3671
DIESEL vs BENZIN
-
#3631 pl Lada
Nem volt elterjedt a hideg időjárásra és az akkori gázolajokra való tekintettel, elenyésző volt a legyártott darabszáma a benzines motorokkal szerelt autókhoz képest, de gyártottak saját fejlesztésű Dieselt.
Motorkód alapján ezek:
VAZ 340 (1452ccm, 48Le, 78Nm)
VAZ 341 (1524ccm, 54Le, 95Nm)
VAZ 3411 (Turbo, 1524ccm, 65Le, 122Nm)
VAZ 343 (1774ccm, 63Le, 110Nm)
VAZ 3431 (Turbo, 1774ccm, 75Le, 145Nm) -
#3630 az is valami régebbi francia motor
még benzinesből is alig volt ami saját,talán a skoda meg a tatra -
#3629 Személyautónak kicsit vad, de végül is igazad van. -
#3628 ARO -
#3627 KGST-ből tud valaki dízel személyautót, aminek a motorját a vasfüggönyön belül fejlesztették? -
#3626 így tovább:) -
#3625 Szerdától 8 forinttal apasztja a benzin, 6-tal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a MOL. Ezáltal a hét közepétől a benzin átlagos kiskereskedelmi - töltőállomási - literára 421, a gázolajé 425 forintra csökken. -
#3624 Itthonra jó lenne. -
#3623 Pedálos kiskút
-
#3622 Csak nálunk nem apadnak az üzemanyagárak -
#3621 Azt mondják, hogy a nyári szezon miatt alapból emelnek a kutyák... -
#3620 hát ja:D -
#3619 Nem azért mondom, legyen igazad..:)
Csak nehogy koppanás legyen a vége. -
#3618 fasztot
már közeledünk felé
szombaton 414ért tankoltam
szerdától pedig még 5ft-al megy lejjebb:) -
#3617 A nyomaték öl, nem a fordulat -
#3616 http://www.origo.hu/auto/20120417-csokkent-a-kereslet-a-benzin-es-a-gazolaj-irant-az.html -
#3615 Álomvilág... -
#3614 nem kamu
de mondom ah a jegybank gecizik akkor tovább fog emelkedni évvégéig(szerintem úgy is gecizik mert hát ebbe az országba nem az emberek érdekeit nézik de reméljük nem fog....)
ja ne is mond még emlékszem 2009 tavaszán(3 éve) 265 ért is tankoltam:S:S:S:S:D::D:D:Ddurva -
Cliogt #3613 ez ugye kamu?
de jó is lenne a 400 as benzin...
Emlékszem még 2011 elején csóró voltam még az akkori 365 ft-os benzinár is megterhelő volt... -
#3612 nyárra 400 Ft vagy akár az alá eshet a benzin ára
"A kérdés az, mi lesz az eszköze a jegybankoknak: ha pénznyomda, akkor tartósan magas üzemanyagárak, áremelés várható év végéig. " D::Ddjegybank úgyis gecizik majd...:D:D -
Borg #3611 -
#3610 hűde nagy problema:)
képzeld 96'-ban mikor kezdtem a gázt alig volt pár kút az országban,de a 75 literes gáztartállyal simán elmentem 600-700 kilómétert és ha kifogyott akkor még ott volt a benzinüzem
bármelyik lpg kúton adtak európatérképet hol lehet gázt tankolni
horvát nyaraláskor is simán,minden 3. kúton volt,olaszország tele van gázkúttal,de még svájcban is ahol nem volt gázüzem azt mondták beállhatok bármelyik nagyobb lakóautóparkba mert azok ugyanazt a töltőfejet használják
beálltunk a személyautóval,a kutas meg vakarta a fejét hogy most mi itt mit akarunk lakókocsi nélkül,hát kikerekedett a szeme mikor megmutattam neki a betöltőnyílást
még ott sem kellett benzinnel menni,mert adott egyből térképet hol tankolják a targoncákat 'zöld munkagépeket'lakóautókat stb. -
#3609 angliaban hiaba probalkoznek gazzal, 100 km-erenkent 1 kezemen meg tudom szamolni, hany kutnal lehet tankolni.
benzin es gazolaj van csak nagyreszt. -
#3608 Egyesek szidják mások meg örömmel használják.
Gondolom azért sok a negatív kritika mert sok a gány beépítés és ezért a javítás költsége megnő.
Ha sokat kellene mennem és nem céges kártyám lenne megfontolnám a gázt. -
#3607 szerdától újabb 5 ft-vel drágul a benzin...
éljen:D:D:D
régen még mondtak valami kamut az emeléseknél(pl, gyenge a forint,iráni helyzet, fújj a szél stb.....)
most már nincs semmi csak ha szerda akkor üzemanyag ár emelés....... -
#3606 dehogy kezdenek el gázossal járni,mindenki pontosan tudja hogy az milyen szar
néha nekem is elmondják -
#3605 Amennyit járok mostanában, inkább beállok a sorba egy évszakban egyszer, és megtankolok a legdrágább benzinnel. Nekem így egyszerűbb, nem kell vizsgáztatni, egyben marad a csomagtér.
Újonnan lehet hogy érdemesebb gázost venni, de egyelőre jó ez ami van.
Te is addig tapsolj, amíg nem kezdenek el tömegek gázzal járni, mert ha feltűnő lesz a jelenség, akkor könnyen odab*sznak az árának. -
#3604 gáz:D
év vicce -
#3603 azért érdekes de az LPG-240 ft és még mindíg azon vajúdnak az emberek hogy hol olcsóbb a benzin és sorok állnak az olcsóbb kutakon mikor 5 ft-ot emelkedik
behajtok a gáz kútfejhez megtankolok,azok meg ott spórolnak a sorban -
#3602 Németországban 1.65 -
#3601 Ausztriában is belenyalt az 1.50be. -
#3600 1 font 52 penny literje angliaban a gazolajnak.
ezek teljesen megzakkantak. -
#3599 most hogy is jön ide a magyar használtpiac?
pontosan tudjuk hogy aki azt hiszi hogy 10 évesen 2 milláért csodadízelen fillérekből autózik az a legnagyobb láma
ez nem wagonr+ kategória ami 3000 megy évente a lakás és a tesco parkoló között
semmivel sem lesz kisebb a futásteljesítménye mint bármi másnak max előbb éri el
nem hülyék az autógyártók hidd el pontosan tudják hogyan kell méretezni egy ilyen motort
-
#3598 Majd megnézem, hogy ez a (ha jól tudom) 3 turbós csodamotor hogy fog muzsikálni 300,000 km múlva a harmadik tulajnál. (persze csak 90,000 lesz az órában, és svájci nyugdíjas tehénpásztor - lelkipásztor nemdohányzó vasárnapi kocsijakén árulva...)
Modjuk a 3 turbó jól hajtja majd a szopórollert.... -
Borg #3597 6.5 max vegyesben lesz, vagy országúton fix 90-el.
A 8.5-9 liter meg városinak jó. -
#3596 Sziasztok ,
Nemrég vettem egy benzines Honda Civic-et 1.4 90 LE.
8.5-9 litert fogyaszt százon az én számításaim szerint,de a számítógép csak 6.5 litert mutat.Most akkor ez hogy van?
Az érdekelne engem,hogy mivel lehet csökkenteni a fogyasztást,mert ez nagyon sok a gyári adathoz képest.pl levegőszűrő csere? -
#3595 a maximális fordulat szinte mindíg egy elméleti érték,mert minden motor bőven túlpörög akár még a dupláját is mint amit utcán megengednek neki
persze minden motorkonstrukciónál másképp működik ez,egy centrifugálszabályzós dízelnél mivel csak mechanikusan lehetett megoldani akkorát bólintott az autó hogy az szinte kellemetlen volt a forgalomban pláne egy veszélyes előzésnél
egy sportautó v. sportmotornál persze lehet valós szabályzási érték is
utcán más a helyzet,pont emiatt úgy van megírva a program egy utcai autónál hogy a vezető jó előre érezze hogy hamarosan vége van a mókának
-
#3594 Azt látom, csak elvileg nem azt jelenti. A videón látható hogy 1. fokozatban 5500 fölé is forog.
Mondjuk automatával nem nagyon lehet szétforgatni. -
#3593 gondolom odáig nő a lóerő,legalábbis a grafikon azt mutatja
persze semmi baja nem lesz ha túlforgatják,ez már ott csak szoftverkérdés hogyan érdemes lekorlátozni hogy ne is bólintson nagyot és ne is küldje szét a turbót
-
#3592 A maximal drehzahl az hogy van?