28
  • Warpcore
    #28
    ha nem látja a partíciót vagy nem helyesen a scandisc az utolsó dolog amit rá szabad engedni,)

    NTFS filerendszernek elég ha a boot-sectora(igen, az is tartalmaz filerendszer info-t)sérül, a win már nem látja rendesen.. iyenkor ha biztosra akarsz menni vmiyen linuxos mentőlemezről vagy livecd ről indulsz és lemented
    linux-ntfs drivere hibatűrőbb, még tudja olvasni..

    ha iyen állapotban engedsz rá scandiscet akkor "kijavíthatja" a filerendszertáblát és csinál egy csomo 0bytos pointert :)

    (minden file ugylátszik hogy megvan csak üresek)

    vagy megpróbálhatod visszaállítani a biztonsági másolatát a particio első szektorának (az utolsó szektorban tartja) ezt szintén vmiyen bootdiscről, partíciószerkesztővel, vagy bármiylen hexa editorral ami képes lemezt is megnyitni

    Üdv:Warp
  • BiroAndras
    #27
    Drága??? max. 5 ezer pénz. Van külső és belső rack is.
    http://www.depo.hu/?pn=products&c_main=68&c_parentid=91&c_id=164&PHPSESSID=873072ebda45c122d8aac2d26445a73d

    Én nemrég vettem olyat, amibe mobil vinyót lehet rakni, és USB-ről kapja a tápot is.
  • FecaA
    #26
    e-bay-en már láttam ilyet...
  • grebber
    #25
    USB-s mobilrack drága :(
  • Tiberius B
    #24
    Mobil Rack?
  • grebber
    #23
    LOL nekem olyan átalakitó kéne hogy tudjam külső vinyoként használni a vinyomat hogy ATA-ról USB-re.
    Van már ilyen ?
  • axerow
    #22
    Jaja. Ilyen van az Apple hordozható gépekben. Pl vízszintjelző widget is van hozzá, jópofa...és erre ugye lehet riasztót is építeni, hisz akkoris elmozdul a gép. :D
  • LowEnd
    #21
    én speciel quake4-et futtatok USB-s vinyóról, és kafán megy :)))
  • BiroAndras
    #20
    "Először is az USB 2.0 még elméleti síkon sem tudja teljesíteni a 60MB/s sebességet!"

    Elméletben 480Mb/s (60MB/s) a sávszélessége. Saját tapasztalat alapján 20MB/s-et általában elérnek az USB vinyók. Ez ugyan csak a fele a beépített vinyók max. sebességének, de bőven elég, mivel ezeket gyakorlatilag csak tárolásra használja az ember.
  • Chriss745
    #19
    Az IBM T42-es notebook-okban van egy vítszint érzékelő, ami érzékeli a laptop 3D helyzetét. Még van egy kis 3D-s animáció szerű is, ami mutatja, hogy a gép milyen pozícióban áll. Igen állat, ahogy pörgeted mutatja a monitoron, hogy pörög a gép. Meg lehet neki adni, hogy ha a vízszintestől elétr x fokkal, akkor húzza vissza a winyó fejet.

    Repülőre fejlesztették ki, de nagyon hasznos tud lenni máskor is.
  • Runo
    #18
    Aszittem nem a burkolat miatt megy tönkre a vinyó, hanem télleg a gyorsulás /lassulás/ okozta behatástól...
  • Sadist
    #17
    Pl. egy giroszkóp figyeli a vinyó gyorsulását. Ha esést érzékel visszarántja a fejet és rögzíti, ha elmúlt a rázkódás visszaengedi.
  • Sadist
    #16
    http://en.wikipedia.org/wiki/Usb
    The signalling rate of USB 2.0 Hi-Speed mode is 480 megabits per second
  • 12346
    #15
    kösszentyű, megpróbálom:)
  • roliika
    #14
    tedd be 1 másik gépbe és full lemez karbantartást, felületvizsgálattal nyomj neki! Ha szerencséd van akkor a rossz részeket megtalálja, és "kizárja", a többi működőképes marad.
  • 12346
    #13
    maxtor halál engem is utolért:C eddig nem fikáztam, mert nem volt rá okom, de most egyik napról a másikra úgy gondolta, nem ismeri föl az egyik partíciót rajta:/
    helyrehozható a téma vhogy?
  • saldi
    #12
    "és a winfos betöltése alatt is újraindul kék halál nélkül. Semmi hibajelzés, mintha csak a RESET-et nyomta volna meg valaki..."

    Le merném fogadni hogy vmi vargánya kat. táppal nyomod :)

    Kell venni jo tapot -> nincs ilyen gond.
  • fourgee
    #11
    Nekem a 80-as Maxtor is folyadékcsapágyas. Vagyis eredetileg azt vettem direkt úgy, asszem DiamondMax9 a neve. Akkor vettem, amikor ezek bejöttek az országba, ebből a 80-asból volt "sima" is. Asszem még az különböztette meg a többitől, hogy nagyobb cache van benne. A WD-ről azért gondolom hogy az lehet, mert az is baromi halk, nincs az a tipikus "winchester hang", ami régen volt hallható. Ez az én véleményem és tapasztalatom, azért kérdezz meg egy hozzáértőt is. :) WD-t azért vettem, mert gyorsan kellett a hely, így jól jött a 200GB, és még az is fontos volt, hogy ne Maxtor legyen.
  • szombi
    #10
    Van egy-két aljasság a dologban.

    Először is az USB 2.0 még elméleti síkon sem tudja teljesíteni a 60MB/s sebességet!
    Ha jól emlékszem, 6-8 MB/s a határ(vagy 10).

    A másik, hogy először valóban a beépített, ,,extrém'' helyzetektől megkímélt vinyók hibatűrésén kellene javítani.
    Egy éve vettem egy Samsung 160GB S-ATA vinyót, melynél a gép folyamatosan kék halállal újraindult, ha nagyobb másolást végeztem.
    Bár hibát nem találtak a szervizben sem, azért kicserélték.
    Meleg időben igencsak fel tud melegedni még a ,,lemeztelenített'' házban is, de ha bekapcsolom a lemezhűtőt,
    akkor érdekes módon pár perc alatt a winchester kikényszerít egy RESET-et a gépből,
    és a winfos betöltése alatt is újraindul kék halál nélkül. Semmi hibajelzés, mintha csak a RESET-et nyomta volna meg valaki...
  • roliika
    #9
    Na azért... írás közben 5400-as fordulaton 1m-ről véletlenül leejteném, kíváncsi lennék mekkora barázdát szánt a lemezbe a fej...mert az 1 dolog ,hogy kívülről nem sérül, de a lemez sem???
  • sonicXX
    #8
    Igen, a Maxtor sajnos melegedős féle. Az enyém egy 120Gb-os, és elöl-hátul hűtött rackben van ezért. Viszont 2 hetente valamiért néha kikapcsolom a gépet. A vinyó már több mint egy éves, néha hozom-viszem is, eddig semmilyen galiba nem volt vele. Stabil, gyors, csendes. Fireball-3 sorozatból való.
  • Sliders
    #7
    huhh akkor egy jó kérdés ha már itt tartunk. A folyadékcsapágyas winyokból csak a WD gyárt? mennyire halk a működéseük, mert éjjel nem ártana meg ha a laptophoz csatold hdd mikor jönnek a fileok le akkor hangtalanabb legyen. Ezért kérdem csak. Pl a Samsung, Seagate nem alkalmazza?
  • fourgee
    #6
    Nekem meg csak egy 40-es Maxtorral volt gond, mert szegény melegedett, én meg "megsütöttem" egy műanyag mobilrack-ben, hűtés nélkül... Működik, bad sector sincsen rajta, semmilyen program nem talál hibát, csak valahogy érdekesen alakulnak rajta az adatok. A zenékben sercegés lesz, az ISO fájlok hibásak lesznek, stb. A 80-as szintén forró, de hűtött Maxtorom most 3 éves, a 200-as langyos és hűtetlen WD-m meg több mint 1 éves, velük semmi gond. Sőt, mivel folyadékcsapágyasak, ezért még csak nem is hangosabbak mint régen.
  • Sliders
    #5
    akkor elég rosszakat fogtál ki. nekem 5 éves lassan a 60gb maxtorom 5 és fél a 40 quantumom
    120gb 4 éves, 2x200 2 lesz és nincs velük baj.

    van egy 160-as maxtor is annak csak a tápcsatijánál kontakthibás a cucc, de fixen beállítva az is tökéletes. Nem akarom elkiabálni de túl nagy gondom nem volt velük.
    Igaz nem is cipelem őket. Emellett szinte egész nap mennek kivéve éjszaka. Persze a winchesterek is nagyon hálásak ha megflelelő hőmérsékleti viszonyokat teremtesz nekik :)Pl: Megfelelő ház

    hordozásra pedig notebook winchestert alkalmazok.
  • Molnibalage
    #4
    Aha. Talán gyárthanának először olyat is ami beépiítve fixen kibír többet, mint 3 év. A 80GB vinyókból és afelettiekből olyat még nem láttam...
    A 10GB Seagate vinyóm még jó, pedig 8 éves. Arról fut az XP.
  • szurka
    #3
    jégcsákány!
  • takysoft
    #2
    plextor nem rosz márka
  • Mr Csé
    #1
    rálépek