17456
A letöltésekhez ajánlott segédprogram: JDownloader
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
  • ximix #15716
    Hmm, a médiaklikken vissza lehet tekerni 12.13.-ra, de csak azokat a műsorokat lehet visszanézni ahol a zöld jel van.

pl az "15:18 Önök kérték!"-et visszalehet nézni,
    https://mediaklikk.hu/video/onok-kertek-2022-12-13-i-adas/

a "18:00 Hazajáró pillanatok"-at azt nem, van egy időkorlát, de azon felül is van még korlátozó tényező, tippre a szerzői és egyéb jogdíj dolgok is beleszólhatnak, hogy mit lehet és mit nem, gondolom.
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.12.26. 15:28:59
  • Tibuka
    Köszönöm! Igazából egy videót szeretnék megnézni amit a Duna TV sugározott 12.13.-án. Csak 1 hétig lehet visszanézni, gondolta hátha valahogyan még meg lehetne nézni.
  • MisterV #15714
    A médiaklikk az elvileg 30 napig tárol: "kabaré" keresésre ez az utolsó ma éppen: 2022. November 26. 13:32
    A tartós tár az a Nava, de oda nem minden megy át egy az egyben, mert sok anyag csak a helyszínen hallgatható-, vagy nézhető meg, online nem. A nava egy szalagos tár, a klikk pedig szerverről üzemel.
    Most néztem a klikket: beírva egy dátumot, kihoz pár videót (2022. 08. 01. keresésre), de hanganyagot nem.
    Nava oldalán 2022. 12. 10-es az utolsó kabaré, de ott évekre vissza lehet menni.
    Viszont maga az oldal használata elég kaotikus, mert rákeresel a "kabaré" szóra és kijelölöd, hogy "Adásnap szerint növekvő" legyen, ehhez képest 2022 után 2015 és 2019 és minden keveredik, azaz nem rendez rendesen. De ott megvan visszamenőleg az anyagok nagy része.
  • Tibuka
    Sziasztok!
    Régebben valaki írta (de sajnos nem találom), hogy hogyan lehet megtalálni azokat a tartalmakat a MédiaKlikk-en
    amik már nem aktívak. Segítene valaki ismét?
    Köszönöm előre is!
  • altermanus #15712
    Duma Aktuál On the Road 5
  • altermanus #15711
    közben utána néztem 10 részes
  • kmaate
    Az 5-ös rész a HVG360-on fenn van, de igy nézve szerintem még több rész van/lesz, legalábbis, mintha sok napot mondtak volna az elején és még csak egyszer léptek fel/aludtak:)
  • zsorzsi88
    Esti kabaré - 15. rész
  • zsorzsi88
    Esti kabaré - 14. rész
  • altermanus #15707
    Elvileg lesz még egy rész, ha felteszik, akkor megosztom veletek. Szívesen!
    Kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánok!
    Aki gondolja iratkozzon fel a Youtube csatornánkra, mert szilveszterkor 9 órás kabaré lesz hallható.
    Ma viszont a december elején meghalt Weszely Ernőre, aki vagy volt, és harmonika művész. Sümegen született a lakhelyem, Csabrendek mellett, és ott volt gyerek is. Nádas György beszélgetett vele 2009-ben. Egészen jó portré lett a műsorból, így ajánlom meghallgatásra ma este 8-tól. Amikor felvettem a hangomat, november közepe volt, és már nincs lehetőségem kicserélni a hangsávot. A műsort itt lehet meghallgatni.
    Utoljára szerkesztette: altermanus, 2022.12.23. 18:02:24
  • kmaate
    Nagyon köszi!
  • MisterV #15705
    Humoróra 2022. 12 rész

Tartalom témában, azaz az aktuális hírek:

01 Elhangzott az évértékelő
    02 Megállt az ingatlanpiac
    03 A költségvetés nem szavazás alapján kerül elfogadásra
    04 Az átlag emberek közé tartozik minden elbocsátott ember, mert ez az elbocsátás mindennapossá vált
    05 Mégsem lehet Fudan népszavazást tartani
    06 Rendszeresek a jogosítvány nélküli száguldozók és szabálytalankodók feltűnései az utakon
    07 Jogállamisági eljárást indított az únió a gyerekvédelminek nevezett törvény kapcsán
    08 A tanárok béremelése...vagy mi...
    09 A Lánchídra államilag ígért forrás, aminek a felújítás kezdetekor kellett volna megérkeznie, egy újabb kifogás kapcsán visszatartásra került
    10 Annyi a baj...
    11 Szólás- és média szabadságot is kritizáltak a jogállamiság kapcsán
    12 Annyi ember szólalt meg mostanában, de miért épp ők?
    13 Egyre több a megfázás, egyre többen fogyasztanak különböző gyógyszereket
    14 Akció van...
    15 Az ünnepi túlevésre figyelmeztetnek több helyen, de nem csak a túlevés lehet probléma
    16 Túlélés... jelenleg sokan csak ezért kűzdenek
    17 Gyónás, kereszténység (ha már keresztény ünnep közeleg)
    18 Visszatekintés
    19 Közmondások
    20 A világ legrövidebb könyvei
    21 Versek
    22 Vers a málnaszörpről

+

Krakenfiles:
    01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
    Workupload:
    01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
  • altermanus #15704
    Duma Aktuál On The Road
  • zsorzsi88
    Esti kabaré - 13. rész
  • zsorzsi88
    Esti kabaré - 12. rész
  • SirTomax
    Showder Klub S29E10
  • zsorzsi88
    Esti kabaré - 11. rész
  • altermanus #15699
    Rádiókabaré - 2022.12.17.
  • grekon
    Rádiókabaré 2022.12.17. Házigazda : Felméri Péter

Maksa Zoltán : Szeánsz -Maksa Zoltán , Aradi Tibor
    Jolika és az adventi koszorú - Bach Szílvia
    AradiVarga - Fogorvos
    Szikra László - állat , virág
    Lorán Barnabás : Lastminit - Vida Péter , Kaszás Gergő
    Kertész Ricsi - spórolás , cserediák
    Horváth Tibor : Biztositás - Vida Péter , Csuja Imre
    Fábry Sándor - vb
  • kmaate
    Esetleg a Duma Aktual on the Road-ot valaki nem tudja feltölteni? Köszi előre is.
  • zsorzsi88
    Esti kabaré - 10. rész
  • MisterV #15695
    Humoróra 2022. 11 rész

Tartalom témában, azaz az aktuális hírek:

01 Belvízre panaszkodnak a gazdák
    02 Az esők után fagyok, ónos esők jöttek
    03 A viharok miatt kidőlt fák, felsővezeték szakadás történt, amiért megbénult a közlekedés több helyen
    04 A MÁV több napig késve indított járatokat
    05 Sokan hitelre veszik a karácsonyi ajándékokat... de gondolnak-e a visszafizetésre
    06-07 Az MVM 30%-al növeli a személyes és a telefonos ügyfélszolgálaton dolgozó munkavállalói létszámát jövő februárig
    08 Marokkói meccs
    09-10 "Vissza a munka világába" bár több bizonyíték volt a visszaélésre, a bíróság mégis bűncselekmény hiányában ejtette az ügyet
    11 EU-ból való kilépésről több elemző beszélt, ha jövőre mégsem lesz pénz.
    12 A politukusok itthon mást mondanak, mint a valóság
    13-14 Jobb idő van a hét elejéhez képest és így év végén sokan terveznek nyaralást, azaz telelést (utazázokat)
    15-18 Bevásárlási dili van. Bár sokan panaszkodnak, hogy semmire nem jut pénz, ez a boltokban és a tömött bevásárlókosarakban nem tükröződik
    19-20 Karácsonyi készülődés, nyugdíjemelés
    21 A bevásárlások után is jönnek még a csekkek, amire marad még?
    22 Murphy törvényei

+

Krakenfiles:
    01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11
    Workupload:
    01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11
  • zsorzsi88
    Esti kabaré - 9. rész
  • SirTomax
    Showder Klub S29E09
  • altermanus #15692
    hasonlót akartam írni én is, de szerintem rajtam kívül nem olvassa el senki. viszont akkor kérdezek valamit privátban, mert ez nem az a téma ;)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nem a jogdíjakról :D
  • SirTomax
    Már felrakta régebben altermanus:
    https://sg.hu/forum/uzenet/1144093139/15502
  • grekon
    SirTomax érdeklődnék (az NDK turmixgépen kivül) a Lakatos , Musimbe Békével jöttünk lesz-e teljes ? Torrentre felkerült de igen szar kódolásban inkáb megvárnám a szokásos jó minőségben .

Köszönöm .
  • grekon
    Engem is érdekelne bármilyen politikáról szóló , kabaréba illő dal . Spoiler mögött belinkelheted őket (arra nem ugranak ).

Miért nincs a mai kabarékba zeneszám ??? Kihaltak a jó humoru zenészek ??
    Vagy a mai szarkesztők nem tudják hogy a kabarékba volt ; illik zene ???

A múltkoriban hallgattam egy 70-s Rádiókabarét (analóg feltöltőinknek hála) Koós egy bő 10 perces számot adott elö , minden perce remek volt , sok hangszámnál jobb!!!
    Miért nincs ilyen ma ???
  • MisterV #15688
    Jogdíjjal kapcsolatban...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Tube... én a saját mixeimet akartam még évekkel ezelőtt feltölteni oda, hiszen Dj-ként az már az én saját mixemként értendő és nem különálló számonként. (A pék is kenyeret ad el és nem lisztet, sót, vizet, stb., azt csak egy cetlin jelzi, ha jelzi egyáltalán, hogy mit használt fel.) Letiltották a hangot, mert a 1,5 órában 3 szám volt elvileg problémás.
    Elküldtem nekik az engedélyem másolatát, miszerint jogosult vagyok bármilyen összetevőkből álló mixet sajátként-, saját név alatt publikálni. Nem fogadták el.
    Akkoriban még matricáztattam a lemezeim a MAHASZ-nál, tehát meg lett fizetve a jogdíj a "közönség elé tárás" kapcsán.

Ennek ellenére a fellebezésemmel és indoklásommal nem foglalkoztak.

Csak gondolj bele... ott volt a Juventus Mix. A Juventus rádió SAJÁT anyaga magyar előadók számaival, amire kizárólag a mix készítője kapta a jogdíjat és nem a mixben szereplő előadók egyesével. Vagy pl. most gyűjtök A-Capella számokat, azaz csak énekesek vannak benne, ők adják a hangszerek hangjait is. Ha ők eléneklik pl. Madonna egyik számát és én azt lejátszom, akkor ha én fizetek jogdíjat a "közönség elé tárásért" a MAHASZ-nak, akkor a MAHASZ nekik kell jogdíjat fizessen, akik előadják, vagy Madonnának, akitől csak "licenszelték"? Szerintem ez egyértelmű, hogy az ELŐADÓ a jogosult... de a saját mixnek én vagyok az ELŐADÓJA és a mix úgy egyben egy zeneszám és nem számonként, mert a "mű" az nem 3-5 perc, hanem 1,5 óra.
    Akkor ez a tube esetében miért működik másképp?

Azóta nem is nézek/hallgatok semmit a tube-n, csak évi 5-10 javítási videót nézek meg, ami máshol nem fellelhető... de ahogy hallom a reklámdömping miatt nem is maradok le semmiről... bár reklámblokkolóval az az 5-10 videó szerencsére tiszta,

Én áttértem egyéb zenei oldalakra, ahol az esetleges jogdíjak tekintetében ők fizetnek a szervezeteknek (Mixcloud, Mixupload, PromoDJ, ...). Náluk soha nem volt némítás, törlés, vagy jogi macera (a Soundcloud más tészta, ott egy remixemet tiltották, azóta azt sem használom), sőt az említett mixoldalakon el is lehet adni a feltöltött mixet saját név alatt és csak én kapom a bevételt (meg az oldal %-ot)... az "alapanyagok" egy fillért sem.

Tehát a jogdíj ingoványos téma...
    A rádió miért nem találta még meg ezt a fórumot "jogdíj" ügyben?
    Itt az oldalon nincs hanganyag feltöltve, külföldi oldalakról töröltetni pedig nem egyszerű, illetve a link megosztás nem bűn.

Nem csak tube van, ahol meg lehet osztani. Pl. a Krakenfiles online lejátszást is támogat, talán videót is. A Files.fm videólejátszást is támogat. Az lehet, hogy nem lesz akkora nézettsége, mint egy tube esetében (lásd kalózfelvételeim, ami itt 50-70 letöltéses volt, tube esetében 2 hétig jóformán nulla, majd hirtelen 1000 fölé ugrott, akkor kellett törölni, mert talán Aranyosi panaszkodott, hogy viszontlátta magát és ezért megtaláltak a Márványteremben ezzel a problémával).

Szóval nem csak tube létezik, ami vaskalapos saját (és nem magyar törvény szerinti) szabályokat alkalmaz.
    Javaslom keress más megosztó forrást és azt bátran publikálhatod itt is.

Apropó... 2 féle promó anyagokat is kapok egyazon feladótól. A rádió promó anyagok mp3 és wav formátumban is letölthetőek, a levél végén semmi korlátozás nem szerepel annak felhasználására.
    A Dj promó már csak mp3-ban érhető el, amik végén az szerepel:
    "A DJ Promo hírlevelekből letölthető dalok nem nyilvános bemutatásra jogosított hangfelvételek! Az ilyen célból történő felhasználás, többszörözés, másolat készítése kizárólag a szükséges engedélyek birtokában történhet."

Tehát a "szükséges engedély" az pl. a helyszíni jogosítás, ami durván 12e Ft és 24 órán át az adott helyszínen lejátszható. Ám a rádiós anyag 40%-a szerepel a Dj-s anyagok között is (csak itt plusz remixekkel kiegészülve), a rádiós ezzel szemben a wav-nak köszönhetően CD minőségben elérhető és felhasználható. Akkor hogy is van ez??? Egyazon szám rádió számára ingyenes, Dj számára fizetős? Pedig a promó lényege, hogy játsza a rádió és játsza a Dj, hogy megismertesse az emberekkel. A Dj engedélyen is ez szerepel: "lemezbemutató".

Amíg ezen visszásságokat senki nem teszi helyre, addig annyi féle kiskapu létezik, amennyit nem szégyell az ember.

Itt ki tudnék térni a MAHASZ éves jogdíjára is, amihez megköveteli a lejátszott számok tracklistájának leadását. Én CD-ről dolgozom, elég hülyén nézne ki, hogy minden szám lejátszása után elkezdenék jegyzetelni, hogy melyiket játszottam, főleg ha reggel 7-től éjfélig szolgáltatom a zenét pl. egy strandon, ráadásul jönnek táncosok saját (nem jogosított) zenéikkel.
    Oké, a lista arra kéne, hogy a megfelelő embereknek juttassa a jogdíjakat (régen még a kiadót is fel kellett töntetni matricázáskor), de mivel én alkamakra jogosítok drágábban, nekem nem kell leadnom listát... újabb visszásság: honnan tudják, hogy mit játszottam le és kinek jár a jogdíj???

Na ez itt Magyarország. Külföldön a Dj-k nem is fizetnek jogdíjat.

Az meg külön furcsa, hogy ha pl. nem mixet töltenék fel, hanem egy teljes éjszaka anyagát, de videóval és keverőről származó jó minőségű hanggal (mint egy élő tévés közvetítés), akkor az "műsornak" számítana, "élőnek", vagy minek és mi alapján törölnék vagy hagynák fent.
    Ez csak költői kérdés volt, mivel nem vagyok tube fan, így nem is ott közvetíteném, ha közvetíteném, de ugye nem egyértelmű a tube esetében sem, hogy a 1,5 órás mix, vagy az élő fellépés maradhat vagy törlődik. Ott sincs minden rendben.
  • zsorzsi88
    Esti kabaré - 8. rész
  • Cziras
    Értem,értelek. Ha megkérlek eltudnád nekem privát üzenetben, vagy email-ben küldeni őket? Engem érdekelnének ezek a dalok, zeneszámok,megszeretném őket hallgatni.

Előre is nagyon szépen köszönöm.

[email protected]
  • altermanus #15685
    vannak, csak ez jogdíjmentes, a többi jogdíjas, és nincs kedvünk összeveszni az jogvédőkkel, a youtube-on. :)
  • Cziras
    Szia,szép napot, nincs még ehhez hasonló politikáról szóló több ilyen zenei szám? Ez nagyon jó.
  • zsorzsi88
    Esti kabaré - 7. rész
  • zsorzsi88
    Esti kabaré - 6. rész
  • MisterV #15681
    Hello!

Köszönöm a felajánlást. Ha jó minőségű a felvétel, lehet felhasználnám, bár a 2000-s évek legelején jó minőségű magnódeck-el rögzített zenéim is a csendes részen már átmágneseződtek (igaz +8dB-el lett rögzítve, nem +3dB-el), így szinte végig 2-3mp-es késéssel valamivel halkabban visszahallható ugyanaz a rész. Zenénél még annyira talán nem zavaró, de csak szövegnél már lehet hogy az... igaz, azokat a kazettákat 15 évig nem tekertem át 1x sem.
    Szóval a kazettás tárolás hosszú távon nem mindig szerencsés.
    Ha megtalálod, lehet hogy érdekelne, bár gyanítom, hogy ami érdekesebb szám, azt a kabarécsütörtökben sokszor ismételték, azaz későbbi felvételekből is fellelhető. Bár minden új szám kincs.

Napi 3-6 órán keresztül hallgatok webrádión kabarét, igaz sokat ismételnek, ritkán frissítik a listát, ennek köszönhető, hogy a jelenetek többségét szó szerint tudom idézni (ezáltal már a hír hallatán tudom, hogy melyik szám illik hozzá). Korábbi munkahelyemen is közel 5 évig kabaré szólt napi 8 órában (azokat a szerveren tároltam, de már nem férek hozzá, nem mentettem le, mert már kívülről fújtam az egészet... meg akkor még itt is elérhető volt mind, innen töltöttem akkor is), már lecserélték a szervert a távozásom után 3 évvel, azokat az anyagokat így vesztettem el).

Szóval érdekel kazettán is, köszönöm!
  • imrus185
    Üdv!
    Usztics kabarékat szeretnék kapni!
    Köszönöm!
  • altermanus #15679
    2022.12.10.
  • altermanus #15678
    Duma Aktuál - 2022 december
    MP3 - video
  • gyalogagalopp
    MisterV, szenzációsak az összeállításaid, mindig kapcsolódnak az aktuális közéleti eseményekhez, de sokszor a sokéves anyagok tűpontosan reflektálnak a napi, 3rtsd, TÉNYLEG NAPI dolgokhoz. Hofi cukros-benzines részlete ütött.

Ha nem semmisült volna meg szerencsétlen módon a '96-2002 közti teljes rádiókabar3 kazettás anyagom, elküldeném neked. De valahol kallódik még valami. Írtad, hogy kifogysz az anyagokból... Még kallódik néhány kazetta valahol. A legrégebbi, ha megvan, az 1988-es szilveszter. Neked ajándékoznám, ha kéred. Az van csak, hogy analóg, végig kell hallgatni. Ha gondolod, előkeresem őket, és evvel is támogatlak. Nem tudom, milyen minőségűek. Megkeresem őket, aztán szólj, ha kéred! Te, de több más feltöltő is hatalmas tiszteletet érdemelsz, bearanyozzátok napjainkat. Köszi!