Yahoo és Google: igen a kínai internetcenzúrára
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A realizmus az, hogy a pénz az isten.
Én eléggé morális beállítottságú vagyok (a google meg momentán amúgy sem készül éhenhalni, sõt), szóval apszolájte immorálisnak tartom ezt az egészet.
Egy kissé olyan, mint amikor a gazdag milliomoscsemete csajszi bemegy a boltba és elkezd túrórudit lopni .... (mert ha még a 6 gyerekes teszi, azt mondom megértem, node aki jómódú ...)
Szóval ez egész egyszerûen undorító
Én eléggé morális beállítottságú vagyok (a google meg momentán amúgy sem készül éhenhalni, sõt), szóval apszolájte immorálisnak tartom ezt az egészet.
Egy kissé olyan, mint amikor a gazdag milliomoscsemete csajszi bemegy a boltba és elkezd túrórudit lopni .... (mert ha még a 6 gyerekes teszi, azt mondom megértem, node aki jómódú ...)
Szóval ez egész egyszerûen undorító
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Széchenyi István mondotta volt: "Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminõt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De, ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy mûveletlen."
(Az idézetet a Kuruc.info weboldalról vettem le)
Sztem a kínai nép nagyot fog durranni, és ezt ezek a cégek is csak siettetik. Ami az én véleményem szerint is undorító, de a kínai vezetés ezzel az erõvel a Tsunnamit is megpróbálhatná feltartóztatni az országa határainál.
(Az idézetet a Kuruc.info weboldalról vettem le)
Sztem a kínai nép nagyot fog durranni, és ezt ezek a cégek is csak siettetik. Ami az én véleményem szerint is undorító, de a kínai vezetés ezzel az erõvel a Tsunnamit is megpróbálhatná feltartóztatni az országa határainál.
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
tudod mit? A Kinaiaknak ilyen a vezetesuk, gyakorlatilag ez rajtuk mulik... Az Arab orszagokban a Coca-Cola is edesebb. Alkalmazkodnak a helyi szokasokhoz.
Mondom mindezt ugy, hogy ruhellem a cenzurat, a diktaturat, a kommunizmust...
Mondom mindezt ugy, hogy ruhellem a cenzurat, a diktaturat, a kommunizmust...
Minél tovább ráznak egy hézagosan zárt szénsavas itallal töltött palackot, annál valószínûbb hogy felrobban. Ezek a cégek elfojtják a Kínai népet, a nép pedig egyszer ezért megfogja semmisíteni az ország javarészét - ahogyan ezt több más kommunista ország is tette már. Hiába van rengeteg katonája egy államnak. Ez egy ideig elrettenti az embereket a lázongásoktól, de egyszer betelik majd a pohár, és a nép rájön hogy több tízszeres túlerõben van a sereggel szemben. A párt egy az egész országot érintõ forradalom alatt úgy is rá fog jönni, hogy nem végezheti ki a civil lakosság 70%-90%-át, mert nem lesz, aki eltartsa a seggüket. És ez bizony egy nagyon véres forradalom lesz.
Az érme másik oldala: egyetlen államrendszer sincs, ami mindenkinek ideális és megfelelõ lenne. A demokráciában lévõ szabadság is csak a demokrácián belül értendõ szabadságig terjed ki. A kommunizmusban lévõ szabadság pedig a kommunizmusig tartó szabadság. Mind két rendszer mást-mást tilt meg és máshogyan tartatja be a rendelkezéseit. És mindkettõhöz hozzá lehet szokni idõvel.
A cégek számára nincs kockázat. Ha ugyanis kitör a majdani forradalom, akkor a cégek ezen nem fognak akkorát bukni, mint amennyit azzal buknának, ha most beintenek a kínai pénzpiacnak. Õket egyáltalán nem fogja érdekelni, hogy mit mondanak az emberjogi szervezetek. Hacsak szankciókkal és erõteljesen bele nem avatkoznak a legalább nem kínai cégek tevékenységébe, akkor változás nem lesz. Egy multi cégnek mindig igazodnia kell a helyi törvényekhez és szokásokhoz, mert ez garantálja a fennmaradásukat és ez nyújtja a terjeszkedésük alapját. Amit most látunk, üzleti szempontból egyszerûen annyi, hogy ezek a cégek ráidomulnak arra az országra.
A személyes véleményem, mint ember, mint demokráciában élõ ember, hogy ez gusztustalan. Egy kommunista ember véleménye szerint viszont a mi demokráciánk gusztustalan.
Az is csak egy szar rendszer, mint az összes többi, beleértve a demokráciát is.
Ennyi.
Az érme másik oldala: egyetlen államrendszer sincs, ami mindenkinek ideális és megfelelõ lenne. A demokráciában lévõ szabadság is csak a demokrácián belül értendõ szabadságig terjed ki. A kommunizmusban lévõ szabadság pedig a kommunizmusig tartó szabadság. Mind két rendszer mást-mást tilt meg és máshogyan tartatja be a rendelkezéseit. És mindkettõhöz hozzá lehet szokni idõvel.
A cégek számára nincs kockázat. Ha ugyanis kitör a majdani forradalom, akkor a cégek ezen nem fognak akkorát bukni, mint amennyit azzal buknának, ha most beintenek a kínai pénzpiacnak. Õket egyáltalán nem fogja érdekelni, hogy mit mondanak az emberjogi szervezetek. Hacsak szankciókkal és erõteljesen bele nem avatkoznak a legalább nem kínai cégek tevékenységébe, akkor változás nem lesz. Egy multi cégnek mindig igazodnia kell a helyi törvényekhez és szokásokhoz, mert ez garantálja a fennmaradásukat és ez nyújtja a terjeszkedésük alapját. Amit most látunk, üzleti szempontból egyszerûen annyi, hogy ezek a cégek ráidomulnak arra az országra.
A személyes véleményem, mint ember, mint demokráciában élõ ember, hogy ez gusztustalan. Egy kommunista ember véleménye szerint viszont a mi demokráciánk gusztustalan.
Az is csak egy szar rendszer, mint az összes többi, beleértve a demokráciát is.
Ennyi.
Ez nem más mint biznisz, dollár csilliárdok kamionszám, szerintem te sem tettél volna mást...
Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
Úgy látszik még sem vagy igazán realista <#nevetes1>#nevetes1>
Hmm, ez egyébként hogy egyeztethetõ össze azzal, hogy Kína az egyik legnagyobb erotikus segédeszközöket gyártó ország 😊 Thermészetesen minden bizonnyal csak exportra dolgoznak 😛.
Undorító, ahogy ezek a cégek tövig benyalnak a kínai diktatúrának.
Egyszerûen minõsíthetetlen
Egyszerûen minõsíthetetlen
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
<#violent>#violent>kommunizmus<#mf1>#mf1>