10
  • zakika
    hat nagy baromsag az otlet. a softwer vagy zene vasarlasakor pont a jogot veszed meg, hogy hasznald fuggetlenul a formajatol min van. tehat ilyen esetben a elromolna a hordozo es nem keszithetnel masolatot automatikusan uj hordozon kellene megkapnod, ha visszaszolgaltatod a regit. mondjuk eladok egy szoftwert (sajat fejlestes) es olyan sz@r lemezre rom hogy magatol lemegy rola az adat akkor az nekem jo, mert ujra meg kell vennie a fogyasztonak. es biztos ami biztos ugy csinalom meg, hogy a lemeznek a meghajtoban keljen lenni, mert ugy is nagyobb az esely a karosodasra. de lemez nekkul nem tud dolgozni vele :)
  • AgentKis
    Nem a franciákra írtam, hogy birkák, hanem a nagytöbbségre... Mondjuk abban igazad van, hogy nálunk ez nagyobb arányt jelent...
  • mrzed001
    Szurkolunk nekik. Az alap általánydíjas elképzelés teljesen jó volt mellesleg, csak finomítani kellett volna egy kicsit rajta.
  • uniu
    barcsak engem olelne igy a keblere az a lany !:))
  • strogg
    Nem kell. Simán csak nem vagy hajlandó megvenni a DRM-es, és drága tartalmat. És kész. Ha nincs kereslet, hiába erőszakoskodnak.
  • echo
    Na ezek kellenek. Ez a szerzői jog a valami olyan csökevény ami egy jó gondolatból indult(legyen megfizetve egy jó ötlet kiagyalója), de a technika fejlődésével valami elburjánzott tumor lett belőle. Szóval hajrá franciák!! Valahogy nemzetköziké kéne tenni ezt az ügyet, legalább európa szinten!
  • strogg
    egyetértek sajnos. A magyarokkal mindent meg lehet csinálni.
  • palika22
    Szerintem a franciák nem annyira birkák, nézd a mostani mukavállalói törvényt, amit a kormány visszavont a nyomásnak engedve.
    Ideális birkák viszont mi vagyunk, magyarok...
  • combat
    Na ez az. Az egésznek akkor lenne értelme, ha DRM-mel védett zene- és filmletöltő oldalakat bojkottálnák egyszer s mindenkorra, nem 1 napig a netet. A jó zenét eddig is megvették CDn, a többi meg mehet a szemétbe.
  • AgentKis
    ÁmenEz egy agyrém...

Mondjuk a tiltakozás kicsit hasonlít arra, hogy ne tankoljunk 1 napig, majd meglátják mekkora kiesés lesz... Hát nem lesz, mert aki aznap nem tankol az előző vagy következő nap többet fog, mert járni ugyanannyit kell. Aki május 1-én nem vesz CD-t majd vesz május 2-án, és az e-mail-ek is meg fogják várni. Maximum az On-Line szolgáltatásoknak lesz 1 rossz napja franciaországban. A tiltakozás akkor lenne sikeres, ha védett tartalmat nem venne többé a nagytöbbség. De ez soha nem fog bekövetkezni, inkább birka módjára tűrik ahogy megkopasztják őket...