17056
A letöltésekhez ajánlott segédprogram: JDownloader
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
  • Tomoo44
    Sziasztok!
    Szeretném megkérdezni, hogy létezik-e személyekre vonatkozó legyűjtés? Konkrétan, minél több Kőhalmi Zoltánt szeretnék "összeszedni", egy csokorba. Létezik ilyen? Ha nem, tudtok adni tanácsot, hogy honnan szedjem össze?
    Előre is nagyon köszönöm a segítséget!!
  • VKaroly
    Rádiókabaré - Kabarématiné - 934. rész

itt

VK
  • VKaroly
    Rádiókabaré - Kabarélexikon - 79. rész - Szikra László

itt

VK
  • VKaroly
    Rádiókabaré - A Thália Színház Télikertjéből (2022.02.26.)

itt

VK
  • VKaroly
    Rádiókabaré - Kabarématiné - 933. rész

itt

VK
  • VKaroly
    Rádiókabaré - Kabarématiné - 932. rész

itt

VK
  • VKaroly
    Rádiókabaré - Kabarélexikon - 78. rész - Szombathy Gyula

itt

VK
  • VKaroly
    Rádiókabaré - A Thália Színház Télikertjéből (2022.02.19.)

itt

VK
  • VKaroly
    Rádiókabaré - Kabarématiné - 931. rész

itt

VK
  • VKaroly
    Rádiókabaré - Kabarématiné - 930. rész

itt

VK
  • VKaroly
    Rádiókabaré - Kabarélexikon - 77. rész - Bach Szilvia

itt

VK
  • VKaroly
    Rádiókabaré - A Thália Színház Télikertjéből (2022.02.12.)

itt

VK
  • VKaroly
    Rádiókabaré - Kabarématiné - 929. rész

itt

VK
  • VKaroly
    Rádiókabaré - Kabarématiné - 928. rész

itt

VK
  • VKaroly
    Rádiókabaré - Kabarélexikon - 76. rész - Karinthy Ferenc

itt

VK
  • VKaroly
    Rádiókabaré - A Thália Színház Télikertjéből (2022.02.05.)

itt

VK
  • VKaroly
    Rádiókabaré - Kabarématiné - 927. rész

itt

VK
  • Ikovacs
    [

Az idei 22.02 fájlok vágatlan feltöltése
    Másik link...

RK2022_02_05.mp3
    RK2022_02_12.mp3
    RK2022_02_19.mp3
    RK2022_02_26.mp3

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

RK2202_egyben.zip

A letörölt idei fájlok újra feltöltve

[spoiler]

RK2202_egyben.zip
    https://workupload.com/file/3tESJvwrYBL
    https://workupload.com/file/PuQPMcrgJvM

Jelszó : Ikovacs

Utoljára szerkesztette: Ikovacs, 2022.02.26. 18:43:55
  • Ikovacs

Az idei Rádiókabaré 22.02 fájlok vágatlan feltöltése mp3

RK2022_02_05.mp3
    RK2022_02_12.mp3
    RK2022_02_19.mp3
    RK2022_02_26.mp3

cimek2202.txt

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

RK2202_egyben.zip
    https://workupload.com/file/PuQPMcrgJvM

Jelszó : Ikovacs

Utoljára szerkesztette: Ikovacs, 2022.02.26. 18:16:47
  • MisterV #15058
    Rádiókabaré 2022. 02. 26. normalizált változat mp3

és most kivételesen:

Rádiókabaré 2022. 02. 26. normalizált változat wav (531MB) - 1 hétig elérhető
  • grekon
    Rádiókabaré 2022.02.26. Házigazda : Felméri Péter

Bach Szílvia - Jolika és a farsang
    Horváth Tibor : Fogorvosnál - Reviczky Gábor , Vida Péter
    Trunkó Barnabás : Banktitok - Reviczky Gábor , Vida Péter
    Maksa Zoltán : Végrendelet
    Hajdú Balázs
    Galambos Éva : Minek nevezzelek - Balsai Móni , Csuja Imre , Csőre Gábor
    Szabados Gábor : Géza bácsi és Ernö bácsi - Reviczky Gábor , Kaszás Gergő
    AradiVarga : 20 év
  • grekon
    Kiprobáltam hogy lehet vágni a mp3DirectCut-al . Több darabra nem sikerült de lehet menteni a kijelölést .

Megkerestem a szám elejét ( Pgup-Pgd ,jobra-balra nyíl) , kijelölés kezdete (b) megkerestem a szám végét ( egérrel huzom kurzort , Pgup-Pgd ,jobra-balra nyíl) kijelölés vége (n) ekkor Fájl=kijelölést ment , nevet adni neki s ment .

Most ugrás a kijelölés végére (le nyíl) s ebböl csinálok kijelölés kezdete (b) megkerestem a szám végét ( egérrel huzom kurzort , Pgup-Pgd ,jobra-balra nyíl) kijelölés vége (n) ekkor Fájl=kijelölést ment , nevet adni neki s ment .

Hét darabra szeltem :
    Rádiókabaré 2022.02.05.
  • grekon
    Én a hangtárból mp3-ban (64 kb/s , 24-25 MB , -1,5dB ,jó minőségű és hangos) szedem le , ezeket vágom a kis mp3DirectCut-al . Betöltés egy pilllanat s kijelölés után méhány mp(másolási sebesség) a mentés .
  • MisterV #15054
    Eleve nem mp3-ban érhető el a fájl, hanem OPUS formátumban (38-39MB), amit wav-ba fordít a fordító. Kizárólag abban az esetben kell mp3-as fájllal dolgozni, ha NEM ő maga szedi le az anyagot a médiaklikk oldaláról, hanem más (mp3) forrását használja fel.
    Én wav-ban szerkesztem és csak a mentés során kerül a legjobb minőségű (tehát legkevésbé tömör) VBR fomátumba (83-84MB ...az OPUS duplája). De persze ha igény van rá, wav-ban is fel tudom tölteni, bár ezek leginkább 1x hallgatós dolgok manapság, így nincs sok értelme, max ha azt vágná valaki.
    De ugye ha már az alapanyag is tömörített (opus) és az még más tömörítést kap (mp3), akkor eleve már 2x-es minőségromláson esett át (és megsúgom, már a rádióban sem WAV-ból vagy CD-ről dolgoznak, tehát már a sugárzáskor sem CD minőségű a jel). Ennek ellenére én, mint vájtfülű, nem hallok észrevehető minőségromlást a végeredményen... pedig a tube minőséget fülre megismerem egy mp3-hoz képest.
    Szóval a minőségromlás a kabaré műfajában egyrészt ha lenne is, nem számottevő, mondhatni észrevehetetlen. Zenében más, de szövegben 192kbps feletti minőségi (lassú) tömörítésű mp3 teljesen megfelelő, én ennek ellenére a VBR híve vagyok, hogy mégjobb maradjon, de minden esetben a legfontosabb a codec beállítása, hogy lassú=precíz legyen és ne pedig gyors=felületes.

Itt jegyzem meg - nem kritikaként - hogy VKaroly felvételei -8,4dB-esek (a normalizált 0dB-hez képest). Viszonyítási alapként a -6dB az 50%-os hangerőt jelenti, tehát annál is halkabb... ezáltal a jel-zaj (S/N) arány magasabb, így összességében csak a hangerő alacsony volta miatt a hangminősége rosszabb, hiába 48kHz, emellett joint stereo, de ez utóbbi szövegnél elfogadható.
    Ő évek óta így teszi közzé munkáit és senki nem panaszkodik rá... azaz itt senki nem vájtfülű és a dupla kódolás okozta minőségromlást senki nem venné észre.
    Utoljára szerkesztette: MisterV, 2022.02.24. 12:31:47
  • zhwriter
    Amit grekon írt, az mp3DirectCut, az azért is szuper program, mert nem konvertálja át az mp3-at, nem lesz minőségromlás. Csak "direct stream copy". :)
  • lulu600107
    JetAudio (Audio konvertálás..., Hangvágó indítása...).
    Macerás, de kiválóan megoldja a számok szétválasztását.
    Utoljára szerkesztette: lulu600107, 2022.02.22. 13:44:45
  • Cziras
    Segítséget szeretnék kérni! Tudja valaki, hogy mi annak a kabaréjelenetnek a címe, amelyben Agárdi Gábor egy beteget játszik, kórházban van, hozzá megy be - ha jól emlékszem - Szabó Gyula, akinek "fel kell támasztani", mert a Vörös Rébék tsz-nek nincs pénze a temetésre!? Már több helyen kerestem a neten, de nem találtam meg!
  • Laser1
    Én az Audacity-t használom. Tud magyarul, frissítik, ingyenes. Kazetta albumaimat ezzel vettem fel és vágtam meg.
    Formátumot és minőséget mentési ablakban lehet választani.

https://www.audacityteam.org/

Üdv: Laser1, Peti
  • MisterV #15049
    Én Sound Forge-al dolgozom... abból is egy őskövülettel, a 7-essel. Direktben is tud dolgozni mp3-al.
    Kijelölöd a megfelelő részt (M gomb a marker a pontosabb jelölésért), kivágod, majd "Paste as new" és elmented a neked tetsző formátumban.
    Egérgörgő előre-hátra (vagy fel-le gomb) a hullámra közelít-távolít. Bal alsó sarokban a nagyítók a hullámot nagyítják (kattintva és görgővel dolgozva gyorsabb). A jobbra-balra gombbal tudsz a hullámon lépésenként menni.

Először érdemes végigmarkerezni az egész anyagot (M gomb... ha kicsit arrébb kell, az időlécen lévő narancs jelölőt egérrel el tudod húzni a kívánt pontra), majd 2 marker között duplakatt és ki van jelölve az adott jelenet, ezt kivág, újba beilleszt, ment.

Persze mindenkinek az az egyszerű és könnyű, amit már használt. Én még NT-n kezdtem 27 évvel ezelőtt ezzel a programmal (4.0), szóval ha netán emellett döntesz, keress meg privát üzenetben és segítek!

Sajnos a nálam telepített utolsó változat sem ismeri még az opus fájltípust, így azt külön programmal szoktam wav-ba átalakítani, de a normalizálás, "termékmegjelenítés" kivágás és mp3-ba mentés a fenti programmal történik.
  • grekon
    Ha mp3-t vágsz akkor a mp3DirectCut . Egyszerü gyors s azt hiszem több darabra is tud .
  • Ikovacs
    Sajnos nem jól működik az Adobe Konvertáló programom, hiába telepítettem újra! Ezért egy darabig nem lesz vágott kabaré!
    Ha valaki tud másik vágó programot írja meg!

• grekon
    Rádiókabaré 2022.02.19. Házigazda : Felméri Péter

Móricz Tamás : 5 másodpercesek - Hernádi Judit , Reviczky Gábor , Kaszás Gergő
    Redenczki Marcsi - fogyás , unokák
    Falugyűlés - Ihos József , Reviczky Gábor , Hernádi Judit , Kaszás Gergő , Vida Péter , Nádas György
    Galambos Éva : Mekk Elek fénykora - Kaszás Gergő , Vida Péter
    AradiVarga - Filmfüggö
    Fábry Sándor - retró duma
  • MisterV #15045
    Az említett linken bár nem hallgattam bele, de 1 dolog feltűnt: a műsorok hossza NEM a valós hossz!
    A 12-ei például a szokásos 52:42, az oldalon csak 40:00, az 5-ei szintén 52:42, míg az oldalon 1:04:59.
    Szóval valami nem stimmel ott.

A mai itt érhető el (ott még nem):
    Rádiókabaré 2022. 02. 19. normalizált változat
  • kirol
    Szuper, köszi.
  • Mithrandir86
    https://hu.player.fm/series/series-1717495
    Itt valamivel tovább tárolják, 7 évre visszamenőleg meghallgathatók/letölthetők a rádiókabaré + kabarématiné adások.
    Utoljára szerkesztette: Mithrandir86, 2022.02.18. 22:09:24
  • SirTomax
    Ez a kolozsvári kabaré egészen élvezhető. Köszi!
  • SirTomax
    Szuper! Köszönöm!
  • Jarinka1978
    SirTomax!és akinek ezek a kabarék már megvannak!Nézzétek meg amit ide feltöltök,mert a 90'es évek több kabaréjának a hónap megjelölései nem voltak jók,lehet más sem vette eddig észre!Tettem melléjük igazoló képeket is,egyeztessétek!
    SirTomax feltöltése megfelelő időrendben igazoló képekkel
    SirTomaxnak pedig köszönet a megosztásért!
  • Ikovacs
    A 2 AradiVarga Rádiókabarét megvágom és feltöltöm. A címekre vártam!

Utoljára szerkesztette: Ikovacs, 2022.02.18. 10:45:39
  • Jarinka1978
    Köszönöm szépen mindenkinek önzetlen kabaré megosztásait