63
-
Troppauer #23 KOvacs Kalman egy hulye, akinek sikerult vegleg a Matavot a DSL piac monopolistajava tenni. Ha valaki latott mar internet szolgaltatas fejlesztesere palyazatot, az tudja. -
assdf #22 Ezek szerint te sosem vásároltál sulinetben.
Például én szerettem volna venni billentyüzetet, erre kiderült az momentán nincs sulinetben.Van helyette gamepad, meg kormány meg joystick.Billentyüzet nincs mert az nem kell egy számitógéphez...
Ha hozzáveszed hogy régi cuccokat kapsz,20%al drágábban a bolti árnál, és a garanciális illetve javitási ügyeiknél egyszerüen nincs felső határa a javitási időnek és hogy a pénzt csak 1 év mulva kapod vissza,akkor rájössz hogy valójában egy nagy átvágás az egész főleg hogy 50%os önrészt kell fizetni.(amig az nem volt addig még türhető volt).
Pistika vgajáról meg annyit hogy bizonyos termékek esetében meg pont az ellenkezője volt mint amit felül irtam, csak a csucsmodell felső kategóriás cuccokat lehetett venni, átlag felhasználásra valót pedig nem. Na most a sulinet mottója az volt hogy mindenkinek számitógépet,ennek pedig totál az ellenkezője történt a fenti két variácó alapján.
Campus: le kellet volna tölteni az ms szerveréről azt a pár cuccot (xp,office) és az lett volna már legális és csak addig amig tanulok (tudtommal) nem keycsere amiről te beszélsz.
A neptun pedig eddig is tudta az uv fizetést meg a többit is elektronikusan, csak azt mondtak hogy a régi neptun sz@r, kell helyette egy új jobb.Nos a végeredmény: egy tesztelős nélkül átadott,használhatatlan rendszer,a beiratkozás kellős közepén.Szóval a régi jórossz neptun helyette most van jó drágáért egy übersz@r...
Csak példaképp: 150es verzióval inditottak szeptemberben, most a 214esnél tartanak.
Az ms megirigyelne ennyi patchet... -
Supergamer_real #21 Jól megszedték magukat és most odébb állnak, hogy később másutt ugyanezt csinálhassák.
Ezt a módszert már ismerjük az elmúlt 50 évből. Csak a nyakkendő változott. -
Luciferke #20 Valamelyik ország vasúttársaságánál úgy lehet jegyetrendelni, hogy otthon kinyomtatod...
Nemtudom itt miért nem tudják bevezetni. Na mind1 -
sonic4 #19 Nemlátom hol van benne a kampányolás bármely oldal, közép akármi mellett, ha azt akartam volna nagyon nem így nézne ki. Mondjuk baromi érdekes hogy az én hozzászólásom szúrja a szemed a másik nem.... És én kampányolok.
A maradékra meg, hogy véletlenül se kampányoljak nem mondok semmit. -
sonic4 #18 Miért kellett volna lecserélni ?
Igényel 1 kulcsot átírja és kész...
Meg nem vagyok benne biztos de aki igényelheti, de nem tette az is elvileg legálisan használja az adott szoftvereit, mert utána is ki van fizetve....
Sulinet elején gazdakéknak volt nagyon jó ( projektor, laptop, digifényképező stb.), miután ezek nagyrészét kiszedték egész tűrhető volt. (bár eddigre gazdagék megvettek mindent amit kellett)
Az hogy megint teljesen szar a sulinet, hát elvileg nem azért lett kitalálva hogy pistike állambácsi pénzére ( a mi pénzünkre ) vegyen új vga-t amivel megy a kvék 10... Ezt most majdnem teljesíti is.
Én meg a "fellegvár"-ba már egy ideje....
A neptun tényleg szar sokkal siralmasabb mint az etr, egy nagy jó tulajdonsága van, tudod onnan intézni az UV-csekk fizetést meg bármilyen hivatalos fizetést, legalábbis a BME-n tudja.
Nagyon hiányolom ezt a funkciót... Nemtudom alap feature vagy BME mod.
Az etr az egyetemi mod-okkal egész használható, mondjuk úgy 5-6 év múlvára már jó is lesz talán...
A campus-ra visszatérve az egyetemek kezébe is legális programokat ad, ami kell is nagyon.
Mert elég siralmas mikor valaki mondjuk IK-s létére elsétál a gépteremben éppen linuxot futtató gép mellett, pedig csak újra kéne bootolnia...
A többieknél a helyzet még siralmasabb...
Még a windows-t is alig tudja kezelni, az hogy linux, na az ki van zárva.
Net: igen drága, de erröl részben mi is tehetünk, sokakban még az igény sincs meg rá, nameg amíg gépet használni se szeret addig netezni se nagyon fog. Meg nincs meg mögötte a tartalom, értem ez alatt mondjuk a széleskörű elektronikus ügyintézést, vagy maradjunk földközelibb példánál miért nem lehet az interneten a mai napig jegyet rendelni a mávnál ? Na nem az a baromság hogy menjek be és vegyem át, mert az csak félig elektronikus.... Meg kéne teremteni az igényt, és lehet könnyebben mennének lefelé az árak.... -
klastrom #17 Ti még bíztok itthon a fejlődésben?Csak röhögni tudok... -
roliika #16 Na és az , ha ugyan mind 2 sz*r, próbáljuk meg azért a kisebbik sz*rt választani! :-) Nemsokára kell lakás is+ egyebek, nem ártana, ha támogtná majd azt is a kormány kicsit jobban, mert nincsenek millióim...és sokan vannak ezzel így. -
Praetor #15 A te hozzászólásod is felér egy kampánybeszéddel. Lehetőleg mellőzd...
Az meg hogy mindenki lop, az senkit sem érdekel. Nem ez a kérdés. Az a kérdés, hogy mit csinál az állampolgárok és a fejlődés érdekében. -
roliika #14 Na+ a T-offlie húzott fel múltkor. Nézem, 3400 akármennyi Ft és 1Mbites net, na mondom állok is át hozzájuk, megjött végre az eszük, erre megnéztem a szerződési feltételeket. Nem kellett volna. 2 évet írjak alá és akkor is 12000Ft a net, és csak az első 2 vagy 3 hónapban 3400 vagy 4000 vagy mennyi. Hát kapják be a ******! Komolyan sajnálom azokat akiknek csak a T-offline jut, vagy az se! -
roliika #13 A szolgáltatók szidása a T offline-ra, Monortelre, meg a többi kicsi izére terjed ki, kivéve, 1-2 megbízható és reális áru szolgáltatót, mint a Zalaszám. De gondolom más megyékben itt-ott akad talán szintén olcsó szolg is...remélem. Én az 1/1-es netért 6000Ft-ot fizetek, teló nista mert mikrón jön. -
roliika #12 Miaf*xom az a Campus? :-D Amúgy tényleg m*csk*s r*had*k az összes szolgáltató! Pénzéhes kut*ák! -
assdf #11 És szerinted hány diák cserélte le a szofverét legalisra a campus miatt?
a net mocskosul drága, a sulinet egy nagy trutyi, de ezt már egy másik cikknél is leirtam.A neptunról meg annyit (én egy müszaki főiskolára járok) hogy az informatikai tanáraim visszatértek a papirhoz meg a tollhoz mert kerek perec megmondták hogy annyira sz@r az egész, hogy ők nem fognak oda jegyeket beirni,meg vizsgákat meg ilyesmit, ők mindent papiron vezetnek aztán akinek két anyja van majd az felviszi őket az adatbázisba mert nekik már nincs hátra annyi az életükből hogy azt kivárják... -
sonic4 #10 1. szerintem ez a fajta hozzászólás nagyon nem ide való.
2. mindegy ki van kormányon úgyis lop.
3. ha nem váltogatnánk a kormányt minden 4 évben akkor lehet a lopáson kívül végre máson is járna az eszük.
4. a "kamu szövegeikre" meg ha ne reagáljak érdemben....
Nemtudom miért nevetséges a volt campus program ?
Az rendben hogy ígyis úgyis sokan ugyanazt a szoftvert használják, csak van 1 pici különbség campus nélkül illegálisan... -
Highw@yPos. #9 Remélem leváltják ezeket a bolsevikokat, már elegem vlt a lopásukból, meg a kamu szövegeikből!
-
Highw@yPos. #8 Még jópár dolog pénzkidobás és nevetséges, amit a mostani 4 évben ezek összerettyintettek. A neptun csodához nekem is volt szerencsém, hideg vizet nem érdemel se az, aki annak a forráskódját írta, se az, aki ezért pénzt adott.
A Net igenis drága, még mindig!
Én Hungarotel övezetben vagyok és 1M-s konnekt 9.900+3200(tel), az 13.000 forint, ez SOK.
Ugyanez Pesten kb fele ennyi. Ha egy Tesco, PennyMarket és egyéb globalizált multi meg tudja csinálni, hogy közel egy árban vannak, földrajzi helytől függetleneül, akkor a többi mi a p*csáért nem tudja ezt? TÖBB évük volt kiépíteni a hálózatot.
Ugyanazek a szolgáltatások pl. németországban sokkal olcsóbbak :
http://dsl.t-online.de/ooadsl/access01/showPackage.do?packageid=154&iscampaign=true
2Megás Net 20Euró, akkor mi is az olcsó?!?!?
-
tomo #7 meg a jő öreg campus licenc a MS termekekre.
nevetseges penzkidobas -
#6 Ua cipőben vagyok. De a legnagyobb mocskosság, hogy a saját nevemen nem tudok átváltani a olcsóbb csomagra, mert a szolgáltatóm szerződést kötött a T-f.szommal, hogy a folyamatos szolgáltatás fenntartása esetén erre egyszerűen nincs lehetőség. Mondjam le az ADSL-t, várjak 3 hónapot majd várnak szeretettel. A Técomb nem tudom mivel fenyegette meg őket, hogy ilyet csináljanak.
Komolyan gondolkodom, hogy felnyomom őket a fogyasztóvédelemnél. -
#5 Az elmúlt néhány év két leglátványosabb államilag finanszírozott IT ballépései, a Sulinet program (gazdagék gyereke megkapta a 3. laptopját, és most már a digitális fényképező gépéhez a nyomtatója is megvan, miközben szegényék gyereke egeret csak a kamrában lát), illetve a Neptun nevű szörnyszülött. Kedvencem amikor pl a barátnőm, nem tud az órákra feljelentkezni amíg a nem odavalók nem mennek át máshová, persze ugyan így következik ő utána is valaki a sorban. Mindezeket természetesen csak a másik nagy liberális tárcával karöltve lehetett megvalósítani, ami ugye az oktatás ügy.
A magyar távoktatási rendszer valahol Ugandáé után lehet a rangsorban, és ez még fejlődést is takar! -
HUmanEmber41st #4 Jah ez nagy mocsokság, h fizetem a 11 000 Ft az ADSLért, meg 3500 Ft-ot a telefonért.. Akkor mennyibe is kerül ma az 512-es sáv? 5000+3500= 8500 Ft... 2MB pedig 13 500..mennyi az átlagfizetés? 80-90 000 Ft ( jó esetben).. tehát több, mint a 10 % egy fizetésnek az internetre megy el.. azért ez nem semmi ám.. -
#3 A cikk tök jól sikerült!!!!
Sajnos:( -
entreri #2 "...de a 14 évesek 20%- még nem is használt számítógépet és soha nem internetezik..."
A mai 14 évesek legalább 20%-a antiszociális kissebbség, akik még olvasni/beszélni sem tudnak. Csodát nem szabad várni. -
#1 kovács kálmán nem beszélt a tárcánál feltárt sorozatos visszaélésekről, nem beszélt a minimum gyanus gazdasági tevékenységről, a kedvezményezeteik köréről, arról a furcsa helyzetről, hogy bizonyos (nagyon nagy!) régiokban ugyan az szolgáltatja a telefont/adslt/kábeltv-t, igy verseny sincs ...
nem beszélt arról sem, hogyan lehetséges, hogy a telefon kötelező az ADSL mellé, hogy ez miért is nem termék kapcsolás ...
a marketing maszlag sztem itt senkit sem érdekel, inkább a fentiekről hallanánk végre valamit! :(