Stand-Up Comedy, Kabaré
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én Sas kabarén, Markos Nádason nőttem fel.
Mikor kicsi voltam nem nagyon értettem a poénok egy részét.
Ma újra meghallgatva, teljesen mások a poénok, de olykor számomra még most is egész humorosak.
Mikor kicsi voltam nem nagyon értettem a poénok egy részét.
Ma újra meghallgatva, teljesen mások a poénok, de olykor számomra még most is egész humorosak.
Hát ezt is eddig engedték... de ugye választás jön, hát még ezen a csatornán is pocskondiázni kell a másikat.
Politikaiban vezető volt Hofi, Sas, meg ha úgy vesszük akkor a konferanszok nagy része, meg az Illetékes Elvtárs is nevezhető valamelyest annak. De mára még talán Bödőcs, aki szókimondó, de őt a rádióba nem nagyon hívják, vagy ő nem megy.
Politikaiban vezető volt Hofi, Sas, meg ha úgy vesszük akkor a konferanszok nagy része, meg az Illetékes Elvtárs is nevezhető valamelyest annak. De mára még talán Bödőcs, aki szókimondó, de őt a rádióba nem nagyon hívják, vagy ő nem megy.
Ahhoz képest, hogy évek óta a kormánymédiában tolták, szerintem egész jól megállták, hogy ne tolják a képünkbe a propagandát.
Egyébként én is úgy nőttem fel, hogy a kabaré az ellenzéki humor, vagy a kormányt vagy a hülyeséget parodizálták ki vagy esetleg voltak vele kritikusak. (ezért is fura volt nekem a 80-as évek kabaréja, hogy azt hogy engedték, hogy lemenjen a rádióban)
Egyébként én is úgy nőttem fel, hogy a kabaré az ellenzéki humor, vagy a kormányt vagy a hülyeséget parodizálták ki vagy esetleg voltak vele kritikusak. (ezért is fura volt nekem a 80-as évek kabaréja, hogy azt hogy engedték, hogy lemenjen a rádióban)
Sajnos ezt látom én is,úgy érzem tudomásul kell vennünk hogy az a kabaré amit mi kabarénak hívunk,meghalt...Persze van egy két kivétel,nevek nélkül,de összességében nézve elmúlt az "igazi" kabaré.
Én az utóbbi idők jó pár kabaréját egyszerűen kikapcsoltam,annyira zavar a káromkodás benne.Félreértés ne essék én is szoktam káromkodni,de itt már annyira bántja a fülem,hogy nem bírom.Inkább a régieket hallgatom rendszeresen.Ráadásul a sóderesek is felhigultak rendesen.
Egyetértek veled MisterV,nem propagandát akarunk hallgatni,hanem pont kiszakadni a hétköznapok agyzsibbasztásából.
Én az utóbbi idők jó pár kabaréját egyszerűen kikapcsoltam,annyira zavar a káromkodás benne.Félreértés ne essék én is szoktam káromkodni,de itt már annyira bántja a fülem,hogy nem bírom.Inkább a régieket hallgatom rendszeresen.Ráadásul a sóderesek is felhigultak rendesen.
Egyetértek veled MisterV,nem propagandát akarunk hallgatni,hanem pont kiszakadni a hétköznapok agyzsibbasztásából.
Jó 1,5 év kihagyás után végre eljutottam egy kabaréfelvételre... hát csalódás volt. Míg korábban azért vagy azonos arányban politizáltak benne, vagy inkább kormánykritikusan (ahogy a nagy öregek is, mint pl. Hofi), most 3 szám is volt, ahol az ellenzéket pocskondiázták. Emellett a mostani konferanszban Felméri azokat, akik nem oltatják magukat, kb. finoman szólva lehülyézte, noha nem szó szerint, de körülírta. (Én sem akartam oltatni, ahogy az ismerőseim 70%-a sem, de nekem sajnos muszáj volt... de ezért lenézni embereket egy kabaréban, mert másként gondolkodik, szerintem enyhén szólva gáz. Ez is csak propaganda, ami már ide is beszivárgott, ami meg már szánalmas.)
Azt tudom, hogy kormánypárti rádióban hangzik el, de ennek ellenére régen nem volt ilyen. 2-3 éve még Fábry is nyíltan szidta a kormányt.
Részemről nagyot csalódtam ebben a hozzáállásban és bár több évig szinte minden felvételen jelen voltam, ez az élmény arra is sarkall, hogy ezután max standup-os fellépők műsoraira menjek inkább, mint rádiókabaréra.
Propaganda van mindenhol, nincs szükségem arra, hogy a kabaréban is azt hallgassam... egy műfaj halála.
Azt tudom, hogy kormánypárti rádióban hangzik el, de ennek ellenére régen nem volt ilyen. 2-3 éve még Fábry is nyíltan szidta a kormányt.
Részemről nagyot csalódtam ebben a hozzáállásban és bár több évig szinte minden felvételen jelen voltam, ez az élmény arra is sarkall, hogy ezután max standup-os fellépők műsoraira menjek inkább, mint rádiókabaréra.
Propaganda van mindenhol, nincs szükségem arra, hogy a kabaréban is azt hallgassam... egy műfaj halála.
Garai úr újabb feltöltése:1976.07.05.Ez a mi rádiónk!Miskolc
Részletes tartalmat feltöltöttem oda a hozzászólásokba!
Részletes tartalmat feltöltöttem oda a hozzászólásokba!
Malfox újabb feltöltése:1988.10.10.Rádiókabaré - egy diétás étteremből
Utoljára szerkesztette: Jarinka1978, 2021.08.31. 06:50:28
Utoljára szerkesztette: Jarinka1978, 2021.08.31. 06:50:28
Kedves Zitababa!
Én is úgy gondolom ez a feladat civilekre fog maradni,én ezért töltöttem korábban ide fel az én meglévő kabaréimat,hogy hátha valakinek nincs meg belőle valami.De ha lenne egy oldal,ahol valaki adminkodna,az nagyon jó lenne.Mert azért le kellene ellenőrizni hogy megfelelő-e amit feltölt valaki,és rendszerezni,mert ha mindenki csak úgy beletöltene a rendszerbe,káosz lenne.Lásd Malfox által feltöltött BÚÉK 1988!-at(youtube),amit már valaki korábban is digitalizált szalagról.Ilyenkor az admin döntené el melyik a jobb minőségű,hiánytalan,stb.
Röviden jó ötletnek tartom Zitababa!
Én is úgy gondolom ez a feladat civilekre fog maradni,én ezért töltöttem korábban ide fel az én meglévő kabaréimat,hogy hátha valakinek nincs meg belőle valami.De ha lenne egy oldal,ahol valaki adminkodna,az nagyon jó lenne.Mert azért le kellene ellenőrizni hogy megfelelő-e amit feltölt valaki,és rendszerezni,mert ha mindenki csak úgy beletöltene a rendszerbe,káosz lenne.Lásd Malfox által feltöltött BÚÉK 1988!-at(youtube),amit már valaki korábban is digitalizált szalagról.Ilyenkor az admin döntené el melyik a jobb minőségű,hiánytalan,stb.
Röviden jó ötletnek tartom Zitababa!
Sziasztok!
Retro havi Rádiókabarék gyűjtője vagyok. Rengeteg van, rengeteg kering a neten és itt is. Jó lenne összegyűjteni 1970-1995 közötti havi rádiókabarékat. És feltenni egy helyre, mert az MTVA nem fogja megcsinálni, sokat kidobtak, és az ott dolgozó fiataloknak közük nincs hozzá....
Évekre , hónapokra lebontva kellene egy felület. És akinek megvan vmelyik belinkelhetné...Szerintem nagy ötlet. Ezek még jók voltak...a maiak, ahhh hagyjuk...MI gyűjtők megérdemelnénk egymástól, egymásnak. Csak elsőre tűnik meredeknek, de közösen, folyamatosan frissítgetve megoldható lehetne. Na mit szóltok?
Utoljára szerkesztette: zitababa5, 2021.08.31. 02:41:34
Retro havi Rádiókabarék gyűjtője vagyok. Rengeteg van, rengeteg kering a neten és itt is. Jó lenne összegyűjteni 1970-1995 közötti havi rádiókabarékat. És feltenni egy helyre, mert az MTVA nem fogja megcsinálni, sokat kidobtak, és az ott dolgozó fiataloknak közük nincs hozzá....
Évekre , hónapokra lebontva kellene egy felület. És akinek megvan vmelyik belinkelhetné...Szerintem nagy ötlet. Ezek még jók voltak...a maiak, ahhh hagyjuk...MI gyűjtők megérdemelnénk egymástól, egymásnak. Csak elsőre tűnik meredeknek, de közösen, folyamatosan frissítgetve megoldható lehetne. Na mit szóltok?
Utoljára szerkesztette: zitababa5, 2021.08.31. 02:41:34
Malfox Analogue feltöltése: Elnézést, leltározunk! Szilveszteri rádiókabaré 1987. december 31.
Köszönöm VKaroly rendszeres munkádat!
Boncz Géza, Fogarasi János, Lehr Ferenc - Felnyergeltem Mariskát - 1982 - Boncz Géza, Fogarasi János, Lehr Ferenc (Atléta trió)
Gálvölgyi János, Verebes István - Lehet egy kérdéssel több - 1980 - Gálvölgyi János, Verebes István
Tóth Tibor - A budaörsi csata - 2002 - Bajor Imre, Csala Zsuzsa, Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Kern András
Árkus József - A rendőr nem alszik - Agárdy Gábor, Harangozó Iván, Hámori Ildikó, Szuhay Balázs, Usztics Mátyás
letöltés
Gálvölgyi János, Verebes István - Lehet egy kérdéssel több - 1980 - Gálvölgyi János, Verebes István
Tóth Tibor - A budaörsi csata - 2002 - Bajor Imre, Csala Zsuzsa, Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Kern András
Árkus József - A rendőr nem alszik - Agárdy Gábor, Harangozó Iván, Hámori Ildikó, Szuhay Balázs, Usztics Mátyás
letöltés
Szívesen! Tegnap volt egy kis időm és aktualizáltam. 😊
Nagyon jó Zsorzsi ez a tartalomjegyzék,köszönjük ezt is!
Kérem szépen feltölteni a következőket, ha megvan valakinek:
Boncz Géza, Fogarasi János, Lehr Ferenc - Felnyergeltem Mariskát 1982 (VKaroly lista 6)
Gálvölgyi János, Verebes István - Lehet egy kérdéssel több? 1980 (VKaroly lista 10)
Árkus József - A rendőr nem alszik (VKaroly lista 17)
Tóth Tibor - A budaörsi csata 2002 (VKaroly lista 41).
Előre is köszönöm.
Boncz Géza, Fogarasi János, Lehr Ferenc - Felnyergeltem Mariskát 1982 (VKaroly lista 6)
Gálvölgyi János, Verebes István - Lehet egy kérdéssel több? 1980 (VKaroly lista 10)
Árkus József - A rendőr nem alszik (VKaroly lista 17)
Tóth Tibor - A budaörsi csata 2002 (VKaroly lista 41).
Előre is köszönöm.
Letölthető:
Kabarécsütörtök podcast tartalomjegyzék
Kabarécsütörtök podcast tartalomjegyzék
Garai Richárd néven tölt fel valaki régi felvételeket a YouTube-ra. Neki jár a köszönet. Én csak a linket raktam ide. Érdemes ránézni néha a csatornájára.
Hálás köszönet érte. Lassan, de pótlódnak a hiányok 😊 Honnan kerülnek ezek elő?
Szia Laci!
Ilyenkor nyári szünet van a rádiókabarénál.(Meg megy a hakni a Sódereseknél)Elvileg szeptemberben folytatják...
Ilyenkor nyári szünet van a rádiókabarénál.(Meg megy a hakni a Sódereseknél)Elvileg szeptemberben folytatják...
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Rádiókabaré nem lesz újabb?
Köszönet!
Érdeklődnék, hogy Rádiókabaré nem lesz újabb?
Köszönet!
Köszönöm Zsorzsi szorgalmas munkádat minden héten!<#worship>#worship>
Kedves SirTomax,olyan vagy mint Sir Galahad a kerekasztal lovagja!Segítesz minden rászorulón..<#worship>#worship>
Én ezekre a kabarékra voltam rászorulva,KÖSZÖNÖM szépen!(na nem mondom hogy nem lesz még kérésem...<#buck>#buck>
Utoljára szerkesztette: Jarinka1978, 2021.08.19. 08:32:15
Én ezekre a kabarékra voltam rászorulva,KÖSZÖNÖM szépen!(na nem mondom hogy nem lesz még kérésem...<#buck>#buck>
Utoljára szerkesztette: Jarinka1978, 2021.08.19. 08:32:15
Karinthy gyűrű - Gyászbeszéd - 2003 - Sándor György
Petőfi kabaré - Kabos László - 1995
Petőfi kabaré - Maksa Zoltán - 1996
Rádiókabaré - Távol Moszkvától - 1998. november
Letöltés
Petőfi kabaré - Kabos László - 1995
Petőfi kabaré - Maksa Zoltán - 1996
Rádiókabaré - Távol Moszkvától - 1998. november
Letöltés
Fáradna vele valaki hogy feltölti ha szépen kérem?:Rádiókabaré - 1998. november "Távol Moszkvától"(VKaroly lista 1170)
:Karinthy gyűrű - Gyászbeszéd 2003.Sándor György(VKaroly lista 1147)
😛etőfi kabaré: Kabos László 1995. (VKaroly lista 545)
😛etőfi kabaré: Maksa Zoltán 1996. (VKaroly lista 529)
Örök hálám üldözze a feltöltőt!Köszönöm<#worship>#worship>
:Karinthy gyűrű - Gyászbeszéd 2003.Sándor György(VKaroly lista 1147)
😛etőfi kabaré: Kabos László 1995. (VKaroly lista 545)
😛etőfi kabaré: Maksa Zoltán 1996. (VKaroly lista 529)
Örök hálám üldözze a feltöltőt!Köszönöm<#worship>#worship>
Garai úr ismét megajándékozott minket:1973.10.02.A Rádió Kabarészínháza - Októberi szezonnyitó műsor a Mikroszkóp Színpadról
Sziasztok, ennek keresném a többi részét, elsősorban magyar felirattal, ha szinkronos az sem rossz.
https://m.youtube.com/watch?v=lqKqVrBP-so
Megtalálható valahol?
Előre is köszönöm.
https://m.youtube.com/watch?v=lqKqVrBP-so
Megtalálható valahol?
Előre is köszönöm.
Nagyon köszönöm a segítségedet,és mindenkinek a feltöltését ha megoszt valamit!<#worship>#worship>
Megmondom az őszintét ha tudnám hol laktok betörnék hozzátok és lemásolnám a merevlemezeiteken lévő kabarékat, és még az ezüst étkészlet sem érdekelne<#nevetes1>#nevetes1>
Komolyra fordítva a viccet,sokan örülnénk ha ebből az időből származó kabarékat megosztanátok,mert minél több embernél van meg, annál nagyobb az esélye hogy megmaradnak az utókornak!Magyar Rádióra nem számíthatunk sajnos😞
Hálás köszönet még egyszer!
Megmondom az őszintét ha tudnám hol laktok betörnék hozzátok és lemásolnám a merevlemezeiteken lévő kabarékat, és még az ezüst étkészlet sem érdekelne<#nevetes1>#nevetes1>
Komolyra fordítva a viccet,sokan örülnénk ha ebből az időből származó kabarékat megosztanátok,mert minél több embernél van meg, annál nagyobb az esélye hogy megmaradnak az utókornak!Magyar Rádióra nem számíthatunk sajnos😞
Hálás köszönet még egyszer!
Rádiókabaré az átmeneti kabátról - 1989. április
Rádiókabaré időszerű kérdésekről - 1989. március
A köszönet nem engem, hanem VKarolyt illeti meg, ezeket Ő osztotta meg ezen a fórumon régebben.
Utoljára szerkesztette: SirTomax, 2021.08.16. 09:29:57
Rádiókabaré időszerű kérdésekről - 1989. március
A köszönet nem engem, hanem VKarolyt illeti meg, ezeket Ő osztotta meg ezen a fórumon régebben.
Utoljára szerkesztette: SirTomax, 2021.08.16. 09:29:57
Hát kedves SirTomax nagyon köszönöm a gyorsaságod és hogy feltetted megosztásra.Bele sem gondolok milyen gyöngyszemek lehetnek tarsolyodban..Nagyon jó minőségű,sokkal rosszabb állapotú felvételt gondoltam,ha meg is van valakinek.Köszönöm még egyszer<#taps>#taps>
Esetleg meglenne ez is teljes terjedelmében,jó minőségben?:1989.03.Rádiókabaré - Időszerű kérdésekről
:1989.04.Rádiókabaré - Az átmeneti kabátról
Bocs hogy telhetetlen vagyok,de ilyen egy kabaréimádó😊
Esetleg meglenne ez is teljes terjedelmében,jó minőségben?:1989.03.Rádiókabaré - Időszerű kérdésekről
:1989.04.Rádiókabaré - Az átmeneti kabátról
Bocs hogy telhetetlen vagyok,de ilyen egy kabaréimádó😊
Ha megvan valakinek ez a kabaré ,megosztaná velem?:Rádiókabaré a pártonkívüliek I. kongresszusáról (1989. október)
Köszönöm előre is!
Köszönöm előre is!
Hej!!!! Ha minden kívánságom ilyen gyorsan teljesülne...!!! 😊 😊
Nagyon köszönöm SirThomax!!!
...és úgy általában minden megosztónak is ezer köszönet!!!
Nagyon köszönöm SirThomax!!!
...és úgy általában minden megosztónak is ezer köszönet!!!
Sziasztok!
A Hadházi On the road részeinek vége lett a 3. után vagy érdemes még várnom?
Szeretném egyben megnézni a részeket...
Köszönöm!
A Hadházi On the road részeinek vége lett a 3. után vagy érdemes még várnom?
Szeretném egyben megnézni a részeket...
Köszönöm!
Holnaptól újra rendes időben lesz a Kabarématiné!