11
  • mrzool
    Érdekes, az első rootkitetk unixokra készültek, és nagyon sokáig csak unixlinux rendszerekre voltak elérhetőek az ilyen programok. Szóval ezt buktad No 1.

Bukásod No 2.: igenis el lehet távolítani biztonságosan a rootkiteket, megfelelő szakértelemmel gond nélkül. Aki pedig nem ért hozzá, használha pl. az F-Secure blacklight-ot, az is megoldja.
  • Rednek
    jah boccs, nem láttam hogy itt is benne van egy linkkel.
  • Rednek
    Linuxon nincs probléma a rootkitekkel... használjátok azt

Egyébként nagy g*ciség... egyik nap olvastam egy cikket, amiben a Sony a CD-kent (műsoros) olyan másolásvéfelmet használt... és a másolásvédelemnek volt egy olyan tulajdonsága, hogy feltett egy rootkit-et a gépre. Később visszavonta ezeket a CD-ket a Sony, de persze nem önszántából... és kiadott egy progit, ami eltávolítja a rootkitet, de nem volt valami biztonságos dolog, mivel, egy rootkit eltávolítása igen csak meggyilkolja a gép lelkét
  • Supremo
    Szerintem sem bánja túlzottan a McAffe a rootkitek terjedését! Végeredményben ebből élnek.
  • risp
    http://hup.hu/node/24216

És egy szép idézet a fórumból:

"a linuxon a virus az erdekes jatek, windowson meg elet-halal. linuxon segiteni kell, hogy elinduljon, windowson meg imadkozni, hogy lealljon;)"

• combat
    "Szegény linuxosok" úgyis annyi szoftvert "kényszerülnek nélkülözni", legalább ennyivel több jusson már nekik!
    Linus igazi úttörő, ahol csak tud, segít.
  • kbupdate
    hm, ez azért mindenképp érdekes:

http://pcforum.hu/hirek/10169/Nem+fut+a+virus+Linuxon+Torvalds+megoldja.html
  • Duncan Idaho
    Szóval az hogy mindenki használjon titkos forráskódú progikat mert akkor tuti nincs bűncselekmény, ( ami már magában téves elképzelés) az olyan mintha mindenkit egy egy magán gumiszobába zárnánk nehogy kárt tegyen valakiben vagy önmagában.
    Nem ez a jó út amiért őseink vérüket áldozták
  • k0zi
    Szerintem tiltsák be az open source-ot és csak windowst lehessen venni, McAfee is biztos jobban járna, mert akkor meg kéne venni a termékét.
    Egyébként egy ilyen cég miből élne ha nem lennének vírusok?
  • roliika
    Ez 1 akkora ****ság! Mi köze van a nyílt forráskódnak a root kitekhez??????? Semmi!!!!!!
  • AgentKis
    "A McAfee szerint részben a nyíltforráskódú környezetek és az online együttműködést célzó oldalak, blogok is okolhatók a rootkitek elszaporodásáért és fejlődéséért."

Hát ezzel az erővel Neumann János is okolható...
    Mikor értik már meg, hogy eszköz és elkövetett bűn, vagy káros cselekmény között az összefüggés nem ok-okozati.