17054
A letöltésekhez ajánlott segédprogram: JDownloader
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
-
casyke1 #16199 Ez szép rakomány!El is lehet őket érni valahol?Mivel én is gyűjtöm őket,egy-két estet én is szeretnék ezek közül a saját gyűjteményem közé leszedni...vagy elkérni.
-
kabarefan1974 #16198 Köszönöm a fórum feltöltőinek áldozatos munkáját!
Főleg a régi kabarék nagyok! -
zsorzsi88 #16197 Esti kabaré - 90. rész -
egyedembegyedem #16196 Elkezdtem gyűjteni a Showder klubosok önálló estjeit.
Ezeket sikerült összegyűjtenem:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ács Fruzsina - Véletlenül szingli
Al Gharati Magyed - Alacsony a kerítés
Aradi Tibor - Nagy durranás kabaré
Aradi, Litkai, Varga - 2018 békönbe tekert rántot tepertő
Aranyosi Péter - Borsodi homályos 1.
Aranyosi Péter - Borsodi homályos 2.
Aranyosi Péter - Málta
Aranyosi Péter - Négybetűs szavak 1.
Aranyosi Péter, Dombóvári István - KETTEN AZ ÚTON
Badár Sándor - A Tűzföldtől Alaszkáig
Badár Sándor - Akit a mozdony megcsapott
Badár Sándor - Magam között vagyok
Beliczai Balázs - Önálló estje - 2017
Benk Dénes - Delfinláb lúdtalppal
Bödőcs Tibor - Az élet értelme és kertészeti tippek
Bödőcs Tibor - Böllérbalett
Bödöcs Tibor - Kolera a Vackor Csoportban
Bödőcs Tibor - Londonban 1
Bödőcs Tibor - Londonban 2
Bödőcs Tibor - Nincs idő gólörömre
Ceglédi Zoltán önálló estje Litkai Gergellyel - Tanácselnök
Csenki Attila - Az újrahasznosított férfi
Csenki Attila, Benk Dénes - Agressziókezelés bauxit cementtel
Csenki, Benk, Felméri, Tóth - Szex és más tabuk
Dombóvári István - 120.021 gramm
Dombóvári István - Kettőskereszt vagy amit akartok
Dombóvári István - Kis ember nagy gonddal jár
Dombóvári István - Szóra sem érdemes!
Dumaszínház válogató - Magyarorszag Szereplek
Fábry Sándor - A lejtő ördöge 1
Fábry Sándor - A lejtő ördöge 2
Fábry Sándor - A vietnámi balzsam
Fábry Sándor - Dumafilm (leghosszabb változat)
Fábry Sándor - Oh, Tannenbaum
Felméri Péter - A Jó házaság titka
Felméri Péter - A majmok királya
Felméri Péter - A majmok királya
Felméri Péter - Majd én megmondom!
Felméri, Litkai - Galeri
Félőrültek éjszakája 1
Félőrültek éjszakája 2
Fülöp Viktor - Családi ezüst
Fülöp Viktor - Fogadóóra
Hadházi László - A Humorkabaré visszatér 2.
Hadházi László - Karácsonyi diéta
Hadházi László - Légy Férfi
Hadházi László - Méd in Hungeráj
Hadházi László - Megyünk a levesbe 1.
Hadházi László - Megyünk a levesbe 2.
Hadházi László - Nekünk áll a László
Hadházi László - Tévélaci 1
Hadházi László - Tévélaci 2
Hadházi, Kőhalmi, KAP - 2
Hadházy László - Mit iszik a mikulás
Hajdú Balázs - Emberek és emberek
Hajdu Balázs - Lassan mondom el
Hajdú Balázs - Mit lehet mit tenni
Hajós András - Kabaréklub - Mentál Mohács
Hajós_András - Zenélős
Hofi Géza - Szemészeti klinika
Janklovics Péter, Elek Péter - Zenebutik
Janklovics Péter, Tóth Edu - Supra hits gyülekezete
Janklovics, Csenki, Ács, Szabó - Plusz-mínusz 20év, maradhat
Kertész Ricsi - Agrár-welllness
Kertész Ricsi - Megoldjuk okosba
Kiss Ádám - A nagy világban
Kiss Ádám - Leültem Orbán Viktor mellé és elkezdtük szívatni egymást
Kormos Anett - Ken alulról tök ugyanúgy nézett ki mint Barbi
Kormos Anett - Megint csak most!
Kovács András Péter - Apróbetűs részek 1
Kovács András Péter - Apróbetűs részek 2
Kovács András Péter - Életed filmje 1
Kovács András Péter - Életed filmje 2
Kovács András Péter - Evolúció
Kovács András Péter - Intelligens, Okos, Utcalányt talál 2017
Kovács András Péter - KAPtár 1.
Kovács András Péter - KAPtár 2.
Kovács András Péter - ŐSÖK ÉS UTÓDOK
Kovács András Péter - Te döntésed
Kovács András Péter - Vihar a biliben 1.
Kovács András Péter - Vihar a biliben 2.
Kőhalmi Zoltán - A pesszimizmus előnyei
Kőhalmi Zoltán - Én, Kőhalmi Zoltán
Kőhalmi Zoltán - Pályatévesztési tanácsadó 1.
Kőhalmi Zoltán - Pályatévesztési tanácsadó 2.
Kőhalmi Zoltán - Történjen bármi
Lakatos László, Musimbe Dávid Dennis - Békével jöttünk (vége hiányzik) 2022
Litkai Gergely - Miért
Litkai Gergely - Multikatona
Litkai Gergely - Multiland
Litkai Gergely - Számok
Litkai Gergely, Janklovics Péter, Szabó Balázs Máté - Zöld stand-up - Est a fenntarthatóságról
Litkai, Felméri - Budapest
Litkay Gergely - Grízbegisztán
Lóránt Barnabás - Mint pótos IFA a tükörjégen
Orosz György - Gyógyíthatatlanul hülye
Orosz György - No problemo
Orosz György, Németh Kristóf - Rosszfiúk 1
Orosz György, Németh Kristóf - Rosszfiúk 2
Ráskó Eszter - NagyÁrpi 1.
Ráskó Eszter - NagyÁrpi 2.
Rekop György - Comedy Central arcok
Rekop György - Füstbe ment terv
Szabó, Litkai, Hajdú, Fülöp - A csengő a tanárnak szól
Szobácsi Gergő - Bye bye Budapest
Szobácsi Gergő - Idegzuhany
Szobácsi Gergő - Poénrapszódia
Szomszédnéni - Cégenkórászok
Tóth Edu - Azonnal műhely
Tóth Edu - Nem kell annyira akarni
Ha esetleg van valakinek még más szívesen venném, ha megosztaná. -
karnagy #16195 SirTomax! Hálás köszönet a vágott rádiókabarékért! De tényleg! :) -
zsorzsi88 #16194 Esti kabaré - 89. rész -
altermanus #16193 Én is köszönöm! :) -
boditomee #16192 Hálás köszönet! ;) -
Jarinka1978 #16191 Nagyon köszönöm!És persze a többiek munkáját is! -
SirTomax #16190 Idei rádiókabarék vágva és egyben: letöltés -
SirTomax #16189 Showder Klub S30E01 -
SirTomax #16188 Szobácsi Gergő - Poénrapszódia -
boditomee #16187 Az lehetséges, hogy 2023.02.11 és 2023.03.25 közötti nem volt Rádiókabaré, vagy csak ide nem kerültek fel? Esetleg én maradtam le? Ha ez utóbbi, akkor meg tudnátok velem osztani a jelzett időszak közötti műsorokat? Köszönöm, áldott húsvétot minden kabarékedvelőnek! ;) -
#16186 Humoróra 2023 14 Krakenfiles
Rádiókabaré Extended Krakenfiles -
2023. 03. 06. felvétel - Rádiókabaré Extended (03. 25. + 04. 01. adások bővített változata) 2:55:49 -220MB
2 számmal (kezdő standup-osok) kevesebb (23 perc), mert azt a következő felvételen újra felkonferálták (ami szintén extended lehet), így azokat majd a következőbe rakom bele, ha leadják, ha nem.
A Jolika szám közben valaki rosszul lett, így leállt a felvétel 20 percre. A leállás végén lévő humorizálást is beraktam, így bár ettől nem folyamatos a szám, a felvétel hangulatát tükrözi. -
altermanus #16184 De volt, csak elfelejettem feltenni.
2023.04.02. - Kabarématiné - webstream
az én figyelmem lankadt el, nem a tiéd :) -
AttHunter #16183 Sziasztok,
A múlt vasárnapi (2023.04.02.) kabarématiné nem volt, vagy csak az én figyelmem lankad?
Köszi. -
SirTomax #16182 Nagy tisztelettel megkérném a barkácsszakkör tagjait, hogy privátban folytassák a beszélgetést, mert ez nem az a fórum! -
Laser1 #16181 Kedves Dj. V.!
Köszi! Most már jól látom a képen, hogy önmetsző csavarral van megoldva.
Sajnos, akkor a weboldal rendszere keverheti össze nekem a bejegyzéseket. A korábban általam idézett bejegyzésszámból kettőt adott, külön-külön a Tied, és a másik, akire utaltál Mithrandir88-ét. Alább csatolom a képet róla.
-
#16180 Ha már Krisztus feltámadása közeleg, ezt nem hagyhattam ki:
-
#16179 Nem én szoktam önálló esteket felrakni, rosszat idéztél, még a név sem stimmel!
Nem szegecses megoldás. Pici önmetsző csavarok. A lényeg, hogy nem lehet túl hosszú, mert ha véletlenül odanyúlsz, akkor megsértheti a kezed. Ezért kell legalább 1mm-es lemezt használni, hogy a menet tartson. Ha a dizájn is számít, akkor fekete csavarokkal és feketére festett lemezzel is csinálhatod, akár mindkét oldalra, igaz, csak a csavar oldala látható használat közben. -
Laser1 #16178 Köszi! Aránylag látszik, csak azt nem látom jól, hogy szegecskötések-e, mert a képen annak látszik?
A telefonos sztorik technika részéhez nem értek, de a leírásod alapján a 70+-os nő, és a Te esetedben sem voltak korrektek.
Köszi a mai Humorórát is!
Ui.:Dj. V.-nek küldöm, amit írtam "#16175" sorszámú bejegyzésre. (Nálam keveredik másik bejegyzéssel) -
#16177 Humoróra 2023. 14. rész
Tartalom témában, azaz az aktuális hírek:
01 Változik a szemétszállítás
02 Két óra alatt 130 gyorshajtót mértek
03 Az elektromosan tölthető közlekedési eszközök kapcsán újabb módosítások jöhetnek a KRESZ-ben
04 Futóversenyt rendeztek vasárnap Budapesten
05 Pár perc alatt 3 autót tört össze valaki a XIII. kerület Szent László utcában
06 Több mint 17 milliárd forintba kerül az adófizetőknek az idei Forma-1-es futam
07 A Párbeszéd feljelenti Orbánt és "fideszes társait" rémhírterjesztésért
08 Navracsics Tibor: “én abban bízom, hogy az év első felében az első uniós források megérkeznek”
09 Kohéziós pénzek kapcsán egymásra mutogat az Európai Bizottság és a Belügyminisztérium
10 Az előzetes adatok szerint 4159 milliárd forint, a GDP 6,2 százaléka volt a kormányzati szektor 2022. évi hiánya
11 Májustól már kisebb összegű törlesztőrészlet férhet bele a maximális teljes hiteldíjmutatóba, azaz a THM-plafonba
12 Megszűnhetne a Sziget fesztivál, ha Demeter Szilárd és a vezetésével működő Petőfi Kulturális Ügynökség úgy döntene
13 A magyar férfiak több mint kétharmada alkoholistának számít
14 Egy mentős esetkocsi meglepetést okozott az Ellenőrzési Csoportnak
15 Késik az állami támogatás több budapesti színháznál
16-27 Húsvét
+
Krakenfiles:
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12(25) 13 14 - szerverhiba miatt csak később kerül fel
Workupload:
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12(25) 13 14 -
Nem tudom mennyire látszik a megoldás, de fotóztam mindkét oldalát.
Más, de a Humorórába akartam tenni, de már csak a kódolás és feltöltés van hátra, így ide írom, noha nem kabaré, de talán érdekes lehet.
Yettel-hez hordoztam a telefonszámom, ám mint kiderült, nem minden készülékkel kompatibilis. Egy kínai készülékem van, de más szakembertől tudom, aki telefonokkal foglalkozik, hogy pl. Nokia 5110, 7110, 9110 stb. készülékeken is jel van (ahogy nálam is), de a készüléket nem regisztrálja a hálózatra, így pedig nem használható.
Ezt sem a telefonos ügyintéző, sem az üzleti "szak"ember nem mondta... de így tovább hordozom a számom és innen vált érdekessé a dolog, mert a T üzletben volt egy sztori, ami billentyűt kíván.
Egy 70+-os nő bevitte a nyomógombos telefonját, meg egy köteg papírt, mert a 3 kör pin és 10 kör puk kódot is elcseszte, így a kártya kuka lett. Ahelyett szeretett volna egy cserekártyát. 20 perc szüttyögés alatt kiderítették, hogy lejárt a hűségideje (ami nem függ össze a cserével), így váltson másikra. A nő nem netezik, alig telefonál és bár Samsung készüléket akart, mert eddig is az volt neki, valami Sanykó vagy valami nagyon kínai hangzásúra beszélte rá az ügyintéző (mert ahhoz van minden: kijelzővédő, stb., míg a másikhoz nincs) és teljesen új előfizetős tarifára nettel, így egy 500Ft-os sim díj helyett vagy 50e Ft-ra beszélte rá az eladó.
Tudom sajnálni az ilyeneket, akiket átvernek az üzletekben, mégis azt hiszik, hogy ők jártak jól 500Ft helyett több tízezret fizetve.
Ezt csak tanulságként írtam le, hogy a T eladói sem tisztességes kereskedők... de az ő kártyáik legalább működnek minden készülékben... viszont számhordozni náluk meg épp nem lehetett, mert a számhordozós szerver jelenleg nem működik. Ennek ellenére nem akarta felvenni az adataimat, hogy majd alkalomadtán elküldik a szerverre, hanem arra kért, hogy menjek be ismét jövő kedden, hátha addigra már működik, így 1 hétig meg nem leszek elérhető.
Ez a mai magyar mentalitás és a mai magyar technika... mert az ország jobban teljesít!
Utoljára szerkesztette: MisterV, 2023.04.07. 15:24:19 -
Mithrandir86 #16175 Kedves SirTomax!
Szobácsi Gergő múltkori önálló estjét fel tudnád rakni? Igaz, hogy túl sok újdonság nem volt benne, talán 2-3 új poén. Azon kívül az összes többi poénja ugyanúgy hangzott el, mint a korábbi adásokban, még a levegővételek is ugyanott, ugyanolyan hosszan voltak benne. -
Laser1 #16174 Ügyes vagy, hogy megjavítottad a fejpántot.
Én is gondolkodtam rajta, hogy mit lehet tenni vele. Próbálkoztam pl. körbetekerni a fejpántot vezetékkel a törés és környékén, hogy az majd összetartja, de nem vált be. Egy idő után meghajlott. -
#16173 Ezért is írtam, hogy az szériahiba volt, azért adták olyan olcsón... de nálam szerencsére mindkét oldal csak részben tört el (lifegett, de még tartotta és pont egyenesen tört), így a 1,5 centi kis lemez az alsó és felső részt köti most össze és 4 csavar van benne. A külvilág felé csak a 4 csavarfej látszik, fej felé van a lemez. Így már masszív és merem hajtogatni. A fejpánt és a fülpárna azon sem bírta 5-6 évnél tovább, de 2e Ft-tól cserélve lett az is.
Csak a hangzása miatt javasoltam, de persze kihangsúlyoztam ezt a gyári hibáját. Igaz, nem gondoltam arra, hogy nem barkácsembernek kell, mert az maga már rég spirálkábelre cserélte volna, vagy strapabíróbbra és nem a fejhallgatót cserélné, csak a kábelét... magamból indultam ki. Bocsi! -
Laser1 #16172 Köszi az infókat!
Esetleg majd kipróbálom: "Viszont neked a rugós (spirál) kábelt javaslom, mert az tuti nem fog eltörni, ha nem csavargatod az ujjad köré és nem csinálsz rá csomókat, akkor túléli a fejhallgatót is. Igaz, kicsit nehezebb súlyra."
Sajnos, a Bluedio Hurricane fejhallgatóm pántja is eltört. Szétszedtem és rideg műanyag volt az egész. A bátyámnak is ilyen volt, Neki is később ugyanúgy eltört a pántja.
Üdv: Laser1 Peti -
zsorzsi88 #16171 Esti kabaré - 88. rész -
#16170 A Technics nagyon jó kábelt gyártott az RP-DJ1100-as fejhallgatóihoz. 20 éve megvan, elég aktívan használtam és sokszor leesett már a fejemről, mert beleakadt valamibe a kábel, de fülpárnákon kívül még 20 év után is hibátlan, eredeti állapotú, nincs megtörve a kábel sehol, valami spéci bevonata van, amiért nem vágódott még el. Igaz, nem hifi hangzásra, hanem nyüstölésre tervezték, így az ára is manapság 60-80e között van.
Viszont neked a rugós (spirál) kábelt javaslom, mert az tuti nem fog eltörni, ha nem csavargatod az ujjad köré és nem csinálsz rá csomókat, akkor túléli a fejhallgatót is. Igaz, kicsit nehezebb súlyra.
Hangminőségben az olcsó Bluedio Hurricane kínai BT fejhallgató vált be, amin van jack csatlakozó is, így sima vezetékes fülesnek is használható és a vezeték cserélhető, ha törik/szakad. Beépített mikrofonja van, így BT kapcsolaton kommunikációra is alkalmas. PC-vel is használható BT módban, felismeri. (Win7-en tesztelve, ott fejhallgatónak ismeri, nem headset-nek, azaz mikrofont nem kezel.) A hang szép mély, de a fejpánt mindkét oldalon eltört 2-3 év után. Mivel széles a pánt, 4-4 csavar és egy-egy fém lemez segítségével a mai napig használom. Szériahiba volt a törés, ám a masszívabb pántos változat 2x annyiba is került volna.
Nekem az egész fülem bemegy a párna alá, mert 57mm-es hangszóróval szerelték, így elég nagy luk van a szivacson, de hosszú távon is kényelmes... és a külső zajokat is jól csillapítja.
Utoljára szerkesztette: MisterV, 2023.04.05. 20:21:35 -
Laser1 #16169 Kedves Cziras!
Sokat nem tudok segíteni, nagy tapasztalatom nincs, de nekem is törik a fülhallgató és fejhallgató vezeték pár év után.
Ráadásul, amióta mobiltelefonnal használtam azokat itthon, mindig beleakadtam valamibe (pl. kilincs), ezért itthon már csak vezeték nélküli fejhallgatókat használok.
A vezeték nélkülieknek (ami számomra megfelelő hangminőségű) pedig a fejpánt műanyag része szokott eltörni. Ilyen pl. a mostani SilverCrest model:HG08212 vezeték nélküli fejhallgatóm is, de más márkásabb is eltört.
Van egy Sony MDR-EX15AP vezetékes fülhallgatóm (csak otthonomon kívül használok), amit 2021.12.16-án vásároltam, aminek eddig semmi baja.
Üdv: Laser1 Peti
Utoljára szerkesztette: Laser1, 2023.04.05. 16:21:30 -
Cziras #16168 Szia, köszönöm szépen :) Szívesen veszem bárki más tapasztalatát is. :) -
zsorzsi88 #16167 Esti kabaré - 87. rész -
Tomoo44 #16166 Kedves Cziras!
Tudom, hogy elcsépelt, azonban ár/érték arányt is figyelembe véve, a JBL-ben még nem csalódtam! Hosszú, vezetékes fülesekkel töltött idő után, pár éve, bátorkodtam venni az aliexpress.com-ról, egy vezeték nélküli fülest. Noname darab de meglepően jó tartományokban szólt! Ez tönkre ment, nem bírta, hogy ráléptem... Ekkor kaptam egy bluetooth-os JBL-t. Talán a párna lehetne nagyobb, vagy a fülem kisebb, de ezen kívül kiváló a hangzása és persze a mikrofon is zajtalanul közvetít. Én csak ajánlani tudom! Lányaim JBL fülbedugós fülesei is remek hangzást biztosítanak. Az enyém JBL TUNE710BT márkajelű. -
Cziras #16165 Sziasztok! :)
Tudom hogy ez egy kabaré és humor fórum, de leírom a jelenlegi gondom, hátha tudtok nekem segíteni.
Évek óta vezetékes mikrofonos fejhallgatókat használok...
Zene, Film és Webkamerás családi beszélgetések..
Én eddig olyanokat használtam amiknek a vezetékén van a hangerőszabályzó stb genius,urage,stb és bárhogy vigyázok rájuk egy idő után 1-2 év mikor mennyi megtörik valahol a kábel és vagy a jobb vagy a bal oldala hallgat el a fülesnek és lehet venni a következőt...
Igazából olyan fejhallgatót keresek ahol ez nem jelentkezik 1-2 év után.
Köszönöm
Legyen benne mély,és ne legyen erőtlen a hangzása.
_______________________________________________________________________________________________
Valószínű hogy azért mennek tönkre a füleseim mert a hangerőszabályzó rajta van a kábelen.
Kipróbáltam egy Sennheiser GSP 600 at hát hiába dicsérik annyira a márkát, nekem valahol hatalmas csalódás.
Semmi mély nincs benne, és olyan erőtlen hangzása van.
Puha basszusok, szép magasak. ( De nem extra hangzás )
Nyoma sincs a beharangozott extra hangzásnak.
Nem tudom miért vannak tőle sokan elájulva.
Nekem hatalmas csalódás.
Köszönöm szépen mindenkinek aki segít.
-
altermanus #16164 Tibi ez régen is így volt, mármint amikor a 90-es évekbe, csak akkor nem volt ekkora Hipe (hogy angolosan stílusosan fejezzem ki magam) rajta, mert már ha valamit kivágtak, akkor is ez volt a válasz. (ezt olyantól tudom aki a 90-es évekbe dolgozott műsorokon, és kivágtak olyan dolgokat például a rádiókabaréból, amit Sinkó, Teddi engedett volna, de meg kellett lenni a 85 percnek, nem fért bele, na bumm) -
#16163 Volt a Sas Józsi féle kabaré, vagy a Hofi féle, ami kifejezetten politikai kabaré volt és ők kb. kimondták a dolgokat, vagy olyan dalokat/verseket írtak, ahol egy-egy utolsó szó nem rímelt, mert az oda illő szót a közönség kitalálta és azon nevetett. Az kifejezetten politikai előadás volt, ahhoz szükség volt sokszor az aktuálpolitikát követni, hogy az ember megértse a jelenetet.
Sajnos egyre kevesebb az olyan közönség, aki érti a rejtett poénokat (VFJ is beszél erről, hogy akkor fütyülnek, amikor bejön, akkor meg csend van, amikor némi alapismeret szükséges a poénhoz).
Azért ők is beleveszik a számaikba a politikai döntéseket (Nemzeti toalett = trafik mutyi), de ahogy említette is, ha ma a Fábry vezetése alatt olyat mondanak, akkor erősen dolgozik az olló és poénmentes lesz a rádióban leadott szám.
Szóval a jelenlegi vezetés NEM ENGEDI, hogy kormányellenes poénok hangozzanak el, bezzeg Karácsonyt úgy tudták szidni több számon keresztül nemrég, hogy abból is kiderült, melyik (állami propaganda) csatornán megy le az adás.
Amíg az ország mostani kutatások szerint 3/4-e a kormányra szavazna ismét, szerinted érdemes politikai humort készíteni annak az 1/4 közönségnek? (Tekintve, hogy hány kabaréhallgató van, pár százezer fő örülne, hogy "jól megmondta", míg a többi meg csak fújozna, mert 300Ft-os csirkefarháttal le van kenyerezve.)
Az általad említett humoristák (pl. Orosz György) hol szerepel? A nyíltan ellenzéki RTL-en, de a RK-ban már évek óta nem.
Szóval csináltak ők politikai kabarét is, de a mostani RK kivágja a politikai utalásokat, akkor meg minek?
Majd ha időm engedi, összevágok extendedet a legutóbbi felvételekből, hogy halld, mi ment a levesbe és mi maradt adásban.
Visszatérve kicsit magamhoz (mint előadó), nekem is megvan a magam zenei stílusa, mint DJ. Azért hívnak, mert azt játszom... és azt játszom, amit magam is kedvelek. Hiába hívnának dupla gázsiért, hogy mulatóst, metált, rockot játsszak (be tudnám szerezni), az már nem én lennék. Nem azt játszom, amit a rádióban napi 20x leadnak, hanem egyedi próbálok lenni. Ezért engem utálni kéne?
Aradiék is döntöttek, hogy nem politikai kabarét írnak, csak max néha nagyon szembetűnő lopásokat/csalásokat figuráznak ki, de nem nevekkel dobálóznak, mint a politikai kabaréban, ahol a személyek voltak a célpontok, hanem magát a problémát járják inkább körbe. Ám ez már nem nevezhető "politizálásnak", csak egy eset körüljárásának.
Mint mondták is, rengeteg művházban lépnek fel, melynek nagy része kormánypárti polgármesterrel vagy vezetéssel rendelkezik, így oda nem vihetnek szókimondó anyagot, azaz ez is egy újabb ok, hogy mindenhol azonos műsorral léphessenek fel.
Szóval én megértem őket. Ha politikai kell, ott van Bödőcs, azaz ma is van választási lehetőség.
Hofi, Sas, Illetékes elvtárs. Kb. csak ők foglalkoztak a politikával úgy igazán, azaz régen sem volt minden héten politikai szám és nem mindenki merült bele a poltikába (esetleg még Éles István, mert politikushangokból élt), Aradiék meg minden héten írnak jeleneteket.
Aktuálpolitika: Völner ügyben nagy a csönd, nem nyomoztak, holott kellett volna. Akkugyár mellett élőnek elveszik a földjét, fele annyit sem ér a háza és tud bármit tenni ellene? A tanárok 1 éve nem kapják meg a beígért fizetésüket, a sztrájkkal értek valamit? Az orvosok alól kivették a kamarát bosszúból, 2/3-uk visszalépett, noha a kamara sem tudta elérni, amit szeretett volna.
Itt ahogy már írtam, mindenki sodródik az árral, ahogy SZFE ügyben sem tudtak semmit tenni, úgy a többi ügyben sem tudnak. Állítólag tube-n csak kormánypárti reklám megy (és ellenzék gyalázó), én nem tudom, reklámmentesen használom, de a lényeg, hogy a nép ebben az országban rabszolga és mészároska gazdagodásáért fizeti az adóit. Egy rabszolga meg ha pattog, korbácsot kap a hátára és tovább kell dolgoznia a "fejeseknek" vagy beledöglik. Elnyomás van! Ezt pár értelmesebb ember érti, érzi, a többinek meg viktorka az Isten a csirkefarhátas jósága miatt. És akkor melyik kormánypárti adón szeretnél te megszólaltatni kormánykritikus kabarét???
Na meg "annó a kormány belebukott"... Elios ügy, ereszes történet, stb., senki nincs már évek óta felelősségre vonva és nem is lesz, ha elég hosszú a nyelve és a megfelelő ember seggét nyalja.
Utoljára szerkesztette: MisterV, 2023.04.04. 10:06:01 -
SalvatoreDG #16162 Kedves Tibor!
Szerintem a "politikamentes" humor csak egy öncélú definíció, amely azt feltételezi, hogy a politika valamiféle tőlünk különálló izé... Pedig ha belegondolsz, szinte mindenben ott van a politika. Elveszik a fizetésed csaknem felét, mert 15 százalékos személyi jövedelemadót kell fizetni, vásárláskor meg ott van az árban a 27 százalék az áfa? Ha a magas árak kerülnek terítékre (és nem csak felszínes lózungok formájában!), ezek a tények máris megkerülhetetlenek... De erről ne beszéljünk, mert az adókról politikusok döntenek, vagyis ez már politizálás! Hm... Demokráciában élünk, de az emberek többsége már nem meri leírni a véleményét, vagy nem mer tapsolni egy vidéki kabaréelőadáson (ahogy a minap Orosz Gyuri nyilatkozta), mert a nézőtéren ott ül egy helyi tótumfaktum? Hát micsoda abszurd ez is, de inkább hagyjuk, mert mi nem politizálunk?
Szerintem a politikaellenes hangulat népszerűsítése - és most nem rólad beszélek, hanem a jelenségről! - nem véletlen: az "engem ez a mocsok nem érdekel", meg a "hányok az egésztől" nézet elterjedése pont azoknak a döntéshozóknak áll érdekében, akik tartanak a közvélemény negatív ítéletétől. Sokkal egyszerűbb azt mondani, hogy "rendes ember nem szennyezi be magát politikával" - és máris megteremtettük a következmények nélküli Magyarországot, ahol már naponta felszínre bukkan 2-3 Tocsik-ügy (emlékszik még rá valaki? Egy kormánykoalíció bukott bele), de minket nem érdekel, sőt, még büszkék is vagyunk arra, hogy mi nem foglalkozunk ilyen alantasságokkal. Aha, nem, Csak beledöglünk, mert a száz- meg ezermilliók, sőt milliárdok nem a jobb egészségügyre, oktatásra, valódi munkahelyteremtésre, a bangladesi típusú akkumulátorgyártó jövőn túlmutató kutatás-fejlesztésre mennek, hanem fák nélküli lombkorona ösvényre, 40 centis kilátóra, meg olyan EU-s pénzből épült vendégházra, amit csak a helyi polgármester és családja használ...
Persze, tudom: minden korban voltak ilyen ügyek (bár a mostani kleptokrácia vitathatatlanul belehúzott) - ám épp ezért van nagy felelőssége a humornak. Hogy legalább a hatalmasságok kiröhögésének joga megmaradjon nekünk. Övék a pénz, a törvények, a jogalkotáshoz a vészhelyzetek miatt már sokszor a Parlamentre sincs szükség - de akkor már hadd legyen meg az a lehetőségünk, hogy miközben kinevetjük őket, ebben a felszabadult röhögésben meglegyinthessen minket az a jó érzés, hogy "azért nem hülyültünk meg teljesen."
És igen. Sokkal könnyebb Kiszel Tünde léptékű poénokkal jókedvet csiholni és ahogy írod, annak is van közönsége. Ugyanakkor szerintem egy humorista számára is értékesebb lehet egy poén vagy egy jelenet, ha közben tudja, hogy az általa írt, illetve előadott gondolatok nyomokban olyan valóságot is tartalmaznak, amin máskor bosszankodunk, de most egy nektek köszönhető varázslat miatt röhögünk rajtuk. És ha ez sikerül, már nem is gondolkodik senki arról, hogy ebben van-e politika vagy nincs, mivel sokkal fontosabb, hogy amin nevetünk, az rólunk szól és egyszerűen jó.
Amúgy a lombkorona ösvény a jelenlegi formájában kiváló kivitelezés, mivel mire felnőnek körülötte a fák, már madarak és mókusok generációi szoknak hozzá az ottlétéhez, így az ott sétáló unokáink egyáltalán nem fogják őket zavarni.
Utoljára szerkesztette: SalvatoreDG, 2023.04.04. 04:37:49 -
zsorzsi88 #16161 Esti kabaré - 86. rész -
#16160 DJ-ként soha nem szerettem beszélni és ez a mai napig így van, a közönség előtt nem tudom összeszedni a szavaimat, de rádióban (web, FM, kalóz FM) vagy offline meg szófosásom van.
Annó ritkult, kimaradt 1-2 Kabarécsütörtök, ám pont nem akartam konkurenciája lenni, ezért péntekre raktam a műsort amolyan pótlékként, de ahogy látom, már teljesen meg is szűnt. Sok válogatás van, legyen az Kívánságműsor (Kabarészatyor) vagy az említett megszűnt Kabarécsütörtök, de ilyen tematikus nincs. A legelső zenei mixem 2004-ben már több volt, mint zene, mert a számcímeket összeolvasva, egy vers/történet jött ki. Szóval mindenben igyekszem egy kicsit többet-, egy kicsit mást adni, mint mások. Fontos a rejtett tartalom számomra. Ez itt egy zárt közösség, így durván csak 100 főhöz jutok el, de annó webrádióban ha éjfél után csak 5 hallgató volt, nekik is folytattam a műsort. Megtisztelő, hogy hallgatnak, és nem csökken a hallgatottság.
Ahogy már írtam; sok téma még ma is aktuális (pl. tanárok), de már annyira körbelőttem a témát, hogy több bőrt nem tudnék lehúzni róla, ezért kevés a hír, ami használható és egyre nehezebb 1-1 műsort összerakni, hogy ne legyen benne ismétlés a korábbi számokból. Így egyelőre az 50 részt célzom meg, addig szeretnék eljutni (szeptember közepe, vagy 52 rész és akkor 1 év). Elképzelhető, hogy nyáron lesz 1-2 nem hírekes rész is (mert ha minden jól megy, akkor elköltözöm), arra is lesz tematika. Tervben eddig a mesék és a műsorok téma van, illetve a strandok éjszakája (július utolsó hétvégéje és előnapja) nálam általában foglalt, így akkor meg csütörtökön lesz kész az anyag este.
Mindenesetre köszönöm az elismerő szavakat mindenkinek... nem írom mindig, amikor épp valaki "dicsér".
Természetesen építő kritikát is elfogadok, ha valakinek valami nem tetszik a műsoromban. Netán ötlete van, ami illene a műsorba, de most nincs benne. Mielőtt bárki a bulvár felé terelne... nálam van egy szint, ami alá nem mennék, illetve nem nézek tévét, így nem is vagyok képben az aktuális "hírességekkel". (Ahogy a mai magyar zenének nevezett valamivel sem.)