Paksi SE
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Sokáig közel állt a meglepetést jelentõ döntetlen megszerzéséhez a Paks csapata, ám az újonc végül 1-0-s vereséggel távozott a bajnoki címvédõ Debrecen otthonából. A gyõztes találatot Leandro szerezte a 85. percben.
A Debrecennél nem került be a kezdõcsapata az autóbalesete után nemrég felépült Dzsudzsák, helyette Dombi játszott, míg a paksiaknál kimaradt az eredetileg egyetlen befejezõ csatár, Belényesi, helyette az inkább védekezõ feladatokat ellátó Benedeczki kezdett.
Az elsõ húsz percben egyik csapat sem tudott komoly, gólveszélyes helyzetet kialakítani, a 24. percben azonban a Debrecen állt közelebb a gólszerzéshez, amikor Leandro szabadrúgása a kapufáról pattant ki.
A második játékrészre mindkét belsõ védõjét, Vukmirt és Virágot is levette a pályáról Miroslav Beránek. A cseh edzõ váratlan húzással oldotta meg a védõk helyettesítését: Sándor Tamást küldte hátra.
Lengyel Ferenc is változtatott a második félidõ elején, behozta az egykoron Debrecenben is megfordult Belényesit a támadójáték javítása érdekében.
A Debrecen nagy mezõnyfölényben játszott a második félidõben, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg.
A 79. percben Dombi fejében lehetett volna a gyõzelem, ám hiába fejelte már át Kovács kapuson is a labdát, Horváth Sándor visszaért, és a gólvonalról menteni tudott.
A nagy nyomás végül a 85. percben érett góllá: egy bal oldali beadást Sidibe Leandro elé fejelt, aki négy méterrõl bevette Kovács hálóját. Elõtte egy perccel egyébként a szenegáli csatár a kapufát találta el.
Jézus meghalt a bűneinkért, hát ne okozzunk neki csalódást!
Hajrá Paks,Hajrá PSE!!!
Nehéz helyzetbe került Lengyel Ferenc a vasárnapi bajnoki elõtt. Három, a védekezésben meghatározó labdarúgója sem léphet pályára a hét végén, miután Fehér Attila, Kóczián Ferenc és Zováth János is három sárga lapja miatt kénytelen kihagyni az idényzáró mérkõzést.
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Nyolc csapat jut a döntõbe
A selejtezõkön - január 13-án, Zalaegerszegen és 21-én Miskolcon - nyolc-nyolc csapat két-két csoportba osztva mérkõzik a továbbjutásért.
Zalaegerszegen délelõtt az A-csoport tagjai, azaz az FC Sopron, a Budapest Honvéd, a Kaposvári Rákóczi és a ZTE, délután pedig a B-csoport együttesei, vagyis a Gyõri ETO FC, a PMFC-Pécs Plaza, az Újpest FC és a Vasas mérkõzik meg egymással, körmérkõzéses rendszerben.
Miskolcon a délelõtt szereplõ A-csoportba a Diósgyõr, a Dunakanyar-Vác, az MTK Budapest és a REAC, a délután pályára lépõ, azaz a B-csoportba pedig a DVSC-TEVA, a Fehérvár FC, a Paks és a Tatabánya került.
Egymillió forint a gyõztesnek
A csoportok elsõ két helyezettjei jutnak be a január 27-i, a debreceni Fõnix csarnokban rendezendõ döntõre. Itt szintén két csoportra oszlik majd a mezõny, és a csapatok ismét körmérkõzéseket játszanak. A csoportok elsõ helyezettjei a másik selejtezõ csoport másodikjaival mérkõznek meg, a vesztesek a 3-4. helyért, a nyertesek pedig a bajnoki címért csapnak majd össze. A találkozókat mûfüvön, 40 x 30 méteres pályán, 1 kapus + 5 mezõnyjátékos - felállásban vívják a csapatok.
A torna gyõztese 1 000 000, a második helyezett 750 000, a harmadik pedig 500 000 forint díjazásban részesül. Különdíjat kap majd a bajnokság döntõjének gólkirálya, legjobb kapusa és mezõnyjátékosa is.
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
14-en vagyunk -.-
Sajnos ez van, de nem ezen múlt a gyõzelem, mert ha jobban kihasználjuk a helyzeteket, akkor akár több góllal is nyerhettünk volna!
Mindegy, nem kell keseregni, szerintem nagyon jó helyen állunk a tabellán, ahoz képest, hogy újoncok vagyunk!
Vasárnap meg irány Debrecen! Idegenben jó az iksz! 😊 Persze azért sem haragszom meg, ha a meccs után 25 pontunk lesz! 😊
...örülök hogy találkoztunk...
HAJRÁ PSE!!!
a lesgólt meg azért nem vágom , mert mikor Montvai labdához ért akkor direkt kinéztem a zászlósra és nem lengetett , csak miután gól lett
Statisztika
Összes lövés, fejes: 12:4 (5:2)
Kaput eltaláló lövés, fejes: 9:4 (3:2)
Szabálytalanságok: 10:17 (6:9)
Lesek: 3:0 (2:0)
Szögletarány: 13:1 (6:1)
Itt látszik tisztán milyen kiegyenlített volt a két csapat teljesítménye.(nb1.hu)
Jobb helyzetkihasználás kellene,a 16-os elõtt nem szabadna megijedni,bátran kapura törni és GÓLokat lõni(oh,még ezek a rímek😊)))
Gólvágó csatárokat kell hozzni,mert gól nélkül nincs gyõzelem.Az ilyen gyengén futbalozó ellenfelet több góllal kellene verni,pl.Pécs vagy most a Vác.A Kiss Tomi egyedül veszélyesebb volt a kapura mint a két csatárunk együttvéve.
A két csapat tehát úgy játszotta le az elsõ negyvenöt percet, hogy a szurkolóknak különösebben nem kellett izgulniuk.
Hogy az addig látottakkal Lengyel Ferenc sem volt elégedett, azt jól mutatta, hogy a szünetben a hazaiak vezetõedzõje kettõt is cserélt. A játék színvonala nem, de a harci kedv mindenképpen emelkedett az elsõ félidõhöz képest, a futballisták egy-egy szerelés alkalmával akkorákat rúgtak egymásba, hogy a szurkolók felszisszenve kapkodták a fejüket. Az idõ elõrehaladtával aztán nemcsak a keménységüket fitogtatták a játékosok, a játék is elõtérbe került, a Paks ugyanis egyre erõteljesebben kezdett támadni. A hideg ellenére rövid nadrágban és rövid ujjú mezben védõ Köteles László nem gyõzte a léc alól kitornászni a labdát, és úgy tûnt, a Paks elõbb-utóbb csak begyötör egy gólt. Ekkor már némi meglepetésre akadt olyan támadás is, ahol a játékosok, mintha elõre megbeszélték volna, csupán sarokkal passzoltak egymáshoz, a gól azonban nem akart összejönni. A Vác a második félidõben elvétve tévedt át a hazaiak térfelére, a hazaiaktól pedig Montvai Tibor helyezett a Vác kapujába, de Szabó Zsolt játékvezetõ les címén érvénytelenítette a találatot. Az utolsó idei paksi mérkõzésen a hazai szurkolók tehát nem örülhettek másnak, mint az újabb pontnak, valamint a lefújást követõen osztogatott szaloncukornak.
Mestermérleg
Lengyel Ferenc, a Paks vezetõedzõje: - Ilyen a futball. Vannak olyan mérkõzések, amikor sokszor még az osztálynyi különbség sem jön ki a két csapat között.
Gergely Károly, a Dunakanyar-Vác vezetõedzõje: - Úgy nézett ki, hogy az a csapat, amelyik gólt tud lõni, megnyeri a mérkõzést. Kevés helyzet alakult ki a kapuk elõtt, és bár a végén rúgtunk egy kapufát, a döntetlen reális eredmény.
A játékvezetõ értékelése
Szabó Zsolt (7): a mezõnyben voltak tévedései, de összességében jól vezette a találkozót. Montvai Tibor gólját les címén érvénytelenítette, de jól döntött.
A paksi kapuban Kovács Attilát különösebben nem mozgatták meg a váci játékosok. A védelembõl az ezúttal is kõkeményen játszó Molnár Zoltánt, valamint a támadásokhoz fellépõ Kóczián Ferencet érdemes kiemelni. Az elsõ félidõben Kiss Tamás meglehetõsen agilisan futballozott, a többiek viszont igencsak átlagosat nyújtottak. A mérkõzés legjobbja egyértelmûen a váciak kapusa, Köteles László volt, aki nem egyszer óriási bravúrral mentette meg csapatát a góltól. A védelembõl Kovács Péter tûnt ki remek szereléseivel, a középpályán pedig Vén Gábor osztogatott jól. A támadósorban Kulcsár Tamás hamar megsérült, míg a helyére beálló Palásthy Norbert szabadrúgásból gyönyörûen lõtte a lécre a labdát.
Statisztika
Összes lövés, fejes: 12:4 (5:2)
Kaput eltaláló lövés, fejes: 9:4 (3:2)
Szabálytalanságok: 10:17 (6:9)
Lesek: 3:0 (2:0)
Szögletarány: 13:1 (6:1)
nso
Majdnem sikerült is csattanós választ adnia a váciaknak, ugyanis Rusvay már az elsõ percben hatalmas helyzetbe került, de Kovács Attila bravúrral hárított.
Ezután a paksiak birtokolták többet a labdát, és ha Kiss Tamás a két helyzetébõl legalább egyet értékesít, akkor a hazaiak megszerezhették volna a vezetést is, a játékos azonban hibázott.
A félidõ derekához érve egy kontrával a vendégek is jelezték, hogy nem álltak el gólszerzési szándékuktól, azonban Salamon az utolsó pillanatban szerelte Kulcsárt a tizenhatoson belül.
Az elsõ negyvenöt perc hajrájában majdnem megszerezte a vezetést a Paks. Ismét Kiss Tamás veszélyeztette a vendégek kapuját, azonban a bal felsõ sarok felé tartó fejesét Köteles hatalmas bravúrral ütötte ki.
A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban, és egyre erõsödõ nyomást gyakoroltak a vendégekre, elõször Kiss, majd Montvai szerezhette volna meg a vezetést a Paksnak.
A továbbiakban szintén a paksiak uralták a játékot, de a befejezésbe mindig hiba csúszott, vagy éppen Köteles hárított bravúrral.
A mérkõzés hajrájában majdnem ráfizetett a hazai csapat a kihagyott helyzetekre, ugyanis Palásthy szabadrúgása csattant a felsõ lécen, és csak centiken múlt, hogy a vendégek nem szerezték meg a vezetést.
Azonban gól az utolsó percekben sem esett, így a játék képe alapján azt lehetne mondani, hogy a Paks két pontot vesztett hazai pályán.
Nso.
Félezer nézõ elõtt vette kezdetét az NB I. 2006/2007-es bajnokságának tavaszi idénye a két újonc között. A Vác a visszavágás reményében Paksra, hiszen "õsszel" hazai pályán 2-0-ra kikaptak a paksiaktól. Rögtön a 2. percben a vendégek veszélyezetettek, ám Kovács a helyén volt és szögletre ütötte a labdát. Ezt követõen hazai fölény jellemezte a játékot. Kiss Tamás többször is helyzetbe került, mindannyiszor eredménytelenül.
A szünetben Lengyel Ferenc belenyúlt egy kettõscserével a csapatba, de lényegi változást ez sem hozott. Továbbra is fölényben játszottak a hazaiak, de ennek érintetlenül maradt a váciak hálója. A vendégeknél Köteles kapus nyújtotta a legjobb teljesítményt, többször is bravúrral mentett. Az egyetlen igazi váci helyzetet Palásthy mondhatja magáénak, hiszen a 84. percben, 19 méterrõl elereszetett szabadrúgása a keresztlécen csattant. A paksi gárdánál Kiss Tamás, Molnár és Báló nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményt a mérkõzésen.
A hazaiknak több nagy helyzete volt, de a ziccerek aránya körülbelül egyformán oszlott meg a csapatok között, így a gól nélküli döntetlen a lehetõ legigazságosabb eredmény.
Lengyel Ferenc (Paks): - A labdarúgás furcsasága, hogy néha az osztálykülönbség sem jön ki. Ez történt ma is!
Gergely Károly (Vác): - Tipikus egygólos mérkõzés volt, amlyen végül is nem született meg a gyõztes találat. Így a döntetlen igazságosnak mondható.
A várakozásokat alaposan túlszárnyalva a hetedik helyen zárta a 2006/2007-es Borsodi Liga õszi idényének küzdelmeit a Paksi FC.
Az újoncgárda 15 mérkõzésébõl hatot nyert, hatot veszített, hármat pedig döntetlenre adott. Lengyel Ferenc csapata kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, hazai pályán (11 pont) és idegenben (10 pont) egyaránt voltak jó és gyengébb mérkõzései. Legnagyobb eredménye az volt, hogy megszakította az éllovas ZTE veretlenségét (2-0), de bravúrnak számít az Újpest (1-1) és a címvédõ DVSC (0-0) elleni pontrablás (1-1) és a soproni 3-1-es siker is. Az õszi idényben egytelen játékos, Kiss Tamás lépett pályára valamennyi találkozón, s a sportnapilap osztályzatai szerint a középpályás lett csapata legjobbja is. Az 5,733-as átlagot produkáló játékos mögött Molnár Zoltán (13 mérkõzés/5,695-s átlag) és Zováth János (14/5,428) végzett a második és harmadik helyen a rangsorban. A kapuban Kovács Attila kiemelkedõt nyújtott, 12 mérkõzése közül háromszor hetesre, háromszor hatosra, egyszer pedig ötösre védett. Ha öt találkotó után nem nullás osztályzatot kap, 6,285-ös átlagot produkált volna. A csapat 16 találatából Belényesi Miklós és Kiss Tamás hármat vállalt magára, Buzás Attila, Varga László és Heffler Tibor kétszer villant, Báló Tamás, Kóczián Ferenc, Montvai Tibor és Zováth János egy gólt jegyzett az õsszel.
,,elképzelem ahogy a gumiszoba ződszarostul loálustul kiszakad a természetbe :C\" - Shadow_THH
Illetve teljesen másról:
Hogyan tudom betenni a fórumot a kedvencekbe???