres Viktor,
Ket napja emiatt a cikk miatt regisztraltam ezen a weboldalon. Sosem jartam meg itt, a Capote c. film megnezese utan kivancsi voltam, kishazanban hogy is jon ez le a filmkritikusoknak ...
Tehat az egyik kereson rakerestem, es tobbekkozott ezt az oldalt a fenti cikkel egyutt is kiadta.
Nos. Szerencsem, hogy regisztralas utan nem engedett be a rendszer.
Megemlitenem, hogy pontosan amiatt a dilettancia miatt valtottam orszagot lakohelyemul, ami cikkebol csakugy sut.
Megkerdeznem: megnezte-e a filmet, mielott leult a szamitogepe ele irni rola?
Vagy tul sok-e munkaja, kell a karakter, ez egy kevesbe fizeto volt, ezert jol kiadta rajta a duhet ... ?
Nem ertem.
Egyszeruen keptelen voltam vegigolvasni az irassat, az egyharmada eppen eleg hulyeseg-dozis volt aznapra.
En "harom" mondatban foglaltam ossze, remelem segitsegere leszek ebben.
Alljon itt:
"A Capote a IN COLD BLOOD-rol szol, es o hidegverrel engedte halalba oket, holott tudta, hogy megmenthetne mindkettot - de a sajat konyve es sikere erdekeben nem tette.
Ez a kib*szott lenyeg, es NEM LATJA SENKI!!!
Hogy o maga is gyilkos a maga modjan, csak arisztrokratabbul - es megis aljasabbul ..."
Vagy ajanlom a Moziplussz szinten par mondtatos leirasat:
"Truman Capote (Philip Seymour Hoffman) 1959-ben 35 éves. A The New Yorker írója; elkényeztetett, sikeres, önelégült ember, aki elvárja és meg is kapja kollégái hódolatát. Egy távoli kis faluba, a Kansas állambeli Halcombba utazik, hogy cikket írjon egy négytagú család kegyetlen és értelmetlen meggyilkolásáról. Ám a kirándulás sokkal többet hoz, mint egy cikket: életre szóló, feledhetetlen élményt. Egyszerre borzasztó és különleges emléket. És végül egy klasszikus regényt: a Hidegvérrel címűt.
A gyilkosokat elfogják, és Capote természetesen velük is interjút készít; egyiküket különösen érdekesnek találja, és míg a férfi az ítéletére vár, sokat beszélget vele, segítséget, jó ügyvédet és világhírt ígér neki. De miközben a rab úgy néz rá, mint utolsó reményére, őt inkább csak a regénye érdekli. És eljön a pillanat, amikor a beszélgetéseknél többet érne számára egy csattanós befejezés: például egy kivégzés..."
Khm.
Megegyszer, Tisztelt Szekeres Viktor.
THERE IS A LONG, LONG WAY TO GO ...
Elnezeset kerem, ha erzelmeiben megsertettem volna. Celom ezis volt tobbekkozott, nem vitas.
Tisztelettel:
plazmasas
PS: erre az oldalra valoszinuleg nem fogok tobbet visszanezni. Ha erdemi vitat kivan nyitni a temaban, ime az email cimem:
[email protected]
-
dezsiszabi #2 én is megnézném, sort kerítek majd rá -
#1 Hmmm, érdekes, erről a filmről nincs senkinek véleménye, bezzeg a szkerimúvikról és ájszédzsekről ömlenek a kommentek...
(én még időhiány miatt nem láttam, de tervezem)