15
  • h4x0r
    #15
    Azért én hozzáfűznék valamit. Halláskárosult vagyok, ami azt jelenti nálam, hogy kb. 5000-6000 Hz felett és 20-30 dB alatt szinte semmit nem hallok. Ezért a zenét én mindíg halkabbnak hallom, de ha hangosítok rajta, akkor nekem ez még nagyobb kárt okoz a hallásomban, mint egy egészségesnek (gyorsabban "regenerálja" magát a fülük; pl. halláskárosultak csak rendes fülhallgatót használhatnak, azt a fülbe dugható kis szart nem :) ). Szóval annak ellenére, hogy a per nagy hülyeség, a kiegészítő az jó. Nem tekeri fel az ember reflexből maxra. :)
  • htmm
    #14
    Engem csak az idegesit, hogy ezek miatt a hulyek miatt lassan mar az eszkozok nem kepesek nagyobb hangerore. Pelda erre a sony dicsmanem, ami utcan csak 16ohmos fulhallgatoval hallgathato, mert 32essel egy auto zaja is elnyomja a zenet max hangeron. Szep uj vilag. Mindenkinek ket doboza lesz a zenelejatszashoz: egy mp3lejatszo (vagy barmi) es egy fulhallgato erosito. Csatlakoznek az elottem szolohoz: aki hulye, haljon meg. De most, ha kerhetnem.
  • lazly
    #13
    Hat tudjatok, egy osi bolcsessegel elve: "Aki hulye haljon meg!"
  • risp
    #12
    Vagy http://index.hu/tech/hoax

    Az általam kapott körlevelek elég nagy százaléka fent van.

    Ez pedig a szóban forgó eset.
  • arty
    #11
    de remek karikatúra :)

    a cikk pedig .... khm... nane. aki ült már buszon, biztosan hallotta már a másik felén ülű wókmenező zenéjét :) nem épelméjüek... aztán jönnek a kommentjeikkel, ld. galdiator, h halk az ipod :) mert a hallásukkal komoly gondok vannak ...

    ha egy minőségi fejhallgatóból kihallani a zenét, akkor az már tul hangos :)
  • Dj Faustus #10
    Bizonyíték arra, hogy urban legend (röviden: kamu) az egész:
  • Mike at home
    #9
    szep tortenetek, kar hogy nem igazak
  • intrex
    #8
    Legszívesebben kitépném a hajam amikor ilyen mértékű emberi ostobaságról olvasok. A tisztelt esküldtszék, a tisztelt bíró, és a kedves halláskárosult úr ilyenkor nem lesz öngyilkos szégyenében?
    myke: köszi a Stella listát :)
  • Darth Sith
    #7
    "Egy amerikai iPod-felhasználó be kívánja perelni az Apple-t, mert úgy véli, a cég mp3-lejátszója miatt veszítette el hallását."
    Jellemző, amerikai. Mellesleg, ha valaki hallja hogy hangos, akkor leveszi a hangerőt, és semmi baja sem lesz. Aki nem képes észrevenni hogy mi hangos és mi nem, az süketüljön meg. Ez kb olyan hogy egy faszi kimosta a macskáját, és beperelte a gyártót, mert nem volt ráírva hogy macskát nem lehet benne mosni... Ameriak a fasságok fellegvára...
  • No1Süni
    #6
    Hát srácok "AMERIKA" már csak ilyen. Ezen csak röhögni lehet hogy mennyire barmok az emberek arrafelé. Na persze az sem mindegy hogy az állam adja alájuk a lovat.
    Gondolom a Marlborlo-s sztorit már mindenki hallotta. (egy nő sok év dohányzás után rákos lett, beperelte a Marlborlot hogy nem jelezték a cigaretta dobozán hogy az káros az egészségre és hogy rákot kaphat az ember. A nő megnyerte a pert (a pontos összeget nem tudom de az is több millió$ -ra rugott ki). Ja majd elfelejtettem mindezek után sem hagyott fel a káros tevékenységével (dohányzás).
    :D ;)
  • Artus58
    #5
    köszönöm szépen, ilyen jót már nagyon régen nem nevettem :D örök hála :D
  • myke
    #4
    Ez Amerika

    Újra eljött az idő, hogy bemutassuk a Stella Díj idei évi jelöltjeit. A Stella név a 81 éves Stella Liebeck előtt tiszteleg, aki sikeresen perelte 2.900.000$-ra a McDonald's étteremláncot miután harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a magára öntött kávétól. Ennek emlékére osztják ki minden évben a Stella díjat az Egyesült Államok legnevetségesebb kártérítési perének. S most következzenek az idei évi jelöltek:

    1. Kathleen Robertsonnak (Austin, Texas) 780.000$-t itélt az esküdtszék mert egy bútorboltban áteset egy szaladgáló kisgyereken és eltörte a bokáját. Az üzlet tulajdonosát meglepte az ítélet, mert a szaladgáló kisgyerek Kathleen Robertson gyermeke volt.

    2. A 19 éves Los Angelesi Carl Truman 74.000$-t és orvosi kiadásainak megtérítését kapta, mert a szomszédja áthajtott a kezén Honda Accordjával. Mr. Truman nem vette észre, hogy valaki ül a kocsi kormányánál, miközben megpróbálta ellopni a gépkocsi dísztárcsáit!

    3. Terrence Dickson (Bristol, Pennsylvania) kifelé tartott abból a házból amit éppen kirabolt. A garázson keresztül próbált kijutni a házból, de mivel az ajtónyitó automatika meghibásodott nem tudta kinyitni. Természetesen megpróbált visszajutni a házba, de a garázst és a házat összeköto ajtó bezárult miután becsukta maga mögött. A ház tulajdonosa éppen nyolc napos vakációját töltötte, ezért Mr. Dickson nyolc napig a garázs rabja maradt. Egy rekesz Pepsin és egy nagy zsák kutyatápon élt egy hétig. Beperelte a tulajdonos biztosítóját, mert a helyzet túlzott mentális kínokat okozott számára. Az esküdtszék 500.000$-nyi kártérítést ítélt neki.

    4. Jerry Williams (Little Rock, Arkansas), 14.500$-t és orvosi kiadásainak fedezését nyerte, mert a szomszéd vadászkutyája megharapta a fenekét. A vadászkutya a szomszéd bekerített kertjében volt láncon. A kártérítés kevesebb volt, mint vártak, mert az esküdtszék úgy érezte, hogy a kutyát enyhén provokálta Mr. Williams azzal, hogy folyamatosan légpuskával lőtte.

    5. Egy Philadelphiai éttermet 113.500$ kártérítés megfizetésére kötelezték, miután Amber Carson(Lancaster, Pennsylvania) elcsúszott a földre öntött röviditalon és eltörte a farkcsontját. Az ital azért volt a földön, mert Ms. Carson kb. fél perccel korábban a barátjára öntötte miközben vitatkoztak.

    6. Kara Walton (Claymont, Delaware) sikeresen perelte egy disco tulajdonosát, mert leesett a toalett ablakából és kitörte két első fogát. Ms Walton megpróbált lelépni a szórakozóhelyrol a WC ablakon keresztül, mert nem akarta kifizetni a 3,50$-os számlát. 12.000$-t és fogászati kiadásainak fedezését ítélte az esküdtszék.

    7. Talán az idei befutó Mr Merv Grazinski (Oklahoma City, Oklahoma). Mr Grazinski vette egy vadiúj 32 láb (majdnem 10 méter) hosszú Winnebago lakókocsit. Első útján hazafelé az autópályán beállította a sebességet 110 km/h-ra, majd elhagyta a vezetoülést és hátrament, hogy készítsen egy kávét. Mint az várható volt a lakókocsi letért az autópályáról, összetört és felborult. Mr Grazinski beperelte a Winnebagot, mert nem jelezték a használati utasításban, hogy menetközben nem hagyhatja el a vezetoülést. Az esküdtszék 1.750.000$-t és egy új lakókocsit ítélt meg Mr. Grazinskinek. Ezekután a cég megváltoztatta a használati útmutatókat, hátha még egy ilyen idióta vesz tőlük lakókocsit.
  • Gladiator
    #3
    eddig is kurva halk volt szerintem.
  • Flashy
    #2
    ezt már megbeszéltük mikor legutóbb előkerült, de még mindig elképesztő. _mindenkit_ be lehetne perelni. nincs ráírva a monitoromra hogy ha a lábamra ejtem, akkor fáj. nincs kiírva a ház oldalára hogy ha leugrok a tetőről, akkor meghalhatok, nincs kiírva a nap mellé az égre hogy ha belenézel, megvakulsz, stb.
  • bundee
    #1
    usa-ban mikor jon a kesekre es egyeb vagoeszkozokre a hatalmas piros warning felirat, mellette kis piktogram amint egy kezrol lerepul nehany ujjperc? :)