11
Speedway rider
  • bbb007
    magosi jobb :) mondjuk :)
  • bbb007
    szati kedvencem :) miskolc 4ever szati and speedway miskolc 4ever
  • Speedway
    A speedway miskolc kiváló salakmotorosa
  • Speedway
    mert nem elég ennyi??
  • haxoror
    Akkor miért nem a sportba nyitottad?
  • JohnnySmith
    bravo
  • Speedway
    én egy salakmotorosra gondoltam
  • Kanál
    Szatmári László

Désen (Kolozs megye) születtem 1967. augusztus 9-én.
    Elemi és középiskolai tanulmányaimat szülővárosomban végeztem. 1985-ben érettségiztem; 1988-ban vettek fel a kolozsvári Politechnikai Intézet (jelenleg Mûszaki Főiskola) építészettudományi karára.
    1990-1991-ben részt vettem a Désen megjelenő Szamosmente szerkesztésében.
    Főiskolai tanulmányaim folytatása közben a kolozsvári diákszervezet, a KMDSZ keretében kezdeményezője s ötletgazdája voltam az 1992 őszén öt kurzussal (erdélyi irodalomtörténet, történelem, mûvészet-, vallás- és zenetörténet) indult Bolyai Szabadegyetemnek, amely - különböző bővítésekkel - azóta is mûködik.
    1992 tavaszától a Kolozsvárt kiadott Mûvelődés c. folyóirat belső munkatársaként dolgoztam. Elsősorban vidéket járó szerkesztőként segítkeztem a folyóirat olvasóközönségének kialakításában, írásaimmal az „önszerveződés értékeit" igyekeztem feltérképezni; és a képzőmûvészeti-mûvészettörténeti oldalakat szerkesztettem. Az 1992-es évfolyamtól kezdődően folyamatossá váltak a képzőmûvészeti tárgyú írások, közismert mûvészek méltatásától kezdve, a biztatásra váró fiatalok bemutatásáig. A képzőmûvészeti anyag fokozatosan rovattá nőtte magát, s később vándorkiállítások szervezésére is késztetést adott (ma már több mint századik kiállításánál tart a Mûvelődés Galéria).
    1994-ben a Hargita Népe megyei napilap közügyi rovatának lettem szerkesztője (félállásban a Mûvelődésnek is belső munkatársa maradtam, egészen az 1997-es átszervezéséig). 1995 januárjától a Hargita Népe mûvelődési rovatának szerkesztőjeként dolgozok.
    1996-tól, alapításától vagyok szerkesztője a Csíkszeredában kiadott Könyvjelző c. kéthavonta megjelenő folyóiratnak, s alapító belső munkatársa az 1997-ben indult Székelyföld c. kulturális lapnak.
    Kutatási, foglalkozási területem a romániai magyar kortárs képzőmûvészet, a hazai magyar sajtóban rendszeresen közlök kiállításrecenziókat, esszéket, interjúkat, publicisztikát; képzőmûvészeti kiállításokat kezdeményezek és rendezek. A sajtó és képzőmûvészet, valamint a kritikus és mûvész kapcsolatáról írt tanulmányom az 1996-os és 1997-es Sajtóévkönyvben jelent meg. A Mûvelődés 1997-1998-as évfolyamaiban jelentettem meg 12 részben (bevezető tanulmánnyal ellátva) Debreczeni László itineráriumát, mûemlékfelmérő kiszállásainak naplóját; a Székelyföld számára pedig jeles képzőmûvészekkel készítek mélyinterjúkat életútjukról, megvalósításaikról. Az Erdélyi Református Egyházkerület kiadásában 1995-ben megjelent Debreczeni László: Száz rajz c. album bevezető tanulmányát írtam és válogattam a közölt mûemlékfelvételeket. A Kritrerion Alapítvány és a Pallas-Akadémia Kiadó közös mûvészportré-sorozatának (Mûterem) ötletgazdájaként, 1998-ban Botár László festőmûvész életútjáról írtam bevezető tanulmány. (A sorozat következő kiadványaként, Kusztos Endréről írt portrévázlatom megjelenés előtt áll.) 1999-ben szerkesztettem, jegyzetekkel és utószóval elláttam Zöld Lajos: A víz szalad, a kő marad... c. a gyergyószárhegyi Barátság képzőmûvészeti alkotótábor 25. éves múltjáról írt emlékezését (melyért az évfordulós ünnepségen a Szerencsepatkó-díjjal tüntettek ki).
    1995-ben a budapesti Székely Kör részesített elismerésében; 1997-ben a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) szerkesztői nívódíját nyertem el; 1998-ban, a Méray-ösztöndíj nyerteseként a budapesti Népszabadság napilapnál gazdagíthattam szerkesztői ismereteimet; ugyancsak 1998-ban a Bálint András Alapítvány kitüntetettje lettem.
  • tigeroo
    alcím:Speedway rider?

nc..
  • celza8807
    azmegkki?
  • Speedway
    Ide lehet mindent irni LAcikával kapcsolatban!!!