Stand-Up Comedy, Kabaré
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az én értékrendem szerint ez nem ért többet. -sajnos-
célszerûbb lenne szerintem áthelyezni a 80-as vagy a 443 portra az adást.
http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1
Orosz - SKIP
Ez is rövid kabaré lesz... <#zavart2>#zavart2>
Nyitó - Hadházi László
? - Hadházi László, ? (lemaradtam róla)
A színész és az alkohol - Elek Ferenc, Vida Péter
Bellus István - Duma
Revizorok nyaralnak - Hadházi László, Vida Péter
Orosz György - Duma
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ma 23:40-kor ne érjen meglepetésként a második része! 😊
Ezt nagy-nagy örömmel hallom 😊
Azoknak akik hiányolnak egy kis politikát...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
6 tracks, 22 minutes 46 seconds
1. Dési János - IstenKirály (3:58)
2. Heti 7 - Mecky, a kecske (5:45)
3. Heti 7 - Rózsika nyugdíjba megy (2:15)
4. Kern András - Elfogtunk 1 levelet-Nyugdíjas buli (4:18)
5. Kern, Gálvölgyi - Elfogtunk egy telefont (3:18)
6. Kern András - Elfogtunk egy levelet-Férfiak nélkül (3:12)
Jelszó:Ikovacs
A yup kiterjesztést át kell nevezni zip-re
http://co9rcp.1fichier.com/en/
http://www.mediafire.com/?jbs7dm3fd21g43c
15 tracks, 52 minutes 43 seconds
1. Rk201309 - Bevezetõ szignál (0:20)
2. Hadházi László - Nyitó duma (9:18)
3. Hadházi László - Felkonf (0:12)
4. Aradi T, Elek F, Mikó I, Vida P - Sólyom végveszélyben (6:27)
5. Hadházi László - Felkonf (0:27)
6. Bruti - Tóth Imre dal (3:57)
7. Hadházi László - Felkonf (0:08)
8. Lengyel Tamás, Mikó István, Vida Péter - Fogorvosnál (6:26)
9. Hadházi László - Felkonf (0:52)
10. Redenczki Mária - Duma (6:26)
11. Hadházi László - Felkonf (1:58)
12. Aradi Tibor, Lengyel Tamás - Bulivonat (6:19)
13. Hadházi László - Felkonf (0:51)
14. Kovács András Péter - Duma (8:25)
15. Rk201309 - Vége szignál (0:37)
2006-ban végigkövettem a Humorfesztivált, és volt néhány igencsak tehetséges kölyök, aki a végén semmiféle eredményt nem ért el. Trabarna, Dombóvári, Beliczai bezzeg megkapta a kitüntetett figyelmet, és orrvérzésig nyomják õket. Nincs egy kontrollcsoport? Amikor néha megnézem a Showder Klubbot, ideges leszek, hogy a kamera totálisan unott arcú közönséget pásztáz, de megy alatta a konzerv-ováció. Comedy Central detto. Ha valaki vicces, akkor azon NEVETNEK az emberek. Ha valaki nem, akkor hiába nyomatják alá a röhögést, elõbb-utóbb mindenki elkapcsol.
A politika igenis kötelezõ eleme a magyar kabarénak! Hiába kényes dolog ez most Magyarországon, egyszerûen kihagyhatatlan. Az emberek ezzel kelnek fekszenek, kell nekik valaki, aki fogyasztható formába csomagolja, és egyben a feszültséget is csökkenti. Amig ilyen kényesen kerülik a témát, addig nem lesz rendes kabaré.
Csak azt nem tudom, hogy érdekli-e õket az, amit mi itt leírunk.
Annakidején egyet értettem azzal, hogy leváltották Farkasházyt, de most már kezdem õt visszasírni.
Hiányzik a régi minõségi, értelmes humor!
Közéleti témák nélkül ugyan azokat a poénokat fogjuk hallani, csak más szövegkörnyezetbe.
Megújjulás kell, közeljövõbe nemvárható
De 25 Dumaszínház szerzõdött ember közül 10-12 olyan gáz az elõadása, hogy fel nem tudom fogni, hogy mit keresnek ott.
Pl: Márciusba szerzõdtették le Szobácsit. Komolyan mit ittak, mikor ezt eldöntötték? Õ jobb mint Rekop vagy Trabarna?
1-2 dolog még kikívánkozik belõlem:
1: Ismétlések:
Egyre több Dumaszínházasnak van önnáló estje. Dumafüreden meghallgattam pl: Dombóvárit, pár nappal késõbb elmegyek az 1 órás önnáló estjére, és mit hallok? Ugyan azt a szöveget, mint a sima elõadásán is.
De ezt KAP-on kívül mindenki így csinálja.
Nem azt kapod a pénzedért, amiért kifizetted.
2: Szöveghiány, kiégés.
Erre Kõhalmi is a legjobb példa. Régen elmehettél 3-4 havonta, biztos lehettél benne, hogy újat hallasz tõle. Most azt mondom 1 év.
DumaFüreden 4-szer lépett fel, nemhogy szó szerint, de hangsúlyra is ugyan az volt.
3: Kiss Ádám és az ismétlések:
Olyan poénokat mond fellépéseken, amit már TV-be is elmondott, ezer éves dolgokat
DumaFüreden Ádám fellépése közbe épp KAP-nak mutattam, hogy figyeld már, milyen gáz....
4: Hadházi, és a lopás:
Valahogy szóba került, hogy más fõleg internetes poénokat ad elõ saját poénként.
Én a Villanykörtés story miatt használtam a Lopás szót.
Nyilvánvaló, hogy a villanykörtés story-t, nem õ írta, ráadásul 100%, hogy engedéllyel nem rendelkezik (hisz a szerzõ ismeretlen)
Erre tudjátok mi történt? levelet kaptam a Dumaszínház fönökétõl, hogy ezt fejezzem be. Inkább maradnának csendbe.
Ezen nagyon kiakadtam.
5. Facebook tiltások:
Hajdú Balázsal, volt egy összetûzésem, gyerekes dolog miatt nem lényeg, letiltott Facebook-on, tegye nem érdekel.
Itt jön képbe Dombóvári.
Észrevettem, hogy Dombóvári letiltott a Facebook oldalán.
Személyesen megkérdeztem tõle, hogy miért.
Válasz: Hát Hajdú Balázzsal volt egy kis balhéd, és ezért. Naponta sok-sok embert tiltok ki...
Pedig a mai politika is produkál jópár kifricskázni való dolgot, amit a magyar kabaré hagyományai alapján, s (szerintem) a hallgatók igénye miadt is le kellene, hogy reagáljon.
Amíg ezirányba nem lesz elmozdulás, addíg marad a kocsmai silányság.
Kár, hogy így kezdõdött ez az idény!
1. Bödõcs: Friss, intelligens, folyamatos pörgésben van, kidolgozott poénok, bevállalja a politikát. Maximális tisztelet, a legjobb manapság.
2. Kõhalmi: Intellingens, nem káromkodik, elképesztõ szemmel nézi a világot, szintén kidolgozott poénok, ügyesen improvizál, szinte alig ismétli önmagát. Imádom, ezüstérem.
3. Litkai: Comedy Centralon még nem láttam jó mûsorát, de a Rádiókabaréban és a Kabaréklubban mindig jót hoz. SZeretem, jól körbejár egy-egy témát, szintén intelligens humor. Megosztott bronzérem.
4. KAP: Nagyon jól indult, sokáig magas szinvonalat képviselt, de sajnos manapság sokat ismétli saját magát, illetve néha rettenetesen elszúra a csattanót. Ennek ellenére benne van potenciál, övé a másik bronz.
5. Hadházi: Bár új poénja nem sok van, az elõadásmódja és az orgánuma fogyaszthatóvá, és néha meglepõen humorossá varázsolja az ezerszer hallott sztorikat. SZeretem, de inkább a jelenetekben parádézik, önmagában már gyengébb.
6. Aranyosi: Nagyon változó a minõsége. Néha elképesztõen jó mûsort csinált, néha ásítozós. Ha jó, akkor viszont nagyon. Kicsit jobban odafigyel, és vele nem lesz baj. Igaz, õ sem tipikus stand-up-os, de rettentõ vicces tud lenni.
7. Kiss Ádám: Néha jó, de többször nem. Elhallgatom, de sokat már nem várok tõle.
.
.
.
A többiek meg osztozzanak a BOTRÁNYSZAR kategórián.
Néhány kiemelt:
Dombóvári: Ki mondta neki, hogy vicces?! Nyolcvanas évek Hahota vicceket puffogtatja, de még azt is szarul.
Trabarna: Pont addig tartott, amig "Hütyütyû"...
Maciarc: OK, alkesz vagy. Ok, ma is bebasztál. És? Valami vicces nem történt esetleg veled? Talán Erzsébeten a sarki krimóban elmókázgattok, de ez ide nagyon kevés.
A csajok meg sajnos siralmasak, bár külföldön sem nagyon találni IGAZÁN JÓ nõi komikust.
Elhiszem én, hogy IQ 30 Pistikéknek meg Margitkáknak elég az, ha ilyen kocsmai poénkodós színvonalat látnak, de könyörgöm, nem innen indult a történet 2006-ban.
Ezt a Marikát is honnan a túróból szalasztották!? Kinek a kicsodája? Humora semmi, világnézete semmi, hangja meg simán irritáló. Ha ennyire nincs kibõl válogatni, akkor tessék szervezni stand-up esteket, ahol bárki felléphet, max 5 percben. Aztán a közönség majd eldönti, hogy jók-e. Persze, nem elsõre, mert 5 percig bárki tud vicces lenni (Trabarna).
Nem bonyolult mûfaj ez, de tehetség kell hozzá, mint minden máshoz.
De bõvebben itt nemfejtem ki a véleményemet, mert a humoristák olvassák a topikot, kaptam is már ezért nemegyszer.
Nembírják a kritikát.
Nagy csalódásként éltem meg a szombati kabarét. A mennyire vártam, annyira volt siralmas a mûsor.
Osztályozzuk le, mint az iskolában.
Osztályzat: 2
Ti hányasra értékeltétek?
Srácok! Szedjétek össze magatokat, mert így jön egy új hullám, és elsöpör benneteket.
Hadházi László - Nyitó
Aradi Tibor, Elek Ferenc, Mikó István, Vida Péter - Sólyom végveszélyben
Bruti - Tóth Imre dal
Lengyel Tamás, Mikó István, Vida Péter - Fogorvosnál
Redenczki Mária - Duma
Aradi Tibor, Lengyel Tamás - Bulivonat
Kovács András Péter - Duma
Hofi Géza - Válaszadásra gondolkodási idõ nincs (feljavított EXTRA változat)
A hiányos részeket kiegészítettem és ahol tudtam, feljavítottam. Remélem jó lett 😊
Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy ma délután 4 órától a 2004-es szilveszteri kabarét hallgathatjátok meg a Rádió Bonbonierre mûsorán.
Szóvivõk: Trunkó Barnabás és Majláth Mikes László
Szerkesztõ: Farkasházy Tivadar és Sinkó Péter
Hallgatni lehet:
Bit.ly - radiobonbonierre
TuneIN - Radio Bonbonierre
az alábbi kabarématinékat keresem (sorszám, elhangzás dátuma, vendég neve):
012 - 2008.11.23. - Réz András
016 - 2009.01.11. - Verebély Iván
023 - 2009.03.01. - Szikor Róber
024 - 2009.03.08. - dr. Boldizsár Ildikó
033 - 2009.05.24. - Bodrogi Gyula
088 - 2011.02.20. - Bornai Tibor
089 - 2011.02.27. - dr. Petschnig Mária Zita
099 - 2011.05.22. - Kedves Gyula
akinek megvan valamelyik fenti mûsor teljes anyaga, kérem ossza meg velem! (amit a fórumban élõ linken találtam, az mind kimagozott verzió; engem meg az interjúk is érdekelnek.)
segítségeteket elõre is köszönöm:
sutotok
Best of Heti Hetes 9. 2013.08.04
Best of Heti Hetes 10. 2013.08.11
Best of Heti Hetes 11. 2013.08.18
Best of Heti Hetes 12. 2013.08.25
Puszi neked: zita
<#puszi>#puszi><#puszi>#puszi><#puszi>#puszi>
https://mega.co.nz/#!CZoQDBLB!bkgrK3f-Y9eelZ8Rh8_9Ig4U1Q5lstfn4XFbkLBa-7w
Újabb kérdés,kérés....
Nincs meg sir thomas vagy zsorzsi a
"Az Életbe Bele"
c. 1994 szilveszteri TV1-en adott 31 perces Nagy Bandó kabaré videó felvétele? Mp3 is jó.
Nagyon hálás lennék érte!
zita
Markos-Nádas-Boncz - Csõdörbõl vödörbe.zip (2.16 G😎
https://mega.co.nz/#!2YcRTSbC!DIMo-z-EfpYukUBuArI0WylHEINzQBwwRaHYCSWuuHc