17054
A letöltésekhez ajánlott segédprogram: JDownloader
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
-
#16078 Nekik több csatornájuk volt MixFM néven. Gondolom mivel a kabaréra nem kaptak tovább engedélyt (idéztem korábban a levelüket), zenében folytatják. -
boditomee #16077 Újra szól a Pesti kabaré, de már egyáltalán nem kabaré tartalommal, hanem tücc tücc reszelés megy rajta... ez így most mi akkor? -
lulu600107 #16076 Több meghívásos zenei csoportban voltam, ahol 7KB méretig lehetett csak feltenni az egyes számokat, ezért vannak változó nagyságok. -
#16075 Köszönöm, töltöttem.
Amit észrevettem, hogy az egy-egy szám ugyanabban a műsorban 128kpbs/44kHz, 96kbps/44kHz, 64kbps/22kHz. Így első megállapításra volt egy kimeneti maximum méret megadva és minél hosszabb volt 1 szám, annál rosszabb lett a minősége, hogy beleférjen a keretbe. De még így is aránylag jó minőségűek maradtak (csak a magasak fogytak el). Hangszórón nem is feltűnő, csak fejhallgatóval, szóval jó minőségnek mondanám. Ha tovább csökkentenél a méreten, akkor a VBR-t javasolnám.
A JetAudio-t nem ismerem, lassan 25 éve a Sound Forge-t használom audio célokra. (2003-as 7.0 verziót használok most is. (16-osnál tartanak)) -
casyke1 #16074 Maksa gyerekkorom óta a humor-életem része...sokminden megvan tőle.Nagyon tisztelem is.Ma belehallgattam egy műsorába amit régebben csinált de nemrég töltött fel youtube-ra...beletekertem...hát nem azt a szöveget mondta éppen amit már 2000-szer hallottam??? "Tanácstalan mint egy kisközség"...tipikusan "Maksás" duma...
Nagyon vártam amikor a Szeszélyes évszakok-ban szerepelt de persze nem minden részben volt...pedig akkor még nem is nagyon értettem...mégis sok vidámságot hozott gyermeteg estéimbe.Azóta persze kijártam pár iskolát és tiszták a poénok is.
Biztos rengeteget dolgozott rajtuk.Mondta is egyszer egy kabaréban hogy neki mit kell gondolkodni egy poénon is más emberek meg az utcán meg pikk-pakk mondják a hülyeségeket...és ő az életbeől vette az alapokat.
Viszont észrevettem hogy jópár éve már "Fárad"...nem igazán tud újat mondani...A régi szövegeket dobja be mert ahogy valaki itt már írta előttem...az új közönségnek tetszhet.
Nem mondom hogy unom mert a régi műsorait szeretettel nézem és hallgatom most is órákig.
Viszont mondott egy nagy igazságot...Ezt az életet amit le kell élni...csak humorral lehet átvészelni úgyhogy mindenki tartsa meg a humorérzékét és nevessetek sokat! -
altermanus #16073 2023.03.11 - Kabarématiné - webstream
2023.03.11 - Kabaré - webstream
2023.03.11 - Kabarélexikon - webstream -
lulu600107 #16072 Nekem ezek vannak meg a 2012-2023 időszakból.
Helyhiány miatt régebben JetAudióval konvertáltam kisebb bitsűrűségűre a számokat (legjobb minőség, lassú sebességre beállítva).
Egyben (6,87GB):
https://mega.nz/file/bA5XxT4R#eCmaCILWDdWbF1eNLVtA5cHKAy34BeAyYnxb0T7o8RI
Több részben:
https://workupload.com/file/zQKd6T9Bb7d
https://workupload.com/file/qRhDdc27hxC
https://workupload.com/file/pL6aRjzwJpa
https://workupload.com/file/JkJes5jfkPP
https://workupload.com/file/sFNNNNcFydp -
imrus185 #16071 Üdv!
Kőhalmi cuccokat keresek! Kérlek segítsetek! -
altermanus #16070 Most ,,el vannak csúszva" egy hónappal :)
Vasárnap felteszem az újat (ha nem felejtem el) -
Mithrandir86 #16069 A februári duma aktuált fel tudnád rakni?
Esetleg a márciusit is, ha már elérhető.
Köszönöm! -
#16068 Humoróra 2023. 10. rész
Tartalom témában, azaz az aktuális hírek:
01-03 A héten volt a nemzetközi nőnap
04 Dupla annyiba kerül a sör a magyar boltokban, mint korábban
05 Békés megyében egy lúdtelepen és Komárom-Esztergomban a fogságban tartott madaraknál igazolta a madárinfluenza vírusának jelenlétét a hivatal
06 Látogatási tilalom lépett életbe kedden a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet valamennyi, fekvőbetegeket ellátó osztályán
07 Rekordsebességgel szavazták meg az orvosi kamarai tagságot megszüntető törvénymódosítást, de az orvosok összefogtak és egy nap alatt csaknem ötezren jelezték belépési szándékukat a kamarába
08 Az rendőrség közölte, hogy az ország egész területén a passzív biztonsági eszközök használatának közúti ellenőrzését végzi
09 A benyújtott törvényjavaslat a kormány és az Európai Bizottság közötti egyeztetés eredményeként rögzíti a vagyonnyilatkozatok kereshető módon történő hozzáférésének a részletszabályait
10 Ráfizetett az ország a Gazprommal kötött gázszerződésre
11 Büntetést szabott ki az MNB egy magyar biztosítási cégre
12 Teljesen leégett egy családi ház Üllésen, a biztosító azonban nem akar fizetni a családnak, mert nem tudnak felmutatni egy kéményseprési jegyzőkönyvet
+
Krakenfiles:
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10
Workupload:
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 -
#16067 Ez nem csak rajtam múlik. Most is válogatom a híreket, de ahogy nézem, csak toporgás van a politikában, meg úgy mindenhol.
A perek nem haladnak, az akkugyár ugyanúgy megépülni látszik a tiltakozás ellenére, a tanárok fizetése változatlan, nő az infláció, stb. Ezekről már lehúztam 1-2-3 bőrt is. Ismételni nem akarom ugyanazokat a számokat, de az elmúlt héten konkrét történés (előrelépés, változás) nem sok dologban volt, így pedig az adott témákhoz kapcsolódó kabarészámok fogyóban vannak.
Van hogy az 1 órát összehozni is nagy meló és van, hogy annyi hír van, hogy majdnem 2 órába fér csak be és dúskálok a számokban. Most épp az 1 óra elérése a cél. Ígéret, vita rengeteg volt a héten, meg találgatás, hogy a "MOK törvény" (múlt részben szerepelt) után lesz-e EU-s pénz, mikor lehet vége a háborúnak, stb. De a találgatás és ígérgetés (1 számjegyű lesz az infláció) nem tény, nem hír, így nem kerül bele a műsorba.
Szóval nem rajtam múlik. Illetve itt már kértem, hogy akinek megvannak a kabarék az "új korszakból" vágva, azaz 2012-2023-ig, az segítsen és tegye közzé, de eddig semmi válasz nem érkezett, így nagyjából 2012-ig válogatok a számokból, ezért lehet az, hogy sok nem ismerős, mert nem csak a sokat ismételteket rakom a műsorba.
Szóval mégegyszer kiírom... akinek megvan IKovacs vágott anyaga az elmúlt évekből, kérem írjon nekem privátba, hogy hozzájuthassak a számokhoz, vagy tegye közkinccsé itt a fórumon!
Köszönöm! -
zsorzsi88 #16066 Esti kabaré - 69. rész -
lulu600107 #16065 Már elmúltam 60 éves, nagyon sok kabarét hallgattam meg életemben, de van jó pár a műsoraidban, amiket eddig nem hallottam.
Személy szerint én nagyon szépen köszönöm a munkádat, ügyes összeállítások, jók a számok előtti felvezetők.
Remélem jó pár részt készítesz még. -
egyedembegyedem #16064 Köszönöm. Valóban.Sikerült is. -
#16063 Most a Fábry van... ő nem figyel az ilyesmire.
A régiek a bakikat is benne hagyták, mert azon is lehetett nevetni. A mostani csapat irt minden bakit, sőt extended vágásnál pl. észrevettem, hogy egyes előadók hosszabb szüneteket tartanak (levegővétel) 2 szó között és azokból is vagdosnak, valamint ha még így se fér bele az időkeretbe, akkor az adott számon még gyorsítanak is. (Zenében 6% módosítás felett lehet észrevenni a sebesség változást, úgyhogy ezt átlag hallgató nem hallja ki a műsorból, szöveges anyagból.)
Farkasházi után lezárult egy korszak, egy kabaré (rögzítési, megfelelőségi) stílus. Az ő korában voltak humorfesztiválok is, ahonnan a mostani stand-up brigád ki tudott nőni. Most nincs ilyen. Lehet, hogy a stand-up-osok között olykor van tehetségkutató (Orosz György féle), de az nem az írói kategória, akik több szereplős jeleneteket írnak, hanem ők csak kiállnak és mondják azt, ami velük vagy ismerőseikkel történt nemrég.
Tehát a "klasszikus" kabaréírók is előbb-utóbb kihalnak, aztán már jelenetek sem lesznek. Fábry nem gondoskodik az utánpótlásról. Régen hagyomány volt a humorfesztivál, az éves gyűrűosztás, most szép csendben odaadják a gyűrűt is, már a tévébe se kerül be.
Más a vezetés, más a világ. "A régi jó dolgokból már nem maradt semmi... és lehet tudni, hogy ilyenkor a nagymamára gondolt."
Ez már nem Petőfi, hanem MR1, ettől ennyit kell várni. Még örülhetünk, hogy megmaradt, mert a Vasárnapi koktél, Csak fiataloknak, stb. azaz az általam hallgatott Komjáthy György műsorok egyik napról a másikra szűntek meg, ahogy a Kabarécsütörtök és a Poptarisznya is. A rádióvezetésnek (nem a műsor szerkesztőinek) mára már más a fontos (propaganda) és még örülhetünk, hogy hetente közel 1 órát szánnak ránk, humorkedvelőkre.
De a mai világban jöhet akármilyen feltörekvő humorista, a nagy nevekhez ha hasonlítod, soha nem lesz ugyanolyan, mert azokon nőttél fel és ő már csak egy másoló a szemedben.
És a nagy öregek... Nádas pár éve több számmal próbálkozott (pl. tévéshop), az se volt már maradandó. Ihos féle falugyűlés az új emberekkel már szintén nem ugyanolyan, mint a kezdeti csapattal.
Szóval nem védek senkit, más a világ, más fontos a vezetésnek. Ha ugyanazt a lóvét megkapod azért, ami 20 éve már kész van, mint amit a másik tegnap írt, te miért is fárasztanád magad? Ahogy írtam; a régi anyagait nem nagyon játsszák, a "tanácstalan, mint egy kisközség" és egyéb bárhol elmondható poénjai pedig berögzülhettek az előadásaiba.
(Nekem is van 300-400 lemezem, amivel elindulok egy fellépésre, de az est nagy részét kb. 20 lemezről játszom, mert az mindenhol eladható... és csak ha látom a közönségen, hogy vevő lehet mondjuk 10-20 éves slágerekre is, csak akkor válogatok a maradék lemezekből. Tehát egy szatyornyi CD elég lenne egy estére, és az estjeimet visszahallgatva 60-70%-ban azonosak az estéim zenéi, csak más sorrendben... csak annyira ritkák ezek a fellépések, hogy még a visszajáró közönség is 4-5 hónap elteltével már nem tudja, hogy ezt hallotta tőlem. Szóval mindenki ismétel, azt adja elő, amit fejből ismer és ő maga is szeret. Amíg nem szólnak rám, hogy uncsi, addig továbbra is javarészt ugyanazokat fogom játszani, mert az már bizonyított, hogy arra megmozdul a közönség, azok maradandóbbak, mint a mai zeneszámok, amik már 2 hónappal később feledésbe merülnek. Azaz nem csak a humorszakmában van ismétlés... és akkor a retroDJ-ket ne is említsem, akik 6 CD-vel lejátszanak egy estét és nem frissítik soha a repertoárjukat.) Lustul minden szakma és csak a rajongóknak tűnik fel az ismétlés, mert mi nem 1x hallgatunk meg valamit. -
altermanus #16062 Én nem tudom, Maksán, én a mai napig tudok nevetni, mert számomra a mai napig aktuális az adott téma (például a reklámok, mert nem változtak semmit). Fábryval az a bajom, hogy nem aktuális, nagypapa effektus. Elmondja, hogy hogyan udvarolt egy lánynak, ezt meghallgatva 2-3 alkalommal vicces, de mikor már negyedszerre hallod, unod!
OFF: nem tudom ki láttam az így jártam anyátokkalt. Akkor abban az élethelyzetben és időben jó volt, de nem visz rá a lélek, hogy mégegyszer megnézzem, mert vannak benne híres emberek, és ha elfelejtetted 2008-ben milyen balhéi voltak, az adott sztárnak, akkor megette a fene nem érted a poént.
ON: Fábrynál is ez van, kikoptak azok, hogy miért mondja el, legalábbis nekem!
Utoljára szerkesztette: altermanus, 2023.03.08. 18:47:19 -
zsorzsi88 #16061 Esti kabaré - 68. rész -
SirTomax #16060 De ha egy humorista egy éven belül háromszor is elmondja ugyanazokat a poénokat ugyanott, akkor annak már semmi köze ahhoz amit írtál. Annak idején Marton Frigyes és Farkasházy Tivadar is ügyelt az ilyen dolgokra! -
#16059 "Egy újszülöttnek minden vicc új."
Olykor járok RK felvételre és a nyugdíjas közönség (60-70%-a az) új számnak gondolja és ugyanúgy nevet rajta, ami már jó 10-15 éve mások előadásában rögzítésre került. Minden alkalommal van ilyen műsorszám, ami a régi kabaréban már felvételre került, de valamiért az új vezetés már nem használja (vagy már eladták, sbt.).
A lényeg, hogy ha Maksát kiveszed, a heti kabaréban akkor is legalább 1 szám többnyire megtalálható más előadókkal egy jóval korábbi felvételről.
Maksa már kiöregedett, a régi vicceit hozza, hiszen őt sem ismétlik, KM adásaiban is ritkán jelenik meg, azaz aki most hallgat kabarét és régen nem, annak minden vicc új.
Emellett a többieket (stand-up brigád) sűrűn hívják mindenhova, tévében is szerepelnek, tehát nekik muszáj újat írni, mert ismertek az anyagaik és agyon vannak játszva (KM, tévé, tube). Őt ha olyan ritkán hívják, miért fecsérelne bele időt és energiát, hogy megírjon és megtanuljon egy-egy új számot. (Fábry sem készül fel, a héten is lapozgatta a noteszét és egy már régi "sátorban dugós" szortihoz is visszanyúlt, igaz csak pár szóban, de ő is sokat ismétel.) Maksa elővesz egy régit, hiszen rajtunk (megrögzött kabaréhallgatókon) kívül mindenki másnak az új lesz, mert a Szeszélyest már nem látták vagy nem emlékeznek rá, mostanság meg tévében nem nagyon láttam őt.
Szóval valamilyen szinten megértem, hogy próbál sumákolni és újrahasznosítani 1-2 szó átírásával, hiszen ez kizárólag csak minket zavar, mások nem hallgatták agyon, nem ismerik szinte szóról szóra a számait. Mi igen, mert mi "kabarérajongók" vagyunk.
Itt az oldalon átlag 100-120-as hallgatottsága van a műsoromnak, így ha azt veszem, hogy sokan kormánypártiak és nem tetszik a műsorom szókimondó hangneme, legye 2/3-ot számolva 300 fős kemény mag itt a fórumon, akik a kabaré rajongói, gyűjtői. FM-en meg több millióan hallgatják (nem rögzítik, 1x meghallgatják). Akkor e 300 fő miatt kezdjen újakat írni?
Persze, illene... csak szerinte felesleges (meg a lustaság nagy úr).
Egy mai 18-40 közötti embernél ha rákérdezel, hogy hallgat-e kabarét, csak a tévét fogja mondani. Ha meg idősebb, és netán emlékszik az ismételt számra, akkor is örül, mert nosztalgiázik vele.
A Hófehérke és a hét elgyötört törpe, vagy a Taxi, Hugyosjózsi, a Maksa Nővérkéje... ezek több százszor lettek ismételve, mondhatni klasszikusok. Ezek miatt senki nem panaszkodik, holott Markos-Nádas rengeteg más számot is rögzített, Hófehérke után is volt egy ReklámSámson azonos szereplőbrigáddal, a Taxit feldolgozta már Éles István, Bajor Imre, vagy ketten együtt a Kamionrádió című számban. Igaz, ott csak az alaptéma ismétlődött, nem maga a poén, de újabb bőrt húztak le róla. Szóval vannak, amiket szeretünk, ha ismételnek, van amiket meg nem. -
SirTomax #16058 Kedves Fórumozók!
Gyűjtést szervezek Maksa Zoltán részére. A befolyt összegből nagyobb mennyiségű Bilobil kapszulát szeretnék neki küldeni, hátha akkor majd emlékezni fog arra, hogy egy-egy poénját hányszor ismételte már meg a Rádiókabaréban. Amit a múlt heti adásban is hallhattunk Tőle, annak legtöbb részét sokszor elmondta már a rádióban. Ez persze felveti a szerkesztő felelősségét is. Tényleg jobb lenne a Rádiókabaré megszüntetése, mert ezek az adások már szánalmasak:( -
zsorzsi88 #16057 Esti kabaré - 67. rész -
#16056 Nincs vele semmi gond, kicsomagolva sem.
Lehet átmeneti szerverhiba volt, vagy már ez az oldal is limitál és elérted a limitet. Most letölthető 13:40 körül. -
egyedembegyedem #16055 Ikovacs ComCen6 9-10-et nem tudom letölteni, valami gond van vele. esetleg valakinek meg van? -
zsorzsi88 #16054 Esti kabaré - 66. rész -
#16053 Nem vagyok FB-n, így minden ott szereplő információ hozzám nem jut el. -
boditomee #16052 Szerverkarbantartás volt náluk, a FB oldalon ki is írták előtte való nap. Viszont az elmúlt napokban időnként akadozott az adásuk elérése, de úgy tűnik megoldódott a gond, erről is kommunikáltak a közösségi oldalon. -
Laser1 #16051 Szia!
Még nem hallgattam végig, mert VKaroly kabarégyűjteményét hallgatom, de belehallgatva elég jó a hangminősége.
Köszönöm én is, hogy megosztod!
Üdv: Laser1, Peti -
altermanus #16050 2023.03.05 - Kabarématiné - webstream -
sariimi #16049 Nekem kifogástalanul megfelel. És nagyon köszönöm, hogy csinálod. -
altermanus #16048 Írták az egyik oldalon, hogy nem jó a minősége a kabaréknak amit feltöltök. Szerintetek is? -
altermanus #16047 2023.03.04 - Kabarématiné - webstream
2023.03.04 - Kabaré - webstream
2023.03.04 - Kabarélexikon - webstream
Utoljára szerkesztette: altermanus, 2023.03.04. 15:27:40 -
zsorzsi88 #16046 Esti kabaré - 65. rész -
altermanus #16045 Akkor kattints ide Nekem bejön! :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az mi youtube csatornánk az :), de remélem a kicsi trollkodás belefér -
#16044 A "műsorrács" is csak egy körölbelüli érték. Ha valami akár 10 perccel átcsúszik a következő órába, azt se vágják le.
Bár én inkább kimásoltam pár kabarészámot mobilra és azt hallgatom, majd időnként cserélem. Nekem a Top és a Mercy nem igazán szimpi a tévéadások miatt, de ezt már kifejtettem. Egyik sem hasonlítható a megszűnt stílusához. -
#16043 A Top FM-nek van saját oldala is ahol a műsorács is megtalálható egyebek közt.
http://topfm.hu/
http://topfm.hu/comedy-hallgatas/ -
#16042 Humoróra 2023. 09. rész
Tartalom témában, azaz az aktuális hírek:
01 Megszavazta az Országgyűlés az orvosok kötelező kamarai tagságának megszüntetését
02 Március 6-ától tíz százalékkal többe kerül a taxival történő utazás
03 Éjjel-nappal működő traffipaxokat javasol a főváros, legalább 100 budapesti helyszínen
04 A bíróság első fokú végzése szerint a szakképzésben szervezett sztrájkban a PDSZ még elégséges szolgáltatásról szóló ajánlatát elfogadták
05 A Tisza áradása miatt szerdán 10 órakor lezárták a szegedi Huszár Mátyás rakpartot
06 Az idei költségvetés módosítását tárgyalták
07 A gazdaságfejlesztésért felelős miniszter vezeti a reptér visszavásárlásáról szóló tárgyalásokat
08 Hatósági szerződést kötött a Wizz Air és a fogyasztóvédelmi hatóság
09 Egyelőre nem foglalkozik a kormány a Fudan Egyetem megépítésével
10 Magyarországon is megjelent a sertéspestis
11 A Posta elbocsátja 1200 munkavállalóját
12 Az új bérletekről tájékoztatott a MÁV: a megye- és országbérlettel a helyjegyköteles (azaz feláras) vonatok nem vehetők igénybe
+
Krakenfiles:
01 02 03 04 05 06 07 08 09
Workupload:
01 02 03 04 05 06 07 08 09 -
#16041 Nagyon Nagyon köszi!!
Örök hála ;) -
zsorzsi88 #16040 Esti kabaré - 64. rész -
SirTomax #16039 Showder Klub S17E06