13
  • uniu
    #13
    Sot ott kokacserje is kerul bele :))
  • Macc
    #12
    A kleptomania az egy betegseg, nem anyagi megfontolasbol indittat lopasra.
  • mrzed001
    #11
    A realizmus az, hogy a pénz az isten.
    Én eléggé morális beállítottságú vagyok (a google meg momentán amúgy sem készül éhenhalni, sőt), szóval apszolájte immorálisnak tartom ezt az egészet.
    Egy kissé olyan, mint amikor a gazdag milliomoscsemete csajszi bemegy a boltba és elkezd túrórudit lopni .... (mert ha még a 6 gyerekes teszi, azt mondom megértem, node aki jómódú ...)
    Szóval ez egész egyszerűen undorító
  • Griphons
    #10
    Széchenyi István mondotta volt: "Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De, ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen."
    (Az idézetet a Kuruc.info weboldalról vettem le)
    Sztem a kínai nép nagyot fog durranni, és ezt ezek a cégek is csak siettetik. Ami az én véleményem szerint is undorító, de a kínai vezetés ezzel az erővel a Tsunnamit is megpróbálhatná feltartóztatni az országa határainál.
  • Macc
    #9
    tudod mit? A Kinaiaknak ilyen a vezetesuk, gyakorlatilag ez rajtuk mulik... Az Arab orszagokban a Coca-Cola is edesebb. Alkalmazkodnak a helyi szokasokhoz.

    Mondom mindezt ugy, hogy ruhellem a cenzurat, a diktaturat, a kommunizmust...
  • sonicXX
    #8
    Minél tovább ráznak egy hézagosan zárt szénsavas itallal töltött palackot, annál valószínűbb hogy felrobban. Ezek a cégek elfojtják a Kínai népet, a nép pedig egyszer ezért megfogja semmisíteni az ország javarészét - ahogyan ezt több más kommunista ország is tette már. Hiába van rengeteg katonája egy államnak. Ez egy ideig elrettenti az embereket a lázongásoktól, de egyszer betelik majd a pohár, és a nép rájön hogy több tízszeres túlerőben van a sereggel szemben. A párt egy az egész országot érintő forradalom alatt úgy is rá fog jönni, hogy nem végezheti ki a civil lakosság 70%-90%-át, mert nem lesz, aki eltartsa a seggüket. És ez bizony egy nagyon véres forradalom lesz.

    Az érme másik oldala: egyetlen államrendszer sincs, ami mindenkinek ideális és megfelelő lenne. A demokráciában lévő szabadság is csak a demokrácián belül értendő szabadságig terjed ki. A kommunizmusban lévő szabadság pedig a kommunizmusig tartó szabadság. Mind két rendszer mást-mást tilt meg és máshogyan tartatja be a rendelkezéseit. És mindkettőhöz hozzá lehet szokni idővel.

    A cégek számára nincs kockázat. Ha ugyanis kitör a majdani forradalom, akkor a cégek ezen nem fognak akkorát bukni, mint amennyit azzal buknának, ha most beintenek a kínai pénzpiacnak. Őket egyáltalán nem fogja érdekelni, hogy mit mondanak az emberjogi szervezetek. Hacsak szankciókkal és erőteljesen bele nem avatkoznak a legalább nem kínai cégek tevékenységébe, akkor változás nem lesz. Egy multi cégnek mindig igazodnia kell a helyi törvényekhez és szokásokhoz, mert ez garantálja a fennmaradásukat és ez nyújtja a terjeszkedésük alapját. Amit most látunk, üzleti szempontból egyszerűen annyi, hogy ezek a cégek ráidomulnak arra az országra.

    A személyes véleményem, mint ember, mint demokráciában élő ember, hogy ez gusztustalan. Egy kommunista ember véleménye szerint viszont a mi demokráciánk gusztustalan.

    Az is csak egy szar rendszer, mint az összes többi, beleértve a demokráciát is.

    Ennyi.
  • Placebó
    #7
    Ez nem más mint biznisz, dollár csilliárdok kamionszám, szerintem te sem tettél volna mást...
  • echo
    #6
    Úgy látszik még sem vagy igazán realista
  • pemga
    #5
    Hmm, ez egyébként hogy egyeztethető össze azzal, hogy Kína az egyik legnagyobb erotikus segédeszközöket gyártó ország :) Thermészetesen minden bizonnyal csak exportra dolgoznak :P.
  • mrzed001
    #4
    Undorító, ahogy ezek a cégek tövig benyalnak a kínai diktatúrának.
    Egyszerűen minősíthetetlen
  • tigeroo
    #3
    ha akar nézzen pornót, szabad ország(?)
  • chokeerigo
    #2
    kommunizmus
  • uniu
    #1
    meg szerencse, hogy politikai tartalmat nem szeretnenek cenzurazni!)