17056
A letöltésekhez ajánlott segédprogram: JDownloader
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
  • VKaroly
    Szerintem hamar megtalálod, nem itt.

VK
  • lajos9920
    Sziasztok!
    MediaFire tag ként végre én is elkezdtem feltöltögetni.
    Jelenleg még csak egy mappám van, régi Sas Kabaré felvételekkel, de oda folyamatosan érkeznek majd a videók. Itt a mappa linkje, jó letöltést!

Sas Kabaré felvételek - MediaFire

LAJOS9920
  • lajos9920
    Sziasztok!
    Keresem Bagi Iván és Nacsa Olivér - Banánhéj, avagy túlélni Bagi-Nacsát című lemezét. Segítségeteket megköszönném.

LAJOS9920
  • Trex73
    VKaroly és Ikovacs régi feltöltései

VKH1: #5212, #5965
    VKH2: #5337, #5965
    VKH3: #5529, #5825 (a data-s él)

az #5965-ben a mirrorcreator-os linkek java része is még él.
  • Imremagdi
    Szia!

Van képünk hozzá 1-2-3 részének AVI részét nem tudnád esetleg feltölteni?
    E három hiányzik a listából/mappából.

kösz
  • VKaroly
    Munkaügyek - IrReality Show E11 hamarosan a helyén. A 12-ik rész majd jövő szombaton az ismétléskor, mivel rosszul időzítettem a mai felvételt....

VK
  • VKaroly
    Erre az ötvenedik születésnapra csináltam a saját archívumomból egy válogatást, amiben szereplőként/előadóként megtalálható Nádas György. A "Minden, ami Nádas" válogatás az MF egyebekben van, közel két gigabájt és majd' 36 órányi felvételt tartalmaz.

Címek itt.

Jó szórakozást! :)

VK
  • zakika
    sajna rapidsharerol nem tudok tolteni
  • VKaroly
    Rádiókabaré - Kabarématiné - 134. rész - Nádas György 50 éves
    egyben, vágatlanul

itt

VK
  • VKaroly
    Amíg Ikovacs a halakat kergeti, megcsináltam a tegnapi Kabaréklub 66. vágott verzióját, megtalálható itt. A jelszó az, amit ő szokott használni.

VK
  • nmo008
    Kabaréklub - 66. rész - Színházak éjszakája

Litkai Gergely-Nyitó
    Janklovics Péter-Egy előadás kezdete
    Vida Péter,Bodrogi Gyula,Janklovics Péter-Az elrontott monológ
    Bruti-Sorozat színészek dal
    Aradi Tibor,Vida Péter,Mogács Dániel,Janklovics Péter,Murányi Tünde-Villa-tragédia
    Murányi,Tünde,Aradi Tibor,Janklovics Péter,Zsigmond Tamara,Mogács Dániel-
    Szünetben a színházi büfénél
    Aradi Tibor,Vida Péter,Zsigmond Tamara-A színészek titkos élete
    Aradi Tibor,Janklovics Péter-Beszélgetés a színházról a kocsmában
    Vida Péter,Murányi Tünde-Sztár az ügyfélirodában
    Vida Péter-Valahanyadik Richárd

Az előzőből egy kimaradt.Itt a teljes.
  • nmo008

Litkai Gergely-Nyitó
    Janklovics Péter-Egy előadás kezdete
    Vida Péter,Bodrogi Gyula,Janklovics Péter-Az elrontott monológ
    Bruti-Sorozat színészek dal
    Aradi Tibor,Vida Péter,Mogács Dániel,Janklovics Péter,Murányi Tünde-Villa-tragédia
    Aradi Tibor,Vida Péter,Zsigmond Tamara-A színészek titkos élete
    Aradi Tibor,Janklovics Péter-Beszélgetés a színházról a kocsmában
    Vida Péter,Murányi Tünde-Sztár az ügyfélirodában
    Vida Péter-Valahanyadik Richárd
  • VKaroly
    egyben, vágatlanul

itt

VK
  • Ikovacs
    Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán 8.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

http://www.mediafire.com/?3b3iaelv8jim03w
    http://www.mediafire.com/?lglx525gtgkcnok
    http://www.mediafire.com/?s02mvwxy8881128

Jelszó:Ikovacs

• VKaroly
    Telepódium - A kitüntetés az egyebekben.

VK
  • Ikovacs
    PoénPéntek - RetróKabaré 3

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    http://www.mediafire.com/?31u1by11u1bja2s
    http://www.mediafire.com/?afbcg6o2b4etd6a
    http://www.mediafire.com/?e0hu0trcdy2q48h

Jelszó:Ikovacs

Markos György : Esti mese - 1984
    Hófehérke meg a 7 elgyötört törpe - 1987
    Hofi-Koós - Megalkuvó macskák
    Antal I, Kállay F - Az okos Hepke
    Alfonzó : Mózart paródia

• VKaroly
    Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán E08 a helyén.

VK
  • Ikovacs
    Én is csak másodikán leszek! Azért kösz a segítséget! Várnak a halak...

A felvételek azért meglsznek, remélem...

• xem
    Bocsi az előzöért, nemgörgettem le eléggé. Köszönöm.
  • SirTomax
    Lásd 6517 és 6518.
  • xem
    Hali érdeklődnék, hogy a rádiókabaré 2012 április II. mikor kerül fel? Előre is köszi a választ.
  • Dzsini
    Holnap (hangtár alapján):
    Kabaréklub - 66. rész
    Színházak éjszakája
    Műsorvezető: Litkai Gergely
    Közreműködik: Aradi Tibor, Bodrogi Gyula, Janklovics Péter, Mogács Dániel, Murányi Tünde, Vida Péter
    Szerkesztő: Sinkó Péter

Én viszont nem leszek billentyűzetközelben a jelenetlistát leírni, tehát ha valaki szeretne segíteni Ikovacsnak, itt az alkalom.
  • VKaroly
    Prémium - Kabarématiné - 21. rész
    egyben, vágatlanul

itt

Prémium - Hangalbum - 21. rész
    egyben, vágatlanul

itt

Prémium - Rádiókabaré - 21. rész
    egyben, vágatlanul

itt

VK
  • Hay #6551
    Általános összegzésem a mai napról (ez most "off" lesz, ráadásul dicséret):

Amennyiben különböző "ismert" portálok hozzászólásaiban egy-egy "hír" kapcsán ennyi értelem, egészséges véleménynyilvánítás, "neadjúristen" korrekt "nem feltétlenül egyetértés" lenne, akkor esetleg nem lenne esélye bugyuta sorozatokat, valóság(?)sókat, stb. "ránk" erőltetnie a "nevelő célzatú" médiának... Vagy egyszerűen kikérnénk magunknak.

Aki nem érteni: tetszik az itteni (mai) "vitatkozás" stílusa :-)
  • Dzsini
    Azt is írtam, hogy Puzsér Róbertet legalább 5 éve hallottam utoljára :)
    Egyetlen mondatodra reagáltam, hogy arra szerintem nem jó arra alapozni azt, hogy valakinek a véleményét elfogadod-e vagy sem, hogy ő abban a témában nagyot alkotott-e (egy filmkritikus sem feltétlenül filmkészítő, mégis elfogadható lehet a kritikája, ha értelmesen indokolt, érvekkel alátámasztott a véleménye). Ennyi.
    Az, hogy te mit gondolsz (vagy akár én mit gondolok) személy szerint a mostani kabaréhelyzetről, az ettől teljesen független, a beszélgetés csupán arról szólt, hogy a lent említett blogbejegyzésben megfogalmazott kritika elfogadható-e, megalapozott-e. Szerintem (ahogy már kétszer leírtam) nem, ez pedig teljesen független attól, hogy melyikünk milyen alkotótevékenységet folytat, vagy hogy neked vagy nekem, vagy akár Puzsérnek tetszik-e a jelenkor kabaréja, vagy milyen kapcsolatban vagyunk vele.
  • cstitti
    Dzsini, te nem Puzsér Róbert vagy?:) Egyetlen mondatomra hegyezed ki a kritikáidat, amit elismerem lehet, hogy egy felelőtlen kijelentésen alapul, és érvek alátámasztására nem szolgál, illetve lehet, hogy én vagyok genetikailag rosszul kódolva, hogy szívesebben olvasom egy hozzáértő kimunkált érveit, egy adott témán belül, amíg a többin csak csak bambán fanyalgok. Nézd ezt el nekem... Ettől függetlenül mind Puzsér, mind te, mind pedig én bármit gondoljunk is a stand upról, nincs meg bennünk a képesség, hogy akárcsak hasonlót is alkossunk, tehetség hiányában, pedig élvezzük azt ami megadatott. Egyébként meg nem hat meg Puzsér lelkendezése arról, hogy mit gondol a magyar stand upról, én élvezem és ez nekem épp elég...
  • Dzsini
    Teljesen mindegy, hogy mit tett le az asztalra - van egy nyilvánosságra hozott véleménye, amivel lehet egyetérteni, lehet vele nem egyetérteni, és természetesen lehet kritizálni is, rámutatni a véleményében rejlő hibalehetőségekre: ezt megtettem a 6541-ben, mert szerintem az ő érvelése ezen a ponton hibás - az amerikai típusú standupot várja el egy (évtizedes) magyar standupkultúrától, és ezt arra alapozza, hogy ő ismer egy másik meghatározást, amelyik neki esetleg jobban tetszik. És ez nála független attól, hogy most volt egy fellépő, akinek nem volt túl nagy sikere, szerinte ez általános hiányosság, ezzel én nem értek egyet, le is írtam, hogy miért.

Egy dolgot viszont nem lehet (szerintem egy kulturált vitában): azt mondani, hogy az ő kritikája humor témában azért alaptalan, mert valaki szerint ő nem humoros. Ez nem érv, nem alap semmilyen kritikához. Ő sem azért kritizálja a magyar standupot, mert látott valakit, aki épp ügyetlenkedett, hanem azért, mert ő mást vár el ettől a műfajtól: a klasszikus amerikai standup kultúrát Magyarországon, ami régen sem volt (kabarékultúra volt), és ma sincs (kabaré- és "magyar standup" kultúra van).
  • cstitti
    Hadd maradjak témánál. Mit tett Puzsér, "a megalapozott szakértő" az asztalra, hogy bátorkodik megtenni, hogy egy több éves/ évtizedes műfajt csak egy kézlegyintéssel elintézzen, egy nyeretlen esetlen próbálkozása után?
  • Dzsini
    Az autoritást vagy hatalmat (vagy akár annak hiányát) felhasználni érvként nem jó módszer.
    A kritika, ha megalapozott mindegy, hogy kitől jön, lehet akár laikus is, lehet jó meglátása. Ha megalapozatlan, akkor mondhatja a "legszakértőbb" valaki, akkor is megalapozatlan marad.
  • cstitti
    Lehet, hogy érvelési hiba, hogy nehezen fogadom el egy laikus véleményét, de ha ezt lebontod a magad életére, szerintem ezzel te is így vagy... :)
  • Dzsini
    Alapvető érvelési hiba egy vitában: "Nem fogadom el a humorral kapcsolatos kritikádat, mert szerintem te nem vagy humoros." - én is leszólhatok egy szerintem rosszul sikerült ételt (vagy filmet) úgy, hogy magam nem tudok jobb ételt (vagy filmet) készíteni.
    Ha van is gond a véleményével, akkor az nem az, hogy ő maga szerinted nem humoros, hanem inkább az, amit lentebb említettem - egy más kultúra által használt definíciót vár el egy már megalapozott, és közismert helyi definíció helyett.

(mondom mindezt úgy, hogy Kőváry Máté előadását nem láttam / hallottam, Puzsért pedig sok évvel ezelőtt az estFM/Rádiócafé időkben hallottam utoljára)
  • cstitti
    Halihó!
    Egy másik vélemény, idézet a stand up-ról.
    "A stand-up comedy egy olyan szórakoztató műfaj, amelyben a humorista egyedül, leggyakrabban kellékek nélkül, közvetlenül a közönséghez szólva adja elő műsorát. Az előadó rendszerint gyors tempóban rövid, humoros történeteket mesél el, illetve vicceket vagy ún. egysoros poénokat mond el. A hallott, innen-onnan összeszedett vagy saját maga által kitalált történeteket ismerőseire-rokonaira vonatkoztatja vagy épp magát helyezi ezekbe, mivel a személyes élmény egyes szám első személyben jobban átadható."
    Puzsér véleményével szerintem alapvetően az a gond, hogy nehéz feltétel nélkül elfogadni egy olyan ember kritikáját a humorról, aki olyan sótlan, mint a kínai édes-savanyú mártás. Kőváry Máté előadásával kapcsolatban is csak részben volt igaza. Ez utóbbi műsora valóban csapnivaló volt, de amivel bekerült hordozott ötletcsírákat és ne feledjük, ő még csak most bontogatja szárnyait. És teljesen más egy haveri társaságban két sör után bohóckodni, ahol veszik az ember poénjait, mint felépíteni egy komplett műsort és ezreket szórakoztatni. az is igaz, hogy a magyar stand up-osok között valóban zongorázni lehet a különbségeket, de mindegyiknek megvan a maga stílusa, egyedisége. És százszor, ezerszer jobb megnézni akár egy többször megismételt Showder klubot, mint valamelyik tömegfogyasztásra szánt, agysorvasztó sorozatok valamelyikén boldogan elhülyülni...
  • Hay #6542
    Sziasztok.

Szerintem ez az egész totál gagyi itt nálunk (bár nálam is kivétel talán K.Zoltán és B. Tibor), felőlem nevezhetjük akár magyar stand-up-nak, vagy bárminek.

Aki figyelmesen olvasta az első mondatom, már tudja, hogy Lantee idézetéből maximálisan egyetértek azzal - s ezt már régóta mondogatom én is, ha szóba kerül a Dumaszínház -, hogy:
    "Magyarországon a stand-up szinte sosem jelent mást, mint egyes szám első személybe áthelyezett viccek előadását."
    Ráadásul sajnos mindez azt is jelenti, amit már lejjebb is olvashattunk itt, hogy rengeteg az önismétlés.

Hay
  • Dzsini
    Pár dologban egyetértek, sok dologban pedig nem, de még mindenképpen bevenném Bödőcs Tibort a színvonalasok közé, a klasszikusok közé pedig Sándor Györgyöt, ő jobban hasonlít arra, amit ő elvárna.

Az pedig, hogy nálunk más lett a stand-up, mint az amerikai - na bumm, más kultúra, más módszerek. Az, hogy az elnevezés szerinte "hibás", az nem jelenti azt, hogy amit művelnek az rossz (hiszen sikeres), csak azt, hogy neki mások az elvárásai a szó amerikai értelmét ismerve. Ez pedig nem várható el az angolszász nyelvet és kultúrát maximum kocaszinten ismerő közönségtől. A brit stand-up is nagyon más hangulatú, mint az amerikai, mégis ugyanaz a neve. A magyar ugyanígy.
  • Lantee
    "Az egész magyar stand-up egy félreértés. Ebben a műfajban normális esetben kiáll egy faszi, aki sajátos világlátásából, újszerű és meglepő szemléletmódjából kiindulva reflektál érdemi módon a világra. Az fellépőnek ideológiája, komplex okfejtése és igaza van. Emellett pedig vicces. A stand-up célja - ott, ahol értik, mit jelent - nem az, hogy a közönség nevessen a poénokon, hanem, hogy a fellépő olyan intenzív szellemi hatás alá vonja, hogy megálljon vele az idő, hogy teljesen elragadja az érzékeit, hogy golyószórószerűen sorozza meg az intellektusát, hogy olyan mértékben üsse túl az ingerületküszöbét, aminek következtében az önkívületbe forduló röhögés szabályosan letaglózza. Magyarországon a stand-up szinte sosem jelent mást, mint egyes szám első személybe áthelyezett viccek előadását. Jóformán csak Hofit, Fábryt és Hajóst láthattuk az utóbbi évtizedekben színvonalas stand-up comedy produkciót előadni. Rajtuk kívül Kőhalmi Zoltánt érdemes megemlíteni, ő az egyetlen, aki említésre érdemes a manapság hallatlanul népszerű Dumaszínház mezőnyéből. Az általuk frissen leigazolt Kővári Máté kétségkívül egy téves tradíciót másol, és azt is igen gyengén. Nem hullajtok könnycseppet."

http://zsuritag.blog.hu

Teljesen igaza van!
  • Ikovacs
    Töltsd le a a 6498. ból a Kabarématiné 120-129 kimagozvát!
    Az első 10 szám a KM120-121-ből van. A beszélgetések nekem már nincsenek meg!

2. Horváth Tivadar - Elvarázsolt csomópont (7:29)
    3. Scubert-Gera-Harsányi - Erdei riport (5:10)
    4. Kazal László - Pálinka tanácsadás (6:26)
    5. Maksa Zoltán - Hakniszervező (4:12)

6. Nagy Endre - Dadogós (6:46)
    7. Kibédi Ervin - Én nem hiszem, hogy normális vagyok (2:22)
    8. Kabos Gyula - Amerika felfedezése (2:47)
    9. Kiss Manyi, Csákányi László - Holdvilágos éjszakán (3:12)
    10. Kazal László - Tömbmegbízott (2:32)
    11. Herczeg Jenő, Komlós Vilmos - Szokracsek és Plátó (5:29)

• kolbaszosfank
    Dombóvári egy langyos fos. Először kedveltem, de mostanában botrányos.
  • kolbaszosfank
    Sziasztok

Nem találom sehol a Kabarématiné 120 és 121-es számát (illetve megtaláltam IKovács feltöltését, de sajnos már offline a rapid-on).

IKovács, kérhetném hogy ezt a két file-t feltennéd újra a mediafire könyvtáradba? Nagyon köszönöm előre is.

Köszönettel !
  • sariimi
    Abszolút egyetértek. Nem tudom, hogy ennek ellenére hogy tudják ennyire nyomatni. Pölö a Gombos Szabolcs szerintem ezerszer kifinomultabb meg intelligensebb humort nyom, hogy ne a nagyok közül említsek valakit, mégis kevesebbet szerepel. Úgy tűnik nem feltétlenül érvényesülnek a farkastörvények.
  • Ikovacs
    Hallgattátok / láttátok / a showderkkub 9-4-et?
    A Dombóvárival a tököm tele van! Az első 2-3 poénját, Kozsó, Joshi barát, Győzike - legalább ötször elsütötte már! És nyitóként...

Most, hogy Varga FJ-vel foglakoztam és már vagy 2 éve hanyagolják, olvastam egy egy nyilatkozatát, hogy nem akar olyan standuposokkal versenyezni, akik éveken keresztül ugyanabból a 3 poénból élnek!
    Szerintem a Dombi ilyen! Magábas nézhetne és foglakoztatói is!

Dumadzsem viszont jó volt!